1111

Billaras

Τα είκοσι έγιναν τέσσερα…

Δεν έχω και πολλά να θυμάμαι/αναφέρω από τα μεσοβδόμαδα. Δύο γκολ στο 93′ έκριναν τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γιά τύχη ή ατυχία. Προτιμώ να μιλήσω γιά δικαιοσύνη. Η Σλάβια δεν άξιζε να χάσει, η ισοφάρισή της μας έδωσε το μπετ πίσω. Και κυρίως, η Γκεντσλέρ δεν άξιζε να κερδίσει. Ναι, οκ, πόνεσε ένα γκολ στο 93′, αλλά “κανονικά” το ματς ήταν γιά 0-3 στο 60′ και αντίο ζωή.

Μονότερμα η Ερζερούμ έπαιζε. Οχι να…αλλάζουμε τα reports κατά το δοκούν, να λέμε αλήθειες. Οκ, στο 93′ “τρως τη μπάλα” και κερδίζεις ματς-σωτηρία, αλλά δεν το άξιζε με τίποτα η Γκεντσλέρ. Οπότε δεν με ενόχλησε κιόλας.

Κατά τα άλλα, απόλαυσα χαλαρά μπαλίτσα στο σεντόνι και το ερώτημά μου πλέον φτάνοντας στο σήμερα, είναι “πόσες ευρωπαίες κοντράρεις”;

Γενικά έχει σημεία.

Πολλά. Θέλει μεγάλη διαλογή. Και εδώ είναι ο κίνδυνος. Ποιά θα πετάξω;

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, έχω βάλει στην άκρη 12 ματς απο το Νησί και 8 εκτός Αγγλίας! Και καλούμαι τα 20 να τα κάνω…5-6 ή και λιγότερα! Οκ, δεν είναι 20 “ατόφια”, μερικά φεύγουν εύκολα σχετικά.

Ας τα πάρω με τη σειρά:

Στην Αγγλία η (αρχική) κουβέντα γίνεται γιά τις Λιντς, Αστον Βίλα, Μίλγουολ, Μπέρμιγχαμ, Πρέστον, Γουίκομ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μπλάκπουλ, Γουίγκαν, Γουολσολ, Μόρκαμ και Λέιτον.

Ολα αυτά “κάτι” έχουν. Είτε έχουμε ομάδες σε φόρμα (Μίλγουολ, Μπλάκπουλ, Λέιτον), είτε ομάδες που “κουνιούνται” τελευταία με μια-δυο καλές νίκες (Μπερμιγχαμ, Πρέστον, Γουικομ, Γουενσντεϊ) είτε έχουμε αντιπάλους που σηκώνουν κόντρα (Σουόνσι, Ντονκάστερ, Φορεστ Γκριν είναι χάλια στην παρούσα φάση), είτε έχουμε αυτό που έγραψα στον πρόλογο (κόντρα “ευρωπαίων Σίτι και Λίβερπουλ), ενω -αν αυτό στέκει στην Αγγλία- έχουμε και μονόπατο ενδιαφέρον.

Παράδειγμα οι Στόουκ-Λούτον-ΚΠΡ δεν πάνε γιά τίποτα πλέον, έχουν “τελειώσει” γιά φέτος.

Εγραψα ηδη, κάποια φεύγουν εύκολα. Τα ανέφερα όλα όμως γιά να τα δείτε κι εσείς. Η πρώτη φουρνιά σβησίματος λοιπόν έχει τις Αστον Βίλα (μετράω ότι η Λίβερπουλ καίγεται γιά 4αδα και κυρίως πως η Βίλα δεν έχει τον Γκρίλις, με αυτόν θα το σκεφτόμουν σοβαρά), Πρέστον (μπορεί να καρφωθεί και στο Χ που φέρνει σερί η Μπρέντφορντ), Γουιγκαν (χάλια και οι δυο), Γουολσολ (επίσης χάλια και οι δύο).

Τα δώδεκα έγιναν οκτώ. Και θα κόψω ακόμα δύο τώρα. Μπέρμιγχαμ το πρώτο, σόρυ αλλά στο 2,75 δεν το αγγίζω. Ούτε στο 2,80 που ήταν πιό νωρίς. Οκ, νέος προπονητής, οκ η Στόουκ αμολάει αετό, αλλά τον “αμολούσε” και στη Μπρίστολ και το κερδισε. Ομάδα κακή στο 2,75 δεν την ποντάρω. Και θα σβήσω και την Μπλάκπουλ στο 2,55. Παραείναι μικρό γιά εκτός έδρας.

Ναι, πετάει, αλλά και η Λίνκολν δεν είναι του πεταματού. Ιδιο στόχο έχουν. Και ίσως αυτή η ανάπαυλα με τον κορωνοϊό να έδωσε ανάσες στη Λίνκολν. Θα προτιμούσα δηλαδή να την βρω πάνω στο κακό σερί της. Και προχωράω. Εξω και η Μίλγουολ. Κι αυτό μικρό για τα γουστα μου. Δεν μου κάνει το 2,90. Κάπου η Σουόνσι θα συνέλθει. Κόβω και Λέιτον. Εδώ η απόδοση είναι οκ, αλλά είδα αυτό το 0-0 εντός, ειδα δηλώσεις γιά κούραση και σκάλωσα.

Οριακά πλέον κόβω, φαίνεται αυτό. Και τέλος, κόβω και Γουίκομ. Οκ, το πάει…στην παλαβή (“εχουμε πέσει αλλά θα παίζουμε σπαθί και ότι κάτσει”), δεν έχει άγχος, της βγαίνει αυτό. Αλλά 3η σερί νίκη λίγο..ζόρικο μου μοιάζει γιά Γουίκομ.

Κι έτσι, τα 12 έγιναν…τρία! Μονάχα τρία! Υπό άλλες αποδόσεις, θα έπαιζα τη Μπλάκπουλ και ισως την Μπέρμιγχαμ.

Τώρα στο 2,75 και 2,55 δεν το κάνω.

Οπότε, ξεκάθαρο το παιχνίδι εδώ. Μονό η Λιντς και μάλιστα…σέκο. Κι ας φάω πέντε. Στο 9,00 μιά στεκιά. Οποιος θέλει ας καλυφθει όπως νομίζει. Ο Γουαρδιόλα λατρεύει (δάσκαλο και φάρο τον έχει) τον Μπιέλσα, κάποτε έκανε χιλιόμετρα να τον βρει κάπου στο Μεξικό, να μείνει σπίτι του, να πεισθεί να ασχοληθεί με την προπονητική.

Η Σίτι τον τίτλο τον έχει τσεπάκι, με την Ντόρτμουντ δεν καθάρισε, μετά έχει Λιγκ Καπ και FA CUP (ημιτελικο), τρεις τίτλους θα παίξει σερί. Και η τρελλο-Λιντς του τρελλο-Μπιέλσα, Χ δεν έχει φέτος εκτός, θα πάει στα ίσα, μπορεί να φάει και πέντε, αλλά μπορεί να κάνει και το μπαμ! Ας το κάνει 0-2, να πληρωθώ πρώιμη και μετά ας έρθει 5-2 (γέλια). Γουένσντεϊ παίζω -το ανέλυσε ο Μάκης σωστά- και Μόρκαμ παίζω.

Προ ημερών παίξαμε Χαρογκείτ-Βέιλ διπλό. Ηρθε, πληρωθήκαμε. Αλλά είδα 1)κάκιστη Πορτ Βέιλ γιά ένα ημίχρονο, έπρεπε να χάνει σβηστά και 2)δεν έχει στόχο, καλά το πήγε, ίσως αρχίσει να χαλαρώνει πλέον, έτσι το νοιώθω. Η Μόρκαμ με κίνητρο, καλή ομάδα, δέχομαι την απόδοση. Αυτά σε μονά και δυάδα.

Και εκτός νησιού ποιά ήταν τα οκτώ; Η Λέουβεν, η Εμεν, η Αλαβές, η Στουτγαρδη, το ξερό Χ της Χετάφε, η Χέρτα, η Πάρμα και η Τορίνο.

Το clasico δεν το αγγίζω, αλλά θα το απολαύσω. Εδώ το σβήσιμο ξεκίνησε -όπως πρέπει- από τις αποδόσεις. Επεσε η Εμεν στο 2,87 και αντίο. Μετά από ειδησεογραφία. Απόντες σοβαρούς η Στουτγάρδη και είναι κρίμα. Πολύ κρίμα. Αυτό με καλές ειδήσεις θα το πόνταρα τυφλά. Πολλούς απόντες και η Πάρμα, δεν ξέρω αν ο παρμέντσι Πιόλι κάνει δώρο, αλλά δεν θα πληρώσω να το μάθω.

Μετά από βαθμολογία. Και αναφέρομαι στην Τορίνο. Εχει ένα ματς λιγότερο, στο χέρι. Είναι +2 από Κάλιαρι που παίζει αύριο…στην Ιντερ. Μηπως λοιπόν πάει γιά το ποντάκι και πει “οκ, +3 και ματς στο χέρι, καλά είμαστε;”. Και η Ουντινέζε ξέρω ότι δεν θα το δώσει. Τέλος, σκαλώνω με την Χέρτα γιατί είδα σημάδια ζωής από την Γκλάντμπαχ στο τελευταίο της και χινάρι δεν θέλω να παίξω (σήμερα).

Το βέλγικο…δεν ξέρω προθέσεις Λέουβεν. Είναι ρυθμιστής, φινάλε έχει και την Μπέβερεν! Αυτό θα είναι το πρώτο που θα έχω στο ντουφέκι γιά live.

Ε, τι έμεινε; Η μπαζάρα Αλαβές (γέλια). Μόνο που κάτι ότι το ματς είναι μεταξύ βάσκων, κάτι που άλλαξε προπονητή, κάτι που η Μπιλμπάο παίζει τελικό και ξαναπαίζει τελικό με Μπάρτσα σε λίγες μέρες και ίσως δούμε rotation γιατι άλλο κινητρο δεν έχει, κάτι η απόδοση, με έψησε.

Στο 4,33 ας πάει και το παλιάμπελο, ας γίνει δωράκι (αν δεν γίνει, θα πέσει τρίμπαλο).

Εκλεισα. Εκανα τα 20….μόλις τέσσερα! Στα τρια έχω μονόπλευρο κίνητρο (Μόρκαμ, Γουενσντεϊ, Αλαβές) και στο άλλο τα είπαμε γιά την τρελλο-Λιντς. Σημειώστε κάτι που νομίζω δεν ανέφερε ο Μακης, στην ΚΠΡ δεν θα παίξει ο Οστιν, τεράστια απώλεια ο δανεικός φορ, έφαγε καμπάνα.

Μονό Λιντς, μονό Αλαβές, μονά-δυάδα Μόρκαμ και Σέφιλντ Γουέσντεϊ. Αλλά δείτε τα όλα.

Δείτε και τις στήλες των Skotostrious-Thassios, έχουν ανεβάσει από χθες γιά σήμερα, όπως και ο Μάκης φυσικά.

Και τα λέμε πρώτα chat και μετά αύριο νέα στήλη. Σημειώστε τέλος οτι ΚΑΙ στα τέσσερα ισχύει η πρώιμη πληρωμή!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras