1890

Κώστας Ζαφείρης

Τα… πάντα στην εξίσωση

Γεια χαρά… Το τάιμ – άουτ στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και από σήμερα οι μονομάχοι της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης πέφτουν ξανά στα βαθιά. Το ματς που θα με απασχολήσει το απόγευμα είναι αυτό που θα διεξαχθεί στην Τουρκία ανάμεσα στην πανάκριβη Εφές (ρεκόρ 14-8, 9-2 εντός έδρας) και τον Ολυμπιακό (12-10, 4-7 μακριά από το ΣΕΦ).

Θεωρητικά πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την 4η θέση, όμως για να λέμε την αλήθεια οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάζουν τους… από κάτω (Μπάγερν, Μπασκόνια, Αρμάνι, Μακάμπι), παρά τις ομάδες (Εφές, Μπαρτσελόνα) που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι με νίκη σήμερα επί του Ολυμπιακού, βγάζουν νοκ άουτ τους Πειραιώτες όσον αφορά την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ και διατηρούν στο κάδρο μόνο την Μπαρτσελόνα που τους απειλεί για τα καλά.

Ο Αταμάν θα αποφασίσει πριν το τζάμπολ για την συμμετοχή ή όχι του υπερπολύτιμου Γάλλου πάουερ φόργουορντ Μόερμαν (αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον καρπό, το πιο πιθανό είναι ότι θα παίξει κανονικά), ενώ ο Μπλατ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του ηγέτη του, Σπανούλη που θα μείνει εκτός δράσης τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αντίθετα, το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα θα κάνει ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Μπριάντε Ουέμπερ, ο οποίος έδειξε κάποια καλά στοιχεία όσο πρόλαβε να αγωνιστεί στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η φετινή Εφές είναι φτιαγμένη για να κατακτήσει τίτλους (την περασμένη Κυριακή είχε την πρώτη «απώλεια», ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας από την Φενέρ) και μία κολλητή αποτυχία αυτή τη φορά στην Ευρωλίγκα θα χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια.

Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες περνούν μία δύσκολη περίοδο (αποχώρηση από τον ημιτελικό του Κυπέλλου και τα όσα ακολούθησαν, ο ντόρος που δημιουργήθηκε από το ηχητικό του Πρίντεζη) και είναι ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστούν σήμερα στο παρκέ και χωρίς τον Σπανούλη που πάντα βγάζει χαρακτήρα στα δύσκολα.

Βάζοντας τα… πάντα στην εξίσωση και προσμετρώντας παράλληλα την ανωτερότητα της Εφές στη φετινή Ευρωλίγκα, κατέληξα στον άσο.

 

Αυτά για την ώρα. Αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον τα λέμε την ώρα των αγώνων. Σε διαφορετική περίπτωση ραντεβού αύριο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης