1839

Κώστας Ζαφείρης

Τα έπιναν μέχρι το πρωί… Αύριο θα νικήσουν! Update

Γεια χαρά… Είναι έξι το πρωί και κάνω… σέντρα για να γράψω και να ανεβάσω τη στήλη νωρίς κι αυτό γιατί το βράδυ κάθε δύο τρεις ώρες που τσέκαρα τις αποδόσεις στα παιχνίδια που θα αποτελέσουν το παιχνίδι μου, τις έβρισκα όλο και πιο κάτω. Οπότε, πάμε…

Το μενού έχει καταρχήν μία δυαδούλα και για τα υπόλοιπα του σαββατοκύριακου έχουμε χρόνο μπροστά μας μήπως και γίνει κι άλλο «χτύπημα».

Το πρώτο είναι ο άσος του Ηφαιστου κόντρα στο Ρέθυμνο, σε ματς που θα διεξαχθεί στη Λήμνο (θα είναι κατάμεστο ξανά το γήπεδο των νησιωτών – είναι το 12ο sold out σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο «Νίκος Σαμαράς») για την 24η στροφή της Basket League.

Τα έχω γράψει ξανά για τον Ηφαιστο του Σωτήρη Μανωλόπουλου (ρεκόρ 12-11, 8-3 εντός έδρας – στη Λήμνο έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ).

Πολύ σοβαρή και σκληρή ομάδα, με εξαιρετικούς Αμερικανούς και με στόχο να κλειδώσει την 6η θέση της κανονικής περιόδου (τρεις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε). Από την άλλη πλευρά, το Ρέθυμνο (ρεκόρ 5-18, 2-9 εκτός έδρας, στην προτελευταία θέση) παίζει σε κάθε αγώνα για τη ζωή του και η αλήθεια είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια ο Ζιάγκος και οι παίκτες του, καθώς τώρα που η μπάλα καίει παίζουν το καλύτερο τους μπάσκετ από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ειδικά, ο Μπαρτ και ο Χίκι (έκανε μυθικό τριπλ – νταμπλ κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου) είναι συγκινητικοί.

Ωστόσο, νομίζω ότι κάπου εδώ και συγκεκριμένα στη Λήμνο οι ελπίδες των Κρητικών για την παραμονή θα λιγοστέψουν επικίνδυνα. Ο Ηφαιστος δεν θέλει να δώσει το παραμικρό δικαίωμα και πιστεύω ότι το μεσημέρι θα κάνει για άλλη μία φορά το καθήκον του…

Η δυαδούλα συμπληρώνεται με την Βίρτους Μπολόνια.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς (υπενθυμίζω ότι θα δώσει το παρών στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ) τα έχει κάνει μούσκεμα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με ρεκόρ 12-13 βολοδέρνει στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πέντε αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου και έτσι όπως τα έχει καταφέρει είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός πλέι οφ! Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα έχασε στην έδρα της από την ουραγό Πιστόια και λίγες ώρες αργότερα οι Αμερικανοί της βγήκαν για ένα ποτό και τελικά ήπιαν… πολλά παραπάνω (ανάμεσά τους και ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ, Κέβιν Πάντερ).

Και μάλιστα σα να μην έφταναν όλα αυτά ανέβασαν και… πανηγυρικά βιντεάκια στους λογαριασμούς τους στα σόσιαλ μίντια. Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει βαρύ πρόστιμο από την διοίκηση…

Την Κυριακή η Βίρτους υποδέχεται την 4η της βαθμολογίας, Μπρίντιζι (15-10) και οφείλει – ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – να πάρει το ροζ φύλλο.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

 

Η μελέτη συνεχίζεται και είναι πιθανό να προκύψει και κάτι άλλο κατά την διάρκεια του ΣΚ. Καλημέρα σε όλους.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

«Καρυδάτο» το Ρέθυμνο, πέρασε νικηφόρα (77-80) στα ίσα πριν από λίγα λεπτά από την Λήμνο και – μετά την συντριβή της Κύμης στη Θεσσαλονίκη – κρατάει την τύχη στα χέρια του για την παραμονή στην Basket League.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι «έσπασε» η δυάδα (Ηφαιστος Λήμνου – Βίρτους Μπολόνια).

Επιμένω στη νίκη της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς και βάζω στο πλευρό της τον άσο ημίχρονο/άσο τελικό των Ράπτορς κόντρα στους Μάτζικ, στο Game 1 της σειράς (NBA, Ανατολή, πρώτος γύρος των πλέι οφ, στις τέσσερις νίκες κρίνεται η πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας).

Για να δούμε…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης