1874

Μάκης Μηνδρινός

Σύστημα από σήμερα!

Χαιρετώ! Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές του στυλ «δεν γίνονται αυτά» ή «τα έχουμε δει όλα» και άλλα τέτοια. Αλλά, όντως, αυτό που έγινε μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εντυπωσιακό! Και για τα αποτελέσματα αυτά καθαυτά, αλλά και γιατί τα είδαμε μαζεμένα.

Αναφέρομαι φυσικά στο Ρεάλ – Αγιαξ 1-4 και στο Παρί – Γιουνάιτεντ 1-3. Και πες, ΟΚ, τον Αγιαξ τον αναφέραμε, δεν ήταν δα και τόσο μεγάλη έκπληξη ότι κέρδισε τη Ρεάλ.

Η ομάδα της Μαδρίτης έχει τα χάλια της καιρό τώρα. Ηταν έκπληξη όμως ο εμφατικός τρόπος που οι Ολλανδοί πέρασαν από το «Μπερναμπέου».

Το άλλο, στο Παρίσι, ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό και απροσδόκητο. Θα μου πεις, εδώ η Παρί δέχθηκε ανατροπή από σκορ 4-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο. Η Πάρι κέρδισε στο πρώτο ματς 2-0 εκτός έδρας.

Είχε τη ρεβάνς στο Παρίσι, στο σπίτι της. ΟΚ, χωρίς δύο σημαντικά στελέχη, όπως ο Νεϊμάρ και ο Καβάνι. Αλλά με ένα… ατελείωτο οπλοστάσιο από πίσω. Η Γιουνάιτεντ πήγε χωρίς 10 παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν και βασικοί όλοι! Ειδικά τα χαφ που έλειπαν. Ο πάγκος της θύμισε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Β’.

Την ώρα του αγώνα, μόλις έγινε το 1-2, μιλούσα σε ένα κοινό τσατ με κάτι συναδέλφους.

«Ρε, μπορεί να είναι ως το 70’ 1-2; Ας μείνει ως τότε το σκορ και τα λέμε μετά…», τους έγραφα. Ηταν δεν ήταν πέναλτι έχει μικρή σημασία. Όταν είσαι η Παρί, έχεις βλέψεις για τον τίτλο, είσαι γεμάτος παιχταράδες και παίζεις σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χεσμένος και περιμένεις απλά να τελειώσει το ματς, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.

Όπως το περιέγραψε ένας φίλος στο facebook: «Όταν νιώθεις απογοητευμένος, να σκέφτεσαι πάντα πως υπάρχουν οπαδοί της Παρί, που πιστεύουν πως η ομάδα τους θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ…».

Στα δικά μας, η Μπλάκπουλ έφερε κέρδος την Τρίτη, χθες δεν έπαιξα τίποτα τελικά (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι αν η Αρσεναλ δεν έμενε με 10 δεν θα έχανε), οπότε πάμε στα φρέσκα.

Πρέμιερ Λιγκ

Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet, υπάρχουν κάποια παιχνίδια που τα βλέπεις και κολλάς. Που, ανεξάρτητα από φόρμες, ειδήσεις, κ.

λπ., σου κάθεται στο μυαλό ένα σημείο. Ε, κάπως έτσι μου έκατσε κι εμένα ότι η Κρίσταλ Πάλας δεν θα κερδίσει την Μπράιτον, στο πολύ μεγάλο ντέρμπι. Μπορεί να μην… γεμίζει το μάτι, αλλά είναι ντερμπάρα, με συχνές συμπλοκές οπαδών και όλα αυτά τα ωραία. Το λεγόμενο ντέρμπι του Μ23 (αυτοκινητόδρομος).

Τι μπορούμε να πούμε αγωνιστικά; Αρχικά ότι η Πάλας είναι καλά.

Αν και οι καλύτερες της εμφανίσεις ήρθαν εκτός έδρας. Εντός έχει μόνο τρεις νίκες όλες κι όλες. Προφανώς υπάρχει εξήγηση. Η Πάλας είναι πολύ γρήγορη μεσοεπιθετικά, έχει εξαιρετικούς εξτρέμ όταν βρίσκουν χώρους (Ζαχά, Τάουνσεντ), βολεύεται στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού.

Η Μπράιτον αντέδρασε μετά το κακό σερί που προηγήθηκε, αλλά προφανώς δεν σκότωσε και κάνα θηρίο, την ουραγό Χάντερσφιλντ νίκησε.

Εκτός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική, αλλά παλεύει σε όλα. Και είναι σκληρή. Δεν κάνει παιχνίδι κατοχής, περιμένει τον αντίπαλο να το κάνει. Νομίζω ότι «ταιριάζει» ως αντίπαλος στην Πάλας και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάρει αποτέλεσμα. Στο 5,00 το διπλό, προφανώς καλύπτεται…

* Σαουθάμπτον – Τότεναμ είναι το επόμενο, με τον άσο πάντως να είναι σε καθοδική πορεία.

Είναι δεδομένη η βελτίωση της Σαουθάμπτον μετά την αλλαγή προπονητή κι ας μην φαίνεται τόσο πολύ στα αποτελέσματά της. Στο τελευταίο, απέναντι στη Γιουνάιτεντ, έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα σε μια φορμαρισμένη ομάδα και λύγισε στο τέλος (3-2).

Η Τότεναμ είναι τρία χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα και παρά τη νίκη μεσοβδόμαδα επί της Ντόρτμουντ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνιστικά η ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι δεν «πετάει».

Και την Τρίτη αν δεν ήταν ο Γιορίς σε σούπερ βραδιά το αποτέλεσμα πιθανότατα θα ήταν διαφορετικό.

* Στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής ανάμεσα στην Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχω διάθεση να μπλέξω. Η Γιουνάιτεντ έδωσε ψυχή και πνεύμα στο Παρίσι και ίσως είναι επηρεασμένη. Από την άλλη, βέβαια, θα έχει επιστροφές (είναι να γυρίσουν και οι τρεις βασικοί χαφ: Πογκμπά, Μάτιτς, Ερέρα), ενώ πριν από περίπου 1,5 μήνα έβγαλε διπλό στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Και με τον Σόλσκιερ έχει 9 στα 9 εκτός έδρας ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η Αρσεναλ έπαιξε με βασικούς την Πέμπτη και με παίκτη λιγότερο για πολλή ώρα. Αν έπαιζα κάτι διπλό θα έπαιζα, στο 3,00 είναι, θα το ξαναδώ μέχρι την Κυριακή.

Τσάμπιονσιπ

Ένα… τίμιο φαβορί είναι ο άσος της Μίντλεσμπρο στο εντός με την Μπρέντφορντ, στο 2,35.

Η «Μπόρο» δεν εντυπωσιάζει, είναι κλασική ομάδα Τόνι Πιούλις, πολύ κυνική, πολύ δυνατή αμυντικά αλλά και χωρίς το εύκολο γκολ. Μόνο που η Μπρέντφορντ τρώει γκολ… απ’ όλους και εκτός έδρας η εστία της παραβιάστηκε στα 15 από τα 16. Και ο εκτός έδρας απολογισμός της είναι μία νίκη, 7 ισοπαλίες, 8 ήττες. Καλή ομάδα αλλά εκτός εξαφανίζεται.

Ο Πιούλις ξέρει να παίρνει τέτοιου είδους παιχνίδια, νομίζω θα το καθαρίσει.

* Ειδησεογραφικά, η Μπόλτον είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση, δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι καθαρίστριες. Κυριολεκτικά. Γενικά για την Μπόλτον μπορεί να γίνει στήλη ολόκληρη, είναι μεγάλα τα ζόρια που τραβάει τα τελευταία χρόνια.

* Εξυπακούεται πως αν μου έδιναν ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσω ένα εγγλέζικο από κοντά αυτό το Σ/Κ, θα ήταν το ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ, Μπέρμιγχαμ – Αστον Βίλα.

Λιγκ 1

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε κάπου στα σοβαρά. Κακή αγωνιστική. Στη Μπλάκπουλ, για την οποία μιλήσαμε μεσοβδόμαδα, υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός για τη διοικητικές εξελίξεις, ο κόσμος θα δώσει βροντερό «παρών» στο γήπεδο και η λογική λέει ότι έχει την πρώτο λόγο στο εντός έδρας με την Σάουθεντ.

Απλά νορμάλ το 2,05 του άσου, πάμε παρακάτω.

Λιγκ 2

Άλλο ένα νορμάλ φαβορί έχουμε εδώ, την Τρανμίρ στο σημερινό με την Κρου (2,40). Φαίνεται πως έπιασε ταβάνι η Κρου, αρχίζει και έρχεται πάλι σε νορμάλ επίπεδα. Η Τρανμίρ είναι καλά, διαδοχικές οι νίκες της, πάντα αξιόπιστη εντός έδρας. Για την ακρίβεια δεν είναι απλά νορμάλ φαβορί η Τρανμίρ.

Είναι ένα σημείο του 2,00 που μας το δίνουν στο 2,40. Υπενθυμίζω ότι η Κρου εκτός έδρας έχει 2 νίκες όλες κι όλες.

* Κατά τ’ άλλα τίποτα ιδιαίτερο. Κακή στοιχηματικά και η Λιγκ 2. Πολλά ναι μεν αλλά. Λίγο Σουίντον, λίγο Νοτς Κάουντι, λίγο Στίβενεϊτζ. Τίποτα «καθαρό», δεν ζορίζω τίποτα!

Νάσιοναλ

Λέιτον – Ρέξαμ είναι ντέρμπι κορυφής, μεσημέρι Σαββάτου, ωραίο να το δεις, αλλά στοιχηματικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.

Προσωπικά δεν βλέπω διπλό, όμως δεν παίζουμε ΠΡΟΠΟ.

* Μία σκέψη είναι η Χάλιφαξ στο εντός με την Εμπσφλιτ. Ακόμα κι όταν η Χάλιφαξ δεν ήταν καλή (πέρασε μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος) εντός έδρας δεν έχανε εύκολα. Εχει βέβαια πολλές ισοπαλίες εντός έδρας (6-9-3 ο απολογισμός της). Το ντεφορμάρισμα ανήκει στο παρελθόν, η Χάλιφαξ έρχεται από 5 χωρίς ήττα, στο τελευταίο νίκησε εύκολα 3-0 την Μπάρνετ εντός, ενώ στα 12 πιο πρόσφατα ηττήθηκε μόνο στην έδρα της Τσέστερφιλντ.

Εχοντας βέβαια 7 ισοπαλίες.

Η Εμπσφλιτ θεωρητικά έχει ελπίδες για τα πλέι οφ, αλλά αγωνιστικά δεν δείχνει ικανή πως μπορεί να τα καταφέρει. Δείχνει ένα κλικ πιο κάτω σε σχέση με τις άλλες διεκδικήτριες. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος εκτός έδρας, παρ’ όλα αυτά συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, ενώ στο πιο πρόσφατο, στο 0-1 από την Σάλφορντ, το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι 4-0.

Στο 3,30 άνοιξε ο άσος, στο 3,10 είναι τώρα, υπό συζήτηση.

* Σε πολύ καλή κατάσταση η Σόλιχαλ, αλλά θεωρώ ότι το Σάλφορντ – Σόλιχαλ είναι άσος. Δεν λέει τίποτα όμως το απλά δίκαιο 2,40.

Βορράς/Νότος

Τίποτα ιδιαίτερο. Ματσάρα το Μπιλερικέι – Τόρκι στο Νότο, αλλά γενικά πολύ προσεκτικά τα σετ αποδόσεων. Ένα φαβορί που ίσως έπαιζα ήταν η Τρούρο στο εντός έδρας με την Ιστ Θάροκ.

Το ίδιο και στον Βορρά. Δεν θα μου προκαλέσει και… σοκ αν η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ τσιμπήσει κάτι από την Τέλφορντ, αλλά τουφεκιά είναι, δεν μπορεί να στηριχθεί με επιχειρήματα.

Στη σούμα. Από Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για Μπράιτον (5,00), Σαουθάμπτον (4,50) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3,00). Στην Τσάμπιονσιπ τη Μίντλεσμπρο (2,37), στη Λιγκ 2 την Τρανμίρ (2,40), στη Νάσιοναλ τη Χάλιφαξ (3,10).

Λίγα όπως βλέπετε και τα περισσότερα μικρά. Αφήνω Σαουθάμπτον, δεν παίζω ακόμα Γιουνάιτεντ (update την Κυριακή αν και εφόσον). Θα κάνω ένα σύστημα 2-3 με Μίντλεσμπρο, Τρανμίρ και Χάλιφαξ και τίποτα άλλο προς το παρόν. Υπενθυμίζω η Τρανμίρ είναι αποψινό.

Καλό τριήμερο, καλά να περάσετε, προσοχή στα ξύδια και στα ταξίδια!

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος