4400

Billaras

Τα…ταμπλό “μιλάνε”

Κι έτσι απλά, έκλεισε το τριήμερο που μας πέρασε. Με μερικές ακόμα νίκες, με χαμόγελο. Ιδανικό κλείσιμο Μαρτίου και άνοιγμα Απριλίου…. Σήμερα, σας προϊδεάζω, δεν θα παίξω. Πιθανότατα να μην παίξω καθόλου ως την Παρασκεύη. Βάζω τη λέξη “πιθανότατα” γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν προκύψει κάτι. Το βέβαιο είναι ότι σήμερα θα απέχω.

Ρεπό. Προσέξτε: Οχί από το στοίχημα! Ρεπό από το ποντάρισμα! Το στοίχημα δεν σταματάει, ήδη από χθες βράδυ μελετάω το επόμενο κουπόνι που είναι ζόρικο με απανωτές αγωνιστικές ελέω Πάσχα Καθολικών. Πολλά ματς από Παρασκεύη ως και την άλλη Τρίτη. Σερί θα μας πάει. Οπότε…μελέτη και ξανά μελέτη, που δεν υπάρχει λόγος να την διακόψω εξ' αιτίας των αποψινών ματς.

Ξέρω ότι πολλοί θα παίξετε. Κακό του κεφαλιού σας. Αυτά τα “χαζά” πονταρίσματα, αν τα μαζέψει κανείς, σε βάθος ας πούμε 5ετίας, μας κάνουν ένα σεβαστό ποσόν πεταμένο στα σκουπίδια. Γιατί να παίξω Σουίντον στο 1.80 όταν η Τορκί (καλύτερη της Σουίντον εκτός) έδινε στην ίδια έδρα 2.25 την Παρασκεύη; Γιατί να παίξω Μπέρμιγχαμ όταν βλέπω ότι η “αδιάφορη” Μπέρνλι έριξε πέντε μπαλάκια και μάλλον υποβίβασε την Πόρτσμουθ το Σάββατο; Γιατί να παίξω Χάτερσφιλντ που έχει…ένα σκασμό ισοπαλίες εκτός και η Λέιτον καίγεται να ξεμπερδέψει; Γιατί να ασχοληθώ με τα…αστεία (ως αποδόσεις) ματς του Champions League; Αν μου βάζατε μαχαίρι στο λαιμό, θα έπαιζα κάτι από Κόνφερενς σήμερα.

Και η Γιόρκ (ειδικά αυτή) και η Λίνκλον και η Λούτον (με νέους προπονητές αυτή), μου κάνουν ένα “κλικ”. Αλλά δεν θα το κάνω. Κρατάω μυαλό (συγκεντρωμένο στο επόμενο κουπόνι), δυνάμεις, λεφτά και όρεξη. Καθαρό πάσο λοιπόν. Και αυτή είναι η βασική μου πρόταση γιά σήμερα (και κατά 90% ως και την Πέμπτη, αν αποφασίσω κάτι θα…δείτε άξαφνα νέα στήλη).

Τότε γιατί γράφω σήμερα; Γιά δύο λόγους. Πρώτον, γιά μιά…ανακεφαλαίωση. Είμαστε στην τελική ευθεία, 6-8 αγωνιστικές μένουν παντού, σε ένα μήνα, σε 7-8 κουπόνια θα…σφυρίξει λήξη. Ο άλλος λόγος είναι γιά να μάθετε κι εσείς πως …πάει το site. Οχι το site “μου”, αλλά το site “σας”. Γιατί ναι μεν εγώ το …έχτισα, το “τρέχω”, το ενημερώνω κλπ, αλλά εσείς είστε η καρδιά του.

Χωρίς αναγνώστες απλά…δεν θα υπήρχε site, θα μίλαγα μόνος μου… Πρώτα γιά την κάβα…. Στο ιδανικό σημείο, ένα μήνα πριν το φινάλε, μετά από εξίμισι μήνες πορείας (την άνοιξα 17/9), η κάβα έφτασε στο… ανώτατο σημείο. Εκεί που την ήθελα τέτοια εποχή. Το ταμπλό γράφει 28.095 μονάδες. Το προηγούμενο ανώτατο σημείο ήταν 27.871 στις 19 Φλεβάρη.

Τώρα πέρασε τις 28.000. Τα συμπεράσματα πολλά. Πρώτον, πως…ότι και να γίνει, η σαιζόν θα κλείσει με κερδός. Αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το μόνο που μένει ως ερώτημα, είναι το…πόσο κέρδος θα είναι αυτό. Αν μπορεί κάποιος σε επτά μήνες να λέει “τα βαλα στην τσέπη, ας γίνει ότι θέλει”, είναι μεγάλη υπόθεση. Θέλω να δίνετε σημασία στο “διάγραμμα” της κάβας.

Συνέβη κάτι…απίθανο. Στις 18/2 ήταν στις 23.700 μονάδες όταν έγινε ένα “μπαμ” και πήγαμε στις 27.871. Μετά είχαμε αυτό που εγώ ονομάζω “αψιμαχίες”. Νίκες, ήττες, νίκες, ήττες, χάνεις κάποιες μονάδες. Εφτασε (εδώ είναι το απίθανο) στις 23.700 ξανά!! Ακριβώς ίδιο νούμερο!! Και…ξανάγινε “μπαμ”. Ενα trixie, ένα παρολί διημέρου, μιά δυάδα από yankee, δύο ατόφιες δυάδες, ε, τι άλλο να ζητήσω; 4.

395 μονάδες πάνω και…28.095 πλέον, το ανώτατο όριο ως σήμερα. Βλέπετε αυτό που σας έγραφα από το Σεπτέμβρη. Τρεις-τέσσερις καλές νίκες φτάνουν και περισσεύουν. Υπομονή, υπομονή, στρατιωτική πειθαρχία, ΣΩΣΤΟ παιχνίδι και…εδώ είμαστε. Και θυμίζω, η κάβα είναι “καθαρή”, χωρίς κανένα μπετ στο live, είτε trading, είτε επιθετικό παιχνίδι (πχ το Σαββατόβραδο η Μπενφίκα με το over της έδωσε καλά κέρδη αλλά…δεν θα φανούν ποτέ).

Και επίσης θυμίζω ότι η κάβα έχει “κάψει” μόλις 1.150 μονάδες στο ξεκίνημα της. Τις άλλες…. 18.850 δεν τις πόνταρα ποτέ, δεν…χρειάστηκαν. Πάμε και στο site. Κλείνει επτά μήνες ζωής μεθαύριο 5 του μήνα. Στις 5 Σεπτέμβρη ήταν στον …αέρα. Τι πέτυχε σε επτά μήνες; Ας το δούμε σε νούμερα: Πρώτον, δείτε την φωτογραφία της στήλης σήμερα .

Κάντε αν θέλετε κλικ επάνω της να την μεγαλώσετε. Είναι από το google analytics, τον πλέον σωστό τρόπο μέτρησης επισκεψιμότητας. Η φωτογραφία είναι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Και το ταμπλό…γράφει: 140.000 μοναδικοί επισκέπτες!!! Κοιτάξτε καλά το νούμερο: Εκατόν σαράντα χιλιάδες! Οκ, πολλοί είστε οι…ίδιοι, από άλλο pc. Από το γραφείο, από το σπίτι.

Να “πετάξω” θέλετε ας πούμε… 40.000 επισκέψεις; Και πάλι, μιλάμε γιά 100.000 ανθρώπους που έχουν μπει εδώ, σε τούτο το site, σε διάστημα επτά μηνών!! Οι συνολικές επισκέψεις φτάνουν το ένα εκατομμύριο, ενώ καθημερινά (φαίνεται στην φωτό) ο μέσος όρος είναι 5.000-6.000 “σταθεροί” επισκέπτες. Το διάγραμμα…εκτινάσεται όταν έχει ματς, πέφτει όταν δεν έχει.

Που να είχε…και κάθε μέρα! Οι εγγεγραμένοι στο site, σήμερα το πρωί, ήταν 3.020 άνθρωποι. Εσείς που έχετε δικαίωμα να μπαίνετε στο chat, να γράφετε στο φόρουμ, είστε ήδη πάνω από 3.000… Και φυσικά, μπορείτε να το κάνετε κι άλλοι, δεν…κοστίζει τίποτα. Ειδικά γιά το φόρουμ, πολλά μπράβο στο μέλος Liako, που έφτιαξε αυτό το excel και πλέον όλοι έχετε την κάβα σας, τα πονταρίσματα σας, δοκιμάζετε πλέον ο καθένας δημόσια τις δυνάμεις του.

Το ζουμί; Αν δεν το καταλάβατε ήδη, πολλοί έχετε γίνει… ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ παίκτες!!! Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά μου. Η αλλαγή φιλοσοφίας, του τρόπου προσέγγισης αγώνων, πονταρισμάτων, γενικώς του τι σημαίνει στοίχημα. Τα λόγια από καρδιάς είναι περιττά. Αν έχουν μπει εδώ 100.000 και πλέον άνθρωποι σε επτά μήνες, πάει να πει ότι…κάτι καλό γίνεται.

Οταν έχει ματς και σταθερά 5-6 χιλιάδες φίλοι θα μπουν να διαβάσουν, δείχνει εμπιστοσύνη. Και αυτό με κάνει χαρούμενο, χαμογελαστό, μου δίνει δύναμη. Και βέβαια, η παρέα μας στο chat δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί. Εκεί είναι το…εργαστήρι μας. Εκεί γίνεται η τριβή. Η δουλειά. Και όσοι νέοι έρχονται, ας εγκλιματίζονται το συντομότερο, ας ξεχάσουν τα γνωστά (και χαζά) “ρε παιδιά, δώστε μιά τριάδα να ρεφάρω”.

Αυτά πάνε, πεθαίνουν. Σβήνουν. Κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιό μπροστά…. Ραντεβού στο…εργαστήρι μας, ραντεβού και στο www.betradio.com στις 3, με χαλαρή, θετική διάθεση. Και μελέτη. Πολλή μελέτη. Η Παρασκεύη είναι κοντά. UPDATE: Την Παρασκεύη η εκπομπή θα γίνει …4ωρη. Από τις 4 ως τις 8!! Και live και κουβεντα για τα ματς της ημέρας και ανάλυση γιά το Σαββατοκύριακο!!! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπολοιπο: 23.700 μονάδες. Κέρδη από 31/3 και 1-2/4: 4.395 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 28.095 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras