4261

Billaras

Τα “μυστικά” της κάβας…

Μπήκε λοιπόν ο Σεπτέμβρης. Καλό μήνα σε όλους, καλό φθινόπωρο και…καλή στοιχηματική σαιζόν φυσικά να έχουμε. Τώρα ξεκινάνε όλα. Ως τώρα κάναμε ένα 15θημερο ζέσταμα, τώρα το πράγμα θα σοβαρέψει. Δεν θα σταθώ καθόλου στα μεσοβδόμαδα, κοιτάω κατ' ευθείαν μπροστά. Από σήμερα (και γιά εννιά μήνες) θα υπάρχει κάβα στη στήλη, όπως πέρυσι.

Η κάβα θα έχει μονάδες, όχι ευρώ. Και θα είναι 20.000 μονάδες. Καιρό τώρα, ακόμα και χθες στο ράδιο, πήρα πολλά μηνύματα γιά την κάβα. Αλλοι δεν την “πιάνουν”. Αλλοι θέλουν λιγότερες μονάδες. Αλλοι θέλουν ευρώ αντί μονάδων. Διάφορα. Δεν θα αλλάξω τίποτα σε σχέση με πέρυσι όμως. Κάποτε, χρόνια τώρα, πολλοί μου έλεγαν “βάλε κάβα”.

Τώρα (από πέρυσι) που έβαλα, βρήκαν και μου ζητάνε κάτι άλλο. Οχι. Είμαι ένας και…αποφασίζω, απέναντι σε χιλιάδες. Το “χατήρι” του καθενός δεν μπορώ να το κάνω, ούτε να καλύψω όλα τα γούστα. Εδώ υπάρχει κάτι σημαντικό: Το site ανανεώνεται από κόσμο συνέχεια. Οι “παλιοί” αναγνώστες, ακόμα και όσοι παρακολουθούν από πέρυσι, έχουν προσαρμοστεί και ξέρουν.

Και πως παίζω και πως λειτουργεί η κάβα. Οι νέοι όχι. Ομώς, δεν γίνεται να γράφω κάθε φορά τα ίδια, να απαντάω κάθε φορά στα ίδια, να λύνω ξανά και ξανά και ξανά ίδιες απορείες. Οι νέοι αναγνωστες λοιπόν, ας…διαβάσουν. Ας δουν παλιά κείμενα. Ας έχουν υπομονή, ας μελετήσουν τη λειτουργεία της κάβας και τον τρόπο παιχνιδιού μου και θα δουν ότι σύντομα θα έχουν…μπει στο νόημα.

Ας γράψω μόνο τα …βασικά (σήμερα και τέλος), μιάς και ξεκινάει σήμερα η κάβα: 1)Η κάβα ΔΕΝ είναι πανάκεια. Η κάβα υπάρχει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ γιά να δει ο καθένας την διαχείριση που κάνω. Το money management. Και φυσικά τον τρόπο παιχνιδιού μου. 2)Οι μονάδες ΔΕΝ είναι ευρώ. Το έχω γράψει 10.000 φορές αυτό. Οι μονάδες ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ μετατρέπονται στην τσέπη του καθενός.

1/3 θέλει κάποιος, 1/5 θέλει κάποιος, 1/10 θέλει κάποιος. Αναλογικά!! Χθες ένας φίλος μου έλεγε “βάλε λιγότερες μονάδες, να δεις πόσα κέρδη θα είχες”, εννοώντας ότι δεν θα πόνταρα πχ 400 μονάδες σε μιά μέρα ή 800 σε ένα διήμερο. Μα…είναι ακριβώς το ίδιο! Αν είχα τις μισές αρχικές μονάδες, θα πόνταρα τις μισές επίσης. Τα κέρδη θα ήταν ίδια! Οχι σε μονάδες, αλλά σε εύρος.

Σε “ψαλίδα”. Πέρυσι ήταν 6.225 μονάδες καθαρά. Ε, θα ήταν ας πούμε 3.112 αν τις “έκοβα στη μέση”. Και πάει λέγοντας! Μα το νόημα δεν αλλάζει!! Παράδειγμα: Κάποιος που “μετατρέπει” την κάβα σε 1/10 αναλογία, θα έχει 2.000 μονάδες γιά όλη τη σαιζόν. Αν τις διαιρέσει σε εννιά μήνες, θα έχει ουσιαστικά 220 μονάδες να παίξει τον κάθε μήνα.

Οι 220 μονάδες σημαίνουν 28 μονάδες σε κάθε ένα από τα οκτώ κουπόνια του μήνα!!! Μα αν κάποιος παίζει 28 μονάδες σε κάθε κουπόνι, πόσα θέλει να “βγάλει”; Φυσιολογικό (πάντα κατά αναλογία) είναι βγάλει 620 καθαρές ως το τέλος της σαιζόν, δηλαδή περίπου 70 μονάδες καθαρές το μήνα. Αλλάζει κάτι; ΟΧΙ. Είναι το ίδιο ά-κρι-βώς. Μην μπερδεύεται κανείς λοιπόν… Και μην θεωρεί κανείς μικρό το νούμερο.

Θα κάνει έγκλημα. Εδώ το 80% των παικτών χάνει παγκοσμίως και …αυτός θα θελήσει να γίνει και πλούσιος παίζοντας 28 μονάδες σε ένα Σαββατοκύριακο; Οχι δα… 3)Η κάβα ΔΕΝ έχει μέσα κέρδη από live betting και από trading. Κάτι που οι “παλιοί” ξέρουν επίσης καλά. Πέρυσι έγιναν κι άλλα ταμεία στο live (στο chat οι εκατοντάδες φίλοι το ξέρουν καλά), έγιναν πολλές καλύψεις με trading κι έτσι ενώ κάποιο σημείο στα πινακάκια φαινόταν χαμένο, αυτό μου είχε φέρει ένα 60-70% κέρδος (αντί ολόκληρου).

Η κάβα λοιπόν είναι “καθαρή”, αλλά τα κέρδη περισσότερα. 4)ΔΕΝ χρησιμοποίησα πέρυσι (και δεν θα γίνει και φέτος λογικά), όλες τις 20.000 μονάδες. ΜΗΝ πει κάποιος νέος στο site “α, έπαιξε 20 και τις έκανε 26”. Λάθος θα είναι. Πέρυσι “έκαψα” 1150 μονάδες αρχικά, τέτοια εποχή. Μετά κέρδισα, γύρισε σε θετικό πρόσημο και έπαιζα κέρδη όλη τη σαιζόν.

Αρα έπαιξα 1150 μονάδες από την κάβα μου. Και αυτές τζιράριζα, μαζί με τα κέρδη μου όλο το χρόνο. Ξεκάθαρο. Φέτος μπορεί να “κάψω” παραπάνω. Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί 1000, μπορεί 3.000, μπορεί 6.000. Οχι όμως …20.000. Νομίζω καταννοητό. 5)Η κάβα θέλει ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Στρατιωτική πειθαρχία. Και….καλή αριθμητική. Με 40% ευστοχίας, θα το δείτε, μπορεί κάποιος να…κερδίζει κιόλας, αρκεί να κατανέμει σωστά τις μονάδες του.

ΑΥΤΟ θέλω να παρακολουθούν όλοι, το ΠΩΣ ποντάρω. Οχι το…ΤΙ ποντάρω. Αυτό (οξύμωρο αλλά σωστό 10000%) είναι δευτερεύον!!! Με λίγα λόγια: Πολλοί (όπως και πέρυσι) θα περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο στοιχήματος. Διαφορετικό. Ας έχουν υπομονή, πειθαρχεία, όρεξη γιά…μάθημα και θα δουν αποτέλεσμα. Το ζουμί (θα το λέω πάντα) δεν είναι να πάρετε το ψάρι έτοιμο.

Είναι να μάθετε να ψαρεύετε. Κάποιοι (στις δύσκολες εποχές που ζούμε), νομίζουν ότι ο Billaras (και ο κάθε Billaras) είναι η…κότα με χρυσό αυγό. Θέλουν -αν γίνεται- να τους πω και πόσα ευρώ να βάζουν και που και πως και…να τους παίξω και το δελτίο. Αυτό ΔΕΝ γίνεται, ούτε θα γίνει ποτέ. Ούτε θα γίνουν πλούσιοι, ούτε θα βγάζουν το ενοίκιο κάθε μήνα.

Θα υπάρχουν και άσχημες μέρες και ήττες και στραβές και απ' όλα. Θέλει στομάχι. Υπομονή. Και πάντα, απαρέκκλιτα, σωστό παίξιμο. Μην παρασυρθεί κανείς. Αν μπορέσουμε να βγάλουμε χαρτζίλικι, καλώς. Πρώτος στόχος γιά όλους πρέπει να είναι ΕΝΑΣ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ. Αυτός. Μετά θα έρθουν και τα κέρδη, αν θέλει και η μπαλίτσα φυσικά… Φεύγουμε από την (απαραίτητη) εισαγωγή και ελπίζω να μην χρειαστεί να εξηγώ τα …ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά.

Πάμε στο Σαββατοκύριακο. Το γεγονός ότι ξεκινάει η κάβα, ΔΕΝ σημαίνει “ορμάω”. Οχι!! Παίζω σαφώς περισσότερα απ' ότι εδώ και 15 μέρες, αλλά αφού το…πρώτο κουπόνι της “κανονικής” σαιζόν δεν μου αρέσει, δεν ορμάω. Θα βλέπετε -όπως πάντα- τις αυξομειώσεις της κάβας σε βάθος σαιζόν και θα καταλαβαίνετε πότε “ορμάω” και πότε μου αρέσει κάτι.

Το κουπόνι λοιπόν, ΔΕΝ μου αρέσει. Καθόλου. Και μετά ακολουθούν εθνικές ομάδες. “Σοβαρό” κουπόνι θα έχει ξανά στις 15 του μήνα. Κανένα πρόβλημα. Θα περιμένω. Ανετος και χαλαρός. Τα έχω ξαναγράψει κι αυτά. Καραούλι. Καρτέρι. Οχι ..στο ξέφωτο, θα μας φάνε λάχανο. Τι έχω ξεχωρίσει; Λίγα πράγματα. Κακό πρόγραμμα και πολλές μεταγραφές έφεραν τα πάνω κάτω.

Πχ είχα Χάτερσφιλντ γιά διπλό στην Ιπσουϊτς. Πούλησε τον παιχταρά της, τον Ρόουντς, στην Μπλάκμπερν. Μοιροιά σβήστηκε το διπλό. Πολλά τέτοια παραδείγματα. Οι ομάδες ακόμα προσπαθούν να ρολάρουν. Να..μάθει ο ένας παίκτης τον άλλο. Και ώσπου να γίνει αυτό, δεν βιάζομαι. Επιλεκτικά όσο δεν πάει. Τι μου αρέσει; Στο νησί πέντε σημεία. Σάντερλαντ, Σκάνθορπ, Μπράντφορντ.

Αυτά είναι τα μεγάλα, με μεγάλο ρίσκο και πολλή έμπνευση και ρίσκο και ένστικτο. Γιατί κοντράρω την σούπερ (στο ξεκίνημα) Σουόνσι, παίζω την (τραγική στο ξεκίνημα) Σκάνθορπ και κοντράρω και την (πρώτο φαβορί ανόδου) Ρόδεραμ. Αρα…ζόρι. Γιατί το κάνω; Γιατί θεωρώ ότι η Σάντερλαντ με τις ενισχύσεις που έχει πλέον (Τζόνσον -στη φωτό- και Φλέτσερ) δυνάμωσε αισθητά (ο Πάμπλο Ερνάντεζ της Σουόνσι δεν παίζει), ο Ο'Νιλ θα πάει να το κλέψει το ματσάκι, σε αυτό είναι…μανούλα και πως η Σουόνσι ναι μεν ξεκίνησε σούπερ, αλλά -την είδα- έχει και ρέντα.

Ολα δεξιά της πάνε. Σουτ και γκολ! Ε, κάπου αυτό σταματάει. Σκάνθορπ παίζω γιατί παρά τις 3 σερί ήττες επιμένω ότι κακή ομάδα δεν είναι, με την Νόριτς την Τρίτη έδειξε ανάκαμψη. Πριν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα, η Χάρτλπουλ (ακόμα χωρίς νίκη) ήταν γιά….οριακή σωτηρία και η Σκάνθορπ γιά πλέι οφ. Τα πιστεύω ακόμα. Ποντάρω στο “στρίψιμο”, οι αποδόσεις είναι λάθος.

Και τέλος, σε ματς κόλαση (και γειτονικό ντέρμπι και με ..παράδοση μακελειού, όπως πέρυσι που βγήκαν 5 κόκκινες σε ματς Κρόουλι-Μπράντφφορντ όταν στην Κρόουλι ηταν ο αντιπαθής Εβανς που τώρα κοουτσάρει την Ρόδεραμ), βλέπω τρομερή απόδοση στην Μπράντφορντ. Που κάνει απανωτές νίκες (τεράστια και στο Λιγκ Καπ), έχει καλό προπονητή (Πάρκινσον) και οκ, μεγάλο φαβορί η Ρόδεραμ, νέο γήπεδο, λεφτα κλπ κλπ, αλλά…αυτά δεν παίζουν μπάλα (δείτε την Παρί).

Τρία αουτσάιντερ, έχω και δύο φαβορί και τέλος. Σέφιλντ Γουένσντεϊ (σούπερ προσθήκη χθες με τον Μποθρόιντ από ΚΠΡ) και Μπρίστολ Σίτι. Μιά χαρά φόρμα και οι δύο, νορμάλ απόδόσεις, κάκιστες οι Πάλας και Μπάρνσλεϊ (και “μισή” τούτη εδώ). Θα τα παίξω ένα σύστημα τα μεγάλα (μονά, δυάδες, τριάδα), και μιά “ξερή” δυάδα τα φαβορί και τέλος.

Α, να μην ξεχάσω: Προς νέους αναγνώστες-φίλους: ΜΗΝ περιμένετε εδώ να δείτε “κορδόνια”, 4αδες, φαβοράκια και…μπετά. Αν ψάχνετε τέτοια, σε…άλλα site. Και σόρυ γιά τους παίζοντες ΟΠΑΠ, τα έγραψα την Τρίτη, γιά να ακολουθήσει κανείς, ΔΕΝ γίνεται στο πρακτορείο. Δυστυχώς… Εκτός νησιού; Κοίταξα λίγο Φορτούνα (κάστρο-εδρα), κοίταξα λίγο Σεν Γκάλεν (εξωπραγματικές αποδόσεις), τα άφησα.

Στρέφομαι ΜΟΝΟ στην Γαλλία. Πουθενά αλλού δεν είδα κάτι να μου αρέσει. Στη Γαλλία “κύκλωσα” πέντε σημεία!! Ετυχε να μου αρέσει εδώ το πρόγραμμα. Και Λοριάν άσο και Τουλούζ άσο και Μονπελιέ διπλό και έκπληξη (Χ-2) απο Βαλενσιέν και (καλοπληρωμένο) over το Μπαστιά-Σεντ Ετιέν. Θα τα κάνω μιά…ανακατωσιά. Θα παίξω Μονπελιέ 2, Τουλούζ 1 και Μπαστιά over, στο μοναδικό μου παρολί.

Και θα αφήσω τα άλλα δύο εκτός. Είδα και την Μονπελιέ, είδα και την Τουλούζ, τις είδα τις ομάδες, δίκαιες οι αποδόσεις, καθάρισα…. Αυτά ήταν. Μικρά μπετ, θα το δείτε στην κάβα. Και αύριο επίσης χαλαρό παιχνίδι, ακόμα λιγότερες επιλογές. Τα μονά εγγλέζικα θα παιχθούν στο ανταλλακτήριο γιά trading όπου μπορώ (και γι αυτό έχουν και άλλες αποδόσεις τα μονά από τις δυάδες και την τριάδα).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Ποντάρισμα 1/9: Μονά αποδεκτά: Σάντερλαντ 2 (3.95), 60 μονάδες. Σκάνθορπ 2 (3.80) 55 μονάδες. Μπράντφορντ 2 (4.60), 45 μονάδες. Σύστημα trixie (2-3): Σάντερλαντ 2 (3.60)-Σκάνθορπ 2 (3.40)-Μπράντφορντ 2 (4.30). Από 20 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 60) και 10 στην τριάδα. Ολο μαζί 70 μονάδες. Δυάδα: Γουένστεϊ 2-Μπρίστολ Σίτι 2. Απόδοση 5.64, με 70 μονάδες.

Παρολί: Μονπελιέ (2.10)-Τουλούζ (1.65)-Μπαστιά over (2.10). Απόδοση: 7.27, με 60 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 360 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.640 μονάδες. Είναι σαφές ότι είμαι μαζεμένος. Συνήθως, σε “νορμάλ” Σάββατο παίζω από 450 ως 700 μονάδες. Το γιατί, το εξήγησα. Αυτό που θέλω να προσέξουν οι νέοι αναγνώστες (η μέρα είναι…αφιερωμένη σε αυτούς), είναι πως παίζω και τι προσδοκώ!! Επαιξα 360 μονάδες.

Με ένα μονό αποδεκτό πιασμένο εχω πάρει περίπου το 60% του συνολικού μου μπετ πίσω!! Κοιτάω το πάτωμα, όχι το ταβάνι!! Δηλαδή μπορεί να πιάσω…ένα σημείο από τα οκτώ (που σαν ποσοστό είναι τραγικό) και θα έχω χάσει λιγότερα από τα μισά!! Αυτό πρέπει να …εμπεδωθεί. Τίποτα άλλο, καλό μήνα και καλή σαιζόν ακόμα μιά φορά. Ραντεβού στο chat και αύριο μεσημέρι νέα στήλη.

Σύναξη Τελευταία μέρα “δήλωσης συμμετοχών” ΣHΜΕΡΑ!!!.Σε μιά εβδομάδα, το άλλα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, κανονίστηκε …σύναξη. Μάζωξη, να γνωριστούμε κι από κοντά. Κρασοκατάνυξη, παϊδάκια, μεζεδάκια, ταβερνάκι. Οσοι πιστοί προσέλθετε!! Κατά 99.9% θα γίνει σε ταβέρνα στην Αγία Παρασκεύη, στην Αθήνα, βραδάκι, κατά τις 9 (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΟΝΟΜΑ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΚΛΠ, ΑΥΡΙΟ).

Το ποστ στο φόρουμ είναι ανοικτό, είμαστε ήδη καμιά 30αρια, θέλω ο καθένας που έχει αποφασίσει ότι θα έρθει, να ποστάρει από κάτω την συμμετοχή του. Το κάνω γιά να ξέρω πόσοι περίπου θα είμαστε. Αλλο 10, άλλο 30, άλλο 50 άτομα. Πρέπει να ενημερωθεί η ταβέρνα. Οπότε, κάντε μου την χάρη, μέχρι και σήμερα (και να μην το πάρετε πίσω μετά), “δηλώστε συμμετοχή” στο φόρουμ.

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα κανονίσουμε τα τραπέζια, είναι σημαντικότατο. Περιμένω να τα πούμε από κοντά, καιρός ήταν!!!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras