2875

Billaras

Τα…αναγκαία μακροχρόνια!

Φανατικός των μακροχρόνιων στοιχημάτων δεν ήμουν ποτέ. Μάλλον το…αντίθετο είμαι, δεν τα γουστάρω. Δεν ξέρω, ίσως είναι…βίωμα. Οπως μάθει κανείς. Θυμάμαι τον Γιώργο Παρασκευά που δεν γούσταρε τα μακροχρόνια, ενώ δεν γούσταρε καθόλου τις εθνικές ομάδες, δεν έπαιζε ποτέ τίποτα. Δύο σε ένα δηλαδή. Γιατί σήμερα έχουυμε να μιλήσουμε και γιά μακροχρόνια του EURO και φυσικά αφορούν σε εθνικές ομάδες… Ο βασικός λόγος που δεν τα γουστάρω ειναι απλός και νομίζω λογικός.

Δεν μ'αρέσει να υποθηκεύω τα χρήματά μου γιά ένα μήνα (περίπτωση EURO), πόσο μάλλον γιά έννια μήνες (στα πρωταθλήματα). Θέλω να τα έχω διαθέσιμα, να τα τζιράρω, να διορθώνω ένα λάθος μου. Πχ τώρα ποντάρει κάποιος Κέιν 1ο σκόρερ και άξαφνα ο Χότζον τον βάζει…στον ασβέστη, ως εξτρέμ, να εκτελεί και τα κόρνερ αντί να περιμένει τα κόρνερ γιά να σκοράρει! Το'κανε στο φιλικό με την Πορτογαλία.

Κι εσύ, απλά..κλαίς το άντε ποστ. Ή παίζεις τον τάδε και τραυματίζεται. Ή αποβάλλεται. Εν ολίγοις, εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο 90λεπτο, θα ξέρουμε τι θα γίνει σε επτά ματς (το ανώτερο γιά δύο ομάδες) και ένα μήνα; Πυθεία δεν είναι κανείς μας. Υπάρχει και δεύτερος λόγος, πιό ειδικός. Που αφορά στις εθνικές μόνο. ΔΕΝ μπορώ να στηριχθώ στη φόρμα.

Ποιά φόρμα; Το ένα φιλικό προχθές, το άλλο προ εβδομάδος, το άλλο προ τριμήνου! Απλά δηλαδή ψυχανεμιζόμαστε τι μπορεί να γίνει βάση ατομικής απόδοσης παικτών με τους συλλόγους τους. Και εδώ είναι διπλή η παγίδα. Εμ γιατί δεκάδες φορές βλέπεις παίκτη να πετάει στην ομάδα του και στην εθνική του να είναι μέτριος ως κακός. Εμ γιατί μπορεί να έχεις 11 παιχταράδες, αλλά ως σύνολο να είναι…μάπα το καρπούζι.

Δεν είναι τέννις. Είναι ποδόσφαιρο. Παραδείγματα άπειρα… Ξέρω ότι αυτά δεν σας τα λένε. Δεν τα διαβάζετε αλλού. Κάνουν “κακό”. Δεν κάνουν τζίρους. Αλλά είναι η πραγματκότητα. Οπως πραγματικότητα είναι γενικότερα, ότι σε ένα EURO (ή Μουντιάλ), αλλάζει εντελώς η μορφή του παιχνιδιού μας. Εμ δεν μπορώ να περιμένω 2-3 αγωνιστικές προκειμένου να δω τις ομάδες στο χορτάρι και να έχω ασφαλή συμπεράσματα.

Εμ δεν έχω φόρμα. Αυξάνονται κατακόρυφα τα μακροχρόνια. Αυξάνονται κατακόρυφα τα ειδικά στοιχήματα. Αυξάνεται κατακόρυφα το live. Aυξάνεται κατακόρυφα η παικτική δραστηριότητα. Τρία ματς την ημέρα, γιούργια και τζόγος κάθε μέρα….. ΟΛΑ τα παραπάνω ήταν η απαραίτητη εισαγωγή. Σκεφτείτε τα λίγο. Θα παίξω κάποια μακροχρόνια, αλλά τα θεωρώ “αναγκαίο κακό”.

Και με λίγα λεφτά. Γιατί πέραν όοοοολλων των παραπάνω, πρέπει να βρώ και λάθη των μπουκ! Χα! Ευκολο είναι; Εδώ κάπου σήμερα μου είπαν ότι έγινε πρόταση “μακροχρόνια” σε κάποιο site γιά απόκλεισμό τριών μικρομεσάιων ομάδων από τους ομίλους. Κάπου 1.40Χ1.35Χ1.50! Να περιμένω 20 μέρες γιά να πάρω (ΑΝ πάρω) ουτε τρεις φορές τα λεφτά μου (άρα θα πρέπει να βάλω και πολλά, όχι 5 ευρώ), να με φάει και η γκανιότα και να παίξω και παρολί! Σας βεβαιώ, αυτά τα βλέπουν οι μπουκ και κατουριούνται στα γέλια, ξέρουν ότι θα έχουν…αιωνίως δουλειά όσο υπάρχουν άσχετοι και κορόιδα… Πάμε τώρα στο EURO.

Θα ανοίξω μιά κάβα 1000 μονάδες, να'χω να πορεύομαι. Αν τις κάνω 1001, θα είμαι άρχοντας. Δεν θέλω να κερδίσω. Να περάσω το μήνα μου θέλω, όμορφα και με μπαλιτσα. ΑΝ προκύψει κέρδος, καλώς. Πάντα ευπρόσδεκτο. Λίγο…φιλοσοφία καζίνο. Πας εκεί με Χ ποσό στην τσέπη, χωρίς πορτοφόλι ή κάρτες και λες “παω να πιώ το ποτό μου, τα θεωρώ χαμένα, αν μου κάτσει καλή οκ, αλλιώς δεν θα τα κλάψω”.

Κάπως έτσι το σκέφτομαι. ΦΥΣΙΚΑ και η δουλειά που θα γίνει θα είναι άκρως επαγγελματική, όπως πάντα. Απλά σας λέω πως το προσεγγίζω. Να κάτσω να κάνω αφιέρωμα, ομάδα-ομάδα, δεν παίζει. Δεν έχει και νόημα. Πάρτε την KINGBET την Παρασκευή, να τα βρείτε όλα εκεί. Βιάζεστε; Πάρτε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Guardian του εγγλέζικου, να σας λυθεί κάθε απορία: http://www.

theguardian.com/football/ng-interactive/2016/jun/01/euro-2016-the-complete-guide-to-every-squad-and-every-player-in-france . Πραγματικά εξαιρετικό και τα πάντα όλα μέσα. Αυτό που θα κάνω, γιά να μην ξαναγράφω 1400 λέξεις, είναι να σας κάνω copy την σημερινή Kingbet. Οτι ακριβώς έγραψα σήμερα! Τα ίδια ισχύουν ένα 24ωρο μετά! Πολλοί θα διαφωνούν, απόλυτα δεκτό και λογικό, είπαμε ότι σε EURO και Μουντιάλ όλοι έχουν άποψη, δεν έχει να κάνει με φόρμα-απόδοση, αλλά με “σενάριο”, με αυτό που ο καθένας “ψυχανεμίζεται” πως θα συμβεί… Σχεδόν ποτέ δεν έχω κάνει copy το κείμενο της εφημερίδας, αλλά σήμερα, γιά μακροχρόνια μπετ, δεν έχει νόημα να κάθομαι να ξαναγράφω.

Ιδού λοιπόν: “Πόσες ομάδες το έχουνε κατακτήσει από το 1960; Ρωσία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχοσλοβακία, Ολλανδία, Δανία και…Ελλάδα. Περισσότερες κατακτήσεις η Γερμανία (και ως Δυτική) και Ισπανία. Από τρεις. Αφήνουμε έξω Δανούς, Ολλανδούς και Ελληνες, δεν είναι καν στα γήπεδα της Γαλλίας. Αμέσως μετά, αφήνουμε Τσέχους και Ρώσους που…δεν πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη έκπληξη.

Πόσες μείνανε; Ισπανία-Γαλλία-Γερμανία-Ιταλία… Αυτή η τετράδα. Αν δείτε τους μπουκ, Γαλλία (4.00)-Γερμανία (4.50)-Ισπανία (6.50)-Αγγλία (9.50)-Βέλγιο (12.00)- Ιταλία (17.00)-Πορτογαλία (21.00) είναι τα επτά δυνατά φαβορί. Και όντως, παρότι έχουμε παραπάνω ομάδες πλέον και παρότι έχουμε και τέσσερις σταχτοπούτες, δεν πιστεύω ότι θα το πάρει κάποια άλλη πέρα από αυτές τις επτά, δεν θα ξαναδούμε ένα 2004 κι ένα ελληνικό θαύμα… Γιά να προχωρήσει το “σενάριο” στο μυαλό μου, πρέπει να “αφαιρέσω” κάποια από τις “καλές” και παράλληλα να κοιτάω τον πίνακα των διασταυρώσεων.

Το λεγόμενο Bracket. Η πρώτη που “σβήσω” είναι η Ιταλία. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Αντόνιο Κόντε, ότι αυτή η φουρνιά, αυτή η εθνική, είναι μέτρια ως κακή ομάδα. Μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, λίγο ταλέντο, αργή ομάδα, λείπει ο φαντεζί παίκτης (είτε λεγόταν Μπάτζο, είτε Ντελ Πιέρο, είτε Πίρλο, πάντα υπήρχε ένας τέτοιος). Θα στηριχθεί στην άμυνα, στο…ξύλο, αλλά κι εκεί, θα λείπει ο Βεράτι.

Και μπροστά ισχνή στα γκολ. Γενικά, δεν πιστεύω στην Ιταλία, όσο κι αν είναι…η πλέον ύπουλη ομάδα διαχρονικά. Μετά, “σβήνω” την Αγγλία. Μιά ζωή ..κλο κλο και αυγό τίποτα. Καμιά κατάκτηση, ότι ομάδα κι αν κατέβασε. Εχει ταλέντο, έχει νιάτα, περισσότερα από άλλες φορές. Αλλά έχει μπερδεμένο Χότζον (με την Πορτογαλία τρόμαξαν όλοι με τις αλχημείες του, ο Κέιν ήταν εξτρέμ κι εκτελούσε τα κόρνερ, παλεύει να χωρέσει τον Ρούνει και τα'χει κάνει μαντάρα) και έχει σοβαρα αμυντικά θέματα.

Κάχιλ-Σμόλινγκ πίσω είναι…παναγιά βοήθα. Και μετά σβήνω και την Πορτογαλία. Ο Σάντος θα το πάει…φούλ έξτρα άμυνα και θα αμολάει τον Κριστιάνο. Πολύ “ύπουλο” και αποτελεσματικό, δεν λέω. Αλλά…γιά πόσο; Οκτάδα; Τετράδα; Ως εκεί…. Μου έμεινε μιά 4αδα. Γαλλία-Γερμανία-Ισπανία-Βέλγιο. Κι εδώ κοιτάω το …ταμπλό των διασταυρώσεων.

Πάντα με σχετικά νορμάλ αποτελέσματα, να βγουν δηλαδή πρώτες οι παραπάνω στους ομίλους τους, μην γίνει κανένα “κουφό”. Σε αυτή την περίπτωση, η φάση των “16” θα είναι κάπως έτσι: Ελβετία-Ουκρανία, Ισπανία-Σουηδία, Αγγλία-Τουρκία, Πορτογαλία-Ιταλία, Γερμανία-Ρωσία, Βέλγιο-Κροατία, Γαλλία-Πολωνία, Σλοβακία-Ισλανδία. Από “μικρές” βάλτε όποια θέλετε, εμένα με απασχολούν τα…θηρία.

Το πάω παραπέρα, στους “8”. Ουκρανία-Ισπανία και Αγγλία-Πορτογαλία έρχονται ως ζευγάρια από την μιά “πάντα” του ταμπλό. Και Γερμανία-Βέλγιο, Γαλλία-Ισλανδία από την άλλη… Εδώ είναι η πρώτη στάση-διαπίστωση: Οτι η Ισπανία, η κάτοχος, πάει σχετικά πιό εύκολα ως εδώ. Και συνεχίζει σχετικά εύκολα. Ημιτελικό με Πορτογαλία ή Αγγλία.

Κι έτσι νομίζω ότι πάει τελικό. “Ψηφίζω” Ισπανία να είναι στο ραντεβού της. Από την αλλη μεριά, λίγος..πανικός. Γερμανία-Βέλγιο μεγάλο πιθανό ματς κι όποιος περάσει, πάει στα ημιτελικά με την διοργανώτρια Γαλλία! Εδώ ακριβώς θα πάρω τα ρίσκα μου. Θεωρώ ότι η Γερμανία σε αυτό το EURO δεν θα είναι τόσο καλή, θα αποκλειστεί πριν τον τελικό.

Μπροστά λίγες λύσεις. Γκόμεζ-Μίλερ-Γκέτσε; Κανένας δεν μου γεμίζει τόσο το μάτι, διαφωνώ κάθετα πχ με τους μπουκ που έχουν 1ο φαβορί σκόρερ τον Μίλερ. Δεν είναι καν φορ! Εξω ο Ρόις και αντί του Μπελαραμπί που δεν κλήθηκε θα περιμένει ταχύτητα από τον Σούρλε ή τον Ντράξλερ; Και θα “ψηφίσω” Βέλγιο γιά την έκπληξη της διοργάνωσης! Που…δεν θα είναι τόσο έκπληξη.

Πρώτον, είδατε ότι είναι μέσα στην “βασική επτάδα” διεκδικητών. Δεύτερον, μιλάμε -βάση FIFA ranking – γιά την …κορυφαία ευρωπαική ομάδα! Ηταν και άπειρη και σε άλλη ήπειρο πριν δύο χρόνια. Τώρα θα είναι…δίπλα στο σπίτι της, έχει τρομερό ταλέντο, λύσεις παντού, μπορεί να μην έχει Κομπανί αλλά αυτό εγώ το βλέπω ευεργετικό, θα έχει δίδυμο πίσω παίκτες που παίζουνε με κλειστά μάτια, όλη τη χρονιά μαζί, τους Αντερβέιρελντ-Βερτόνχεν! Εξαιρετική χρονιά στην Τότεναμ, βράχοι κανονικοί.

Σούπερ γκολκίπερ (Κουρτουά), σούπερ φορ (Λουκάκου), σούπερ δεκάρι (Αζάρ), σούπερ εξτρέμ (Ντε Μπρούιν), τρεχαντήρια Ναιγκολάν-Βίτσελ στα χαφ! Ολο το πακέτο…. Ποντάρω ότι θα αποκλείσει τη Γερμανία. Και θα πάμε σε ημιτελικό “πληγωμένων” χωρών (από την τρομοκρατία), Γαλλίας-Βελγίου, όπου όλα είναι μέσα. Ή ακόμα κι αν πέρασει αρχικά η Γερμανία τους βέλγους, θα αποκλειστεί από τους γάλλους μετά! Συμπέρασμα: Οι μπουκ έχουν 1ο φαβορί ως ζευγάρι τελικου Γερμανία-Ισπανία.

Θα το προσπεράσω και θα πάω σε Γαλλία-Ισπανία (13.00, δεύτερο φαβορί) ή Βέλγιο-Ισπανία (σούπερ απόδοση το 34.00). Τροπαιούχο δεν πάιζω. Δεν αξίζει το 4.00 της Γαλλίας, ούτε η Ισπανία (6.50) ούτε το 12.00 του Βελγίου. Προτιμώ το ζευγάρι τελικού, εκεί…ας γίνει ότι θέλει. “Ζητάω” να επαληθευτώ σε δύο “σενάρια”. Πρώτον, από τη μιά “πάντα” να κάνει…παρέλαση η Ισπανία, ή έστω και δύσκολα να είναι τελικό.

Και δεύτερον, να μην φτάσει τελικό η Γερμανία. Εχω δύο “στεκιές” (είτε με Βέλγιο στους 8, είτε με Γαλλία στους 4) να το πετύχω! Μπετ λοιπόν σε δύο πιθανά ζευγάρια τελικού. Ισπανία-Γαλλία ή Ισπανία-Βέλγιο. Κοιτάω τους σκόρερς. Ήδη εξέφρασα ένσταση γιά τον Μίλερ, δεν είναι φορ και επίσης ρισκάρω με τον αποκλεισμό της Γερμανίας στους 8 ή στους 4.

. Μετά είναι ο Κριστιάνο (9.00), ο Γκριεζμάν (9.00), ο Κέιν (13.00), ο Ζιρού (15.00), ο Λεβαντόφσκι (17.00), ο Λουκάκου (21.00) και ο Μοράτα (21.00). Εφ'όσον Πορτογαλία και Αγγλία δεν τις βλέπω γιά πολύ ψηλά, όπως και την Πολωνία, μένουν ελάχιστοι. Γκριεζμάν-Ζιρού-Λουκάκου-Μοράτα. Η αξία είναι προφανώς σε τρεις καθαρούς φορ, από ομάδες που τις περιμένω ψηλά.

Ζιρου (15.00)-Λουκάκου (21.00)-Μοράτα (21.00). Και παράλληλα, πάω και σε…αρκετά ρισκαδόρικο ποντάρισμα, “νικητής τουρνουά και πρώτος σκόρερ” μαζί! Να παίξω Γαλλία και Ζιρού ας πούμε, δινει 26.00. Ή Γαλλία και Γκριεζμάν (17.00). Δεν με συμφέρει. Αντίθετα, με Ισπανία και Ζιρού έχω απόδοση 101.00! Τεράστια. Με Ισπανία και Λουκάκου έχω 101.00. Επίσης τεράστια.

Κι ανάποδα, με Γαλλία και Μοράτα έχω 81.00. Εδώ διακρίνω λαθάκι των μπουκ και το κρατάω. Πάντα με γνώμονα -πέρα από το ταμπλό και τα σενάρια- και τις αποδόσεις. Αυτά θέλουν “πάντρεμα. Περί over/under Κλείνω με κάτι παράδοξο. Βρίσκω το line γιά τα συνολικά γκολ της διοργάνωσης, στα 125 γκολ. Θυμίζω, έχουμε ένα παραπάνω ματς γιά τις ομάδες που θα προχωρήσουν-σε σχέση με τα προηγούμενα EURO.

Συνολικά είναι 53 αγώνες. Αρα οι μπουκ θέτουν όριο τα 2,35 γκολ ανά ματς. Και βάζουν φαβορί στο 1.90 το over 125 γκολ. Ολα καλά μέχρι εδώ. Βάση ομάδων, έγραψα και πολλά στοιχεία και την Παρασκευή και σήμερα, ίσως δούμε διοργάνωση με κάμποσα γκολ, ας πούμε Γαλλία ή Αγγλία έχουν εξαιρετικές επιθέσεις, αλλά προβληματικές άμυνες. Ποιό είναι το παράδοξο; Εχουν βγει απόδοσεις γιά όλα τα ματς ξεχωριστά ως και τις 22 του μήνα, μιλάμε γιά 36 παιχνίδια.

Ξέρετε σε πόσα εκ των 36 είναι φαβορί το over; Σε…δύο!! Γαλλία-Αλβανία και Γερμανία-Β.Ιρλανδία. Σε όλα τα άλλα 34, είναι φαβορί το…under! Ναι, αλλά αυτό δεν κολλάει με την συνολική εκτίμηση των μπουκ! Ή λάθος έχουν στην εκτίμηση των μπουκ (άρα παίζουμε under 125 γκολ) ή λάθος έχουνε σε τουλάχιστον 10-15 ματς από τα πρώτα 36 και μπορούμε να παίζουμε καλοπληρωμένες δυάδες με over 2,5 και να πληρωνόμαστε με αξία.

Τείνω προς το δεύτερο. Εχουν λάθη στα over/under ανά παιχνίδι και θέλουν ψάξιμο όταν ζυγώσουν οι μέρες”. KABA EURO 2016: 1000 μονάδες. Μακροχρόνια πονταρίσματα: ΖΕΥΓΆΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΕΛΓΙΟ-ΙΣΠΑΝΙΑ (34.00) με 25 μονάδες. ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ (13.00) με 70 μονάδες. ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ: ΖΙΡΟΥ (15.00) με 70 μονάδες ΛΟΥΚΑΚΟΥ (21.00) με 30 μονάδες. ΜΟΡΑΤΑ (21.00) με 30 μονάδες.

ΝΙΚΗΤΗΣ+ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΣΠΑΝΙΑ+ΖΙΡΟΥ (101.00) 10 με μονάδες. ΙΣΠΑΝΙΑ+ΛΟΥΚΑΚΟΥ (101.00) με 10 μονάδες. ΓΑΛΛΙΑ+ΜΟΡΑΤΑ (81.00) με 10 μονάδες. Ποντάρισμα 10/6: Γαλλία-Ρουμανία 3-0 ακριβές σκορ (7.50) με 35 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 290 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 710 μονάδες. Εξήγησα γιατί δεν παίζω τροπαιούχο, αν και πιστεύω ότι η Γαλλία θα το σηκώσει. Οποτε ήταν διοργανώτρια (είτε σε Μουντιαλ, είτε σε EURO), το πήρε σπίτι της.

Επίσης εξήγησα γιατί δεν πάω (στο μπετ “νικητής-πρώτος σκόρερ”) σε πιό ορθολογικό μπετ, πχ Ισπανία και Μοράτα ή Γαλλία και Ζιρού. Και λόγω απόδοσης και επειδή θέλω να είναι ζωντανό κάτι ως το φινάλε, μην είναι “εξαρτώμενα” το ένα από το άλλο. Από εκεί και πέρα, ίσως κάνω 2-3 ακόμα μπετ το Σάββατο. Το σκέφτομαι. Βασικά σε ομίλους δεν αξίζει τίποτα, αναφέρομαι σε προκρισεις.

Απαξ και περνάνε και 4 τρίτοι, βράσε όρυζα, έχουν διαλυθεί οι αποδόσεις. Κάποια κόντρα μου περνάει από το μυαλό. Αλλά θέλω να το ξανασκεφτώ. Προς το παρόν μένω με αυτά τα λίγα. Είναι ένα νορμάλ χτύπημα να ρίχνω το 25% της κάβας σε μακροχρόνια. Και γιά μένα που…δεν τα γουστάρω κιόλας, μήπως είναι και πολλά δεν ξέρω (γέλια). Α, βλέπετε κι ένα ακόμα μπετ.

Αυτό δεν είναι μακροχρόνιο, είναι γιά το ματς της Παρασκευής, ένα fun bet, ένα σκοράκι. Αφού δεν θα έχω στήλη την Παρασκευή, δεν έχει κι άλλα ματς, το αναφέρω-παίζω από τώρα. Αυτά προς το παρόν, νέα στήλη το Σάββατο, αλλά σας συνιστώ την Παρασκευή να μην χάσετε την εφημερίδα. Καλό EURO να δούμε, να το απολαύσουμε! Υ.Γ: Θα προσπαθήσω να είμαι στο chat όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ή δυνατόν κάθε μέρα, την ώρα των αγώνων. Να τα βλέπουμε μαζί και να έχουμε και το live οπλισμένο. Σας περιμένω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras