2800

Billaras

Τέσσερα μεγάλα σε σύστημα!

Κακή μέρα χθες. Αναμενόμενα ελέω διακοπής. Βέβαια, το “κακή μέρα” έχει πολλές αναγνώσεις. Γιά μένα ήταν κακή γιατί ενώ ξεκίνησε σούπερ (με τη Ρόμα), γιά λεπτομέρειες δεν ήρθε ένα ακόμα σημείο. Ετσι όπως έπαιξα, σας το έγραψα, ήθελα τρία σημεία. Βρήκα δύο. Ολο το μυστικό είναι ότι με τρίτο θα…κέρδιζα κιόλας, ας ήταν κακή η μέρα.

Κυρίως Πλίμουθ (εξαιρετική, έχασε πολλά) ή Λωζάνη (έχασε πέναλτι, είχε αποβολή). Μιά από τις δύο έφτανε. Δεν ήρθαν, χαίρετε. Μια αναμενόμενη (μικρή) ήττα. Αν θελήσω να σχολιάσω κάτι άλλο χθεσινό, καλύτερα να μην ρίξω αλάτι στην πληγή των φαβοράκηδων. Ξέρουν αυτοί τι ζημιά έπαθαν. Πάντα το ξέρουν δηλαδή, αλλά εκεί, αμετανόητοι, κακό του κεφαλιού τους.

Κάτι Μπάγερν ή Ντόρτμουντ, κάτι Σίτι ή Τότεναμ, κάτι Ρόζεμποργκ, κάτι PSV, κάτι..ένα και τίποτα πήγαν στο ανάθεμα… Αυτό που -αγωνιστικά- αξίζει σχολιασμού, είναι το “νέο φαινόμενο” του… “χάνω δύο δύο τα πέναλτι”! Από αυτό καταλαβαίνετε τι είναι η μπάλα. Το είδαμε προ διακοπής με την Ατλέτικο κόντρα στη Βαλένθια, χθες το είδαμε και στη Γκλάντμπαχ και στην Σίτι! Πόσες πιθανότητες είχε να συμβεί αυτό; Να που συνέβη… Πριν πάω στο σήμερα, ένα σχόλιο εδώ, γιά τα “δικά μας”.

Οτι και να πω γιά την υποδοχή του νέου chat είναι…λίγα. Κάποια στιγμή αγγίξαμε τους 200 φίλους! Και κάτω απο 150 δεν πέσαμε καθόλη την διάρκεια του απογεύματος! Εφτασα να αναρωτιέμαι αν το “ταβάνι” των 500 που έχει το νέο chat θα μας…φτάσει στο μέλλον. Πανικός κανονικός, καλά σχόλια, χαίρομαι που σας άρεσε και σας κάλυψε, τυχόν ατέλειες διορθώνονται καθημερινά, σε λίγες μέρες θα είναι στο 100% έτοιμο.

Αυτά γιά χθες, πάμε στο σήμερα. Φαβορί…γιόκ. Ενα αξίζει και είναι αυριανό, η Μπραουνσβάιγκ, αλλά…που να τη χωρέσω; Οπότε μόνο με μεγάλα σημεία. Εδώ ανοίγω παρένθεση: Πολλοί πιστεύετε ότι δεν παίζω φαβορί. Λάθος. Μεγάλο. Παίζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. Απλώς στα φαβορί αυτό σπανίζει. Οταν σε ένα αουτσάιντερ μπορώ να βρω απόκλιση και άνω της μιάς μονάδας (να το αξιολογώ πχ στο 3.

00 και να το βρίσκω στο 4.20), στα φαβορί είτε θα είναι πετσοκομμένα (σε ποσοστό άνω του 70% του συνόλου τους), είτε θα βρω fair, είτε στην καλύτερη να βρω ένα 0.20 πάνω. Μα αυτό το 0.20 ΔΕΝ με καλύπτει. Δηλαδή αν εγω αξιολογώ ένα φαβορί στο 1.70 και ο μπουκ μου το δώσει 1.85, αυτό το 0.15 μακροχρόνια δεν μου αρκεί να αντιστρέψω την γκανιότα! Αν το αξιολογήσω 1.

60 και ο μπουκ μου το δώσει 2.10, τοτε ναί, θα παίξω και φαβορί (αλλά αυτό που μόλις ανέφερα, συμβαίνει μιά φορά σε πεντακόσια ματς). ΟΛΑ λοιπόν έχουν να κάνουν με την αξία. ΟΛΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ-ΟΛΕΣ ΧΑΝΟΥΝ. Το μέγα ερώτημα είναι ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΔΌΣΗ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΟ; Ολα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε. Το “προβλεπτικό” κομμάτι και το αγωνιστικό κόμματι είναι δευτερεούσης σημασίας, πάρτε το χαμπάρι όσο είναι νωρίς.

Η απόδοση καθορίζει τα πάντα, ΑΥΤΟ είναι το παιχνίδι, το λέει και η…ονομασία του! Ενα καλό πουκάμισο το οποίο κοστολογώ πχ 70 ευρώ, θα το πάρω αν το βρω 50, θα το σκεφτώ αν το βρω 70, θα το προσπεράσω αν το βρω 100! ΑΥΤΗ είναι η φιλοσοφία. Πάμε τώρα στα ματς… Ποιά σημεία έφτασαν στα…ημιτελικά; Η Κάλιαρι (9.50), η Μπολόνια (8.50), η Εμπολι (4.

50), η Μπορντό (3.00), η Λειψεία (3.00), η Ζούλτε Βάρεγκεμ (5.00), η Θέλτα (4.00), η Οσασούνα (αυριανό, στο 4.75), η Γιόνσεπινγκ (4.00) και η Χέλσιμποργκ (6.00). Αυτά είναι. Εσβησα…αρκετά γρήγορα τα τρία ιταλικά. Πήραμε χθες τη Ρόμα, φτάνει. Θα ρίσκαρα με Μπολόνια άλλά έχει πολλές απουσίες. Και η Εμπολι δεν με καλύπτει ως απόδοση, ήθελα παραπάνω. Πάνε και τα τρία λοιπόν… Με βαριά καρδιά έσβησα και Μπορντό.

Είναι καλύτερη της Ρεν, αλλά στο 3.00 δεν ψήνομαι. Γυρίζει και ο Γκουρκίφ στην Ρεν, αυτός έγειρε την παλάτζα στο “όχι”. Αν δεν έπαιζε θα το σκεφτόμουν γιά διπλό… Κι έτσι, μάνι-μάνι, έμειναν μόλις έξι. Στα δύο το λάθος στην απόδοση είναι δια γυμνού οφθαλμού. Μιλάμε γιά την αήττητη Λειψία και την πρώτη Ζούλτε! Θα χαλάσει το σερί τους; Μπορεί, αλλά…αυτό το μαντεύει η Πυθεία, όχι εγώ.

Εγώ αξιολογώ βάση δεδομένων πριν το παιχνίδι. Και βάση αυτών, τα διπλά βγάζουν μάτια. Να σας το πάρω ανάποδα; Σήμερα κάποιος πχ ψυχανεμίζεται ότι η Βόλσφμπουργκ θα αναστηθεί. Πολύ ωραία. Θα πάει να παίξει φαβορί μιά -ως τώρα- κάκιστη ομάδα; Είναι σαν να παίρνει το πουκάμισο που ανέφερα παραπάνω στα 130 ευρώ, σε διπλή τιμή απ' όσο αξίζει.

Εν ολίγοις, τον ληστεύουν πριν καν ξεκινήσει το ματς. Πάμε παρακάτω. Στα δύο ισπανικά, η Θέλτα είναι από τις λίγες που περνάει από το Μαδριγάλ (και πέρυσι). Γυρίζει και ο Ορεγιάνα. Στο άλλο, σκέφτομαι πόσο το “θεματάκι” δύο παικτών (σεξουαλικού περιεχομένου) επηρέασε την Ειμπάρ, σκέφτομαι πόσο θα μετρήσει ότι και η Οσασούνα είναι βάσκικη, πόσο θα επηρεάσει ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει περάσει από εκεί.

Και λέω να το τολμήσω. Τελος, στη Σουηδία! Αν έχετε προσέξει, εγώ όλο το καλοκαίρι ούτε ασχολούμαι με σκανδιναβίες. Κάνω μπάνια και περιμένω. Προ μηνός πιάσαμε την Αλεσουντ και την πήγαμε καρότσα. Τώρα στράφηκα στη Σουηδία. Γιατί; Γιατί…τελειώνουν (5 αγωνιστικές μένουν). Τώρα έχει ενδιαφέρον και προκύπτουν σημεία. Αυτές οι δύο έχουν κίνητρο, η μιά να ξεμπερδεύει, η άλλη μπας και βγει από τα μπαράζ.

Παίζουν με αδιάφορες βαθμολογικά. Και σε κακή φόρμα οι δύο αδιάφορες. Οχι ότι είναι…βουνά οι “δικές μας”, προς Θεού. Σάμπως ήταν η Ααλεσουντ; Αν ήταν, δεν θα καιγόντουσαν. Αλλά στο 4.00 μιά γηπεδούχος με κίνητρο και στο 6.00 μιά φιλοξενούμενη με κίνητρο, μου κινούν το ενδιαφέρον. Και πληρώνουν τόσο επειδή είναι Σουηδία. Αν ήταν πχ Ισπανία, γιά…θυμηθείτε πόσο πλήρωνε πχ η Γρανάδα, αυτό το σίχαμα, πέρυσι 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος! Και τώρα η δύσκολη ώρα.

Πως παίζω; Κρατάω και τα έξι; Θέλει και έμπνευση, θέλει καλη χημεία (ο καθενας ας κάνει την δική του, αλλά…μην κάνει κανένα 4-5-6, σύστημα παλαιάς κοπής δηλαδή). Τα ξανακοιτάω. Και αποφασίζω. Αφήνω έξω τη Λειψία γιατί στο 3.00 είμαι οριακά (στραφείτε σε όσα έγραψα παραπάνω, αν δηλαδή ήταν στο 4.00 θα το έπαιζα σίγουρα, τώρα η αξία που έχει είναι μικρή, της τάξης του 0.

30). Και αφήνω και την Θέλτα, σεβόμενος το αήττητο της Βιγιαρεάλ εντός (μετράω μικρές λεπτομέρειες πλεον). Και με τα άλλα τέσσερα, πάω σε ένα σύστημα Lucky 15. Δηλαδή μονά (4)-δυάδες(6)-τριάδες (4)-τετράδα (1). Συνολο 15 στήλες (εξ ου και το όνομα του). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 15/10: 173 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.163 μονάδες. Ποντάρισμα 16/10: Lucky 15: Ζούλτε Βάρεγκεμ 2 (5.

00)-Οσασούνα 2 (4.75)-Γιόνσεπινγκ 1 (4.00)- Χέλσιμποργκ 2 (6.00). Με 2 μονάδες η τετράδα, με 7 κάθε τριάδα (ακόμα 28), με 24 κάθε δυάδα (ακόμα 144) και στα μονά βάζω 40 σε Ζούλτε, 45 σε Οσασούνα, 50 σε Γιόνσεπινγκ και 34 σε Χέλσιμποργκ. Ολο μαζί 343 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.820 μονάδες. Κοιτάξτε πως παίζω. Με ένα στα τέσσερα παίρνω το 70% του συνολικού μπετ. Με δύο, αυτομάτως κερδίζω πολύ καλά.

Ετσι είναι αυτό το σύστημα. Σπάω τη μίζα ανάλογα τις στήλες και τις αποδόσεις που έχει κάθε ομάδα. Ολα έχουν την σημασία τους. Νορμάλ παιχνίδι συνολικά σε ότι αφορά το μέσο όρο μου. Νέα στήλη (και παιχνίδι) την Τρίτη. Οσο γιά το chat; Σήμερα θα μπω σχετικά αργά, μετά τις 7, αλλά εσείς…πηγαίνετε απο νωρίς. Και αύριο, βραδάκι, ελάτε να δούμε μαζί το Λιβερπουλ-Γιουνάιτεντ, μήπως προκύψει και τίποτα στο live!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras