2165

Μάκης Μηνδρινός

Τα δεδομένα και το «στοίχημα»

Εκκινούν απόψε τα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ από το Ντέρμπι. Η Φούλαμ μπαίνει με ψυχολογικό ντεζαβαντάζ μετά την απώλεια του αήττητου και της απευθείας ανόδου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Χωρίς άγχος, αλλά με τεράστια θέληση για την υπέρβαση η Ντέρμπι. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Πρώτος ημιτελικός για τα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Ακολουθεί ρεβάνς στην Δευτέρα (14/05) στην έδρα της Φούλαμ.

Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση που μετά το δεύτερο ματς οι αντίπαλοι έχουν πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Ο νικητής θα προκριθεί στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 26 Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ (Γουλβς και Κάρντιφ τα άλλα δύο).

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΦΟΥΛΑΜ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 523 Γήπεδο: ΠΡΑΪΝΤ ΠΑΡΚ (33.597), ΝΤΕΡΜΠΙ Απόσταση (χλμ): 205 Στο πρωτάθλημα φέτος: Ντέρμπι – Φούλαμ 1-2, Φούλαμ – Ντέρμπι 1-1 Σετ αποδόσεων: 3.00 – 3.30 – 2.40 * 3-2-0 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Ντέρμπι. * To 2002 χρονολογείται το πιο πρόσφατο διπλό! * Τα 4/5 τελευταία μεταξύ τους στο «Πράιντ Παρκ» εμφάνισαν goal/goal.

* Τηλεοπτικό. Μέχρι το πρωί δεν είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια (παραπάνω από 25.000 πουλήθηκαν), με 2.000 οπαδούς στο πλευρό της η Φούλαμ. * Διαιτητής της αναμέτρησης ο έμπειρος Ρότζερ Ιστ. Συνολικά 28 παιχνίδια σφύριξε, τα 5 στην Τσάμπιονσιπ και τα υπόλοιπα στην Πρέμιερ Λιγκ (92 κίτρινες, 3 κόκκινες). Εντεκα φορές συνάντησε στο παρελθόν την Ντέρμπι (5-4-2) και δύο τη Φούλαμ (2/2 νίκες).

ΝΤΕΡΜΠΙ Ρεπορτάζ: Δεν αποτέλεσε έκπληξη η τελική κατάταξή της, αφού η σοβαρότητα και η μεθοδικότητα του Ρόουετ μάζεψε τις αγωνιστικές ανορθογραφίες του παρελθόντος, ενώ περιόρισε και την επιρροή του κόσμου στα αποδυτήρια. Θυμίζουμε ότι είναι η τελευταία ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για την εξάδα (με το 4-1 επί της Μπάρνσλεϊ), ωστόσο βρίσκεται σε θετικό μομέντουμ (2-1-0).

«Κλείσαμε με θετικό πρόσημο τη σεζόν και αυτό με ικανοποιεί, διότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία με αρνητικό κλίμα. Σαν ομάδα λίγοι περίμεναν να βρεθούμε στα πλέι οφ, ωστόσο κάναμε τέσσερις πολύ δυνατές εμφανίσεις στο τέλος και δικαίως πήραμε το εισιτήριο. Προσωπικά δεν αισθάνομαι άγχος, ούτε οι παίκτες, το παιχνίδι της Παρασκευής δεν κρίνει τίποτα», το σχόλιο του Ρόουετ που προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

Πάντως, η ομάδα του είναι μακράν η πιο «ψημένη» στην εν λόγω διαδικασία, μετρώντας 15 ματς σε επίπεδο πλέι οφ (8-1-6 ο απολογισμός). Τελευταία συμμετοχή της τη σεζόν 2015-16, όπου αποκλείστηκε οριακά από τη Χαλ, πληρώνοντας την τραγική εμφάνισή της στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας (0-3, 2-0 κέρδισε στον επαναληπτικό). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ρόουετ θα κρατήσει το 3-4-2-1 που χρησιμοποίησε στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, που αποτέλεσε το στοιχείο-κλειδί στην αντιστροφή της εικόνας της (μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζε με κλασικό 4-2-3-1).

Αμυντικά δεν τη βοήθησε τόσο πολύ, ωστόσο η συνολική λειτουργία της ήταν στο επιθυμητό επίπεδο. Αγωνιστικά νέα: Εξαιρετικά αμφίβολος παραμένει ο Ολσον (μπακ, 15/0), καθώς το οίδημα και οι ενοχλήσεις στο γόνατο που αποκόμισε το περασμένο Σάββατο επιμένουν. Λείπουν καιρό οι Γουίναλ (φορ, 17/6) και Ανία (χαφ, 7/0). ΦΟΥΛΑΜ Ρεπορτάζ: Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή της επικεντρώνεται στο πόσο γρήγορα θα ξεπεράσει την απώλεια του αήττητου 23 αγώνων και της απευθείας ανόδου.

Αμφότερα συνέβησαν την τελευταία αγωνιστική μετά την ήττα με 3-1 στο Μπέρμιγχαμ, προκαλώντας το ανάλογο ψυχολογικό άδειασμα. Πάντως, από τις τέσσερις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στην διαδικασία είναι η πιο ολοκληρωμένη αγωνιστικά. «Πρέπει να εμφανιστούμε γενναίοι και δυνατοί, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την απώλεια του αήττητου.

Θα έλεγα ότι λειτουργούμε όπως οι τενίστες, γνωρίσαμε μία άσχημη ήττα, ωστόσο επιβάλλεται να συνέλθουμε γιατί η σεζόν συνεχίζεται χωρίς χρονικά περιθώρια. Η ομάδα είναι έτοιμη. Μία νίκη με μηδέν παθητικό είναι το ιδανικό σενάριο για το πρώτο παιχνίδι», η εκτίμηση του πάντα μετρημένου Γιοκάνοβιτς. Η διαδικασία δεν προκαλεί ευχάριστες αναμνήσεις στους Λονδρέζους, αφού και οι τρεις προηγούμενες απόπειρές τους ήταν αποτυχημένες (1988-89, 1996-97, 2016-17).

Πιο πρόσφατη πέρσι, όπου αντιμετώπισαν τη Ρέντινγκ. Τόσο στο πρώτο παιχνίδι (1-1 εντός), όσο και στο δεύτερο (ήττα 1-0 εκτός), ο αντίπαλος τερματοφύλακας την κράτησε μακριά από τα γκολ και στο φινάλε από την πρόκριση στον τελικό. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπως αναφέραμε και παραπάνω πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Είναι εκείνη που έκανε τις περισσότερες επιτυχημένες μεταβιβάσεις (450 μ.

ό), είχε τα λιγότερα λάθη που οδήγησαν σε γκολ, ενώ με 79 γκολ ήταν η δεύτερη καλύτερη επίθεση. Υπάρχουν ακόμα πολλές στατιστικές κατηγορίες που αποδεικνύουν την γεμάτη χρονιά της, ωστόσο τώρα θα φανεί αν όντως είναι έτοιμη για την Πρέμιερ. Αγωνιστικά νέα: Αποχώρησε με πρόβλημα από το τελευταίο ο Τάργκετ (αμυντικός, 18/1), ωστόσο ο Γιοκάνοβιτς τόνισε ότι είναι έτοιμος.

Οριακά θα κριθεί των Αγιτέ (εξτρέμ, 27/4) και Οτζο (χαφ, 22/4), αμφότεροι έβγαλαν κομμάτι της τελευταίας προπόνησης. πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος