1672

Κώστας Ζαφείρης

Τελείωσε το ανέκδοτο

Γεια χαρά σε όλους… Ξεκινούν δειλά – δειλά τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ το Σάββατο θα έχουμε την έναρξη και της «ταλαιπωρημένης» Basket League.

Η σημερινή μελέτη είχε «αποτέλεσμα», καθώς κατέληξα σε ένα ιταλικό, το οποίο… σφαίρα μπήκε στο πινακάκι μου, με το τζάμπολ της συγκεκριμένης αναμέτρησης να γίνεται σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Το ποντάρισμά μου αφορά τον αγώνα Τρεβίζο – Αρμάνι.

Νεοφώτιστοι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι η αλήθεια είναι ότι δεν τρέλαναν κόσμο με την εικόνα τους στα φιλικά, με το ρόστερ τους να χαρακτηρίζεται μέτριο. Σ’ αυτό φιγουράρουν τα ονόματα των Λόγκαν (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και… πολλών άλλων), Αλεξέι Νίκολιτς (πλέι μέικερ), Τζόρνταν Παρκς (φόργουορντ), Ισαάκ Φοτού (φόργουορντ) και Τσαρλς Κουκ (γκαρντ).

Από την άλλη πλευρά, βρίσκουμε ένα Μιλάνο απαλλαγμένο από το… ανέκδοτο που λέγεται Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Πέταξε στη θάλασσα αρκετά εκατομμύρια ευρώ ο Τζόρτζιο Αρμάνι μέχρι να καταλάβει ότι έπρεπε να κάνει την υπέρβαση στο θέμα προπονητή. Τελικά, κατάφερε να «ψήσει» τον Ετορε Μεσίνα (αν έλεγε «όχι» ο Ιταλός τεχνικός, τη δουλειά θα έπαιρνε ο Τσάβι Πασκουάλ), με τον επί σειρά ετών συνεργάτη του τεράστιου Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο των Σ.

Α. Σπερς να δείχνει με το καλημέρα τις άγριες διαθέσεις του (κόπηκαν τα… γελάκια και η αδιαφορία κάποιων παικτών – τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μετακόμισε στη Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ).

Εξαιρετικό το ρόστερ της Αρμάνι, πολύ καλή η εικόνα της στα φιλικά. Σπουδαίες προσθήκες οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέλβιν Μακ, θα προσφέρουν πολύτιμες λύσεις οι Πολ Μπιλίγκα, Ααρον Γουάιτ και Μάικλ Ρολ.

Σκεφτόμουν πολλά γι’ αυτό το ματς (για παράδειγμα το Under 72,5 πόντους της Τρεβίζο), όμως τελικά «κόλλησα» με το χάντικαπ του ημιχρόνου…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης