4564

Billaras

Τέσσερις συν δύο!

Κάναμε την στάση μας, πήραμε τις ανάσες μας και…ξανά στη μάχη από σήμερα! Μεγάλο κουπόνι, ελέω EURO θα έχουμε φέτος πολλές εμβόλιμες με πρωταθλήματα και κύπελλα και Λιγκ Καπ, αυτό θέλει ιδιαίτερη διαχείριση, γιατί και εμείς δεν πρέπει να παίζουμε συνέχεια και οι παίκτες δεν είναι μηχανές να αντέχουν σε φουλ ρυθμούς. Το βάζουμε λοιπόν στην άκρη του μυαλού μας και προχωράμε.

. Απόψε, κοιτώντας το πρόγραμμα, είναι προφανές ότι θα ασχοληθώ μόνο με την Αγγλία. Τίποτα άλλο αξιόλογο δεν έχει. Αν…είχα όρεξη γιά τρελλό ξενύχτι, θα κάρφωνα στο 0-0 στο Κολόν-Μπόκα που μου'χει καρφωθεί από τη στιγμή που το είδα και το ανέφερα στην σημερινή Kingbet. Αλλά να ξενυχτίσω 4 με 6 γιά να δω…ισοπαλία σβηστή, δεν το αντέχω και δεν έχει και νόημα… Οπότε…αγγλίδούλες.

Στο πεδίο μας. Στο Λιγκ Καπ, σαφώς αυτό που θέλω να δω είναι το Ολντερσοτ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οχι να το ποντάρω, να το δω! Θα πάει το (ματωμένο και βαριά θιγμένο) θηρίο σε ένα γηπεδάκι… μιά σταλιά, με τα τσιμεντένια πεταλάκια ορθίων, τις πολυκατοικίες από πίσω, τα δεντράκια από την άλλη και …θα έχει πλάκα γενικώς. Μιλάω μόνο γιά τα αποψινά ματς, έτσι; Το μοναδικό από την άλλη που αφήνω σε εκρεμμότητα γιά ποντάρισμα, είναι το Κάρντιφ-Μπέρνλι.

Η Κάρντιφ πάντα βάζει “παγκίτες” στο Λιγκ Καπ, η Μπέρνλι βασικούς. Αν ξανασυμβεί κι απόψε αυτό, μπορώ να κοιτάξω το 4.00 του διπλού με άλλο μάτι. Ειδικά μετά την νίκη της Μπέρνλι στο 90' το Σάββατο. Όμως, πρέπει να περιμένω 11αδες. Δεν το προτείνω-παίζω από τώρα… Στα πρωταθλήματα, στις δύο κατηγορίες, έχω τέσσερα ματσάκια με αουτσάιντερ και δύο ματσάκια με φαβορί.

Ξεδιέλεξα πολλά, πχ δεν παίζω την Γουένσντεϊ ενώ προφανώς είναι σε φόρμα, απλά γιατί ο καθένας έχει τα κολλήματα του κι εγώ..δεν πάω τον Μέγκσον. Αλλά όπως είπα και γιά το Κολόν-Μπόκα, δεν τα παίζω για άλλους λόγους, όχι καθαρά στοιχηματικούς… Ποιά μου κάνουν; Κατ' αρχάς τα δύο φαβορί. Χάτερσφιλντ και Σάουθεντ. Δεν έχω να τους προσάψω τίποτα εναντίον τους, είναι ψηλά, είναι σε τοπ φόρμα, μοιράζουν τεσσάρες, η μιά μάλιστα έφτασε τα 39 ματς αήττητη στο πρωτάθλημα (Χάτερσφιλντ).

Στο 2.10 η μιά, στο 2.00 η άλλη, είναι σωστά φαβορί που αν τα λέγανε πχ Τσέλσι και Σίτι θα έδιναν (σε αγώνα πρωταθλήματος) μάξιμουμ 1.65!! Τα αουτσάιντερ; Λέιτον, Εξετερ, Πορτ Βέιλ και Γουίμπλετον. Αυτές είναι. Τώρα θα μου πείτε, πας σε ομάδες που έφαγαν 4 η μιά (Πορτ Βέιλ) και 5 η άλλη (Γουίμπλετον) εντός έδρας το Σάββατο; Πάω, γιατί και τις πιστεύω ανεξάρτητα από ένα μεμονωμένο κακό αποτέλεσμα και γιατί σαφώς παίζουν με κάκιστες αντιπάλους (τραγική φόρμα η Τορκί, ασανσέρ που τρώει πάντα γκολ η Μπρίστολ, μόλις πέντε ομάδες έχουν οριακά χειρότερη άμυνα από αυτήν).

Δεν είναι λοιπόν ντεφορμέ οι δύο αυτές, έρχονται απλά από κάκιστα αποτελέσματα και περιμένω αντίδραση. Θυμίζω ότι μιά αγωνιστική πριν ας πούμε, η Βέιλ είχε κάνει τρομερή εμφάνιση και εμφατικό 3-0, η δε Γουίμπλετον έχει 4 διπλά σε 6 αγώνες! Η Εξετερ είναι αυτό που λέμε “πάνω στο στρίψιμο”. Κακό πρώτο ημίχρονο το Σάββατο, μένει πίσω και άξαφνα…ξυπνάει! Δυό γκολ ο Ναρντιέλο, ανατροπή, επιτέλους νίκη.

Το “πάνω στο στρίψιμο” εμπεριέχει πολύ ρίσκο, το timing μπορεί να μην είναι πάντα το ιδανικό και η σαββατιάτικη νίκη μπορεί απλώς να ήταν αναλαμπή. Αλλά δέχομαι να το πάρω στο 3.40. Τέλος, από την 4αδα, μόνο η Λέιτον είναι πραγματικά σε φόρμα (στη φωτό από πέρυσι τον Φλεβάρη μετά το ματς με την Αρσεναλ). Αλλά… γι αυτό πληρώνει και λιγότερο!! Όπως και να'χει, παρότι οι μπουκ κάνανε διορθώσεις στις αποδόσεις τους, υπάρχει ακόμα στο 2.

60 μιά ομάδα που κατάφερε και το Σάββατο, παρότι με 10 παίκτες, να μην χάσει, ισοφάρισε στο 92'. Εδώ υπάρχει βέβαια και…περιτύλιγμα, ο Σλέιντ πολύ θα ήθελε να “στείλει” την Γέοβιλ στα σχοινιά, αφού ήταν ο αναμορφωτής της, ο δημιουργός της, έφτασε σε τελικό πλέι οφ μαζί της, βγήκε προπονητής της χρονιάς μαζί της και τελικά ο πρόεδρος δεν έβαζε φράγκο, ο Σλέιντ πήρε το τζόκεϊ καπελάκι (που φοράει πάντα) κι έφυγε, έιχαμε αντεκλήσεις, κακό διαζύγιο.

Ο Σκίβερτον, νυν τεχνικός, ήταν παίκτης του Σλέιντ, από αυτόν ξέρει… ότι τέλος πάντων ξέρει. Εχουμε εν ολίγοις, τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις. Σε δύο ομάδες περιμένω αντίδραση, σε μιά περιμένω επιβεβαίωση του “στριψίματος”, σε μιά άλλη είναι καθαρά επιλογή φόρμας… Πως θα κινηθώ; Κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσω κάτι βασικό: ΔΕΝ περιμένω … επανάληψη του Σαββάτου.

Είναι…απίθανο, εξωπραγματικό, να ξαναγίνει ένα απόλυτο. Το γράφω αυτό γιατί ίσως κάποιοι (νέοι κυρίως) αναγνώστες, έχουν…καλομάθει! Θα χάσω ματς, θα χάσω δελτίο, δεν μπορεί να πηγαίνει πάντα πρίμα. Δεν ξέρω αν θα είναι απόψε, πάντως θα είναι πέρα από κάθε φαντασία και στατιστική να ξαναγίνει (στο καπάκι) ένα “μπαμ”. Θα παίξω τα τέσσερα αουτσάιντερ σε δυάδες.

Μόνο δυάδες. Εξι στήλες. Δεν ανεβάζω τις στήλες μου παίζοντας και 3αδες. Ας βγουν τρία και ας μην πληρωθώ την τρίαδα, αλλά μόνο τις τρεις δυάδες. Και θα παίξω ακόμα μιά δυάδα, τα δύο φαβορί. Τέλος. Ή μάλλον, τέλος τώρα, γιατί αφήνω ένα παραθυράκι ως το βράδυ γιά την Μπέρνλι μέσα στο Κάρντιφ. Να δω 11αδες και αν μου κάνει, να παιχθεί ένα ακόμα μονό αποδεκτό το διπλό.

Πάντως στο παιχνίδι μου τώρα, δεν την βάζω…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 23/10: 23.820 μονάδες. Ποντάρισμα 25/10: Εξετερ 2 (3.40-Πορτ Βέιλ 2 (2.75)-Γουίμπλετον 2 (2.70)-Λέιτον 2 (2.60). Δυάδες (έξι στήλες) επί 50 μονάδες η καθεμιά. Σύνολο 300 μονάδες. Δυάδα: Σάουθεντ 2-Χάτερσφιλντ 2 (4,2) επί 90 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 390 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.430 μοναδες.

Αυτά είναι, με “παραθυράκι” την Μπέρνλι (θα τα πούμε στο chat αν την ποντάρω ή όχι τελικά). Στόχος απόψε είναι αρχικά μιά δυάδα (όποια να'ναι) γιά να μην χάσω. Μετά, ότι παραπάνω, είναι κέρδος. Τίποτα άλλο, η εμπιστοσύνη που δείχνεται είναι πραγματικά η μεγάλη ανταμοιβή, αγγίζουμε (και ίσως περάσουμε απόψε) τους 25.000 μοναδικούς επισκέπτες από την 5η Σεπτέμβρη, αγγίζουμε τους 1000 εγγεγραμένους χρήστες (που…απολαμβάνουν όμορφες στιγμές σε chat και forum και έχουμε γίνει μιά παρέα), το ρεκόρ προσέλευσης που έγραφα γιά το Σάββατο…έπεσε άμεσα με νέο ρεκόρ την Κυριακή (3.

106 μονάδικοί επισκέπτες και συνολικά 6.200 επισκέψεις), δεν υπάρχουν λόγια, μόνο ευχαριστίες. Ραντεβού φυσικά στο chat το απόγευμα, αλλά και σε λίγο, 3 με 4, στο www.betradio.com, στο ραδιοφωνικό betsellers!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras