3432

Billaras

Τέσσερα πολύ ζόρικα!

Ουδεμία έκπληξη μου προξένησαν τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου. Και τα “δικά μου” και τα υπόλοιπα. Κουλά συνέβησαν και πάλι (όχι και τόσο κουλά, βάση προγραμματισμού βλέπετε ότι πολλά “θηρία” παραπατάνε), όσο γιά τα…δικά μου; Το φεγγάρι παραμένει χλωμό, “φωνάζει” αυτό το πράγμα και απλώς καρτερικά περιμένω.

Μεγάλο προσόν η υπομονή. Τεράστιο όπλο. Έρχεται το Σαββατοκύριακο και “σου μιλάει” ρε παιδί μου, σου δείχνει η μπάλα τι πρόκειται να γίνει! Πάρε μιά κόκκινη νωρίς στην Αστον Βίλα, πάρε μιά κόκκινη νωρίς στο..άλλο trixie, με την Τζένοα, αλλά στο trixie που δεν θα σου ρίξω κόκκκινη θα.. σου βάλω γκολ στο 92' γιά να να'χουμε…ποικιλία.

Πάρε λοιπόν ένα γκολάκι στη Νουμάνθια κι άντε στο καλό. Σαν να σου λέει “κάνε ότι θες, δεν θα πληρωθείς”. Απλά και όμορφα. Γι αυτό λοιπόν κάνω υπομονή. Ούτε τσαντίζομαι, ούτε σπασμωδική αντίδραση, ούτε ορμάω, ούτε θεωρώ ότι…έχω φάει μούτζα, απλώς ξέρω ότι είναι μιά περίοδος που έρχεται κάθε σαιζόν, σε κάθε παίκτη. Και περιμένω να περάσει.

Γιατί σε κάθε σαιζόν, δεν έρχεται μόνο αυτή η περίοδος, έρχεται και η καλή! Ως τότε, υπομονή, σύνεση και καμιά παρέκλιση. Στα φρέσκα, τα γράφω από νωρίς γιατί έχω καταλήξει. Τέσσερα σημεία, όλα μεγάλα, ως πολύ μεγάλα. Λας Πάλμας (5.00), Ακριγκτον (5.25), Ντέρμπι (8.00), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (7.00). Τώρα τα βλέπει κάποιος και λέει “δεν μπορεί, αυτόν εδώ…τρελλός παπάς τον βάφτισε, αντί να πάει σε κανένα …σιγουράκι τώρα που χάνει, πάει στα φαντάσματα”! Μα…τι έγραψα παραπάνω; “Καμιά παρέκλιση”.

Οπως παίζω πάντα, έτσι συνεχίζω. Αυτό θα έλειπε, να άλλαζε η φιλοσοφία και η προσέγγιση ενός κουπονιού από τα πρόσφατα αποτελέσματα! Εχω λοιπόν μιά Λας Πάλμας που προφανώς περνάει και με το Χ (είχε κερδίσει 2-1, είναι ρεβάνς), αλλά την ίδια ώρα είναι…ομαδάρα, είναι 11 αήττητη, πρώτη στην 2η Ισπανίας, σκοράρει γιά πλάκα και δεν έχει κανένα άγχος.

Και απέναντι της η Θέλτα που…έχω καλό timing μαζί της (γέλια). Την πόνταρα την 1η Νοεμβρίου στο Καμπ Νου. Εδινε 17.00 το διπλό. Μπαμ, σκάει. Τεράστια νίκη. Εκτότε…έσβησαν οι διακόπτες της. Σε πέντε ματς, έχει βάλει…ένα γκολ (με πέναλτι, στην Λας Πάλμας στο πρώτο ματς) κι έχει πέντε σερί ήττες. Και τίγκα στο άγχος. Ε, να μην ρισκάρω απόψε; Εχω μιά Ακριγκτον.

Με τον Κόλεμαν είναι “άλλη ομάδα”, από τη…σύναξη του Σεπτέμβρη έλεγα τα παιδιά εκεί πως θα την μεταμορφώσει. Νέα νίκη προχθές (σε ζόρικη έδρα, το Φράτον Παρκ μόνο…πάρκο δεν είναι), σούπερ κατάσταση γενικώς, από ατυχία δεν πήρε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Και σιγά…μην ψαρώσω από τα ντόρτια της Γέοβιλ στην Ολνταμ, μπαμπάς εναντίον γιού έπαιζαν, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, γενικά δεν την πιστεύω την Γέοβιλ, δεν είναι τυχαία στη ζώνη υποβιβασμού.

Και οκ, φαβορί. Αλλά όχι στο 5.25 η Ακριγκτον, μην τρελλαθώ εντελώς! Εχω μιά…Ντέρμπι. Προφανώς και είναι καλή ομάδα, δεν γίνεται να είσαι σταθερά στην 6αδα της Championship (και πρώτη γιά μεγάλο διάστημα) και να μην είσαι καλή όμαδα. Το bet επίσης προφανώς “ακουμπάει” και στην Τσέλσι. Που -τι έλεγα στο πρόλογο;- βάση προγραμματισμού κάνει κοιλιά τώρα.

Και προχθές με την Χαλ, μετριότατη και ευνοημένη από τη διαιτησία. Οκ, κλάση έχει, φαβορί δυνατό είναι, αλλά θα κάνει και ένα rotation ο Μουρίνιο. Και στο φινάλε… 8.00; No way. Τεράστιο. Και τέλος, έχω μιά Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οχι στα καλύτερά της, αλλά πάντα υπολογίσιμη, βαριά φανέλα και έδρα δυνατή. Στο Μπράμαλ Λέιν λίγοι πέρασαν καλά (γέλια).

Και σαφώς ο Νάιτζελ Κλαφ τέτοια βράδια περιμένει γιά να φτιάξει το όνομά του. Η Σαουθάμπτον είναι στη χειρότερή της φάση. Εντελώς ντεφορμέ και εντυπωσιακό ξεφούσκωμα. Απανωτές ήττες, ακόμα κι απ΄την Μπέρνλι. Θα λείπει και ο Πέλε απόψε, “τσακώθηκε που τσακώθηκε με το γκολ”, να δω ποιός θα σκοράρει! Προφανώς οι άγιοι είναι φαβορί, αλλά όχι ρε παιδιά στο 7.

00 ο άσος, δεν υπάρχουν αυτές οι αποδόσεις και ειδικά σε αυτό το κακό timing της Σαουθάμπτον. Αυτά είναι (γιά σήμερα, αύριο έχω δύο μεγάλα ακόμα, όποιος διαβάσει εφημερίδα τα ξέρει ήδη). Πως θα τα παίξω, αυτό απομένει. Να αφήσω κάποιο έξω και να πάω σε patent; Να παίξω τέσσερα μονά; Να χρησιμοποιήσω κάπου το draw no bet ως κάλυψη; Να κάνω “ντρίπλα” παίζοντας απλές προκρίσεις (πληρώνει 3.

10 η Ακριγκτον γιά απλή πρόκριση ακόμα και στα πέναλτι, πληρώνει 4.00 Ντέρμπι γιά πρόκριση, πληρώνει 3.65 η Σέφιλντ γιά πρόκριση). Τα έχω τσεκάρει όλα, αλλά εδώ αποφασίζετε κι εσείς. Οτι θέλει ο καθένας. Εγώ είπαμε, το στίγμα δίνω. Ο μέσος όρος στα τέσσερα ματς είναι το….6.3!!! Με το φεγγάρι κακό, σε περίοδο που χάνω, έχω παιχνίδια με απόδοσεις άνω του 6.

00. Μιά χαρούλα. Διότι τα πλεονεκτήματά μου είναι: 1) Παίζω λίγα. Με τέτοιες αποδόσεις δεν θες πολλά. 2) Δεν έχω άγχος κανένα 3) Δεν αλλάζω φιλοσοφία, δεν ψάχνει το μάτι γιά φαβοράκια και λοιπά….λιμά. Παίζοντας 20 χρόνια, ένα έχω μάθει: Αν θέλει, γίνονται τα πάντα. Η μελέτη είναι σωστή; Η προσέγγιση; Η φιλοσοφία; Αν ναι, μετά μένει στη μπαλίτσα να αποφασίσει.

Οπότε μιά χαρούλα είναι τα σημεία. Και αύριο μιά από τα ίδια (γέλια). Αποφασίζω: Πάω σε patent με τις τρεις και την Ντέρμπι εντελώς μόνη της σε ένα μονό αποδεκτό. Γιατί αν τις έβαζα όλες, με μονά-δυάδες-τριάδες-τετράδα, θα ήθελα 15 στήλες. Τώρα θα πάω με οκτώ (επτά του patent και ένα μονό). Και χωρίς καλύψεις. Στα ίσα. Ούτε draw no bet, τίποτα. Είπαμε, αν θέλει….

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 5.810 μονάδες. Ποντάρισμα 16/12: Μονό αποδεκτό: Ντέρμπι-Τσέλσι 1 (8.00) με 30 μονάδες. Patent (μονά-δυάδες-τριάδα): Λας Πάλμας 2 (5.00)-Ακριγκτον 2 (5.25)-Σέφιλντ 1 (7.00) με 60 μονάδες σε Λας Παλμας και 60 σε Ακριγκτον, 45 σε Σέφιλντ γιά τα μονά. Και ακολούθως, 20 σε κάθε δυάδα (ακόμα 60 μονάδες) και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 230 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 260 μοναδες. Νέο υπόλοιπο: 5.550 μονάδες. Είναι προφανές ότι δεν ξανοίγομαι, δεν χρειάζεται εξάλλου με τέτοιες αποδόσεις, το έγραψα και παραπάνω. Με ένα στα τέσσερα δεν χάνω, παίρνω και κάτι ψιλά. Απλό. Αν τυχόν βγουν δύο, έχω και καλό κέρδος. Επίσης απλό. Αλλά και..δύσκολο συνάμα. Τίποτα άλλο, καλό βόλι και ραντεβού απόψε στο chat, έχω καιρό να μπω και…μου έλειψε! Νέα στήλη (μικρότερη) αύριο μεσημέρι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras