2560

Μάκης Μηνδρινός

Τέλος στα… σεντόνια!

Χαιρετώ! Το μόνο που βρήκαμε στην αγωνιστική της Δευτέρας είναι ότι το πρόγραμμα δεν ήταν καλό. Γενικά, νομίζω ότι οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας μας… τελείωσαν για φέτος. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή περνούν ελάχιστα σημεία στην Αγγλία, είναι η φιλοσοφία του πρωταθλήματος τέτοια που όταν ξεπερνάμε τις 40 αγωνιστικές, χάνεται το όποιο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Κι εμείς που έχουμε τρέλα με τις μικρές κατηγορίες του Νησιού είναι λογικό να ρίχνουμε τους τόνους όταν ολοκληρώνεται ο Απρίλης. Ολο και κάτι θα βρεθεί να παίξουμε ακόμα, αλλά λίγα πράγματα. Πραγματικά λίγα! Η Πρέμιερ Λιγκ έχει ακόμα κάποιες αγωνιστικές που μπορούμε να συζητήσουμε πιο σοβαρά, όμως σίγουρα όχι αυτή που έχουμε μπροστά μας.

Ετσι κι αλλιώς είναι «κουτσή», έχει 6 ματς λόγω των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου. Στο υπόλοιπο κουπόνι επιλογές υπάρχουν, αλλά μην περιμένετε κάνα… σεντόνι με σημεία. Ούτε καν… Πρέμιερ Λιγκ Αγωνιστική των φαβορί. Θα περάσουν όλα; Μπορεί, αλλά δύσκολο. Προϋποθέσεις υπάρχουν, αλλά μιλάμε για Αγγλία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ναι, πιστεύω ότι Χαλ, Μπόρνμουθ και Σουόνσι έχουν καλές πιθανότητες απέναντι σε Γουότφορντ, Μίντλεσμπρο και Στόουκ αντίστοιχα. Η πρώτη είναι στο 1.95, η δεύτερη στο 1.85 και η Σουόνσι στο 2.20. Προφανώς εποχιακές οι αποδόσεις. Όπως έγραψα και στην εφημερίδα, όποιος τέλη Απρίλη δεν έχει διάθεση να κάνει… εκπτώσεις, μαγκιά του! Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά.

Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι πιο δύσκολο να πεις «όχι» στο στοίχημα παρά «ναι». Ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με την τσέπη και το παιχνίδι του τι και αν θα παίξει από αυτά τα φαβορί που ανέφερα. Ακόμα και η Εβερτον, στο 2.25, στην έδρα της Γουέστ Χαμ, θεωρώ ότι έχει καλές πιθανότητες. Καλά είναι, κίνητρο έχει (η λογική λέει ότι η 7η θέση θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως η Εβερτον μπορεί να τερματίσει και πάνω από την 7η θέση), τη στιγμή που η Γουέστ Χαμ τρώει γκολ απ’ όλους και έχει σημαντικότατες απουσίες (Αντόνιο και Κάρολ είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ της, ο Νομπλ είναι το μυαλό της στη μεσαία γραμμή, συν τους μακροχρόνια απόντες που είναι βασικοί: Ογκμπόνα, Ομπιάνγκ).

Αλλά δυσκολεύομαι να παίξω φαβορί σε εκτός έδρας ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι. Το μοναδικό αουτσάιντερ που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε από την Πρέμιερ Λιγκ, είναι η Κρίσταλ Πάλας στο «Ανφιλντ». Εχουμε γράψει πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα που ποντάραμε στην Πάλας, ότι η μεγάλη της βελτίωση από τον Φεβρουάριο και μετά οφείλεται στο γεγονός ότι βρήκε χημεία στα μετόπισθεν.

Πώς βρήκε χημεία; Με τον Σακό που ήρθε τελευταίες ημέρες μεταγραφών από τη Λίβερπουλ και με τον Μιλιβόγιεβιτς που ως σκούπα μπροστά από τους στόπερ κάνει εξαιρετική δουλειά και παράλληλα απελευθερώνει τον Καμπάιγ. Ο Σακό, όμως, την Κυριακή δεν παίζει καθώς είναι δανεικός από τη Λίβερπουλ. Δεν έχω ιδέα πως θα εμφανιστεί η Πάλας χωρίς τον Γάλλο, που ήταν βασικότατος στο καλό σερί που είχε το προηγούμενο διάστημα.

Χωρίς αυτόν, δεν θέλω να μπλέξω… Ή μπορεί να μπλέξω στο live… Βλέποντας τη Γιουνάιτεντ να παίζει 120 λεπτά χθες, σκέφτηκα την κόντρα της στο Μπέρνλι. Χτύπησε και ο Ζλάταν, έπαιξαν πολλοί βασικοί χθες. Και η Μπέρνλι εντός είναι πολύ σκληρή. Αλλά νομίζω ότι αν σπάσει το διπλό, μέχρι Χ θα πάει… Στο Κύπελλο, Τσέλσι – Τότεναμ και Αρσεναλ – Σίτι.

Το πρώτο νομίζω έχει πολύ 1-1 και το άλλο έχει πολύ 2-2! Ορθώς, πάντως, είναι φαβορί η Σίτι, η Αρσεναλ έχει τα προβλήματά της… Όχι του 1.90 βέβαια, στο 2.20 θα έπρεπε να είναι. Με λίγα λόγια, ή επιλέγουμε 1-2 φαβορί, ή παίρνουμε ένα ρίσκο με Πάλας γνωρίζοντας ότι θα λείψει ο άνθρωπος που την έστρωσε αμυντικά, ή λέμε ένα μεγαλοπρεπέστατο No Bet.

Προσωπικά, χωρίς ακόμα να έχω αποφασίσει 100%, τείνω προς το τελευταίο… Τσάμπιονσιπ Αστον Βίλα – Μπέρμιγχαμ 2 (4.33) – Κυριακή: Μπρους εναντίον Ρέντναπ. Δύο από τους πιο… κωλοπετσομένους προπονητές στην Αγγλία! Στη Μπέρμιγχαμ, καλά να πάθουν! Εδιωξαν τον Ρόουετ τον Δεκέμβρη, σε μια περίοδο που η ομάδα διεκδικούσε πλέι οφ και έπαιζε ωραία μπαλίτσα.

Και έφεραν στη θέση του τον Τζόλα! Ο οποίος σε 22 ματς έκανε 2 νίκες. Κι εκεί που η Μπέρμιγχαμ διεκδικούσε πλέι οφ, τώρα παλεύει για την παραμονή της! Ο Ρέντναπ ανέλαβε στην αρχή της εβδομάδας και δεν ζήτησε ούτε ευρώ. Όταν τελειώσει η σεζόν βλέπουμε… Η Αστον Βίλα βαθμολογικά είναι αδιάφορη, αλλά προφανώς ο κόσμος γουστάρει με χίλια να ρίξει κατηγορία τη μισητή αντίπαλο! Ο Μπρους δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι έχει την ίδια άποψη, όχι μόνο ήταν παλιά προπονητής στην Μπέρμιγχαμ, αλλά την ανέβασε δύο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ! Δεν μπορείς όμως να πεις τίποτα με σιγουριά, θα δείξει… Λιγκ 1 Ολνταμ – Ροτσντέιλ 1 (3.

40): Η Ολνταμ ακόμα δεν έχει σωθεί, λογικά όμως θα τα καταφέρει. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να το καταφέρει από τώρα, να μην πάει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Γουίμπλεντον, έστω κι αν αυτή είναι αδιάφορη. Εξάλλου, ό,τι καλύτερο επέδειξε φέτος ήταν εντός έδρας (8-8-6). Την ίδια στιγμή, η Ροτσντέιλ «καίγεται» κι αυτή, κυνηγάει πλέι οφ.

Αλλά εκτός έδρας δεν φοβίζει κανέναν, μόνο 6 νίκες έχει φέτος. Πιο ισορροπημένο το περίμενα. Λιγκ 2 Γουίκομ – Ντόνκαστερ 1 (3.20): Η Γουίκομ είναι στη 13η θέση αλλά απέχει μόλις 2 από την 7η θέση και τα πλέι οφ. Γενικά, γίνεται… σφαγή στην κατηγορία για τα πλέι οφ, στο τέλος θα κριθεί. Αντέδρασε απέναντι στην Μπάρνετ και τώρα υποδέχεται μια Ντόνκαστερ που από τότε που οριστικοποιήθηκε η άνοδός της βγάζει κάποια χαλαρότητα.

Εχει, βέβαια, να πάρει και το πρωτάθλημα, όμως αγωνιστικά σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά της. Πόρτσμουθ – Κέμπριτζ 2 (4.50): Ανέβηκε η Πόρτσμουθ, χαρές και πανηγύρια, χαμός στο γήπεδο! Από την άλλη, η Κέμπριτζ «καίγεται» για τα πλέι οφ, εκτός έδρας το έχει (10 διπλά), ξεφεύγουν τα 4.50+. Με την υποσημείωση, βέβαια, που κάνουμε κάθε φορά που ασχολούμαστε με την Πόρτσμουθ, ότι δηλαδή αν είναι στη μέρα της μπορεί να ρίξει και τετράμπαλο.

Εκτός Αγγλίας Στη Γερμανία, προφανώς είναι λάθος το διπλό της Βέρντερ σε αποδόσεις άνω του 3.00 (3.20). Μιλάμε για την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην πρώτη κατηγορία, πλέον βλέπει ακόμα και Ευρώπη! Η Ινγκολσταντ παλεύει, αλλά τα τρώει εύκολα κάτι που την κάνει ευάλωτη. Αν δεν υπήρχαν και ορισμένες απουσίες στη Βέρντερ, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Στην Ισπανία, νομίζω έχει νόημα η κόντρα της Ατλέτικο, που πηγαίνει στη Βαρκελώνη για το ματς με την Εσπανιόλ. Η ομάδα του Σιμεόνε έρχεται από μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει απουσιούλες, ίσως βγάλει κούραση. Και η Εσπανιόλ εντός έδρας είναι αξιόπιστη και κυνηγάει Ευρώπη. Στο ντέρμπι, σωστά είναι φαβορί η Ρεάλ.

ΟΚ, τα ντέρμπι έχουν ιδιαιτερότητες και η φόρμα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, όμως αγωνιστικά, η Ρεάλ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Στο 2.25 ήταν μέχρι χθες, στο 2.05 είναι τώρα. Στη 2η κατηγορία, ο άσος της Αλμερία κόντρα στην Σεβίλλη Β’, στο ανδαλουσιάνικο ντερμπάκι, μπορεί να παιχτεί σε αποδόσεις κοντά στο 2.00. Στη Γαλλία, Μονακό και τίποτα άλλο.

Το σετ ισορρόπησε, μέχρι χθες ήταν φαβορί η Λυών και αουτσάιντερ οι Μονεγάσκοι. Προφανώς το πράγμα ισορρόπησε μετά την επιπλέον κούραση της Λυών από τη χθεσινή παράταση. Ακόμα και στο 2.60, πάντως, νομίζω ότι παίζεται το διπλό. Καλή-χρυσή εντός έδρας η Λυών, αλλά νομίζω θα παίξει ρόλο η επιπλέον κούραση… Προσοχή στο Ζενίτ – Ουράλ στη Ρωσία.

Δεν σκαμπάζω και πολλά από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, βλέπω όμως εγκαίνια γηπέδου (φωτό). Υπάρχει μια περίεργη παράδοση με τα εγκαίνια γηπέδων (γέλια!) και η Ουράλ έχει 5 νίκες στα 6 τελευταία. Συν ότι η Ζενίτ δεν είναι και στην καλύτερή της φάση… Μιλάμε για έναν ασάκο του… 1.10! Υπάρχει και κάτι ακόμα στην Ιρλανδία, όπως μου μετέφεραν τα… ραντάρ μου (Τζόνι).

Στο σημερινό Φιν Χαρπς – Ντρόχεντα, οι γηπεδούχοι κατεβαίνουν με κάμποσες απουσίες, οι περισσότερες βασικών παικτών. Το διπλό είναι πάνω από 3.00. Και αύριο, η Ντέρι, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ του χαμού του αρχηγού της, από τότε που ο άτυχος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του, η ομάδα μετράει 4 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο άσος της Σλίγκο, που εντός είναι αρκετά καλή, δίνει επίσης πάνω από 3.00. Αυτά είναι, λίγα όπως βλέπετε. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποια από αυτά θα παίξω, μία πρώτη σκέψη υπάρχει, όμως τελικές αποφάσεις το πρωί, που θα ρίξω μια τελευταία ματιά… ΥΓ. Το έχουμε πει πολλές φορές, άλλο η κριτική, άλλο η διαφωνία, άλλο η απαξίωση. Ισχύει παντού και πάντα.

Ισχύει φυσικά και εδώ, στον μικρόκοσμο του betsellers. Και από τα τρία έχουμε… χορτάσει! Οχι τόσο εγώ, όσο ο Βασίλης. Το θεωρώ όμως λογικό. Όταν προσπαθείς να πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε οι πολλοί, κάποιοι από τους πολλούς θα διαφωνήσουν. Απόλυτα θεμιτό… Με το να πας όμως από το ένα άκρο στο άλλο, χάνεις το (όποιο) δίκιο έχεις και την όποια πιθανότητα να συζητήσεις και να βρεις μια άκρη.

Το πιο εύκολο για μας (ίσως και πιο… συμφέρον, ειδικά τέτοιες εποχές) θα ήταν να… τσουβαλιαστούμε. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Σιγά το δύσκολο, ο εύκολος δρόμος θα ήταν… Ελα όμως που έχουμε μάθει διαφορετικά… ΥΓ1. Δεν έκανα καμία αναφορά στα ευρωπαϊκά. Όπως λέγαμε και μετά το ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί, κάθε χρόνο στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε σημαντικά διαιτητικά λάθη.

Εγιναν και στο Ατλέτικο – Λέστερ, έγιναν και στο Ρεάλ – Μπάγερν. Η άποψή μου παραμένει ίδια. Ασχολούμαστε για 10 λεπτάκια, στην… καβλάντα που θα κάνουμε στο γραφείο ή στην καφετέρια και τέλος. Στην τελική, Ρεάλ – Ατλέτικο και Μονακό – Γιουβέντους ήταν οι καλύτερες και σταθερότερες ομάδες στη φετινή διοργάνωση. Αρα, δικαιότατα είναι στα ημιτελικά.

ΥΓ2. Σε μια σειρά πλέι οφ στο μπάσκετ, περισσότερο από το ταλέντο των παικτών και τη φόρμα που κουβαλούν οι ομάδες, μετρά η εμπειρία, η προσωπικότητα και ο προπονητής. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς πιο έμπειρος από τη Φενέρ, με… τόνους πιο βαριά φανέλα από την αντίστοιχη της τουρκικής ομάδας, όμως του λείπουν οι μεγάλες προσωπικότητες: στο τελευταίο τρίλεπτο να έπαιζε ο… Διαμαντίδης χθες, ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε.

Και όσο καλός προπονητής κι αν είναι ο Πασκουάλ (που είναι…) ούτε δικό του ρόστερ διαχειρίζεται, ούτε βρίσκεται στον πάγκο τόσο πολύ καιρό προκειμένου να περάσει εξ ολοκλήρου τη φιλοσοφία του. Εννοείται πως είχε ευθύνες στα 2 ματς, αλλά από την άλλη βλέπουμε την απόλυτη προπονητική μορφή του σύγχρονου μπάσκετ, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (17/04): 5.083 μονάδες Νέο υπόλοιπο (21/04): 5.033 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος