4505

Billaras

Τέσσερα και τέσσερα!

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κάνω οποιδήποτε σχόλιο γιά τα (υπόλοιπα) μεσοβδόμαδα ματς που δεν “συζητήσαμε”. Το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι ένα και απλό: Αν μπορώ χωρίς να παίξω… λιμά και άχαστα, να διπλάσιάσω το ποντάρισμα μου και μάλιστα έχοντας 50% ευστοχία (θυμίζω, Ιντερ, Φλίτγουντ και το Χ της Μπριζ τα τρία που πέρασαν από τα έξι), τότε όλα βαίνουν καλώς.

Δεν έχω ανάγκη να “μαγαρίσω” τον τρόπο παιχνιδιού μου, ούτε να χωθώ σε ξεφτιλισμένα φαβορί. Δεν μου χρειάζονται, τόσο απλό… Πάμε στα φρέσκα. Στο σημερινό κουπόνι, το τελευταίο μεγάλο πριν τις γιορτές. Κάμποσα ματς και μεσοβδόμαδα και μετά… φουλ της Αγγλίας! Το σημερινό πρόγραμμα δεν μου αρέσει πολύ. Μέτριο είναι. Αν μελετώντας “πετάω” όλη την σημερινή Premier League, όλη την Championship (εδώ το μόνο που μου έχει κολλήσει, είναι τα ισχνά ακριβή σκορ σε Κάρντιφ, Χαλ, Μπράιτον, το 1-0 δηλαδή), όλη την Γερμανία, τρείς δηλαδή κατηγορίες από τις οποίες αντλώ σημεία, τότε… πως να μου αρέσει; Θέλω να κοντράρω την Φούλαμ και παίζει με την…Μπόλτον! Θέλω να κοντράρω την Πιτέρμπορο και παίζει με την.

.Κόβεντρι! Πάω στις μικρές αγγλιδούλες. Κάμποσα “μικρά”, που απλά δεν μπορώ να βάλω στο παιχνίδι μου γιατί δεν…παίζω έτσι! Ναι, οι Στιβενέιτζ, Σριούσμπερι ας πούμε, μπορούν να κερδίσουν. Ε και; Παρακάτω. Πάω σε μεσαία σημεία: Δύο ξεχωρίζουν. Σέφιλντ Γουένσντεϊ (εμφανής ο επηρεασμός της Χάτερσφιλντ από την 1η ήττα της, έκανε και 2η καπάκι) και Κέμπριτζ (χαμός στην Ντάρλιγκτον, άλλοι απλήρωτοι, άλλοι δεν δέχθηκαν μείωση αποδοχών).

  Αλλά κάθομαι και σκέφτομαι ότι αν μπλέξω σε “μεσαία” σημεία, θα απλωθεί το παιχνίδι μου. Και όταν λέω “μεσαία”, δεν είναι του 2.60 ας πούμε. Είναι του 2.35-2.40. Κάπως έτσι, γιά τον ίδιο λόγο, άφησα έξω χθες την Τσέλτεναμ, λόγω απόδοσης. Και…καλά έκανα όπως αποδείχθηκε. Πάνε κι αυτά λοιπόν. Δύο μικρά, δύο μεσαία που μπορεί να τα αξιοποιήσει κάποιος, αλλά οχι εγώ.

Και εξήγησα γιατί. Ανεβαίνω σκάλες στις αποδόσεις. Μιά τετράδα έχω κρατήσει. Λέιτον, Κόλτσεστερ, Τορκί και Νορθάμπτον. Στο 100% δεν είμαι γιά κανένα. Αυτό όμως, μπορώ να το δεχθώ αν με καλύπτει η απόδοση. Λέιτον και Νορθάμπτον είναι στο…όριο. Ακροβατούν και στο Χ. Μικρές λεπτομέρειες και εύνοια θα κρίνουν αν θα τα πιάσω ή όχι. Κοντράρω Νοτς Κάουντι και Οξφορντ που και τις δύο τις σέβομαι και δεν είναι κακές ομάδες, απλά έχουν μιά κοιλιά και οι αποδόσεις αδικούν αυτές που θα παίξω, “κρύβουν” λαθάκι δηλαδή.

Στα άλλα δύο πιό μικρά, έχω το ξέσπασμα της Κόλτσεστερ με την Μπέρι, έχω την σταθερότητα της Τορκί, αλλά κι εδώ έχω μικροενστασούλες. Απο τη μιά η Κόλτσεστερ δεν είναι ο ορισμός της φερέγγυας (όσο εύκολα βάζει τέσσερα άλλο τόσο τα τρώει), από την άλλη έχω και την Ακριγκτον που είναι σε καλό φεγγάρι. Ομως κι εδώ, το ζουμί είναι οι αποδόσεις.

Αυτός είναι οτελικός κριτής. Και τα κρατάω. Αυτά τα τέσσερα στο νησί. Κλείσαμε. Εκτός νησιού; Ακόμα τέσσερα. Κοίταξα κάμποσα, άλλα τα έσβησα λόγω τραγικής απόδοσης (με τσικό να παίξει ο Πανιώνιος, Ξάνθη σε αυτές τις αποδόσεις δεν παίζω), άλλα λόγω ενστίκτου (πχ Σεντ Ετιέν που αρχικά την μελέτησα πολύ και οριακά την άφησα). Ποιά είναι τα τέσσερα; Ολα “μεσαία” σημεία.

Εκτος Αγγλίας μπορώ να παίξω τέτοια. Το γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, γιά άλλη στιγμή. Κρατήστε μόνο ότι είναι…άλλα πρωταθλήματα. Ποιά είναι τα τέσσερα; Μαγίορκα, Λεβαδειακός, Ρίντ, Κιέβο. Η Ριντ σε φόρμα και η Στούρμ με πολλούς απόντες και εσωτερικά προβλήματα. Η Μαγιόρκα επίσης σε καλή κατάσταση και η Χετάφε με τρεις σοβαρούς απόντες και…χαμένη στο διάστημα όταν φέυγει από την έδρα της.

Η Λιβαδειά που ξεκούρασε πάρα πολλούς παίκτες με τον Ολυμπιακό και απέναντι στον Εργοτέλη ο οποίος ομοίως εκτός “εξαφανίζεται” και τέλος η Κιέβο που είναι μιά σταθερή ομάδα (δεν θα κερδίσει έυκολα, δεν θα χάσει έυκολα) και θα βρει την Κάλιαρι με σοβαρά προβλήματα κυρίως στη μεσαία γραμμή). Τέσσερα και τέσσερα λοιπόν. Το τελευταίο μου ερώτημα ήταν ένα: Να τα παίξω όλα; Κι αν ναι, πως; Ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος; Τον τελευταίο καιρό, όλοι είδατε ότι πέρα από ταη σημεία έπαιξε τεράστιο ρόλο ο τρόπος παιχνιδιού.

Βασικό αυτό. Το σκέφτομαι και καταλήγω: Τα εγγλέζικα σε 4 μονά και 6 δυάδες. Νομίζω ότι σήμερα μπορώ να τα “μπλέξω”.  Προσέξτε: Αν έπαιξα ένα 2-3-4, είχα την πιθανότητα με καλή ευστοχία (με τρία δηλαδή) να πάρω παραπάνω μονάδες. Να κερδίσω περισσότερα. Αλλά το… πάω αλλιώς και κοιτάω πως να μην χάσω αρχικά. Να πάρω το 70% του μπετ έστω και με ένα μονό.

Τα τέσσερα εκτός νησιού; Θα τα κάνω δύο δυάδες. Εδώ, ο καθένας ας τα “ανακατέψει” όπως θέλει… Αύριο μου αρέσουν πιό πολύ κάποια φαβορί, θα το δείτε…. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.560 μονάδες. Κέρδος από 15/12: 245 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.805 μονάδες. Ποντάρισμα 17/12: Μονό αποδεκτό: Λέιτον Οριεντ 2 (4.

20), 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νορθάμπτον 2 (5.30), 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κόλτσεστερ 2 (2.92), 90 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Τορκί 2 (3.40), 80 μονάδες. Δυάδες (6 συνολικά), από 30 μονάδες την κάθε δυάδα, σύνολο 180 μονάδες. Δυάδα: Κιέβο 1-Λεβαδειακός 1 (4.4), 100 μονάδες. Δυάδα: Μαγιόρκα 1-Ριντ 1 (3.8), 95 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 675 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.130 μονάδες.

***Το νέο chat είναι από χθες στις…επάλξεις και “φυσάει”. Γιά όσους (ελάχιστους) έχουν πρόβλημα να συνδεθούν, υπάρχει ένα ποστ στο forum που θα τους λύσει το θέμα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras