2173

Billaras

Τέσσερα και βλέπουμε…

Από μιά είχα “απαίτηση” χθες, φαινόταν και στο κείμενο και στον τίτλο. Κι αυτή ήταν η Μπέτις. Παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου, οπότε πάπαλα. Από τις δύο γερμανίδες δεν περίμενα πολλά, εν γνώσει μου πήγα εκεί, παίξανε το τομάρι τους σε απόδοση υποφερτή, αλλά …τζίφος. Δεν έγινε ούτε κανένα χατηράκι (σπάνια γίνεται έτσι κι αλλιώς στη Γερμανία, το πιό πρόσφατο που θυμάμαι είναι εκείνο το διπλό της Κολωνίας στην Λειψία).

Οπότε, πέρασε και δεν ακούμπησε χθες, την μέρα θα την θυμάμαι γιά άλλους λόγους, προσωπικούς. Οχι γιά το κουμάρι πάντως. Πάμε στο σήμερα, είναι εντελώς διαφορετική μέρα στοιχηματικά. Ισως αποδειχθεί καλή. Και λέω -Μάης είναι, δεν θα'χω και πολλές ευκαιρίες- να ανοιχτώ. Πριν πάω στα σημεία που έφτασαν ως εδώ, να πω ότι ως φαβορί σήμερα “προκρίνω” Τσέλσι.

Δεν παίζω τέτοια, αλλά γιά όποιον παίζει, ειδικά μετά την ήττα χθες της Τόττεναμ, δίνω στην Τσέλσι το “κλικ” νίκης, σε υποφερτή απόδοση (2.30). Γυρίζω στα δικά μου. Είχα αρχικά έξι σημεία. Και ανοίγω ξανά παρένθεση, ίσως προκύψει και 7ο. Το οποίο είναι από το Σασουόλο-Σαμπντόρια. Το ματς διεξάγεται πιό αργά από τον κύριο όγκο στην Ιταλία, άρα…θα ξέρουν τι και ποιά θέλει κάτι.

Δεν αποκλείω (εφ' όσον παίζουν Κιέβο-Κροτόνε και Λάτσιο-Αταλάντα) αυτή που θα θέλει κάτι να είναι η Σαμπντόρια (αν δεν έχει κερδίσει η Αταλάντα) και επίσης δεν αποκλείω να είναι χαλαροί εκεί στην Σασουόλο (αν δεν κερδίζει η Κιέβο). Τώρα το διπλό στο 3.25, στις 17.50 αν είναι εκεί ακόμα και αν έρθουν τα άλλα όπως τα ανέφερα, τότε θα την ποντάρω την Σαμπ.

Κλείνω την παρένθεση. Ποιά είναι τα έξι; Νότιγχαμ-Μπέρτον-Μπέρμιγχαμ Χ τα τρία εγγλέζικα. Μορειρένσε Χ-Λωζάνη-Φορτούνα τα άλλα τρία μη εγγλέζικα. Αποφάσισα να μην παίξω το Χ της Μπέρμιγχαμ (μπορεί και να μην της χρειαστεί εξάλλου) και τον άσο της Φορτούνα αφού εκεί εξαρτάται και από το τι θα κάνει η Νυρεμβέργη. Και να κρατήσω τα άλλα τέσσερα.

Ξεκινάω ανάποδα, από το…μπάζο. Την Λωζάνη. Το'χα εξ'αρχής στο σημάδι, άπαξ κι έχασε και χθες η Σιόν το κράτησα. Ευκαιρία έχει. Η Ζυρίχη ντεφορμέ (1-3-4 στα τελευταία 7), δεν χάρισε στη Σιόν κάτι πριν μιά εβδομάδα κι αυτό ίσως είναι δείγμα προθέσεων (έχανε 0-2, το γύρισε 3-2 και ήρθε 3-3), ο προπονητής της είναι από τη Λωζάνη, μπορεί να έχουμε χατηράκι.

Προσέξτε τη λέξη: “Μπορεί”. Αλλιώς πέφτει και τρίμπαλο. Αυτά τα σημεία ξέρεις οτι είναι απλώς μιά στεκιά. Και παίζονται επειδή είναι στο 6.50, άρα αξίζει η στεκιά. Τόσο απλά. Στο πορτογαλικό, η Μορειρένσε (ειδικά άπαξ και παίζουνε μεταξύ τους Εστορίλ-Σετούμπαλ) έχει την άνεση της ισοπαλίας λογικά. Η Αβες όχι και τόσο, αλλά κι αυτή μπορεί να μην πει όχι γιατί έχει έυκολο ματς στο φινάλε με αδιάφορη.

Ετσι κι αλλιώς, τα περισσότερα πορτογαλικα ματς ουράς εκεί στο Χ “πατάνε”. Αν δεν κερδίζει η Σετούμπαλ, στην πορεία ίσως ενισχυθεί το Χ λοιπόν, οπότε μιά στεκιά κι εδώ. Και πάμε στα εγγλέζικα… Περιμένω κάτι από ένα ματς που δεν παίζω. Περιμένω να μην χάνει η Ντέρμπι (λογικά θα κερδίζει κιόλας) από την Μπάρνσλεϊ. Αν αυτό συμβαίνει, τότε η Πρέστον δεν ελπίζει σε πλέι οφ.

Οχι οτι θα χαρίσει κάτι, αλλά αν μέσα στο ματς αφαιρεθεί το κίνητρο, τότε αλλάζουν πολλά. Την ίδια ώρα, η Μπέρτον δίνει τον ύστατο αγώνα. Και δεν θα την συμπεριλάβω στην κατηγορία “Λωζάνη, Βολφσμπουργκ και σία”. Οχι. Γιατί…δεν είναι μπάζο. Τρεις σερί νίκες, ειδικά εκτός είναι καλή γιά τα κυβικά της, την έχουμε ξαναποντάρει με επιτυχία.

Να μείνει στο Χ δεν το πιστεύω γιατί..κοιτάει και πίσω της. Πολλά θα κριθούν μετά το 75' νομιζω, θέλει υπομονή, αλλά αξίζει το σημείο. Οσο γιά την ομάδα μου τη Μπόλτον. Την αγαπάω, θα στεναχωρηθώ, αλλά…χλωμή την βλέπω. Εντελώς ντεφορμέ, χάλια μαύρα, κακό κλίμα, δεν θα την γλυτώσουμε πιστεύω. Αμα στην τελική ευθεία κάνεις 6 ήττες, που να ελπίζεις; Ούτε γκολ δεν βάζουμε.

Εχω την αίσθηση ότι αν ακούσει γκολ από την Μπέρτον, θα το παρατήσει. Το ηθικό είναι στα τάρταρα. Και η Νότιγχαμ δεν θα χαρίσει τίποτα, ο Καράνκα δεν χαρίζει και τσεκάρει παίκτες γιά του χρόνου. Οοοολα τα παραπάνω, προϋποθέτουν αρχικά αυτό που έγραψα, να μην χάνει η Ντέρμπι. Το θεωρώ πολύ λογικό. Μετά…βλέπουμε. Τέσσερα σημεία λοιπόν και εν'αναμονή πέμπτου, της Σαμπντόρια.

Θα γράψω στα σχόλια γι αυτό όταν έρθει η στιγμή. Θα ανοιχτώ λίγο, το έγραψα ήδη. Και νέα στήλη την Τρίτη. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΙΟΥ: -4 μονάδες. Ποντάρισμα 6/5: Πρέστον-Μπέρτον 2 (6.50), 2 μονάδες Μπόλτον-Νότιγχαμ 2 (4.20), 2 μονάδες. Μορειρένσε-Αβες Χ (3.10), 2 μονάδες. Ζυρίχη-Λωζάνη 2 (6.50), 1 μονάδα. Ανοιχτά μπετ: 7 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -11 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras