2090

Μάκης Μηνδρινός

Τα αουτσάιντερ στις μικρές

Καλημέρες! Σήμερα θα μπούμε κατευθείαν στο… ψητό, χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, καθώς η αγωνιστική σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο διεξάγεται το απόγευμα (κλασικά στις 17:00) και ο χρόνος έτσι κι αλλιώς πιέζει. Το Σ/Κ ήταν σχετικά καλό. Τα της Τσάμπιονσιπ (Μπόλτον και Σουόνσι) δεν εξελίχθηκαν καθόλου όπως τα περίμενα, αλλά στις μικρότερες κατηγορίες έγιναν πάνω-κάτω αυτά που περιμέναμε.

Και η Μπράντφορντ ΠΑ έφερε τις όποιες επιστροφές. Πάμε να δούμε τι έχουμε σήμερα. Νάσιοναλ Λιγκ Μικρές σκέψεις για την Χάβαντ (3.20) στην έδρα της Μπρόμλι. Η Χάβαντ δεν είναι κακή, αν και νεοφώτιστη δείχνει ότι θα έχει άνετη σεζόν. Η Μπρόμλι ήταν τυχερή στο 2-2 με τη Ρέξαμ, ακόμα δεν έχει πείσει. Στο μόνο που σκαλώνω είναι ότι η Χάβαντ τα τρώει εύκολα.

Είναι ομάδα «η χαρά του παιχνιδιού». Χτυπάει κάπως στο μάτι το 3.75 της Γκέιτσχεντ στην έδρα της Χάλιφαξ. Από την άλλη, η Γκέιτσχεντ μοιάζει να είναι στο… κατέβασμα, οπότε με… αναγκάζει να κάνω πίσω. Στον πλαστικό χλοοτάπητα η Μέιντστοουν δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ενώ το Σάββατο έχασε με ανατροπή στα χασομέρια (και με αυτογκόλ) στην έδρα της Μέιντενχεντ.

Δεν είναι η πιο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας, αλλά το παλεύει. Λίγο πιο σταθερή να ήταν αμυντικά θα είχε αρκετές πιθανότητες παραπάνω να αποφύγει κινδύνους παραμονής. Σήμερα υποδέχεται την Μπόρεχαμ που δεν έχει ανεβάσει ταχύτητα ακόμα και μοιάζει επηρεασμένη από το πάρε-δώσε του καλοκαιριού. Εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει ακόμα.

Στο 2.87 ο άσος. Το σετ αποδόσεων στο Φάιλντ – Χάρογκεϊτ αδικεί τη φιλοξενούμενη. Είναι ισόβαθμες στη 2η θέση και το διπλό δίνει 4.00. Οι μπουκ προφανώς θεωρούν ότι θα ξεφουσκώσει η νεοφώτιστη Χάρογκεϊτ, αλλά αυτό που βλέπουμε προς το παρόν είναι λες και παίζει χρόνια στην κατηγορία, σκοράρει εύκολα, από την άλλη έχει λίγο αυτό το… αφελές στο παιχνίδι της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (έχει θετικά, έχει κι αρνητικά).

Είναι το μοναδικό που με προβληματίζει στο συγκεκριμένο ζευγάρωμα, ότι δηλαδή η Φάιλντ είναι εξαιρετική όταν βρει χώρους, τη στιγμή που η Χάρογκεϊτ δεν βάζει πολλή τακτική στο παιχνίδι της. Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο από τη Νάσιοναλ, είναι το διπλό της Ρέξαμ (2.87) στην έδρα της Σόλιχαλ. Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα που είχε στη σεζόν, η Σόλιχαλ επιστρέφει στην… κανονικότητα, μετρώντας τρία ματς χωρίς νίκη (2 ήττες).

Δεν είναι ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό, δεν έχει βάθος στο ρόστερ και ίσως αυτό πληρώσει και σήμερα. Δεύτερο ματς σε ένα 48ωρο για μια ομάδα με μέτριο και με όχι πολλές λύσεις ρόστερ, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Η Ρέξαμ είναι σαφώς ποιοτικότερη, είναι πρωτοπόρος, είναι αήττητη, έχει την εμπειρία των διπλών αγώνων, ενώ θεωρώ ότι ο τρόπος που ήρθε το 2-2 στο τελευταίο θα της κάνει καλό.

Προηγήθηκε 2-0 της Μπρόμλι, ήταν πολύ ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά «έκατσε» στο τέλος και το πλήρωσε με ισοφάριση με αυτογκόλ στα χασομέρια. Βορράς Η… γνωστή πλέον, η Μπράντφορντ ΠΑ είναι η μόνη που κοίταξα περισσότερο, το πρόγραμμα στο Βορρά δεν το λες καλό. Την κοιτάζω προφανώς επειδή είναι ξανά σε απόδοση αουτσάιντερ, αυτή τη φορά εντός έδρας, κόντρα στην Μπόστον Γιουνάιτεντ (2.

80 ο άσος). Να δούμε λίγο την Μπόστον πρώτα, που δεν την έχουμε ξανακουβεντιάσει μετά τα αφιερώματα (είχαμε γράψει τότε, ότι η Μπόστον έκανε καλές μεταγραφές και μπορεί να διεκδικήσει πλέι οφ). Στην 4η θέση αυτή τη στιγμή και δείχνει ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο (όχι για απευθείας άνοδο), να διεκδικήσει πλέι οφ. Πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι ως τώρα (που έχει 4-0-2 απολογισμό) το πρόγραμμά της ήταν αρκετό καλό: οι δύο από τις 4 νίκες της ήταν κόντρα στις 2 τελευταίες, Νανίτον και Γιουν.

οφ Μάντσεστερ και οι άλλες δύο κόντρα στη μέτρια Γκάισλι και στην Ολτριγχαμ. Το Σάββατο έχασε για δεύτερη φορά φέτος, εντός έδρας, 2-0 από την Σπένιμουρ. Γκολ θα μπορούσε να βάλει σε κάποια από τις ευκαιρίες που είχε, από την άλλη επίτρεψε και πολλές φάσεις στην αντίπαλό της. Και όταν η άμυνά της είναι τι όπλο της φέτος, όταν δέχεται τόσες πολλές ευκαιρίες, προφανώς υπάρχει θέμα.

Για την Μπράντφορντ έχουμε μιλήσει ήδη πολλές φορές φέτος και η αλήθεια είναι όχι άδικα. Μπήκε καλά, περιμέναμε ότι θα είναι καλή, το θέμα είναι ότι οι μπουκ εξακολουθούν να τη βλέπουν επιφυλακτικά και γι’ αυτό είναι μονίμως στο… ραντάρ. Προχθές, πέρασε αέρα από την Χέρεφορντ. Το 1-2 δεν λέει την αλήθεια, ήταν πολύ καλύτερη, θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο.

Μου άρεσε ότι απειλήθηκε ελάχιστα. Νότος Μια μικρή σκέψη ήταν ο άσος της Ιστμπουρν (3.10) κόντρα στην πρωτοπόρο Γουόκινγκ, αλλά έμεινε σκέψη μόλις είδα το τελευταίο ματς της Ιστμπουρν, το 1-1 στην έδρα της Σεντ Αλμπανς: δεν ήταν καθόλου καλή, ειδικά επιθετικά. Το Τρούρο – Χάνγκερφορντ είναι ένα ματς μεταξύ ομάδων που θα διεκδικήσουν παραμονή.

Η Τρούρο είναι η μία από τις δύο ομάδες που ακόμα δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα (0-3-3), θυμάστε ίσως στην αρχή της σεζόν που είχαμε γράψει ότι το κλίμα δεν ήταν καλό και ότι αποδυναμώθηκε. Ηδη ο προπονητής αποτελεί παρελθόν, είναι με υπηρεσιακό. Παρ’ όλα αυτά οι μπουκ μας τη δίνουν στο 1.80 στο σημερινό! Όχι ότι είναι κάνα θηρίο η Χάνγκερφορντ, αλλά το Σάββατο έκανε την πρώτη νίκη (με την Ντάρτφορντ που θεωρητικά έχει ρόστερ για πλέι οφ) και υπάρχουν κάποια ματς που ήταν καλή (σε κάποια άλλα, βέβαια, ήταν τραγική).

Μεγάλο το 4.20 για ματς μεταξύ δύο ομάδων που έχουν ίδιους στόχους. Ξεφεύγει το σετ και στο Χάμπτον – Τσίπενχαμ (στο 4.00 το διπλό, το περίμενα πιο χαμηλά), απλά εδώ η Χάμπτον πατάει αρκετά καλά. Για να κλείσουμε: αυτά που μου αρέσουν περισσότερο σήμερα είναι η Ρέξαμ από τη Νάσιοναλ Λιγκ (στο 2.87), η Μπράντφορντ από τον Βορρά (2.80) και η Χάνγκερφορντ στο Νότο (4.

20). Ρέξαμ και Μπράντφορντ είναι δύο καλές ομάδες, η Χάνγκερφορντ είναι μια ομάδα που διεκδικεί παραμονή, όπως και η –δίχως νίκη ακόμα- αντίπαλός της (Τρούρο). Θέλετε μόνα τους; Θέλετε δυάδα τα «μικρά» και μονό το άλλο; Θέλτε μόνο τη Ρέξαμ (αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα τρία, αυτό θα ήταν); Ο καθένας ανάλογα με το παιχνίδι του.

Η Χάνγκερφορντ είναι bet λόγω απόδοσης, ξεκάθαρα. Τα λέμε πάλι αύριο, με Λιγκ Καπ. ΥΓ. Στη φωτό ο Μαρκ Κάρινγκτον, που το Σάββατο συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρέξαμ. Εδώ, παρέα με τον μικρό του γιο.   Twitter: @makismindrinos 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος