3876

Billaras

Τα λάθη πληρώνονται….

Την Κυριακή αργά το βράδυ (και ΟΧΙ χθες το βράδυ), όταν τέλειωσαν τα ματς και χαλαρώνοντας άδειαζα το μυαλό μου γιά να το…ξαναγεμίσω με καθαρή σκέψη, σκεφτόμουν -ουσιαστικά μονολογούσα- ένα πράγμα. “Βασίλη, έκανες χαζομάρα”. Πρέπει να το είπα μέσα μου καμιά 100η φορές. Πριν προχωρήσετε παρακάτω, μπορείτε να σκεφτείτε γιατί το έλεγα; Η διαχείρηση ήταν σωστή.

Τα έγραψα προχθές. Οτι και να γινόταν, λεφτά από την τσέπη μέσα στο διήμερο δεν θα έβγαιναν. Τα σημεία, τα ματς που κράτησα και αυτά που άφησα, ομοίως. Διάβασα πολύ σωστά όλα τα ντέρμπι. Και την Γιουνάιτεντ και την Σεβίλλη και την Νάπολι. Από την περασμένη Τρίτη, μπήκαν στο σακούλι σημεία-βουνά. Σαχτάρ, Σουόνσι, Βίλα, Σαουθάμπτον, Νάπολι.

Αυτό θα έλειπε και να έχανα. Ομως, δεν κέρδισα. Δεν άυξησα την κάβα (την τσέπη μου, γιά να ακριβολογώ). Γιατί; Που είχα κάνει το λάθος; Οταν το μυαλό καθάρισε, το “ανακάλυψα” άμεσα. Μπροστά μου ήταν από την…Τετάρτη το βράδυ που πρωτομελέτησα το κουπόνι το οποίο αφήσαμε. Οποιος διάβασε την Kingbet της περασμένης Παρασκευής ή την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου ή άκουσε ράδιο την Παρασκευή, καταλάβαινε ένα πράγμα γιά τα σημεία της Κυριακής.

Οτι ΔΥΟ, μονάχα δύο ήταν αυτό που λέμε “καμάρια”. Που τα πίστευα αρκετά, τα αιτιολόγησα, με κάλυπταν, μου άρεσαν. Τι τίτλους είχα βάλει, τι μεσότιτλους, “φώναζαν” τα κείμενά μου, αλλά…ούτε εγώ δεν τα έβλεπα ο στραβομάρας. Ρόμα, Νάπολι. Τελεία. Και παύλα. Τα δύο ντέρμπι, ή μεγάλα ματς αν προτιμάτε. Ρόμα και Νάπολι, σε πολύ καλύτερη φόρμα, με καλύτερα σύνολα, με σωστές αποδόσεις (και παικτική αξία στην Νάπολι).

Εδώ ακριβώς λοιπόν, έκανα το λάθος. Οκ, είχα και τα μικρά, αλλά να κάτσω να σταθώ στη χημεία; Αν είχα μέσα Νις αντί του over της Θέλτα, θα πληρωνόμουν παρολί. Και; ΠΑΛΙ λάθος θα είχα κάνει. Καλύτερα που δεν το πληρώθηκα, πήρα πιό γρήγορα χαμπάρι. Συμβαίνει σε όλους. Απλά, όταν παίζεις κοντά 20ετία, σου συμβαίνει σπανιότερα. Στόχος; Να μην μου συμβαίνει καθόλου (αν είναι εφικτό).

Παρασύρθηκα λοιπόν. Οχι τίποτα τρελλά, δύο μονά, ένα παρολί, ένα trixie. Και όμως, επειδή κανένα κουπόνι δεν είναι ίδιο με άλλο, ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Το λάθος ήταν το πλέον συνηθισμένο. Δεν πά να'χει 200 ματς σε μιά μέρα; Ποιά σου αρέσουν αγοράκι μου; Δύο; Τα πιστεύεις; Πληρούν τις προϋποθέσεις; Ωραία. ΠΑΙΞΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ! Τι παρολί και trixie; Τι ανακάτεμα; Ποιός ο λόγος; Ρόμα 1-Νάπολι 2, καπούτ.

Μιά δυνατή δυάδα που σου δίνει 6 φορές τα λεφτά σου, ρίξε πάνω 300 μονάδες, πάρτα και φύγε χωρίς άγχος. Γιατί μπλέκεις την Ρόμα με overάκια, γιατί μπλέκεις την Νάπολι με άλλα δύο μεγάλα; Ή τουλάχιστον, αν είναι να τα μπλέξεις, γιατί δεν τα παίζεις και μαζί τα “καμάρια σου”; Αυτό ήταν το λάθος. Τόσο απλό. Μπροστά μου. Και ξαναλέω, λάθος είναι ακόμα κι αν πέρναγε το over της Θέλτα, ακόμα κι αν κέρδιζε χθες η Μπιλμπάο.

Πάλι λάθος θα ήταν. Γιά τους νέους στο site: Μέσω των λαθών μου, που συμβαίνουν 3-4 φορές το χρόνο, διορθώστε τα δικά σας που συμβαίνουν …103-104 φορές το χρόνο. Γιά εσάς τα γράφω. Η αυτοκριτική επιβάλλεται, πρώτα εσωτερικά και μετά δημόσια αν γράφεις σε site. Ξέρω ότι αυτά… δεν έχετε συνηθίσει να τα διαβάζετε. Το ευκολάκι σήμερα θα ήταν να γράψω “α ρε Βιγιαρεάλ, τόσες φάσεις έκανες, κάνε το 0-1 να ανοίξει το ματσάκι να πληρωθούμε το over, κρίμα ρε μάγκες δεν μας ήθελε”.

Και να πάμε παρακάτω (αλλά ουσιαστικά να μείνουμε στάσιμοι και να αναλωνόμαστε σε χαζοπαίχνιδο). Το…δυσκολάκι είναι να βελτιώνεσαι και να βελτιώνεις τους άλλους. Γιατί προχθές, η σωστή διαχείριση ήταν το σωστό βήμα. Το ερασιτεχνικό (και…δημοφιλές) παίξιμο ήταν το λάθος βήμα. Τώρα πάμε στα φρέσκα. Αύριο μπορεί να παίξουμε σοβαρά.

Εχει επιλογές. Σήμερα όμως; Ολα κι όλα τέσσερα “κυκλάκια” έχω βάλει στο κουπόνι μου. Πιτέρμπορο στο 4.85 (πήρε την κατηφόρα το σημείο), Χάτερσφιλντ στο 4.30, Γκρόιτερ στο 4.60 και Κολωνία στο 5.20. Αυτά. Τί-πο-τα άλλο. Σιγά μην ψάξω φαβόρες σε γερμανικά κύπελλα και εγγλέζικα Λιγκ Καπ. Θα μπορούσαν να είναι πέντε, αλλά Αστον Βίλα χωρίς Μπεντέκε, Αγκμπολαχόρ και μάλλον Ντέλφ, δεν την παίζω με τίποτα.

Στην Σάντερλαντ τα ξέρετε, οι παίκτες “έφαγαν” ουσιαστικά τον Ντι Κάνιο, δεν τον άντεξαν. Ναι, αλλά έφταιγε μόνο ο ιταλός “δικτάτορας”; Μάλλον όχι. Δηλαδή, τον άντεχαν οι παίκτες της Σουίντον και δεν τον άντεξαν της Σάντερλαντ; Και ποιοί παίκτες τον έφαγαν; Μιά ντουζίνα είναι φρέσκιοι και επιλογές του ιταλού! Αρα, κάτι άλλο είναι στραβό.

Θα ισιώσει απόψε; Μπορεί. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η Πιτέρμπορο (του Ασομπαλόγκα που έχω στην φωτό) έχει κοφτερά νύχια. Πολύ κοφτερά. Η Χαλ έκανε μεγάλο μπαμ, αλλά στο Λιγκ Καπ παραδοσιακά κάνει αλλαγές. Και εδώ που τα λέμε, η σωτηρία είναι ο στόχος, όχι το Λιγκ Καπ. Είδαμε και την Γουϊγκαν πέρυσι. Το πήρε. Παίζει Ευρώπη. Και; Είναι στην Championship, έπεσε! Η Χάτερσφιλντ θα το πάει κλειστά και με κόντρες.

Δεν θέλει πολύ. Οσο γιά τα γερμανικά; Αμβούργο και Μάιντζ δεν είναι καλά. Είδατε κι εδώ, η εκδίωξη του προπονητή δεν είχε αποτέλεσμα στο Αμβούργο. Και ξέρω ότι Γκρόιτερ και Κολωνία δεν θα…κολώσουν. Και είναι και καλά. Σε μομέντουμ. Νοκ άουτ είναι, δεν θέλει και πολύ. Φυσικά, μιλάμε γιά τέσσερα σημεία-βουνά. 4.85, 4.30, 4.60 και 5.20. Ενα να βγει, κέρδος.

Παίζονται ΜΟΝΟ μονά αυτά. Και…χαλαρά. Ε, αν θέλετε να κάνετε και έξι δυάδες με χαλαρότατο μπετ των…5 μονάδων σε καθεμιά, κάντε το. Αλλά η βάση σας είναι τα μονά. Η σημερινή “προσφορά” της στήλης δεν είναι τα τέσσερα σημεία. Είναι όσα γράφονται παραπάνω από αυτά. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 8.950 μονάδες.

Ποντάρισμα 24/9: Μονό αποδεκτό: Πιτέρμπορο 2 (4.85), με 34 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Χάτερσφιλντ 2 (4.30) με 39 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γκρόιτερ Φιρτ 2 (4.60) με 36 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κολωνία 2 (5.20), με 31 μονάδες. Ολες οι (έξι) δυάδες με 5 μονάδες η καθεμία, σύνολο 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 170 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8780 μονάδες. Είναι προφανές ότι παίζω άκρως χαλαρά.

Ψιχουλάκια. Ενα να βγει, πατσίζω. Κανέναν να μην βγει; Σιγά το πράγμα, 170 μονάδες έπαιξα. Αμα σε αυτές τις αποδόσεις, με αυτό το ρίσκο, έχω 50% και βγουν δύο, τότε κάναμε και…κουμπαρά γιά αύριο. Τίποτα άλλο, τα λέμε σε ένα 24ωρο, πιό αργά από σήμερα, κάτα τις 5-6. Και τα λέμε και στο chat που -λόγω φόρτου- έχω ψιλοχαθεί. Αυτό θα αλλάξει. Και το βραδάκι σήμερα και αύριο, εκεί θα είμαι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras