790

Billaras

Τα 11 έγιναν 7 και τα 7…πέντε

Είδατε τα κόλπα της μπάλας; Οτι θέλει θα κάνει. Σκεφτείτε την Πέμπτη πόσο κοντά έφτασα/φτασαμε σε ένα τεράστιο ταμείο και τελικά απλώς βγάλαμε μερικά από τα χαμένα της Τρίτης. Η Πόρτο εφαγε ένα γκολ στο 95′ εντελώς “άχρηστο” (γιά τη Λάτσιο που το έβαλε) και η Γουλβς εμ ισοφαρίστηκε στο 82′, εμ είχε πρωτα χάσει δύο…βαρβάτα που ξύρισαν και αν έμπαινε έστω το ένα (αυτό του 47′ ειδικά) και αγωνιστικά δεν θα γύρναγε και έτσι κι αλλιώς θα παίρναμε πρώιμη.

Με λίγα λόγια; Κάπου 60” στο ένα ματς και κάπου 60 εκατοστά στο άλλο ματς. Τόσα μας χώρισαν απ’ το μπουμ. Ετσι ήθελε η μπάλα.

Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να μην μαυρίσεις με όσα γίνονται στην Ουκρανία, θέλει προσπάθεια να αδειάζεις το μυαλό σου απο όλα και να γράφεις γιά στοίχημα και μπάλα. Και -γιά να μην το ξεχάσω- δεν γίνεται να μην μαυρίσω και με αυτό που είδα στην Τούμπα και μου έφερε μιά τάση εμετού.

Τέλος πάντων, πάμε στα δικά μας.

Ο Μάκης έγραψε για τα επτά εγγλέζικα που έγιναν τρία και πόνταρε. Κι εγώ επτά εγγλέζικα έχω. Και τα…έξι είναι τα ίδια με του Μάκη! Η μόνη μου διαφορά είναι η Μάνφιλντ που εγώ δεν την κοιτάω (γιατί η Μπράντφορντ έφερε τον Μαρκ Χιουζ για τον πάγκο της) και έχω στην θέση της την Καρλάιλ! Τα άλλα έξι είναι ίδια.

Νιουκάστλ-Μπέρνλι-Ρέντινγκ-Πρέστον-Ντονκάστερ-Ολνταμ!

Γενικώς γίνεται ένας χαμούλης στους πάγκους. Η Ρεντινγκ με Πολ Ινς! Τον θεωρώ…ελάχιστο, αλλά γκελ κάνει όπως όλοι στις αρχές. Και την ίδια ώρα-το εγραψα- η Μπράντφορντ ξέθαψε τον Μαρκ Χιούζ. Προφανώς τεράστιο όνομα, αλλά όσο τον λάτρευα ως παίκτη, τόσο άσχετο τον θεωρώ προπονητικά.

Στο Λέιτον-Καρλάιλ να δείτε γλέντια! Την Τριτη κάναμε…ρεκόρ κόντρας, 4 στα 4 την Λέιτον. Ολα εύστοχα. Δώρο μας την έκαναν οι μπουκ απανωτά. Ε, απέλυσαν τον Τζακετ. Καιρός ήταν. Προσέξτε όμως, είπα ότι έβδομο σημείο εγώ έχω την Καρλάιλ. Γιατί;

Γιατί στη Λέιτον δεν πήραν κανέναν (ακόμα υπηρεσιακός), ενώ στην Καρλάιλ απέλυσαν κι αυτοί τον προπονητή τους (Μίλεν) αλλά…έφεραν άμεσα άλλον.

Κι εδώ είναι το κλειδί. Και άμεση αντικατάσταση και όχι κάποιον τυχαίο αλλά τον Πολ Σιμπσον. Χρόνια πριν ήταν ξανά εκεί, τον λατρεύουν όλοι, μαζί του η Καρλάιλ έφτασε Λιγκ 1 από την Κόνφερενς. Αρα, δεδομένο ότι θα κάνει και καλό γκελ (στη φωτό πολύ πιό νέος, όταν έκανε ανέβαζε την Καρλάιλ κατηγορίες).

Απ’ τα επτά, τα πρώτα που αφήνω είναι η Πρέστον (σέβομαι και την καλή -εδικά εντός- Κόβεντρι), η Νιουκάστλ (όσο δεν ξέρω αν θα παίξει η παιχτάρα ο Σεντ Μαξιμέν δεν τολμάω, γι αυτό την άφησα και την προηγούμενη φορά, αν παίξει τότε δεν θα πω όχι σε όποιον το ποντάρει).

Και πήγα στα πέντε.

Εδώ ανοίγω παρένθεση και φεύγω από την Αγγλία. Το μοναδικό μικρούλι είναι το g/g στην Μαγιόρκα, κάντε ότι νομίζετε. Εγώ έχω τέσσερα μεγαλούτσικα που κοιτάω.

Αϊντραχτ-Θελτα (τα δυό…θηρία) και Σαλέρνιτάνα-Φορτούνα Σίταρντ (τα δύο πιό “νορμάλ”). Να μην το ψειρίζω πολύ, αφήνω τα δύο θηρία, αν σας “μιλάνε” ορμήξτε, γιά εμένα κόπηκαν στο παρά πέντε.

Αλλά Σαλέρνο και Σιτάρντ μου αρέσουν στο 3,60 η καθεμιά. Με πολλές μεταγραφες και νέο προπονητή η ιταλίδα, με..ελληνικές μεταγραφές (Σάμαρης-Σιόβας) και κόντρα σε αντίπαλο που δεν έχει νίκη το 2022 η άλλη. Και η Μπολόνια, αν δεν κέρδιζε το τελευταίο της ματς να ανασάνει, δεν θα είχε νίκη το νέο έτος!

Οπότε, έχω 2 μη εγγλέζικα και 5 εγγλέζικα στην τελική ευθεία.

Προφανώς και πάλι είναι πολλά. Μπέρνλι στο 4,00. Ρέντινγκ στο 3,75. Ντονκάστερ στο 5,00. Ολνταμ στο 3,40 και Καρλάιλ στο 4,50. Ο καθενας ας αποφασίσει, πλέον η χημεία θα “μιλήσει”. Εγώ αποφάσισα. Θα σβήσω δύο ακόμα και θα πάω σε ένα trixie και σε μονά-δυάδα με τα άλλα πέντε. Σβήνω Ολνταμ και Ρεντινγκ. Διαίσθηση καθαρά.

Οπότε παίζω Ντόνκαστερ και Καρλάιλ σε μονά-δυάδα (τα δύο μεγαλύτερα δηλαδή) και Σαλερνιτάνα-Φορτούνα-Μπέρνλι σε trixie.

Αλλος μπορεί να σβήσει κι άλλο ένα και να πάει σε yankee. Αλλος να μείνει με τα πέντα αλλά να τα “ανακατέψει” αλλιώς. Εσεις αποφασίζετε. Ολα (και τα πέντε) έχουν πρώιμη πληρωμή.

Αύριο νέα στήλη ίδια ώρα και θα είμαι και στο chat, σήμερα όμως θα απουσιάζω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras