2239

Μάκης Μηνδρινός

Τα… χρωστούμενα του α’ γύρου!

Χαιρετώ! Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το Σ/Κ που προηγήθηκε, για μένα προσωπικά ήταν στοιχηματικά πιο ήσυχο και από μεσοβδόμαδο! Με τόσες αναβολές στην Αγγλία, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Ο καιρός στρώνει στο Νησί, το μόνο που πρέπει να τσεκάρουμε στο επόμενο διάστημα είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος που πιθανότατα θα βρούμε σε αρκετά γήπεδα στις μικρές κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, δύο αουτσάιντερ αναφέραμε τη Στόουκ και την Μπράιτον. Η Στόουκ έμεινε στο 0-0 στο Σαουθάμπτον, η Μπράιτον έγινε μία ακόμα ομάδα που… ασέλγησε στο πτώμα της Αρσεναλ. Ο Βενγκέρ μπορεί να δηλώνει ότι είναι σε θέση να βγάλει από το αδιέξοδο τους Λονδρέζους, αλλά είναι φανερό πλέον ότι ο κύκλος έκλυσε.

Ακόμα κι αν η Αρσεναλ πάρει το Γιουρόπα Λιγκ (που ουσιαστικά είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει), θεωρώ πολύ δύσκολο να παραμείνει ο Γάλλος το καλοκαίρι. Ηδη, κάποια δημοσιεύματα παρουσίασαν την επόμενη ημέρα, με το όνομα του Μίκελ Αρτέτα (παλιός παίκτης της Αρσεναλ και νυν βοηθός του Γκουαρντιόλα στη Σίτι) να είναι από τα ονόματα που θα παίξουν πολύ.

Όχι για πρώτος προπονητής αλλά εκείνος που θα δημιουργήσει την επόμενη Αρσεναλ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Anyway, αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Οσο για το Σαουθάμπτον – Στόουκ, αποδείχθηκε πως το διπλό δεν ήταν για 5.00+, ή καλύτερα, ο άσος δεν ήταν για 1.70-1.75. Σβηστά το πήγε στο πρώτο ημίχρονο η Στόουκ, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Είχε δύο καλές στιγμές να προηγηθεί, όμως στο τελευταίο μισάωρο δέχθηκε πίεση και χρειάστηκε τον γκολκίπερ της, Μπούτλαντ, για να κρατήσει το βαθμό. Πάμε στα φρέσκα. Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, εμβόλιμη Τσάμπιονσιπ, και μερικά ακόμα σκόρπια εγγλέζικα. Λίβερπουλ – Πόρτο και Σίτι – Βασιλεία είναι σαν να μην υπάρχουν. Η πρόκριση έχει κριθεί από τα πρώτα παιχνίδια, που σημαίνει πως όλα τώρα θα εξαρτηθούν από το τι διάθεση θα έχουν οι δύο Εγγλέζες.

Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της και το ματς με τη Γιουνάιτεντ, αλλά δεν φαίνεται πως θα έχει πολλές αλλαγές. Στα άλλα δύο, Παρί – Ρεάλ και Τότεναμ – Γιούβε, προφανώς η πρόκριση είναι περισσότερο ανοιχτή. Στο Παρί – Ρεάλ το ερώτημα για μένα είναι, πόσο καλά θα κρατήσει αμυντικά η Παρί. Τουλάχιστον 2 γκολ μπορούν να βρουν οι Γάλλοι, το θέμα είναι πίσω τι γίνεται.

Πολύ δύσκολο να κρατήσουν το μηδέν… Γενικά, πάντως, δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο, τα δεδομένα είναι γνωστά. Η Παρί προσπαθεί να γίνει μεγάλη ομάδα, παίκτες έχει, λεφτά δίνει, αλλά πάντα εκεί που καλείται να κάνει το βήμα παραπάνω μας υπενθυμίζει ότι η φανέλα της είναι ελαφριά. Η Ρεάλ δεν είναι καλά αγωνιστικά, αλλά εδώ που φτάσαμε, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει και έχει φάει με το κουτάλι τέτοιου είδους ματς.

Στοιχηματικά, τίποτα. Ξεφεύγει λίγο η απόδοση της Ρεάλ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περνάει ακόμα και με ήττα. Πολύ δύσκολο και το Τότεναμ – Γιουβέντους. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, όπου η Τότεναμ στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν καλύτερη, η Γιούβε έχει δύο πολύ σημαντικές επιστροφές: Ματουΐντί και Ντιμπάλα. Πολύ σημαντικές! Δεν νομίζω ότι θα πάρουν ρίσκα από την αρχή οι δύο ομάδες, η Γιουβέντους ξέρει καλά πως για να κερδίσει θα χρειαστεί να σπάσει το ρυθμό των Λονδρέζων, που είναι και άπειροι σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχουν δύο νορμάλ άσοι. Αν έπαιζα, δηλαδή, δύο φαβορί θα ήταν στο Μίλαν – Αρσεναλ και στο Μαρσέιγ – Μπιλμπάο. Από τα μικρά φαβορί θέλει πολύ προσοχή το Ντόρτμουντ – Σάλτσμπουργκ, ενώ δεν αποκλείω να κάνει διπλό η Λυών στη Μόσχα. Πάμε στην Αγγλία. Εμβόλιμη Τσάμπιονσιπ και κάμποσες σκόρπια παιχνίδια στις μικρές κατηγορίες.

Πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε: Αγγλία * Πολύ ιδιαίτερο το Μπέρμιγχαμ – Μίντλεσμπρο, καθώς ντεμπούτο στον πάγκο της Μπέρμιγχαμ θα κάνει ο Γκάρι Μονκ (ήρθε στη θέση του Κότεριλ), ο οποίος απολύθηκε τον Δεκέμβρη από την Μίντλεσμπρο. Η αλλαγή προπονητή, ειδικά στα πρώτα ματς, συνήθως βοηθάει την ομάδα που παίρνει την απόφαση και δεν αποκλείω η Μπέρμιγχαμ να βγει ευνοημένη από την αλλαγή.

Εξάλλου, ο Μονκ είναι μια χαρά προπονητής. Υπό αυτή την έννοια το 4.20 του άσου το έβαλα στην άκρη για… επανεξέταση. Από την άλλη, ναι μεν η Μίντλεσμπρο δεν έχει βρει τα πατήματά της εκτός έδρας επί Πιούλις, όμως έρχεται από θετικές εμφανίσεις. Ειδικά στο 3-0 επί της Λιντς ήταν πολύ καλή. Μάλλον κακή συγκυρία ότι το ντεμπούτο του Μονκ είναι απέναντι στον Πιούλις… * Από πολύ καλές εμφανίσεις προέρχεται και η Νότιγχαμ, με τον Καράνκα να αρχίζει σιγά σιγά να περνάει το χαρακτήρα που θέλει στη νέα του ομάδα.

Η Νότιγχαμ ουσιαστικά δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, άνετη είναι, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε αφενός τον απαιτητικό της κόσμο που έχει χορτάσει από πίκρες τα τελευταία χρόνια, αφετέρου ότι στον πάγκο υπάρχει ένας νέος προπονητής και στόχος είναι να προετοιμάσει την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται ώστε του χρόνου να διεκδικήσει την άνοδο.

Η Νόριτς είναι μια έτσι και μια αλλιώς, το «Κάροου Ρόουντ» δεν είναι φέτος η έδρα φόβητρο, οπότε δεν αποκλείω η Νότιγχαμ να πάρει αποτέλεσμα και το 4.75 είναι μάλλον μεγάλο. * Ένα καλοπληρωμένο over (2.10) νομίζω ότι είναι ο Πρέστον – Μπρίστολ Σίτι. Ναι μεν η Πρέστον δεν… φημίζεται για το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά στα τελευταία ματς δέχεται σταθερά γκολ, συν βέβαια ότι η Μπρίστολ Σίτι είναι μια πολύ επιθετική ομάδα και ξεμπούκωσε κόντρα στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ που έκανε πολύ δυνατή εμφάνιση μετά από καιρό (4-0).

* Σαν σήμερα θυμάμαι το Ιπσουιτς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ του πρώτου γύρου. Το είχαμε παίξει άσο σε απόδοση αουτσάιντερ, μια Τετάρτη ήταν, μπροστά 2-1 η Ιπσουιτς, πάρε το 2-2 στην τελευταία φάση του ματς, στο 95’. Και, μάλιστα, στην αντεπίθεση. Θυμάστε, ίσως, το είχαμε αναφέρει και τότε πως η Ιπσουιτς πλήρωσε (όχι μόνο σε αυτό το ματς) την… απαίτηση του κόσμου της να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο ΜακΚάρθι τους άκουσε, φέτος η Ιπσουιτς προσπαθεί να παίξει πιο επιθετικά και δεν είναι λίγες οι φορές που την… πάτησε. Πάντως, στο τελευταίο της στο Πρέστον, η Ιπσουιτς ήταν η παλιά καλή Ιπσουιτς: άμυνα, σκληράδα, ξύλο, αμυντική προσήλωσε και πήρε δικαιότατο τρίποντο. Θεωρώ ότι έτσι θα το πάει και σήμερα στο Σέφιλντ. Εξάλλου, η Γουένσντεϊ είναι πιο κουρασμένη (έπαιξε το Σάββατο, ενώ το ματς της Ιπσουιτς αναβλήθηκε), σταθερά ντεφορμέ (2 σερί τεσσάρες) και για μία ακόμα φορά με πολλές απουσίες.

Στο 3.25 κρατάω Ιπσουιτς. * Υπάρχει και ένα Ρέντινγκ – Μπόλτον το 2014 που δεν έχω ξεχάσει. Είχα παίξει διπλό εκείνο το ματς, ήμουν στο «Ντεν» για να δω Μίλγουολ – Ιπσουιτς και άκουγα από το ραδιοφωνάκι την… τσόντα του «Μαντέσκι»: τελικό 7-1! Τα δεδομένα τώρα είναι ότι η Ρέντινγκ δεν στρίβει αγωνιστικά, τρώει πολύ εύκολα γκολ, ο Σταμ είναι συνεχώς στο μένω-φεύγω, γενικά το κλίμα δεν είναι ιδανικό.

Όχι ότι η Μπόλτον πετάει… φωτιές. Είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος (1-6-10). Παρ’ όλα αυτά ενισχύθηκε, πλέον έχει ψυχολογία και ίσως το ματς να μην είναι τόσο εύκολο για τους γηπεδούχους όσο δείχνει το 1.85 του άσου. Απ’ όλα αυτά, θα κρατήσω μόνο την Ιπσουιτς, μας το… χρωστάει από τον πρώτο γύρο, που ισοφαρίστηκε στο φινάλε από τη Σέφιλντ.

Πέρα από την πλάκα, αυτή νομίζω πως έχει όλο το πακέτο (φόρμα, ειδήσεις, απόδοση). Αν διάλεγα ένα ακόμα θα ήταν η Νότιγχαμ, η οποία όμως είναι φουλ στα σκαμπανεβάσματα, οπότε λέω να την αφήσω και να παίξω μόνο Ιπσουιτς. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή. Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (03/03): 25 μονάδες Επιστροφές από 03/03: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο (06/03): 55 μονάδες Ποντάρισμα (06/03) Μονό Σέφιλντ Γουέν.

– Ιπσουιτς 2 (3.25): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 25 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος