1028

Μάκης Μηνδρινός

Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

Χαιρετώ! Ωραίο το φινάλε των ομίλων του Euro, σασπένς μέχρι το τέλος, εκπλήξεις, ανατροπές, ωραία πράγματα. Γενικά, αγωνιστικά, το Ευρωπαϊκό εξελίσσεται αρκετά καλύτερα απ’ αυτό που περίμενα. Πολύ λίγες οι «σούπες», βλέπουμε ωραία γκολ, βλέπουμε καλά παιχνίδια. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι!

Στα δικά μας, οι Αγγλοι κέρδισαν πάλι χωρίς να πείσουν με την απόδοσή τους, όμως αυτό που ήθελαν το πέτυχαν.

Και τελικά θα βρουν απέναντί τους τη Γερμανία. Αν έβγαιναν δεύτεροι θα έπαιζαν με την Ισπανία! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Πάμε να δούμε τα ζευγάρια της φάσης των «16», με τη διαδικασία να ξεκινά αύριο και να ολοκληρώνεται την Τρίτη. Τα φαβορί νομίζω έχουν τον πρώτο λόγο. Και από τη στιγμή που ξεκινούν τα νοκ άουτ, μιλάμε ουσιαστικά για άλλη διοργάνωση.

Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα στα νοκ άουτ και είναι πολλές οι φορές που οι ομάδες εμφανίζονται εντελώς διαφορετικές απ’ ό,τι στη φάση των ομίλων.

Ουαλία – Δανία: ΟΚ, φαβορί η Δανία, η οποία έχει κερδίσει και συμπάθειες λόγω και του Ερικσεν. Παίζει και καλά όμως, στα πρώτα ματς αδίκησε τον εαυτό της. Από την άλλη, δεν είναι εύκολη ομάδα η Ουαλία.

Συμφωνώ ότι είναι η Δανία το φαβορί, αλλά δεν μπλέκω…

Ιταλία – Αυστρία: Προφανώς θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν η Ιταλία δεν περάσει στην επόμενη φάση. Δεν είναι μόνο τα ονόματα των δύο ομάδων, είναι και η γενικότερα πολύ πειστική εικόνα των Ιταλών έως τώρα. Να γίνει με over ο άσος; Δεν ξέρω, δεν αποκλείω και ένα… 2-0.

Ολλανδία – Τσεχία: Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να έχει γκολ. Το ίδιο και οι μπουκ βέβαια, είναι το μικρότερο over στα 8 παιχνίδια (1,87). Πιο εύκολα θα έπαιζα εδώ άσο και over παρά στην Ιταλία (2,52).

Βέλγιο – Πορτογαλία: Το πιο αμφίρροπο, μαζί με το Αγγλία – Γερμανία. Αν και εμένα προσωπικά οι Πορτογάλοι δεν με έχουν ψήσει ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους όπως έκαναν στο προηγούμενο Euro, δεν τους ξεγράφεις εύκολα.

Από την άλλη, το Βέλγιο είναι καλά και σου δίνει την αίσθηση ότι ακόμα κι όταν δεν είναι σούπερ, έχει την ποιότητα να πάει τα πράγματα εκεί που θέλει! Προς τον άσο είμαι… Αλλά πιστεύω ότι θα έχει και γκολ. Η Πορτογαλία δεν είναι τόσο… σφιχτή όσο την είχαμε συνηθίσει επί Σάντος, το Βέλγιο ούτως ή άλλως παίζει ανοιχτά. Το over στο 2,12.

Κροατία – Ισπανία: Το ξέσπασμα που περίμενα να κάνουν νωρίτερα οι Κροάτες, το έκαναν την τελευταία αγωνιστική.

Αν ήταν απλά μία αναλαμπή, θα δείξει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους Ισπανούς, που… ξεμπούκωσαν. Και η αλήθεια είναι ότι τρόμαξαν και κόσμο! Εύκολα-δύσκολα, Ισπανία βλέπω, ούτε εδώ θα διάλεγα έκπληξη.

Γαλλία – Ελβετία: Και εδώ δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Όπως και στην περίπτωση της Ιταλίας, θα είναι τεράστια έκπληξη αν αποκλειστεί η Γαλλία.

Αγγλία – Γερμανία: Εδώ σας θέλω! Την έχω πει την άποψή μου για την Αγγλία, δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει πολύ, είναι αρκετά τα προβληματάκια της. Το σημαντικότερο είναι το στήσιμο από τον προπονητή της. Εχω πολλές ενστάσεις, αλλά ΟΚ, προφανώς το έχει δουλέψει στο μυαλό του. Εξάλλου, όπως είπαμε, τα νοκ άουτ είναι άλλη ιστορία και το γεγονός ότι η Αγγλία δεν δέχεται εύκολα γκολ είναι κάτι που οφείλουμε να εξετάσουμε σοβαρά όταν μιλάμε για νοκ άουτ ματς.

Ούτε η Γερμανία με τρελαίνει, ίσα ίσα… Οπότε όλα μέσα είναι εδώ!

Σουηδία – Ουκρανία: Η Σουηδία δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Από τις ομάδες που δεν ενθουσιάζουν αλλά ξέρουν να παίρνουν αποτέλεσμα. Ισως από αυτές που συμμετέχουν στο Euro είναι η ομάδα που μοιάζει περισσότερο στη δική μας την Εθνική, εκείνη των επιτυχιών.

Δεν λέω ότι αρκεί για να φτάσει η Σουηδία ψηλά, όμως την πολύ πιο αφελή Ουκρανία νομίζω μπορεί να την περάσει.

Τι παίζουμε; Over το Βέλγιο και άσο και over την Ολλανδία. Στο 2,12 το πρώτο, στο 2,52 το δεύτερο. Μια δυαδούλα χαλαρή, κυριακάτικη. Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα, πριν από τα προημιτελικά. Καλές βουτιές!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος