2207

Μάκης Μηνδρινός

Τα πέντε που έγιναν… ένα

Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία πάνω απ’ όλα εύχομαι. Ελπίζω να περάσατε καλά, να ξεκουραστήκατε έστω και λίγο, να γυρίσατε… ορεξάτοι για την τελική ευθεία της σεζόν (όχι μόνο της στοιχηματικής). Οσοι δεν έχετε γυρίσει ακόμα, καλά κάνατε, αράξτε όσο μπορείτε περισσότερο! Οπως βλέπετε η στήλη ανεβαίνει άλλη ώρα από το συνηθισμένο και ο λόγος ότι θα είμαι εκτός όλο το πρωινό, οπότε ήταν δύσκολο να ανεβάσω μία νορμάλ ώρα.

Η εναλλακτική ήταν απόγευμα, αλλά από τη στιγμή που τα έχω ψάξει τα ματς, επέλεξα να ανεβάσω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και αν αλλάξει κάτι, εδώ θα είμαστε… Με κέρδος έκλεισε το Σάββατο, αρκούσε η Εξετερ και η ανατροπή της. Και η Φλίτγουντ το πάλεψε, αλλά έχασε δίκαια. Πάμε στα φρέσκα, έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές Τσάμπιονσιπ και Νάσιοναλ Λιγκ, αλλά και αρκετά σκόρπια ματς και στις άλλες μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Τσάμπιονσιπ Σε ελεύθερη πτώση το διπλό της Μπέρμιγχαμ στο Μπρίστολ, νομίζω αναμενόμενο. Ηταν παράλογο, με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων, το 4.50+ του διπλού, μέχρι Δευτέρα πρώι. Πλέον, είναι στο πιο φυσιολογικό 3.80, αν και δεν θα έλεγα «όχι» σε όποιον το επέλεγε ακόμα και σ’ αυτή την απόδοση. Η Μπρίστολ Σίτι έχει μόλις 2 νίκες το τελευταίο δίμηνο, το καλό κλίμα χάλασε και πλέον όλο και απομακρύνεται από τα πλέι οφ.

Στα δύο τελευταία (ήττες από Μπρέντφορντ και Μίλγουολ) δεν έκανε ούτε μία on target προσπάθεια! Η Μπέρμιγχαμ άξιζε τη νίκη και κόντρα στη Μπέρτον, όπου άφησε βαθμούς (1-1) μετά από τρεις σερί νίκες. Γενικά σουλουπώθηκε με την αλλαγή προπονητή και δείχνει αποφασισμένη στη μάχη της παραμονής. Ξεφεύγει το σετ στο Γουλβς – Ντέρμπι, είναι στο 6.

50 αυτή τη στιγμή. Η Γουλβς είναι η καλύτερη ομάδα της Τσάμπιονσιπ, μένουν τα τυπικά για να στεφθεί πρωταθλήτρια και να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με την Ντέρμπι. Η φιλοξενούμενη είναι εντός των πλέι οφ, από τα καλύτερα υλικά στην κατηγορία και συνήλθε μετά το ντεφορμέρισμα που πέρασε, κάνοντας δύο σερί νίκες με μηδέν παθητικό.

Καλή-χρυσή η Γουλβς, αλλά δεν παίζει και με την Μπάρνσλεϊ! Λιγκ 1 Πάλι θεωρώ ότι είναι ψηλότερα από ‘κει που πρέπει η Φλίτγουντ (στο 3.00 αυτή τη στιγμή), στην έδρα της Οξφορντ. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό η Οξφορντ, χωρίς νίκη με τον νέο προπονητή και όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική εντός έδρας φέτος. Για τη Φλίτγουντ τα είπαμε και στις προηγούμενες στήλες, είναι σε καλό φεγγάρι, ακόμα και στην ήττα από τη Ρόδεραμ πάλεψε πολύ.

Οκτώ διπλά έχει φέτος. Στα συν της και η παράδοση, για όποιον δίνει σημασία σ’ αυτήν. Λιγκ 2 Χωρίς νίκη στον πάγκο της Μάνσφιλντ παραμένει ο Φλίτκορφτ. Και όσο κι αν πιστεύω ότι είναι καλός προπονητής και τελικά θα τη βάλει στα πλέι οφ, δεν παύει αυτή τη στιγμή η Μάνσφιλντ να είναι μια ντεφορμέ ομάδα. Και την ίδια στιγμή, η γηπεδούχος Στίβενεϊτζ, ναι μεν είναι άνετη αλλά μετά την αλλαγή προπονητή εμφανίζεται ανταγωνιστικότατη, εντός έδρας έτσι κι αλλιώς ήταν καλή, ενώ έρχεται από δύο σερί νίκες.

Το 3άρι του άσου είναι υπό συζήτηση. Νάσιοναλ Λιγκ Από τις 28/10 έχει να κερδίσει εντός έδρας η Μπάροου. Μόλις 3 νίκες έχει εντός φέτος και αυτός είναι ο βασικός λόγος που βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού. Το γεγονός ότι κινδυνεύει και τώρα υποδέχεται έναν αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο όπως είναι η Ιστλι, «αναγκάζει» τους μπουκ να ορίσουν ως φαβορί την Μπάροου.

Το ότι η Ιστλι είναι αδιάφορη, πάντως, είναι σχετικό. Με παίκτη λιγότερο από το 68’ το Σάββατο έκανε «κηδεία» στο 94’ στη Ρέξαμ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και ο τρόπος που πανηγύρισε στο τέλος, εμένα δεν μου κάνει για ομάδα που παρουσιάζεται αδιάφορη… Εξάλλου στα 6 τελευταία μόνο μία ήττα έχει. Στο 3.20 το διπλό. Βορράς/Νότος Εντυπωσιακό το πρόγραμμα της Σπένιμουρ: έπαιξε Πέμπτη, Σάββατο και τώρα παίζει Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Όλα εντός, αλλά δεν έχει σημασία. Σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει το υλικό για ροτέισον, όλο οι ίδιοι παίζουν. Οι μπουκ είναι καλά διαβασμένοι πάντως για το σημερινό με την Μπόστον, καθώς το σετ είναι σχεδόν ισορροπημένο. Και δεν είναι μόνο η Σπένιμουρ. Λόγω των πολλών αναβολών πολλές ομάδες αναγκάζονται να παίζουν ακόμα και 4 ματς την εβδομάδα! Η Γουίλντστοουν, στο Νότο, έπαιζε Σάββατο, χθες Δευτέρα και ξανά την Τετάρτη! Αλλά το διπλό της Οξφορντ Σίτι την Τετάρτη είναι με το ζόρι στο 2.

70. Επαναλαμβάνω, είναι πολύ προσεκτικοί οι μπουκ. Η Στόκπορτ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και ίσως θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο το σετ απέναντι στην Κιντερμίνστερ (3.40 το διπλό). Τη σέβομαι, βέβαια, και την Κιντερμίνστερ, ειδικά εντός έδρας, οπότε θα κάνω πίσω. Τι έχουμε; Μπέρμιγχαμ και Ντέρμπι από την Τσάμπιονσιπ, Φλίτγουντ από τη Λιγκ 1, Στίβενεϊτζ από τη Λιγκ 2 και Ιστλι από τη Νάσιοναλ Λιγκ.

Ουσιαστικά τίποτα από Βορρά και Νότο. Θα μείνω μόνο με την Ιστλι. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να κάνει ένα τρίξι με Φλίτγουντ, Στίβενεϊτζ και Ιστλι. Μπέρμιγχαμ και Ντέρμπι, έτσι κι αλλιώς, για μονά αποδεκτά είναι, για όποιον τα επιλέξει. Απ’ όλα όσα ανέφερα ένα κλικ πιο μπροστά για μένα είναι η Ιστλι, οπότε δεν το ζορίζω με τα άλλα.

Κρατάω αυτό που μου αρέσει περισσότερο και αν προκύψει κάτι, εδώ είμαστε. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή. ΥΓ. Δεν ανέφερα τίποτα Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ γιατί πραγματικά δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον στοιχηματικά. Μπάρσα, Μπάγερν και Ρεάλ θεωρώ πως έχουν καθαρίσει με την πρόκριση, στο Σίτι – Λίβερπουλ βλέπω πολλά γκολ (όπως και όλος ο κόσμος), ουσιαστικά τίποτα.

Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (07/04): -123 μονάδες Επιστροφές από 07/04: 114 μονάδες Νέο υπόλοιπο (10/04): -9 μονάδες Ποντάρισμα 10/04 Μονό Μπάροου – Ιστλι 2 (3.20): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -39 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος