1549

Μάκης Μηνδρινός

Τα δεδομένα «καλύπτουν» το ρίσκο

Χαιρετώ! Σε τέσσερα ματς κατέληξα την Παρασκευή, έπαιξα τα δύο από αυτά, πέρασαν τα άλλα δύο! Χημεία σου λέει μετά. Εντάξει, είναι γνωστό πως η χημεία είναι τόσο σημαντική όσο και η μελέτη, όμως το τελευταίο διάστημα είναι αυτό που λέμε «το νιώθω στο πετσί μου». Και επίσης, για να κλείνουμε με τα όσα έγιναν, το λέω εδώ για να το βλέπετε όλοι, με την Κρου δεν ασχολούμαι ξανά, ας πάει αήττητη μέχρι το τέλος, ας ανέβει ως πρωταθλήτρια, ας κάνει ότι θέλει!

Ρε, πλάκα-πλάκα, λες να το γυρίσουμε στο μπάσκετ; Αν τα κρατούσα από την αρχή της σεζόν αυτά που λέγαμε από εδώ και από την εκπομπή για την Ευρωλίγκα, νομίζω ότι το ποσοστό επιβεβαίωσης θα ήταν αρκετά μεγάλο.

Anyway, πάμε παρακάτω, εμβόλιμη μεσοβδόμαδα στην Πρέμιερ Λιγκ και κάποια ακόμα σκόρπια στην Αγγλία. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα.

Πρέμιερ Λιγκ

Μπόρνμουθ – Μπράιτον: Εξάποντο παραμονής και το μόνο που έχω να πω είναι ότι κακώς το σετ είναι έτσι όπως είναι. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι ισορροπημένο το σετ, περιμένω από την Μπόρνμουθ μια αντίδραση, δεν είναι ομάδα της πλάκας, είναι δουλεμένη χρόνια με τον ίδιο προπονητή, απλά της έσκασαν όλα μαζεμένα (κυρίως απουσίες).

Αν έπρεπε να διαλέξω μια διπλή (σε εποχές ΠΡΟΠΟ) θα έπαιζα 1Χ.

Σέφιλντ Γιουν. – Μάντσεστερ Σίτι: Ολοι το βλέπουμε ότι η Σίτι δεν βγάζει τη σιγουριά των προηγούμενων ετών. Βλέπετε ότι τη γκέλα την έχει αρκετά εύκολα, δεν προκαλεί τρόμο. Και η Σέφιλντ παραμένει μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα, «ψοφάει» για τέτοιου είδους ματς και όσο ποιότητα της λείπει τόσο το πάθος ξεχειλίζει.

Σίτι στο 1.40 στο συγκεκριμένο ματς δεν θα έπαιζα ούτε φυλακισμένος.

Αστον Βίλα – Γουότφορντ: Άλλο ένα εξάποντο. Η Αστον Βίλα προσπαθεί να καλύψει τα κενά που προέκυψαν λόγω τραυματισμών στη μεταγραφική περίοδο και όπως και στην περίπτωση της Μπόρνμουθ, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα αντιδράσει. Σήμερα πετυχαίνει τη φορμαρισμένη Γουότφορντ και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα το «φοβούνται» το διπλό, γι’ αυτό και το άνοιξαν καθαρό φαβορί.

Δύσκολο πολύ, για τη Γουότφορντ θα μιλήσουμε και παρακάτω καθώς την Πέμπτη παίζει ΚΑΙ Κύπελλο.

Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον: Η Πάλας για δεύτερη σερί σεζόν έκοψε βαθμούς από τη Σίτι στο «Ετιχαντ», η ψυχολογία της είναι στα ύψη, ενώ η Σαουθάμπτον κατάφερε να χάσει ένα ματς που προηγήθηκε 2-0 (2-3 από τη Γουλβς). Εκτός έδρας, βέβαια, έχουμε ξαναπεί ότι η Σαουθάμπτον είναι πολύ επικίνδυνη.

Αν διάλεγα μια ισοπαλία απ’ όλο το πρόγραμμα σ’ αυτό το ματς θα ήταν.

Εβερτον – Νιουκάστλ: Για άσο λέω κι εγώ, αλλά προφανώς σημεία του 1.60 στην Πρέμιερ Λιγκ δεν έχουν αξία. Σαν να μην υπάρχει, το προσπερνάμε στα γρήγορα.

Τσέλσι – Αρσεναλ: Λονδρέζικο ντέρμπι, με τα προβλήματά τους και οι δύο, ασταθείς και οι δύο, με αμυντικά κενά αμφότερες.

Η Τσέλσι δεν εμπνέει αυτή τη στιγμή εμπιστοσύνη για να είναι τόσο καυτό φαβορί σε ένα τέτοιο ματς (1,75 ο άσος) και ομολογώ ότι αν η Αρσεναλ ήταν λίγο πιο σοβαρή και κυρίως αν έπαιζε ο Ομπαμεγιάνγκ, θα κοιτούσα αρκετά σοβαρά το 4,55 του διπλού.

Τότεναμ – Νόριτς: Στην Τότεναμ τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, εκτός από το καθαρά αγωνιστικό που δεδομένα έχει τα θέματά του (και έγιναν ακόμα εντονότερα από τη στιγμή που ο Χάρι Κέιν χτύπησε σοβαρά) σκάνε και προβλήματα στα αποδυτήρια, βγήκε προς τα έξω ότι ο Μουρίνιο τσακώθηκε άσχημα με τον Ρόους.

Δεν έχω ιδέα που μπορεί να καταλήξει η φετινή Τότεναμ, όσο όμως είναι έτσι περισσότερο θα σκεφτόμαστε την κόντρα της παρά να βάλουμε λεφτά πάνω της. Η Νόριτς, πάντως, παρά τη νίκη της στο τελευταίο με την Μπόρνμουθ (1-0) δεν με πείθει.

Λέστερ – Γουέστ Χαμ: Αρχίζει και βγάζει κούραση η Λέστερ και αυτό είναι κάτι που μάλλον περιμέναμε.

Δεν χτίστηκε να κάνει πρωταθλητισμό και ότι βρίσκεται τόσο ψηλά είναι υπέρβαση για την ίδια, έχοντας πιάσει ταβάνι. Το ζητούμενο πλέον είναι να μπορέσει να διατηρηθεί στην τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (είναι στο +11 από την 5η θέση). Δεύτερη σερί ήττα απέναντι σε μικρομεσαία ομάδα (μετά τη Σαουθάμπτον έχασε και από την Μπέρνλι) και το αυριανό με τη Γουέστ Χαμ το θεωρώ πολύ ύπουλο ματς.

Η Γουέστ Χαμ δεν έλυσε όλα της τα προβλήματα με τον Μόγιες στον πάγκο, τον Σκωτσέζο δεν το θεωρώ τοπ προπονητή, όμως η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τη Λονδρέζα, ιδίως στο αμυντικό κομμάτι. Στο 6,00 το διπλό, κομματάκι υπερβολικό.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μπέρνλι: Για τη Γιουνάιτεντ ισχύει πάνω-κάτω ό,τι και για την Τσέλσι.

Μια έτσι, μία αλλιώς, πολλά σκαμπανεβάσματα, έχασε και τον Ράσφορντ, δεν είναι να την εμπιστεύεσαι σε αποδόσεις μεγάλου φαβορί. Για μένα το συγκεκριμένο είναι εντελώς αδιάφορο στοιχηματικά.

Γουλβς – Λίβερπουλ: Η Λίβερπουλ μετράει αντίστροφα, δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Όχι μόνο γιατί δεν χάνει ποτέ και πουθενά, αλλά και γιατί δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος να την πιέσει, να την αγχώσει.

Θέμα χρόνου, λοιπόν, να κλείσει και τυπικά τη σεζόν ως πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Θα το πάρει αήττητη; Είναι ένα καλό ερώτημα αυτό και προσωπικά δεν το αποκλείω. Λέγαμε από τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν ότι παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση και πως ακόμα κι όταν δεν φτάνει σε τοπ επίπεδα απόδοσης, έχει μάθει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Προφανώς το ματς στο Γουλβερχάπτον δεν είναι εύκολο, η Γουλβς είναι δυνατή, ειδικά όταν παίζει με τη στάμπα του αουτσάιντερ. Δύσκολο να κερδίσει, αλλά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν γίνει η δεύτερη ομάδα που κόβει βαθμούς φέτος από τη Λίβερπουλ, να τσιμπήσει δηλαδή καμιά ισοπαλία.

Υπόλοιπα

Στην Τσάμπιονσιπ διεξάγονται τέσσερα ματς, όμως στοιχηματικά δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον.

Να μιλήσουμε πάλι για κόντρα της Φούλαμ; Ηταν καλή με τη Μίντλεσμπρο έστω και χωρίς τον Μίτροβιτς. Βέβαια εκτός έδρας τα δεδομένα είναι διαφορετικά και το ματς με την Τσάρλτον είναι λονδρέζικο ντέρμπι. Απλά και η Τσάρλτον δεν λες ότι πετάει.

Κύπελλο

Τρανμίρ – Γουότφορντ: Όπως γράφω και στη σημερινή KingBet, εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Μπορεί το ματς να είναι την Πέμπτη, όμως όσοι άκουσαν την εκπομπή της Παρασκευής στο Betsellers ίσως έχουν ήδη ποντάρει στην Τρανμίρ. Το συγκεκριμένο ματς Κυπέλλου λοιπόν, ήταν να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα όμως αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Και η διοργανώτρια αρχή δρώντας για μία ακόμα φορά 100% βάσει του αρχικού της προγραμματισμού και χωρίς κανένα περιθώριο για χάρες, αποφάσισε να το βάλει την Πέμπτη 23/01, ενώ γνωρίζει ότι η Γουότφορντ έχει δύο ημέρες πριν (21/01) εξάποντο παραμονής με την Αστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Με άλλα λόγια, δύο ματς για τη Γουότφορντ σε διάστημα 48 ωρών, αμφότερα εκτός έδρας. Και καλείται να διανύσει σχεδόν τη μισή Αγγλία: φεύγει από Λονδίνο, ανεβαίνει στα Μίντλαντς και συνεχίζει προς τα πάνω για το Λίβερπουλ, όπου εδρεύει η Τρανμίρ. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Πίρσον θα κατεβάσει βασικούς σήμερα με την Αστον Βίλα και δευτερότριτα την Πέμπτη.

Εξάλλου, με πολλές αλλαγές σκόπευε να πάει και την προηγούμενη εβδομάδα στο Τρανμίρ.

Η Τρανμίρ; ΟΚ, δεν είναι κάνα θηρίο, μια ομάδα που διεκδικεί την παραμονή της στη Λιγκ 1 είναι. Αλλά, έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση: αφενός υποδέχεται μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Αφετέρου αν περάσει τα έσοδα θα ξεπεράσουν τις 300.000 λίρες και την Κυριακή θα υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Μιλάμε για ιστορικές στιγμές.

Αν μπορώ να… εγγυηθώ για κάτι είναι ότι θα τα δώσει όλα. Μένει να δούμε αν αρκεί αυτό για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. Χθες το πρωί ο άσος ήταν στο 6,00. Τώρα είναι στο 5,15. Προσωπικά περίμενα ότι μετά τα παραπάνω δεδομένα, θα έπεφτε κι άλλο η απόδοση.

Κάτι τελευταίο που οφείλω να αναφέρω, είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Τρανμίρ είναι σε τραγική κατάσταση.

Δεν ξέρω πώς και αν μπορεί αυτό να επηρεάσει και ποιον.

Στη σούμα. Δύο σοβαρές σκέψεις: Γουέστ Χαμ και Τρανμίρ. Θα παίξω Τρανμίρ, ένα χαλαρό μπετ, τίποτα περισσότερο. Νέα στήλη την Παρασκευή, με 4ο γύρο Κυπέλλου Αγγλίας και μικρές κατηγορίες.

ΥΓ. Αν έπαιζα μια δυάδα από Ευρωλίγκα θα ήταν ο Ολυμπιακός και η Μπασκόνια.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος