2118

Μάκης Μηνδρινός

Τα φαβορί της Δευτέρας, τα… περίεργα της Τρίτης

Καλημέρα, καλό μήνα! Γερμανία, Αργεντινή, Πορτογαλία, Ισπανία, με χρονολογική σειρά, μας αποχαιρέτησαν. Οι τρεις από τις τέσσερις έχουν κατακτήσει στο παρελθόν Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια εκ των Ρωσία ή Κροατία, Σουηδία ή Ελβετία, Κολομβία ή Αγγλία θα είναι στον τελικό της 15ης Ιουνίου. Ιστορικά, μόνο η Αγγλία έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση, μόνο αυτή έχει παίξει τελικό Μουντιάλ από όσες ανέφερα.

Αν περνούσε χθες η Ισπανία θα ήταν σ’ αυτό το ταμπλό, για να φανεί για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε να πάει μέχρι τέλους. Μιλάμε, βέβαια, για τον ορισμό της φλύαρης ομάδας, έσπασε όλα τα ρεκόρ σε πάσες, κατοχή μπάλα κ.λπ., αλλά τι να το κάνεις; Στη… ρώσικη ρουλέτα οι Ρώσοι ήταν πιο ψύχραιμοι (αλίμονο!). Τέλος το Μουντιάλ και για τη «ρόχα» και κάπου εδώ χάθηκε ένα ακόμα μακροχρόνια στοίχημα δικό μου, το Βραζιλία – Ισπανία τελικός.

Το μοναδικό μακροχρόνιο που «τρέχει» ακόμα είναι το «κατάκτηση Βραζιλία». Λίγο μετά, στα πέναλτι πέρασε και η Κροατία τη Δανία. Την περίμενα καλύτερη την Κροατία, όμως βρήκε έναν αντίπαλο που έμοιαζε με… Κροατία, με το δικό της στυλ δηλαδή και τα… είδε όλα για να περάσει. Με τον άσο σε συνδυασμό με το No Goal έκλεινα ένα τρίξι, δεν ήρθε ποτέ, πληρώθηκα μόνο τη δυάδα Γαλλία-Ουρουγουάη.

Πάμε παρακάτω. Τα του Σαββάτου εμένα προσωπικά μου φάνηκαν εντελώς φυσιολογικά. Και πολύ το πάλεψε η Αργεντινή, δεδομένων των συνθηκών. Η Γαλλία όποτε αποφάσιζε να ανεβάσει ταχύτητα δεν υπήρχε στον ορίζοντα του Σαμπαόλι και των παικτών του. Η διαφορά ποιότητας των παικτών των δύο ομάδων χαώδης. Και όπως διάβασα κάπου και συμφωνώ 100%, ζορίζομαι να βρω έναν παίκτη της Αργεντινής πλην του Μέσι, που θα χωρούσε άνετα στην αποστολή της Γαλλίας… Μοιάζει υπερβολικό ή σκληρό ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

Την οποία εξέφρασα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ… Πάμε στα σημερινά-αυριανά. Σήμερα έχουμε Βραζιλία – Μεξικό και Βέλγιο – Ιαπωνία. Το Βέλγιο – Ιαπωνία είναι ίσως το πιο αδιάφορο στοιχηματικά/αγωνιστικά απ’ όλα τα ματς των «16». Θα είναι σούπερ έκπληξη αν αυτή η Ιαπωνία αφήσει έξω αυτό το Βέλγιο. Μεγαλύτερη έκπληξη και από τον αποκλεισμό της Ισπανίας θα είναι.

Στοιχηματικά τίποτα. Στο Βραζιλία – Μεξικό, πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιο Μεξικό θα δούμε. Αν δούμε εκείνο που εμφανίστηκε απέναντι στη Γερμανία, θα έχει τύχη σήμερα. Αν δούμε εκείνο που εμφανίστηκε στο τελευταίο ματς με τη Σουηδία, καμία τύχη. Οι Μεξικανοί έχουν μια ταλαντούχα ομάδα, ξέρουν μπάλα τα παλικάρια, αλλά μοιάζουν λίγο… soft.

Όχι μόνο η τωρινή ομάδα τους, παραδοσιακά συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι σε 6 σερί Μουντιάλ, το Μεξικό αποκλείεται στους «16. Το ίδιο περιμένω ότι θα γίνει και σήμερα. Από την άλλη η Βραζιλία δεν είναι η Βραζιλία περασμένων εποχών. Που αν σε έβρισκε… μπόσικο σε έβαζε κάτω και σε πατούσε. Είναι πιο… ευρωπαϊκή Βραζιλία, δίνει έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία, οπότε την περιμένω πολύ προσεκτική.

Κάπου στο 2-0 μου κάνει το ματς. Το κλειδί για να φτάσει η Βραζιλία ως το τέλος το έχω αναφέρει και σε προηγούμενη στήλη, είναι η συμπεριφορά του Νεϊμάρ. Ολοι ξέρουμε ότι είναι παιχταράς, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι one man show. Και μόλις κάνει λίγο πίσω για το καλό της ομάδας, γίνει πιο ομαδικός και αποβάλει από πάνω του το ρόλο του «πρέπει να τα κάνω όλα», η Βραζιλία μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα και επίπεδο.

Στα αυριανά, Σουηδία – Ελβετία και Κολομβία – Αγγλία. Πολύ ζόρικα και τα δύο. Εδώ θα κάνω μία λίγο πιο σοβαρή στοιχηματική στάση. Η Σουηδία απέδειξε – κόντρα σε όσα πίστευα – ότι είναι μια πολύ σκληρή ομάδα που δεν την πετάς εύκολα έξω. Δεν την κερδίζεις εύκολα. Είναι ομάδα που ούτε θα κερδίσει 3-0, αλλά ούτε θα χάσει και 3-0.

Εχω πέσει πολύ έξω μ’ αυτούς, δεν τους περίμενα τόσο δυνατούς. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για την Ελβετία. Δύο ομάδες που θεωρούσα πριν την έναρξη του Μουντιάλ ότι είχαν αγωνιστικό ταβάνι. Και να, που παίζουν για ένα εισιτήριο στους 8. Δεν θα… πρωτοτυπήσω, και εγώ, όπως και οι περισσότεροι, βλέπω κλειστό ματς, στο όριο. Η διαφωνία μου έχει να κάνει με το πόσο φαβορί είναι η Ελβετία ή, ανάποδα, πόσο αουτσάιντερ είναι η Σουηδία.

Σε αποδόσεις άνω του 3.00 νομίζω ότι μπορεί να παιχτεί η Σουηδία, έστω κι αν είναι ένα ματς που όντως έχει και Χ. Νομίζω ότι στο 3.10 αξίζει ένα μικρό ρίσκο. Στο Κολομβία – Αγγλία, ο άσος είναι στο 4.10 και το διπλό στο 2.10. Πολύ ύπουλη ομάδα η Κολομβία, δεν είναι από αυτές που ταιριάζουν στους Αγγλους. Πλέον, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έχει μπει το «πρέπει» στη ζωή των Αγγλων και όλοι ξέρουμε/θυμόμαστε τι συνήθως γίνεται όταν μπαίνει αυτή η λέξη στη ζωή της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Στο παιχνίδι με το Βέλγιο η Αγγλία διάλεξε (;) το «εύκολο» ταμπλό, αλλά παράλληλα και τον πιο δύσκολο αντίπαλο στους «16», κοιτάζοντας προφανώς παραπέρα. Να υπενθυμίσουμε, βέβαια, ότι η Αγγλία έχει να κερδίσει νοκ άουτ ματς μεγάλης διοργάνωσης (Euro, Μουντιάλ) 12 χρόνια, από το 2006! Και είναι ουσιαστικά το πρώτο ματς που θα δώσουν οι Αγγλοι στη φετινή διοργάνωση κόντρα σε ομάδα που δεν είναι στα μέτρα τους.

Τυνησία και Παναμάς είναι σε κατώτερο επίπεδο, ενώ το ματς με το Βέλγιο ήταν γεμάτο ιδιαιτερότητες: πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες, ήταν άγνωστο το κίνητρό τους, οπότε δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Πλέον, η Αγγλία καλείται κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα να επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί. Προσωπικά, το διπλό του 2.10 είναι το τελευταίο από τα τρία σημεία που θα επέλεγα.

Αλλά pre game δεν θα ασχοληθώ. Θέλω να κόψω ψυχολογία, θέλω να δω πως και τι και μετά να παίξω, αν παίξω. Προς το παρόν κρατάω μόνο τη Σουηδία για αύριο και βλέποντας και κάνοντας για το Κολομβία – Αγγλία. Στα σημερινά νομίζω ότι τα φαβορί εύκολα-δύσκολα θα επικρατήσουν. Ισως σήμερα δούμε και τα πρώτα no goal της φάσης των «16» (τα 4 που έχουν γίνει ως τώρα ήταν όλα goal/goal).

Ποντάρισμα 03/07 Μονό Σουηδία – Ελβετία 1 (3.10)   Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα WIN Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) – WIN (δια δύο) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.50) – LOST Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο (2.25) – LOST Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.

00) – LOST Βραζιλία κατάκτηση (5.00) Δυάδα – LOST Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00) – LOST    

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος