3140

Billaras

Τα…δέκα τα καλά!

Μη γράφουμε τα ίδια και τα ίδια, είναι κουραστικό. Τώρα θα μου πείτε, “εδώ δεν κουράζονται κάποιοι αμετανόητοι να χάνουν, γιατί να είναι κουραστικό να τα διαβάζεις;”. Σωστό κι αυτό. Δεν χωράει πλέον αμφιβολία ότι οι αμετανόητοι και εθισμένοι με την ήττα ειναι πολλοί. Η πλειονότητα. Πάντα έτσι ήταν, αλλιώς…δεν θα υπήρχαν μπουκ (γέλια).

Anyway, τα έγραψα στην εφημερίδα, βασικά τα έγραψα…πριν τα ματς, δεν ξέρω αν έχει νόημα να τα ξαναπούμε. Το σεντονάκι και το Europa League αυγάτισαν το χρήμα των μπουκ, πήραν το χρήμα από τις τσέπες των παικτών. Χιλιοπαιγμένο έργο. Στατιστικά, μιά αγωνιστική στις έξι βγαίνει “αφρός” (περνάνε δηλαδή τα μπετά), αλλά αυτή η μιά είναι ικανή να κάνει αυτούς τους αμετανόητους να ξεχάσουν τη χασούρα απ' τις άλλες πέντε.

“Αιμοδότες” έχουν γίνει, αλλά όταν έρχεται εκείνο το διήμερο αρχίζουν τα “τους σκίσαμε, τους κάναμε, τους ράναμε”. Να μην πω τι τους κάνανε, διαβάζουν και μικρά παιδιά (γέλια). Κερδισμένος λοιπόν από τα μεσοβδόμαδα (καλά το διαβάζετε, δεν είναι λάθος, κερδισμένος είναι όποιος κράτησε τα λεφτουδάκια του στην τσέπη και δεν μπήκε στη “χρυσή φάκα”, πάω παρακάτω.

Στα φρέσκα. Μεγάλο κουπόνι και αρκετά παικτικό κουπόνι. Οσοι διαβάσατε εφημερίδα πήρατε μια γενναία τζούρα. Οσοι διαβάσατε και την χθεσινή ανάλυση του Μάκη, πήρατε και δεύτερη. Μάκη, αυτή η στήλη της Παρασκευής βοηθάει και μένα, δεν χρειάζεται να αναλύσω ξανά τα σημεία που..έχουν αναλυθεί (γέλια). Περνάω καρφί στο παρασύνθημα: Οοοοολα όσα είχα αρχικά ξεχωρίσει σήμερα ήταν: Τσέλσι, Γουέστ Μπρομ, Γουέστ Χαμ (Premier), Ρέντινγκ (και διπλό και over), Λιντς, Φούλαμ (Championship), Πιτέρμπορο, Μπέρτον (1η), Εξετερ, Καρλάιλ, Πλίμουθ, Γουίκομ (2η), Μπρόμλεϊ (Κόνφερενς), Ινβερνες και Μόρτον (Σκωτία).

Αυτά ήταν τα βρετανικά σημεία. Πλην Τσέλσι και το over στο Μπρίστολ-Ρέντινγκ, όλα τα άλλα είναι φυσικά αουτσάιντερ. Εσβησα από χθες βράδυ ουσιαστικά κάποια. Τη Γουέστ Μπρομ (μετράω το χαρακτήρα ντέρμπι και την πιθανή αντίδραση της Βίλα μετά το 3-2 από 0-2 με την Λέστερ), Ρέντινγκ (λόγω απόδοσης), Πιτέρμπορο (λόγω απόδοσης), Καρλάιλ (επειδή έχει το ματς με τη Λίβερπουλ σε λίγα 24ωρα γιά το Λιγκ Καπ), Πλίμουθ (λόγω απόδοσης), Μπρόμλεϊ (λόγω απόδοσης), και τα δύο σκωτσέζικα (την Ινβερνές λόγω απόδοσης).

Ουσιαστικά, όσα αουτσάιντερ είναι κάτω από 3.00, έστω και εκεί γύρω στο 2.90, τα έσβησα. Οχι ότι δεν είναι καλά, δείτε τα κι εσείς… Πόσα έμειναν; Τσέλσι (2.40), Γουέστ Χαμ (12.00), Λιντς (3.20), Φούλαμ (3.50), Μπέρτον (3.00), Εξετερ (3.10), Γουίκομ (4.33). Αυτό είναι το νησί γιά μένα σήμερα. Με αποδόσεις πλέον. Η Τσέλσι το μοναδικό φαβορί (το αξιολογούσα στο 2.

30, οριακά το κρατάω στο 2.40), Γουέστ Χαμ το μεγάλο αουτσάιντερ (στο 9.00 το Draw no bet), και τα άλλα πέντε από 3.00 ως 4.33 γιά συστήματα κλπ. Να κάνω ανάλυση; Τα περισσότερα τα ανέλυσε ο Μάκης. Ολα στηρίζονται στην εξίσωση φόρμα-αποδόση. Η ίδια εξίσωσω μου “πέταξε” όσα ήταν κάτω από 3.00. Μένω με αυτα τα επτά και…επιστρέφω μετά. Πάω στα εκτός νησιού.

Η Αυστρία βγάζει επιλογές. Κάνουν μπαμ. Μας…έφτιαξε με την Αλτάχ πριν μιά εβδομάδα, ας μας ξαναφτιάξει (γέλια). Ολα μαζί γιά σήμερα είναι: Σαντχάουζεν, Αϊντραχτ Φραγκφούρτης, Αούστρια, Χιρόνα, Μάτερσμπουργκ, Αλτάχ, Μπαστιά over (ή g/g), Καέν g/g (ή over), Ανζέ, Γκινγκάμπ, Ουτρέχτη. Και..μιά Θέλτα που την βάζω από τώρα γιατί είναι νωρίς αύριο.

Ξεκίνησα το σβήσιμο κι εδώ. Σαντχάουζεν (δεν την εχω δεί, ήταν επιλογή κυρίως κακής Νυρεμβέργης), Αίντραχτ (λόγω απόδοσης), Χιρόνα (αυτό ήταν και παραμένει ένστικτο, αλλά οκ, σέβομαι και την καλή φόρμα της Οβιέδο), Γκινγκάμπ (μικρό το 1.85 πλέον), Ουτρέχτη (καλή ομάδα μεν, βασίζεται όμως διαχρονικά στην έδρα της κι όχι μακριά από αυτή) και Θέλτα (ας πάει στο καλό, αν και η επισήμανση μου αρκεί γιά να μην παίξετε Σεβίλλη).

Πόσα έμειναν; Αούστρια (3.10), Μάτερσμπουργκ (2.60), Αλτάχ (3.25), Μπαστιά over στο 2.35 (ή g/g στο 2.00), Καέν g/g 1.83 (ή over στο 2.00), Ανζέ (2.20). Λίγα. Και “διαφορετικά”. Μεγάλα αυστριακά, “μικρά” γαλλικά. Εγινε πλέον ο καλός κορμός και μένει η χημεία που μέσα έχει και ακόμα μιά τελευταία διαλογή… Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση. Χθες βράδυ σε μιά κουβεντούλα αμιγώς στοιχηματική με καλούς φίλους, έφαγα μιά…φλασιά.

“Ρε σεις, άμα έχω δέκα μεγάλα, να παίξω πέντε δυάδες και την …δεκάδα τιμής ένεκεν;”. Ξεροί όλοι. Ακούγεται “ξένο”, αλλά έχει λογική. Φυσικά, ενέχει το τεράστιο ρίσκο να βρίσκεις…ένα από κάθε δυάδα και να μείνεις σέκος. Από την άλλη, μιά δυάδα να έρθει, θέμα χημείας και ρέντας είναι, με τέτοιες αποδόσεις πατσίζεις τον μπουκ.

Με μόλις δύο στα δέκα και πατσίζεις, δεν χάνεις τίποτα! Αν θέλει και πας σε δεύτερη, κερδίζεις. Με έξι…κονομάς καλά και πάει λέγοντας. Οκ, η δεκάδα είναι γιά την πλάκα, μπας και γίνει το όγδοο θαύμα. Ειλικρινά, το σκεφτόμουν πολύ γιά ώρες. Αν δεν το κάνω, θα πάω πχ σε δύο patent και ένα μόνο και μιά δυάδα. Προφανώς πιό ασφαλές, αλλά εδώ και ακόμα μιά διαλογή πρέπει να κάνω και είναι πολλές στήλες (άρα παραπάνω μονάδες-λεφτά).

Αν πάω σε αυτό το…κουφό με τις πέντε “ξερές” δυάδες, θέλει καλή χημεία. Να “καθήσουν μαζί” δύο και δύο ας πούμε. Αποφάσισα. Θα παίξω ένα μονό στο draw no bet του 9.00 την Γουέστ Χαμ. Ήδη έχει αμολήσει δύο κούνελους ο Μπίλιτς σε Αρσεναλ και Λίβερπουλ. Και αν πάει στο Χ, παίρνω πίσω το μπετ. Και μετά ναι, θα πάω σε δυάδες. Ο καθένας εδώ απόφασίζει.

Είτε ακολουθεί, είτε πάει στα…παραδοσιακά patent και trixie και yankee. Εγώ λέω να ρισκάρω. Θα σβήσω Ανζέ και το g/g της Καέν, οπότε πόσα μου μένουν; Τσέλσι (2.40), Λιντς (3.20), Φούλαμ (3.50), Μπέρτον (3.00), Εξετερ (3.10), Γουίκομ (4.33), Αούστρια (3.10), Μάτερσμπουργκ (2.60), Αλτάχ (3.25), Μπαστιά over (2.35). Να τη η δεκάδα, σχηματίστηκε! Τι απέμεινε; Να…μου΄ρθει η “φώτιση” να κάνω καλή χημεία.

Ξέρω ότι μπορεί να πιάσω και πέντε στα δέκα και…να μην πάρω τίποτα (αν πάει ένα χαμένο σε κάθε δυάδα). Αλλά είπαμε, ξέρω ότι μπορεί να πιάσω και μονάχα δύο και να μην χάσω! Θέμα επιλογής του καθενός αν θέλει να ακολουθήσει. Εγώ κέρδη έχω, καλά νοιώθω, δεν άγγιξα τίποτα μεσοβδόμαδα, έχω και ένα αβαντάζ ακόμα ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα ξανοιχτώ.

Λοιπόν, πάω στις προτάσεις, εκεί θα δείτε και την χημεία που έκανα. Ελπίζω να είναι καλό το…ανακάτεμα της καζάνας (γέλια). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 10.054 μονάδες. Ποντάρισμα 19/9: Μονό αποδεκτό: Γουέστ Χαμ 2 DNB (9.00) με 39 μονάδες. Δεκάδα με Τσέλσι (2.40) -Λιντς (3.20)-Φούλαμ (3.50)- Μπέρτον (3.00)-Εξετερ (3.10)-Γουίκομ (4.33) -Αούστρια (3.

10)- Μάτερσμπουργκ (2.60)-Αλτάχ (3.25)- Μπαστιά over (2.35) με 1 (μία) μονάδα. Δυάδα 1: Τσέλσι 1-Μπαστιά over (5.64) με 80 μονάδες. Δυάδα 2: Λιντς 2-Φούλαμ 2 (11,2) με 45 μονάδες Δυάδα 3: Μπέρτον 2 -Εξετερ 2 (9,3) με 54 μονάδες Δυάδα 4: Γουίκομ 2 -Μάτερσμπουργκ 2 (11,2) με 40 μονάδες Δυάδα 5: Αούστρια 2-Αλτάχ 2 (10,0) με 45 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 304 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.750 μονάδες.

Αυτά ήταν. Προφανώς αν …κοιμάται ο καλός Θεούλης και βγει η δεκάδα, θα γραφτεί ιστορία με το μεγαλύτερο παρολι που θα'χει προταθεί ποτέ και…δεν θα με ξαναδείτε, θα αναζητήσω κάποιο εξωτικό νησί γιά το υπόλοιπο της ζωής μου (πολλά γέλια). Προφανώς βέβαια και κάνω πλάκα, τιμής ένεκεν την ρίχνω τη μοναδούλα. Από εκεί και πέρα όμως, γιά να σοβαρευτούμε, βλέπετε ότι με μία δυάδα κερδίζω κιόλας! Με δύο στα δέκα! Αρκέι να πάνε μαζί.

Και το αναποδο, το κακό σενάριο, το είπαμε. Να βρω…πέντε μουλάρια και με 50% ευστοχία να μην πάρω φράγκο. Ζυγίστε τα και αποφασίστε. Δεν το'χω ξανακάνει, δεν νομίζω να το ξανακάνω γιά…μερικά χρόνια. Οπως και να'χει, και να χάσω, δεν θα πεθάνω. Δεν ξανοίχτηκα, το βλέπετε. Νέα στήλη αύριο κανονικά, νωρίς σχετικά, ελέω εκλογών. Ραντεβού σε λίγες ώρες γιά.

.ένα οκτάωρο chat, εκεί θα είμαστε από τις 3 και μετά σήμερα. Υ.Γ: Τελευταία μέρα αύριο γιά “υποβολή δήλωσης” στο φόρουμ, γιά τη σύναξη!!! Το άλλο Σάββατο 26/9, στα “Πεύκα” της ..Πεύκης! Ήδη μαζευόμαστε, διαβάστε εκεί λεπτομέρειες και…ελάτε. Οσοι έχουν έρθει τόσα χρόνια, ξέρουν αν περνάμε καλά ή όχι. Μην το αμελήσετε, κάντε ότι είναι δυνατόν κι ελάτε να βρεθούμε, να γνωριστούμε!    

Παλαιότερα άρθρα του Billaras