1916

Billaras

Τέσσερα, όλα αγγλικά- ΝΕΟ UPDATE!!

Ελάχιστα ασχολήθηκα με το στοίχημα μεσοβδόμαδα, ξέρετε ότι δεν έπαιξα τίποτα, τώρα που πέρασαν οι μέρες ίσως να έπρεπε να το έχω κάνει. Και αναφέρομαι στο χθεσινοβραδινό ματς Μαρσέιγ-Λιλ, ένα διπλό που…φώναζε, το έγραψα, το έβαλα και στο πινακάκι της χθεσινής Kingbet αλλά τελικά το άφησα. Πέρα από τα αμιγώς αγωνιστικά, στην Μαρσέιγ κάνει μπαμ πλέον ότι το κλίμα είναι…σκέτο μπαρούτι, από τους οπαδούς που μπουκάρουν ή ρίχνουν καπνογόνα ως τους παίκτες (η χθεσινή αποβολή του Τοβέν δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι ήταν κάτι σαν “άι σιχτίρ, εγώ θα παλεύω μονάχος μου;”.

Anyway, πάνε αυτά, πέρασαν, απλώς να πω ότι όσο έβλεπα το γαλλικό ματς και φυσικά το Αρσεναλ-Γιουνάιτεντ, έλεγα μέσα μου “ήταν ανάγκη να παίζει με την Κάρντιφ την Τρίτη η Αρσεναλ;”. Μέχρι και early bet από σήμερα θα βλέπατε αν έπαιζε με κάποια άλλη. Πάει ο Παπασταθόπουλος, πάει ο Κοσιελνί, μιλάμε γιά παιδική χαρά πίσω.

Αλλά δυστυχώς την Τρίτη (που έχει εμβόλιμη η Premier League) υποδέχεται την Κάρντιφ που είναι και “λαβωμένη” από τον άδικο χαμό του Σάλα…

Μένω λοιπόν στα σημερινά. Αύριο θα γίνει update με ότι άλλο υπάρχει (ελάχιστα γιά να πω την αλήθεια). Στο σήμερα, το μενού είναι… ισχνό. Δεν με τρελλαίνει. Εκτός Αγγλίας είχα σημειώσει τρία, έμειναν άμεσα δύο (σβήστηκε η Ντιζόν αφού η Μονακο “έστειλε” τον Ανρι), τα οποία είναι…φαντάσματα.

Η Χετάφε και η Μπέβερεν. Σβήνω και την Χετάφε γιατί έχει ρεβάνς κυπέλλου μεσοβδόμαδα με την Βαλένθια αλλά σίγουρα οι αποδόσεις την αδικούν. Και μένει η βελγίδα, θα την δούμε παρακάτω. Από Ιταλία, Γερμανία και άλλα πρωταθλήματα απολύτως τίποτα, ξεραίλα.

Κι έτσι έμεινε το νησί…

Θα σας αναφέρω τι είχα ξεχωρίσει εξ’αρχής: Χαλ, Πρέστον από Champinship.

Πλίμουθ, Μπράντφορντ, Σκάνθορπ από 1η. Μάκλεσφιλντ από 2η. Γουέστ Μπρομ και Μίλγουολ από το FA CUP. Αυτά είναι. Οσο γιά την Νάσιοναλ Λιγκ, αν έπαιζα καυτά φαβορί, σημερα θα έπαιζα Ντάγκεναμ και Σάλφορντ. Αλλά τέτοια ούτε που τα αγγίζω (τα αναφέρω όμως γιατί…δεν είμαι μόνος μου).

Είναι οκτώ σημεία. Μαύρη αλήθεια; Κανένα δεν με “τρελλαίνει”.

Από εκεί και πέρα όμως, αν τα δείτε προσεκτικα και γυρίσετε λίγο πίσω το μυαλό σας, θα θυμηθείτε ότι σχεδόν με όλες έχουμε ασχοληθεί τελευταία. Χαλ, Μπράντφορντ, Πλίμουθ, Σκάνθορπ, Μάκλεσφιλντ είναι μιά πεντάδα ομάδων που μας έχει πληρώσει εδώ και ένα μήνα. Δηλαδή “κάτι” βλέπω σε αυτές εδώ και καιρό.

Οι δύο εκ των οκτών είναι….

περίεργα ματς. Η Πρέστον και η Μπράνφορντ. Η μιά κοντραρίστηκε πρόσφατα και με επιτυχία αλλά έκτοτε είχε +4 επιστροφές βασικών και +5 μεταγραφές. Σαν να λέμε… άλλη ομάδα! Η δε Μπράντφορντ επίσης πονταρίστηκε και μας πλήρωσε 2 φορές πρόσφατα αλλά προχθές έφαγε μιά σφαλιάρα…ολκής, ένα ντόρτι. Μου χει σφηνωθεί ότι θα αντιδράσει, επίσης μετράω ότι η Μπέρτον έπαιξε και μεσοβδόμαδα με κοτζάμ Σιτι και ο διακόπτης δεν γυρίζει τόσο εύκολα.

Μετράω κι άλλα δεδομένα. Οτι πχ η Φλίτγουντ έπαιζε κι αυτή μεσοβδόμαδα και μάλιστα εκτός. Και η Σκάνθορπ ήταν σούπερ και με την Σάντερλαντ, μπορούσαμε να το έχουμε πληρωθεί. Να το πω απλά, Πλίμουθ-Μάκλεσφιλντ-Σκάνθορπ είναι μιά χαρά φορμαρισμένες.

Γιά τα κυπελλικά…είναι κυπελλικά, αυτό τα λέει όλα. Η Μπράιτον έχει ματς μεσοβδόμαδα, στο ζύγι και αυτό (είπαμε, έχει εμβολιμη Premier), θα κάνει rotation.

Μάλλον μεγάλο. Και σαφώς η Γουέστ Μπρομ θέλει μιά επιτυχία να “θυμηθεί” ότι μέχρι πέρυσι άνηκε στις “μεγάλες”. Η δε Μίλγουολ έχει δείξει σημάδια ανόδου, το Ντεν είναι…λουκουμάκι γηπεδο γιά να μπλέξεις, ενώ η Εβερτον (παρότι δεν θα κάνει rotation όπως όλα δείχνουν) είναι εντελώς ντεφορμέ.

Να τα ξεδιαλέξω.

Εξω Πρέστον γιατί δεν μπορώ τώρα να κοντράρω την Στοουκ του Τζόουνς. Εξω Χαλ γιατί και η Μπλάκμπερν μου δείχνει καλά και η απόδοση εδώ που τα λέμε δεν λέει και πολλά, δεν είναι τίποτα ουάου το 3,10 (να ήταν άνω του 3,50 να μιλάγαμε αλλιώς). Εξω και η Πλίμουθ. Ναι, η Πλίμουθ. Γιατί ναι μεν έχει 5 στα 5, αλλά η Γουίκομ είναι κι αυτή σε ανέβασμα, είναι καλή ομάδα, δεν την υποτιμώ και το 3,50 της Πλίμουθ είναι στο όριο.

Και τέλος, έξω και η Μίλγουολ. Απαξ και η Εβερτον βλέπω ότι το παίρνει σοβαρά, μένω αμέτοχος.

Καταλήγω λοιπόν (ο καθένας μπορεί να καταλήξει…αλλιώς φυσικά, γι αυτό έχω όλα τα δεδομένα στο τραπέζι). Μπρομ (4,33), Μπράντφορντ (4,75), Μάκλεσφιλντ (3,40), Σκάνθορπ (3,50) η τετράδα που κρατάω. Αφήνω στην άκρη (θα το δούμε στο live) και το βέλγικο, αμιγώς με εγγλέζικη τετράδα σήμερα.

Ξαναλέω, δεν ….τρελλαίνομαι ιδιαίτερα. Πως θα τα παίξω; Ολα μονά, απλώς το δίδυμο Μάκλεσφιλντ-Σκάνθορπ θα παιχθεί και σε μιά δυάδα.

Αργότερα (λίγο πριν την έναρξη των εγγλέζικων) στο chat και αύριο το νου σας (θα δείτε tweet) στο update!

Update: Στα ματς που έπαιξα υπήρξε δικαιοσύνη.

Κανένα παράπονο. Η Μπρανφορντ στα χασομέρια έχασε μιά σούπερ ευκαιρία (κεφαλιά από τα 5 μέτρα) γιά το 1-2 αλλά συνολικά το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Οπως δίκαιη ήταν και η ανατροπή της Τσελτεναμ, ποιός ξέρει τι άχυρα είχε στο κεφάλι του ο αρχηγός της Μάκλεσφιλντ γιά να αποβληθεί από το 20′ με απ’ευθείας κόκκινη! Συνολικά λοιπόν, δίκαιο το….

απόλυτο Χ! Επτά μονάδες έπαιξα-επτά κέρδισα. Αυτό δεν με χαλάει, αν παίζω με τα θηρία και δεν χάνω, πάντα είναι καλό. Τι με…χάλασε; Λίγο ρε γαμώτο, ένα κλικ μέσα στο μυαλό είναι. Είχα δύο “παράξενα” ματς. Πρέστον και Μπράντφορντ. Διάλεξα Μπράντφορντ. Ειχα και δύο κυπελλικά. Γουεστ Μπρομ και Μίλγουολ. Διάλεξα Γουέσ Μπρομ! Ας είναι…

Σήμερα… ψόφια.

Οκ, τσέκαρα την Γουένσντεϊ, ο Μάκης την πιστεύει, εγώ δεν ψήθηκα. Σίγουρα πάντως-αποδείχθηκε και χθες- στο FA CUP ολα γίνονται. Πιό πολύ με φαγουρίζει αύριο η Μπάρνετ εμένα.

Να μην το παιδεύω: Μόνο ένα σημείο σήμερα! Κορτράικ στο 3,00. Εχει όλες τις προυποθέσεις. Πάει εξαιρετικά με τον νέο προπονητή (μόλις μιά ήττα κι αυτή στα χασομέρια), είναι γενικώς καλά, ο Βέντερχάγκε (ο προπονητής) θέλει και εκδίκηση από τη Γάνδη (ήταν εκεί ως τον Οκτώβρη), την ξέρει και καλά.

Η δε Γάνδη, έπαιξε μεσοβδόμαδα κύπελλο, έμεινε και με 9 παίκτες, επιβαρύνθηκε. Και έχει την (ανοιχτή) ρεβάνς σε λίγα 24ωρα. Αν τα βάλω όλα στο ζύγι, δέχομαι το 3,00.

Και από εκεί και πέρα….υπομονή. Μελετάω Μπάρνετ και Μαλάτιασπορ γιά αύριο. Αν αποφασίσω να ποντάρω, θα γίνει….update στο update κι εσείς θα το δείτε πρώτα στο twitter! Προς το παρόν Κορτράικ και τέλος.

**Ανακατατάξεις στην Λιγκ 1. Ο Εβανς απολύθηκε από την Πιτέρμπορο (και ήρθε πίσω ο Φέργκιουσον), ενώ η Σάντερλαντ πούλησε τον πρώτο της σκόρερ Μόγια στην Μπορντό.

UPDATE 2 (28/1): Ανέφερα από την Παρασκευή που κυκλοφόρησε η εφημερίδα ότι απόψε με απασχολούν δύο ματς. Η Μπάρνετ και η Μαλάτιασπορ.

Το ένα κυπελλικό. Και όλοι ξέρουν τι σημαίνει FA CUP. Η Μπάρνετ ήδη πήρε το σκαλπ της Σέφιλντ και μάλιστα στο Μπράμαλ Λέιν, θα κολώσει απόψε σε -θεωρητικά- χαμηλότερο εμπόδιο; Γηπεδάκι-στρούγκα, προβολείς, τηλεόραση (σημαντικό), λονδρέζικο (αν θέλετε το λέμε και ντερμπάκι). Η Μπρέντφορντ σαφώς σε άνοδο, σαφώς βρίσκει πατηματα εδώ και λίγο καιρό, αλλά δεν παύει να είναι η ομάδα που πρώτο διπλό από τον Αυγουστο έκανε…προχθές! Εχει (πλέον) 1-7-6 εκτός, ως το Σάββατο που κέρδισε στη Ρόδεραμ (σιγά τα αυγά δηλαδή) είχε… κουλουράκια.

Το 9,00 είναι μεγάλο, το 6,5 στο dnb επίσης.

Στο τούρκικο ματς, πρωτάθλημα, βγάζει μάτια η τραγική σαιζόν της Φενέρ. Προχθές αποκλείστηκε και από το κύπελλο από μιά ανύπαρκτη ενώ έχασε και τον Σκτρελ από την άμυνά της. Μπορεί να ντεμπουταρει ο Μόουζες που μόλις ήρθε από την Τσέλσι; Οπως και να έχει, καταστροφική σαιζόν, άθλια μπάλα.

Και η Μαλάτια…αέρας. Οκ, μετά την διακοπή δεν είναι όπως ήταν στο πρώτο μισό, αλλά και πάλι, στέκεται καμαρωτή στα ψηλά. Που σκαλώνω; Στον…Μπουλούτ, γνωστό μας ως παίκτη σε πολλές ελληνικές ομάδες, τώρα στον πάγκο της Μαλάτια αλλά και κάποτε παίκτης της…Φενέρ. Βάση φόρμας και απόδοσης, παίζεις διπλό με κλειστά μάτια. Αλλά Τουρκία είναι εκεί, όχι Αγγλία.

Καταλήγω: Αφήνω το τούρκικο γιά το live. Να δω “συμπεριφορές” εντός τερέν. Και παίζω με μιά μονάδα στο draw no bet την Μπάρνετ. Νέα στήλη αύριο μεσημέρι, απόψε όμως στο chat.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras