4542

Billaras

Τέσσερα από τα οκτώ…

Το τι έγινε το Σαββατοκύριακο το είδατε, τα έγραψα στην σημερινή Kingbet, τα είπαμε και στο chat, θα τα ξαναπώ το μεσημέρι (3-4) στο www.betradio.com, δεν έχει νόημα να τα ξαναπιάσω από την αρχή. Το μόνο που θα αναρωτιέμαι (πάντα), είναι αν κάποιοι έβαλαν μυαλό τώρα που (ξανά)βγαλαν λεφτά. Κλίνω προς το “όχι”, αλλά πάντα ήμουν από τη φύση μου αισιόδοξος, οπότε αφήνω ένα παραθυράκι.

Οτί έστω λίγοι, πήραν χαμπάρι και αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα… Πάμε χωρίς περιστροφές στο σήμερα. Αγγλίκό μενού, αφού δεν αγγίζεται το Νάπολι-Γιούβε, ενώ το Μπάρτσα-Βαγιεκάνο να το παίξουν αυτοί… που το έπαιξαν και το Σάββατο… Καθαρά αγγλικό πρόγραμμα λοιπόν. Δεν είναι κακό, δεν είναι καλό. Είναι… μέτριο. Κάτι υπάρχει, απλά δεν είναι γιά “πολλά-πολλά”.

Ας τα πάρω από την αρχή… Αναφέρω τί έβαλα “στην άκρη” γιά περαιτέρω μελέτη: Μπρίστολ Σίτι, Γουέστ Χαμ, Λιντς, Μπράιτον, Λίβερπουλ, Γκέιτσχεντ, Φόρεστ Γκριν και Νιούπορτ. Ολα τα άλλα, δεν με απασχολούν πιά, σβήστηκαν από την αρχική μελέτη και δεν αλλάζω γνώμη. Εχω λοιπόν την αρχική μου οκτάδα. Αυτός είναι ο κορμός. Ολα αουτσάιντερ φυσικά, όλα μεγάλα σημεία.

Πρέπει να αρχίσω να ξεδιαλέγω, να πέσω στα μισά, στα τέσσερα… Το πρώτο που σβήνω με…σχετική ευκολία ειναι η Φόρεστ Γκριν. Οκ, καλά πάει, αλλά και η άλλη δεν μου έχει δώσει δικαίωμα, τραίνο κανονικό η Σάουθπορτ. Ηθελα πάνω από 4.50 γιά να το ρισκάρω και δεν υπάρχε πουθενά. Από τις οκτώ που κοιτάω γιά κόντρα η πλέον φορμαρισμένη είναι η Σάουθπορτ, οπότε.

. αντίο. Το δεύτερο είναι η Γκέιτσχεντ. Με χαλάει η εκτός έδρας φόρμα της, ενώ η Μάνσφιλντ είναι απίθανο να την “διαβάσεις”, ότι θέλει κάνει, δεν είναι σταθερή. Το τελευταίο κακό αποτέλεσμα εκτός έδρας (1-1 με την Αλφερτόν) γέρνει την πλάστιγγα στο “νο μπετ”. Το σβήνω και αυτό. Το τρίτο είναι η…Λίβερπουλ. Η απόδοση ναι, με προκαλεί.

Το διέπραξε στο ίδιο γήπεδο πριν λίγες μέρες. Και θα λείπουν και οι Τέρι-Μειρέλες στην Τσέλσι. Και η Λίβερπουλ το θέλει όσο τίποτα, ο μεγάλος στόχος του Νταλγκλίς φέτος, το Λιγκ Καπ είναι (και ένα τρόπαιο επιτέλους και έυκολη έξοδος στην Ευρώπη). Εμένα τι με χαλάει τότε; Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Το ένστικτό μου με χαλάει. Μου λέει “θα'ναι πιο υποψιασμένη η Τσέλσι, κάνε πίσω”.

Να είναι λάθος το ενσικτό μου; Διόλου απίθανο. Αλλά αυτό ακούω πάντα πριν ποντάρω. Ο τελικός κριτής στην τελευταία διαλογή, αυτό είναι, το ένστικτο… Πήγα στα πέντε πλέον. Θελω να σβήσω ακόμα ένα. Καταλήγω, στην Μπράιτον.Μπορεί να είναι με τέσσερις ήττες σερί η Ντέρμπι, να …έχω όλη την όρεξη να κοντράρω τον Κλάφ, αλλά το ξανασκέφτηκα.

Γιά μας που θα πάει στο ένα γκολ, που θα ακροβατήσει μεταξύ ισοπαλίας και 0-1, δεν μου κάνει απόδοση κάτω από 3.00. Μάξιμουμ 2.92 στα ανταλλακτήρια; Θα πώ όχι κι ας κερδίσει η Μπράιτον (που δεν έχει και καμιά φόρμα να βγάζει μάτια). Ποιές έμειναν; Η Νιούπορτ, η Γουέστ Χαμ, η Λιντς και η Μπρίστολ Σίτι. Η πρώτη παίρνει παιχνίδι από το πρωί, στο 2.

50 που ακόμα υπάρχει είναι καλή. Μπορεί να μην έχει κάνει κάτι φοβερό από τότε που την ανέλαβε ο Εντιμπουργκ, αλλά το…ψήνει. Καλή και στο 0-1 από την Λούτον το Σαββατο, ισοπαλίες εκτός με Γκρίσμπι και Ρέξαμ, δεν πέφτει έυκολα. Και η άλλη; Η άλλη κατάφερε να ισοφαρίσει το Σαββατο δύο φορές στην καθυστερήσεις και να..χάσει! Εχανε 1-0 στο 90', έχασε τελικά 3-2 από την…Αλφερτον.

Και η..ταρίφα καλά κρατεί, δέχεται τριάρες για τρία σερί ματς, τέσσερις στα τελευταία έξι (!), έχει και μιά τεσσάρα, 18 γκολ παθητικό σε έξι αγώνες, ακριβώς τρία ανα ματς! Ε, ας τα ξαναφάει! Η Γουέστ Χαμ είναι ο ορισμός της επαγγελματικής ομάδας. Και οχι τυχάια βέβαια, η καλύτερη εκτός εδρας (6-2-1 με 16-5 γκολ). Πέντε νίκες στα τελευταία έξι.

Ξέρει που το πάει το καράβι ο Αλαρντάις… Ελεγα παραπάνω ότι στο 2.90, γιά ματς που θα πάει στο ένα γκολ δεν παίζω Μπράιτον. Γουέστ Χαμ όμως, παίζω. Και ειδικά στο 3.15 του ανταλλακτηρίου. Και πιό ποιοτική, και πιό έμπειρη και πιο “βαριά” και καλύτερη απόδοση. Ας πάει στο 0-1, εδώ θα ρισκάρω. Η απόδοση είναι παραπάνω ελέω αήττητου εντός της Μίντλεσμπρο, αλλά το.

.γυροφέρνει. Κακή με την Γουότφορντ, μέτρια με την Μπλάκπουλ, κάπου θα σπάσει, δεν είναι γιά τέταρτη θέση και αήττητη εκτός η Μίντλεσμπρο. Μπράβο της γιά την υπέρβαση ως τώρα, αλλά… ως εδώ, ειδικά αν δεν παίξει και ο αμφίβολος Εμνες, το “α και ω” της επίθεσης της. Λιντς είναι ένα ρίσκο. Και είναι ρίσκο γιατί στο τελευταίο εντός ήταν κακή.

Και έχασε. Αλλά εκτός είναι μιά άλλη ιστορία. Τέσσερα διπλά σε έξι αγώνες εκτός. Κάτι λέει αυτό. Η Νότιγχαμ “απεχθάνεται” τις ισοπαλίες. Και ήταν επίσης κακή και έχασε το Σάββατο. Και είναι και ο θάνατος του Σπιντ που θα φορτίσει το κλίμα. Οι 3.500-4.000 οπαδοί της Λιντς θα “απαιτήσουν” αυτό το διπλό. Οι παίκτες περιμένω να παίξουν με ένα εξτρά κίνητρο.

Και βέβαια, καταλύτης η απόδοση. Στο 3.50 του ανταλλακτηρίου το κρατάω χωρίς πολλά-πολλά. Εδώ το ένστικτό μου με… σπρώχνει από χθες να ποντάρω διπλό. Είναι αυτό που λέμε “προσωπική επιλογή”. Τέλος, η Μπρίστολ Σίτι. Συστάσεις δεν θέλει, πάει “αέρας” τελευταία με τον ΜακΚίνες. Οταν την έχω ποντάρει στο… 10.00 μέσα στην Γουέστ Χαμ, θα κολώσω τώρα; Απλά μιά επισήμανση: ΔΕΝ θα είναι εύκολο.

Η Γουότφορντ είναι καλά κι αυτή. Πάνω από τα (μικρά) όρια της, αλλά είναι καλά. Κρατάω διπλό, μου κάνει το 3.35, αλλά ξέρω και τις δυσκολίες… Κλείσαμε. Η χημέια του καθενός μπορεί να αλλάξει μέσα από την αρχική οκτάδα. Μπορεί ας πούμε κάποιος να παίξει τα…τέσσερα που άφησα! Δεν είναι πανάκεια η τελική δική μου διαλογή! Πως θα παίξω; Οχι ανοιχτά, ούτε συντηρητικά.

Μέτρια, όπως το έγραψα και στην αρχή. Μεσαία μίζα, σαν να είναι “κανονικό” Σάββατο ας πούμε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 27/11: 21.740 μονάδες. Ποντάρισμα 29/11: Μονά αποδεκτά: Λιντς 2 (3.50), 80 μονάδες. Μπρίστολ Σίτι 2 (3.35), 90 μονάδες. Γουέστ Χαμ 2 (3.15), 100 μονάδες. Δυάδες και τα τέσσερα (μαζί με την Νιούπορτ στο 2.50), έξι δυάδες επί 35 μονάδες, 210 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 480 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.260 μονάδες. Βλέπετε τι κάνω σήμερα. Συνήθως με τέσσερα ματς στο χέρι πάω σε ένα 2-3-4, με φορτωμένες τις δυάδες. Τώρα το αλλάζω. Αφήνω αρχικά το μικρότερο, πάιζω τα άλλα τρία μονά και μετά παίζω μόνο τις δυάδες προσθέτοντας και το μικρότερο. Αντί γιά 11 στήλες (που είναι το 2-3-4), πάω στις 9 και προσέχω την βάση μου, όχι το ταβάνι μου.

Τα λέμε στο www.betradio.com στις 3 και το απογευματάκι στο chat, εκεί που στην μεγάλη μας παρέα λέγονται πολλά και… άκρως ενδιαφέροντα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras