4556

Billaras

Τα πρόβατα και τα λάθη…

Κατ' αρχάς να με συγχωρέσετε που σήμερα θα είμαι λίγο κοφτός, απότομος και “λιγομίλητος”. Εχω ξαναγράψει ότι όταν ακολουθείς (ή απλώς συμβουλεύεσαι) κάποιον γιά να παίξεις τα λεφτά σου, οφείλεις να μετράς και την διάθεση του, να την γνωρίζεις. Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι η δική μου διάθεση δεν είναι στα καλύτερα της, το μυαλό μου είναι αλλού, η στεναχώρια και η αγωνία μου γιά όσα συμβαίνουν στο άλλο μου σπίτι, στην Ελευθεροτυπία, είναι μεγάλη.

Οπότε, λάβετε το υπ' οψην σας και συγχωρήστε μου και την απουσία μου από το μεσημεριανό ραδιοφωνικό betsellers, όπου θα κάνει μόνος του την εκπομπή ο Μάκης Μηνδρινός, μιάς κι εγώ θα είμαι σε μιά κρίσιμη, πολύ κρίσιμη, γενική συνέλευση…. Τα αφήνω -όσο γίνεται- αυτά στην άκρη. Και ξεκινάω λέγοντας ότι αν κάτι με τσάντισε χθες στο στοίχημα, είναι που.

.πέταξα μερικές μονάδες μου στα over του Champions League. Ουτε αυτές δεν έπρεπε να πετάξω. Τις χαράμισα. Και το γράφω αυτό γιά να καταδείξω τι έγινε συνολικά χθες στο σεντόνι. Εκπληξη; Καμία. Απολύτως καμία. Τα έγραφα ένα 24ωρο νωρίτερα, τα γράφω χρόνια, έχω το copyright της έκφρασης “η χρυσή φάκα”. Γιατί αυτό είναι το σεντόνι και το νοιωσανε (και) χθες πολλοί.

Σαν τα πρόβατα πήγε η μάζα. Ορμησε στα φαβορί. Πως το έγραφα χθες; Γιούργια. Και πάρε ισοπαλία από Μίλαν, ισοπαλία από Αρσεναλ, ήττα Πόρτο, και..τέζα ο καμπούρης. Καραβιές λεφτά χάθηκαν πάνω στις “άχαστες”. Κι εγώ έχασα. Αλλά έχασα ένα σημείο του 2.90, πάλεψα ως το 90' ένα σημείο του 9.00 (που όποιος το έπαιξε με κάλυψη ή χάντικαπ το πληρώθηκε).

Επεσα όρθιος. Και ούτε τα μούτρα μου έφαγα, ούτε βλάκας αισθάνθηκα. Αυτοί που γκρεμοτσακίστηκαν ή αισθάνθηκαν βλάκες, είναι αυτοί που (νόμιζαν ότι) βρήκαν “τσιμέντα”, “άχαστα”, “μπετά” και δεν ξέρω τι άλλες αρλούμπες. Και εκτός του χθες, εγώ και κέρδιζα μέχρι προχθές και θα κερδίσω ξανά πολύ σύντομα. Να'στε βέβαιοι.

Παίζοντας σωστά, θα έρθει ξανά νίκη.  Οοοολοι αυτοί που όρμησαν χθες, σε ξεφτιλισμένες αποδόσεις γιά να “κονομήσουν”, υπογράφω με χέρια και πόδια, αυτοί θα… ξαναχάσουν! Γιατί πολύ απλά δεν έχουν ι-δ-έ-α από στοίχημα. Ισως να μοιάζουν με αλάτι σε πληγές τα παραπάνω, αλλά είναι η αλήθεια. Η στεγνή αλήθεια. Οπως αλήθεια είναι και ότι δεκάδες στοιχηματογραφιάδες αύριο τέτοια …άχαστα θα ξαναπροτείνουν.

Αλλοι παντελώς ανίδεοι αυτοί. Και σήμερα θα λένε “μα δεν έδωσε πέναλτι στη Μίλαν, μα έχασε πέναλτι η Τσέλσι” και θα κοροϊδεύουν εσάς, τους εαυτούς τους και θα γελάνε με χαχανητά οι μπουκ… Τα αφήνω όλα πίσω. Εχει και σήμερα παιχνίδια… Εξ'αρχης (και ήδη δικαιώνομαι απόλυτα, οι μπουκ αλλάξαν άρδην αποδόσεις), έγραφα ότι δύο λάθη έχουν κάνει.

Οτι το μοναδικό σωστό φαβορί του διημέρου είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Και το μοναδικό (ή μάλλον το ένα από τα δύο) σημεία που έχει παικτική αξία είναι η Λιλ. Το άλλο είναι η Νάπολι. Και επιμένω σε όλα. Θα χαθούν; Ας χαθούν. Μπάλα είναι. Ξέρω όμως ότι δεν γίνεται να έχω αρχική απόδοση στην Μίλαν ή την Αρσεναλ το 1.55 ενώ μιά χαρά τους κάνει και το Χ (και δεν παίζουν και καμιά μπαλάρα) και να έχουν αρχική απόδοση το 2.

00, ή το 1.80 μετά, στην Σίτι. Πήγε πλέον στο 1,65. Και πάλι παραπάνω από τα άλλα. Και φόρμα έχει και ανάγκη-κίνητρο έχει και αντίπαλο που παραπατάει έχει. Σε 10-12 ματς η Βιγιαρεάλ έχει παίξει δύο (!) καλά ματς και έχει και απόντες… Γιά την Λιλ, είναι…πολύ απλά τα πράγματα. Τα έγραφα και στο chat. Ας χάσει 5-0, 15-0, 25-0. Δεν με νοιάζει! Μετά τα ματς είναι πανεύκολο να πούμε τα πάντα.

Το ζουμί είναι… πριν από αυτά. Και όπως χθες έλεγα γιά τις ξεφτιλισμένες φαβόρες, έτσι σήμερα λέω ότι όσο άπειρη κι αν είναι, στην παρούσα φάση είναι καλύτερη (αυτής)της Ιντερ. Τελεία. Και την έχω στο 4.00. Τελεία. Αυτό είναι στοίχημα. Τελεία. Ποντάρω. Οσο γιά τη Νάπολι; Αν οι μπουκ εξισώνουν την Νάπολι με την Βασιλεία, τότε εγώ λέω ότι κάνουν λάθος.

Η Μπάγερν ναι, είναι πανίσχυρη και κάστρο και ομαδάρα και ότι άλλο θέλετε. Αλλά αν ήταν στο 1.50, θα έλεγα “σωστοί οι μάγκες, πάσο”. Είναι; Δεν είναι. Ούτε Βασλούι, ούτε Πλζεν είναι η Νάπολι γιά να δίνει πάνω από 9.00, ως και 13.00! Υπάρχει το ασιατικο χάντικαπ με ένα γκολ αβάτζο, στο 2.85. Προσέξτε, ασιατικό χάντικαπ. Αν δηλαδή η Μπάγερν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, απλώς παίρνει κάποιος τα λεφτά του πονταρίσματος του πίσω.

Αν κάποιος πάει στο +1.5 γκολ Νάπολι (δηλαδή κερδίζει κιόλας αν χάσουν οι ιταλοί με ένα γκολ) θα το βρει στο 2.10, κάπου εκει. Φυσικά, οποιος θέλει, πάει και σε απλό Χ-2 (που είναι κάπου στο 3.60), ή στο ξερό διπλό και καλύπτεται στο live αν του γίνει 0-1… Κλείνω με μερικά ακόμα. Καλός άσος και over η Λιντς (εκτός αν βρεθεί πάλι κανένας γκολκίπερ σαν αυτόν της Κάρντιφ να κατεβάσει τα ρολά) και καλό over η ΤΣΣΚΑ μέσα στην Τουρκία, αφού πολλά βάζει-πολλλά τρώει σε όλα της σχεδόν τα ματς.

Κλείσαμε. Πως παίζω; Ιδου: Αρχική κάβα: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 1/11: 22.650 μονάδες. Ποντάρισμα 2/11: Μονό αποδεκτό: Λιλ 2 (3.95), 80 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νάπολι Χ-2 (3.60), 80 μονάδες. Δυάδα: Λιντς 1-Μ.Σίτι 2 (3,2), 120 μονάδες. Δυάδα: Λιντς over- Τραμπζονσπόρ over (3.2), 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 380 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.270 μονάδες. Τίποτα άλλο, εννοείται ότι όπου με παίρνει (ειδικά στην Λιλ αλλά και στη Νάπολι), θα έχω το νου μου στο live, γιά καλό trading αν με ευνοήσει το σκορ.

Τα λέμε πάλι όχι στο ράδιο σήμερα, αλλά αύριο, καλά να είμαστε, από εδώ.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras