3350

Billaras

Τέρατα και τερατάκια!

Πήγα να ξεκινήσω τη στήλη γράφοντας γιά την Κυριακή (που ήμουν κακός, μετανοιώνω πάνω από όλα επειδή δύο και μοναδικά ματς της Premier League που είχα ξεχωρίσει στην εφημερίδα δεν τα έπαιξα κι αυτά κέρδισαν, αναφέρομαι σε Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ), μετά θα έγραφα γιά τα…κόλπα του Μουρίνιο στον τελικό του Λιγκ Καπ (ο Ζούμα κόφτης αντί μπακ και…τέζα ο Ποκετίνο) και μετά θα έγραφα γιά τα σημερινά.

Ώσπου πήγα στο περίπτερο και πήρα την εφημερίδα (μην ρωτάτε ποιά, την Kingbet φυσικά). Και εκεί, διαβάζοντας, πέφτω στην σελίδα 7, στη στήλη “το DNA του στοιχήματος”, του φίλου μου του Κοσμά Παπαϊωάννου. Και…έχει συλλέξει μιά ομορφιά. Ο τίτλος είναι 100% σωστός, “η Αγγλία στο πιάτο σας”. Τι γράφει μέσα; Προσέξτε: Στην Premier League, ως τώρα (αποδόσεις ΟΠΑΠ), έχουν δοθεί τέσσερις άσοι με 1.

10. Ηρθε ο…ένας! Σε αποδόσεις 1.30-1.33, τέσσερις στους επτά. Στους τέσσερις του 1.40, ήρθε ο ένας! Στους δεκαπέντε άσους του 1.50, ήρθαν οι δέκα. Στο 1.60, μόνο τρεις άσοι σε δέκα ματς. Στο 1.65, σε δέκα ματς ήρθαν οι τέσσερις! Είπατε κάτι;; Αυτά είναι 50 ματς με φαβορί από 1.10 ως 1.65. Τα…ζεματιστά δηλαδή, τα “μπάνκερ”, τα “μπετά”. Και ήρθαν .

.23! Ούτε οι μισοί. Τα περισσότερα “έσπασαν” στα (καταραμένα) Χ. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Και ξέρετε ποιά είναι η ουσία… Στην Championship τα ίδια. Ναι μεν, στους άσους 1.20-1.27 έχουν περάσει και οι τέσσερις, αλλά μετά… χάος. Από 1.20 ως 1.40, έντεκα στους δεκαοκτώ. Στο 1.40, σε εννιά ματς, πέρασαν οι τέσσερις μόνο. Στο 1.50, οι τρεις από τους επτά.

Και πάει λέγοντας ως και την Β' Αγγλίας (εδώ, τα πιό κραγμένα είναι στις αποδόσεις του 1.80, όπου στην 1η έχουμε 4/17 και στην 2η έχουμε 12/33!). Αυτά τα νούμερα είναι καθρεφτης. Και η απόλυτη επιβεβαίωση ότι καλώς παίζω έτσι εδώ και 15 συναπτά έτη. Θα “πατήσουν” στο Χ πολλά; Φέτος ναι. Του χρόνου όχι. Η δική μας δουλειά φτάνει ως την διαλογή βάση απόδοσης-φόρμας.

Ειδικά στο νησί. Μετά, η μπάλα αποφασίζει, αλλά το βέβαιο είναι ότι όποιος παίζει φαβορί στην Αγγλία, σε βάθος χρόνου έχει κυριολεκτικά καταστραφεί… Πάμε στα φρέσκα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου είναι πολύ καθαρά όλα. Μα πολύ καθαρά. Στην Premier, Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κοντράρω την μπουκωμένη και άσφαιρη Σαουθάμπτον (που την κόντραρα και με την Λίβερπουλ και κακώς άφησα την κόντρα της προχθές με την Γουέστ Μπρομ), μόλις ένα γκολ σε πέντε ματς και απανωτές ήττες.

Και η Πάλας πληρε διπλό εκεί πριν ένα μήνα, γιά το κύπελλο, είναι και με απανωτά διπλά από την έλευση Πάρντιου και μετά. Διπλό του 5.75. Γιά την Γιουνάιτεντ, ξεκάθαρα, στο 2.00 είναι fair, τραγική η Νιουκάστλ. Στην Championship κόντραρω αντίστοιχη της Σαουθάμπτον. Την Μπόρνεμουθ. Επίσης με επιτυχία το έκανα πρόσφατα, με την Νότιγχαμ. Το ξανακάνω.

Μπούκωσε, έπεσε πέμπτη, δεν σκοράρει εύκολα. Και έρχεται η….Γουλβς. Οι “λυκοι” δαγκώνουν, απανωτές νίκες με ευρύ σκορ και βαριά φανέλα. Τρέχουν γιά τα πλέι οφ. Διπλό του 5.00. Εδώ λοξοκοιτάω και Μίλγουολ. Οκ, χάλια και με Χάλογουέι στα σκοινιά (μπορεί να απολυθεί ακόμα και απόψε αν δεν κερδίσει), αλλά γαμώτο, ενώ ξέρετε ότι λατρεύω την Μίντλεσμπρο, έσκασε κι αυτή! Ο Καράνκα δεν μασάει τα λόγια του, κάθε εμφάνισή της εδώ και τρία ματς την χαρακτηρίζει (και είναι) “τραγική και πιό τραγική και πιό τραγική”.

Βρε λέτε; Φυσιολογικά είναι “καλώς τα παιδιά, 3-0”. Αλλά τα δεδομένα και το 9.00 (!) με τρώνε… Στην 2η τίποτα απολύτως, στην Κόνφερενς τίποτα απολύτως, μένει η 1η Αγγλίας. Σωστό φαβορί η Μπάρνσλεϊ (θυμίζω με νέο τεχνικό από το Σάββατο που έκανε καλή νίκη στο ντεμπούτο του ο Τζόνσον). Σωστό το 2.50. Και μετά, Κρόουλι, Νοτς Κάουντι. Η Νοτς Κάουντι πάει σε έδρα που δεν φοβίζει κανέναν, αλλά γαμώτο, είναι χάλια.

Και δεν είναι κάτι φοβερό το 3.75 με δεδομένη την κάκιστη φόρμα της. Στο άλλο όμως; Ξέρετε ότι εκτιμώ αφάνταστα και την Μπραντφορντ, αλλά και έσκασε, και μπλόκαρε και πάνω από όλα, έχει…ξεμυαλιστεί με το FA CUP. To Σάββατο το τεράστιο ματς με την Ρέντινγκ, πανικός, όλοι με αυτό ασχολούνται, sold out κλπ κλπ. Και κατά 99% σοβαρό rotation απόψε! Και η Κρόουλι ανεβάινει, έστω και…ατσούμπαλα (μπαμ και μπουμ, γιόμα, ξύλο κλπ).

Τρία αήττητη και καίγεται. Στο 7.00 δέχομαι το ρίσκο. Μέ λίγα λόγια; Ολα τα φαβορί που κοιτάω να κοντράρω είναι…ξεφούσκωτα. Σε κάκιστη κατάσταση (Σαουθάμπτον, Μίντλεσμπρο, Μπόρνεμουθ, Μπράντφορντ). Καλές ομάδες και οι τέσσερις, αλλά “σκοτωμένες”. Και στον αντίποδα, οι τρεις από τις τέσσερις φιλοξενούμενες (αφαιρώ την Μίλγουολ) είναι καλά ως πολύ καλά! Καταλάβατε γιατί μου είναι όλα…τόσο καθαρά; Ας φύγουμε λίγο και απ΄το νησί.

Είχα ξεδιαλέξει τρία. Φιορεντίνα, Βιγιαρεάλ, Καιζερσλάουτερν. Εσβησα την ιταλίδα ελέω πολλών απουσιών. Εμειναν τα άλλα δύο. Η Βιγιαρεάλ είναι καλά, θέλει να ανατρέψει το 1-3, αλλά γαμώτο, εδώ σκαλώνω γιατί θα ανοιχθεί κι εκεί…μπίνγκο. Πάντως ότι μπορεί και η απόδοση αξίζει, δεν χωράει αμφιβολία. Θα την αφήσω. Μένει ένα, η Κάιζερ. Εδώ παίζω.

Και πέρυσι μπαμ στη Λεβερκούζεν έκανε στο κύπελλο. Ας το ξανακάνει. Φανέλα έχει, ομάδα έχει, η Λεβερκούζεν είναι του ύψους (πχ με Ατλέτικο) και του βάθους (πχ με Βέρντερ). Ποιά θα εμφανιστεί; Ρισκάρω στην δεύτερη εκδοχή, έχει και σοβαρή απώλεια του εξαιρετικού κορεάτη Σον που είναι τιμωρημένος. Και σαφώς είναι και επιβαρυμένη παραπάνω, ίσως να'χει και λίγο το μυαλό στη Μαδρίτη.

Συγγνώμη, αλλά σε νοκ άουτ, το 7.00 είναι τεράστιο. Πρόσθεσα ένα ακόμα. Το είδα σήμερα. Ας..πάει και το παλιάμπελο, η Νόισταντ είναι! Ναι, το..μπάζο. Που μετά το (όμορφο) 3-3 με Στουρμ, κέρδισε την Αούστρια. Τώρα πάει σε ομάδα μέτρια, σε ουδέτερο γήπεδο, είναι αύριο το ματς, στο 4.75 δεν λέω όχι. Κουνιέται η Νόισταντ, τα περιθώρια της στενεύουν.

Και δεν τρομάζει η αδιαφορη Γκρόντινγκ. Να κάνω τη σούμα; Τρία..τέρατα ( Μίλγουολ στο 9.00 , Καιζερ στο 7.00, Κροουλι στο 7.00), τρία…τερατάκια (Γουλβς στο 5.00, Παλας στο 5.75, Νοισταντ στο 4.75), δύο φαβορί (Γιουνάιτεντ στο 2.00, Μπάρνσλεϊ στο 2.50). Αυτά είναι. Διαλέξτε και πάρτε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το πως θα τα παίξω εγώ. Το τεράστιο ρίσκο είναι δεδομένο, αλλά είμαι…μουλάρι.

Λες και με τα παρολί είδα ή είδε καποιος προκοπή! Λοιπόν, τα φαβορί μαζί σε δυάδα. Μένουν ακόμα έξι. Να σβήσω κάποιο; Να πάω σε patent εγγλέζικο πλήν Μίλγουολ; Τα μονά-με τέτοιες αποδόσεις- έχουν την τιμητική τους. Ακόμα και σε σύστημα, πρέπει να παιχθούν μονά, ο μέσος όρος των έξι αγώνων είναι το 6,4 με…μικρότερο το αυστριακό! Και δεν μιλάμε γιά σημεία στο…γάμο του καραγκιόζη κι ότι κάτσει.

Ολα αιτιολογημένα. Οποιος πιστεψει ότι απλά…βαράμε κουτουρού, είναι…στούρνο που δεν κόβει η γκλάβα του. Αποφασίζω (αλλά εσείς αποφασίστε γιά τον εαυτό σας και γιά τυχόν καλύψεις με Χ ή με draw no bet, εγώ θα πάω…στα ίσια και παλληκαρίσια). Θα κάνω δύο patent αναλογα με τις αποδόσεις. Ευχομαι να είναι η σωστή χημεία, γιατί ΑΝ τυχόν βγουν δύο, την τεραστια διαφορά θα την κάνει αν είναι…μαζί, η δυάδα! Αρα, Γουλβς-Παλας-Νοισταντ μαζί, και Καιζερ-Μιλγουολ-Κροουλι μαζί.

Κάπου θα φάμε και κανένα τρίμπαλο αλλά δεν πειράζει, ας βγουν δύο από τα έξι! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 3.300 μονάδες. Ποντάρισμα 3-4/3: Δυάδα: Μπάρνσλει 1-Γιουνάιτεντ 2 (5.00) με 80 μονάδες. Patent 1: Γουλβς 2 (5.00)-Πάλας 2 (5.75)-Νόισταντ 2 (4.75) με 60 μονάδες σε Γουλβς, 55 σε Πάλας, 65 σε Νοισταντ. Και ακολούθως, 10 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα.

Ολο μαζί 215 μονάδες. Patent 2: Καιζερλάουτερν 2 (7.00)-Κρόουλι 2 (7.00)-Μίλγουολ 2 (9.00) με 40 μονάδες σε κάθε μονό, 10 στις δυάδες και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 155 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 450 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 2.850 μονάδες. Προφανές ότι με με δύο (μαζί) βγάζω και κέρδος. Επίσης προφανές ότι αυτό μπορεί να γίνει και με δύο…χώρια, απλά δεν θα είναι τόσο καλό κέρδος.

Επίσης προφανές ότι με ένα και μοναδικό, παίρνω το 70% πίσω. Επίσης προφανές ότι θα έχω ανοιχτό παιχνίδι και αύριο (και εκεί, στο live, αν μπορώ, θα κάνω κάλυψη αν πάω γιά καλό κέρδος. Τώρα δεν καλύπτω τίποτα). Επίσης προφανές ότι είμαι στο χαμηλότερο σημείο της σαιζόν. Αλλά έχω μάθει να αισιοδοξώ και να κοιτάω ψηλά. Κότα δεν ήμουν ποτέ, ο…μπουκ μου το ξέρει καλά.

Τώρα χαίρεται. Μπορεί να χαρεί και τον Μάιο, με έχει στα σκοινιά. Αλλά 15 χρόνια κλαίει και θα…ξανακλάψει. Εχω μουλαρώσει, θα γίνει μιά καλή νίκη τουλάχιστον, απλά..σφίγγω τα δόντια και περιμένω την στιγμή. Πρόσφατα ένας φίλος στα σχόλια ρώτησε “αν μηδενίσει η κάβα, θα παίζεις με μείον;”. Η απάντηση είναι ότι η κάβα δεν θα μηδενίσει ΠΟΤΕ.

Ξεκάθαρα και στα ίσα. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, δεν πάσχω ούτε απο διαχείριση, ούτε από έλλειψη υπομονής, ούτε από καθαρό μυαλό, ούτε από αδύναμο στομάχι. Τα λέμε ξανά το Σάββατο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras