4136

Billaras

Τελευταίο “μάθημα” γιά το 2012!

Καλώς τους! Εδώ είμαστε, πάλι με αγγλίδες, αυτές παίζουν, αυτές ξέρουμε, αυτές εμπιστευόμαστε τώρα τις γιορτές! Οι οποίες (στοιχηματικές) γιορτές, ως τώρα καλά πάνε. Στα δύο τελευταία μπετ, παρά το αυξημένο ρίσκο, “μάζεψα” μιά ισοπαλία και στην Boxing Day μιά νίκη. Που θα μπορούσε να ήταν μεγάλη με έστω ένα σημείο ακόμα, αλλά…αχάριστος δεν είμαι, κέρδη έγραψα και αυτό με νοιάζει.

Να'ναι καλά τα μεγάλα σημεία. Η τακτική προφανώς μένει η ίδια. Ας παίζουν όσοι θέλουν τις (κάθε) Σίτι και Λίβερπουλ. Δικά μου λεφτά παίζουν και χάνουν; Μυαλό κάποιοι (και δυστυχώς πολλοί) δεν θα βάλουν ποτέ. Εδώ λοιπόν, το…χαβά μας. Εχουμε τώρα μιά αγωνιστική μπροστά μας που μοιάζει καλή. Ως πολύ καλή. Και έχω ξαναγράψει ότι καλή είναι μιά αγωνιστική ΟΧΙ αν έχει…μπετά, αλλά αν έχει παικτικές αξίες, αν υπάρχουν λάθη των μπουκ.

Τι θα γίνει μέσα στο τερέν δεν το ξέρω. Μάντης δεν είμαι. Στοιχεία αναλύω και κινούμαι αναλόγως. Γι αυτό λοιπόν, το μενού μοιάζει καλό. Αν παρατηρήσετε στη συνέχεια, θα δείτε μια αλληλουχία. Δεν κινούμαι ξεκάρφωτα. Κάποιες που έπαιξα πρόσφατα θα τις ξαναπαίξω, κάποιες που κόντραρα πρόσφατα θα τις ξανακοντράρω. Ανασταλτικοί παράγοντες; 1)Ο καιρός.

Ξεκίνησα να γράφω αργά ψάχνοντας …πόση βροχή θα πέσει! Ηδη έχουμε οκτώ αναβολές, από δύο-τρεις σε κάθε κατηγορία (1η, 2η και Κόνφερενς). Δεν με επηρέασαν πολύ. Οκ, Νορθάμπτον κοίταγα και Σουίντον ήταν καλό φαβορί, αλλά τις…δέχομαι. Ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες. Οπως και να΄χει, τα περισσότερα γήπεδα θα είναι είτε επιβαρυμένα (λασπουριά με λίγα λόγια), είτε …λιμνούλες.

Ειδικά όσο κατεβαίνουμε κατηγορίες. Και οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπ' όψην μας αυτό. 2)Οι μεταβολές στις αποδόσεις. Μπήκα στο chat βράδυ Τετάρτης και με όσα παιδιά ήταν εκεί αναλύσαμε τα ματς τα σημερινά, με τις αποδόσεις εκείνες που είχαμε. Και όντως εκείνη την ώρα είχαμε…δωράκια. Εχω παίξει κάτι, από τότε. Δεν θα σας πω τι.

Δεν έχει νόημα. Απλώς τότε είχαμε μεγάλες ευκαιρίες, τώρα έχουμε απλώς καλά μπετ γιατί οι μπουκ διόρθωσαν σαφώς τα αρχικά σφάλματά τους. Οποιος κοιτάει τζίρους και μεταβολές είναι εύκολο να τα βρει… Πάμε τώρα στο παρασύνθημα… Η αρχική μου διαλογή είχε ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάπου…18-19 ματς! Πολλά. Πάρα πολλά. Χρειαζόταν γενναίο μαχαίρι.

Υπήρχε μιά πεντάδα από Championship (Γουένσντεϊ, Πάλας, Μπλάκπουλ, Ιπσουιτς, Πιτέρμπορο), μιά επτάδα από 1η (Κρου, Κόβεντρι, Γέοβιλ, Ντόνκαστερ, Νοτς Κάουντι, Γουόλσολ, Σουίντον), μιά πεντάδα από 2η (Οξφορντ, Πορτ Βέιλ, Σάουθεντ, Μπάρνετ, Νορθάμπτον), μαζί και η Ινβερνές και η Κιντερμνίστερ. Ολα μαζί….δεκαεννέα ματς!!! Τι παρατηρείτε; ΤΙΠΟΤΑ από Premier League!!! Διαγράφεται ολη.

Και όταν λέω όλη, το εννοώ. ΔΕΝ θα παίξω ούτε Τσέλσι αύριο. Γενικά δεν θα παίξω ΤΊΠΟΤΑ αύριο. Δεν θα βάλω στήλη. Τα κοίταξα, αποφάσισα εύκολα. Σήμερα ποντάρισμα, την Τρίτη ξανά, στην Πρωτοχρονιά. Επίσης, σόρρυ γιά τους “συμβατικούς” παίκτες, αλλά όταν έχω ΜΟΝΟ άγγλους στο μενού και απανωτές αγωνιστικές και κάμποσες παικτικές αξίες, παρολάκια, over/under, g/g και τέτοια ΔΕΝ με απασχολούν.

Αυτά από…10 Γενάρη και μετά πάλι. Κοιτάξτε τώρα πως μαζεύονται τα 19 αρχικά ματς (που ήταν και στο πινακάκι της εφημερίδας, αναφέρθηκαν και χθες στο ράδιο): Τρία από αυτά έχουν αναβληθεί (Σουίντον, Νοτς Κάουντι, Νορθάμπτον). Αποφασίζω…εύκολα να μην παίξω μικρομεσαία. Αρα αμέσως έξω οι Οξφορντ, Σάουθεντ, Π. Βέιλ. Πήγα στα 13! Και ξεκινάω: Εξω η Ινβερνές, έκανε λίγα νερά προχθές, δεν είναι και κάτι τρομερό η απόδοσή της.

Εξω η Κιντερμνίστερ, έχει πάει…τραίνο και ίσως φρενάρει σήμερα. Η προπονητική λέει μαξιμουμ 10 ματς σερί με καλές εμφανίσεις-αποτελέσματα. Είναι στα οκτώ αυτή εδώ. Στο όριο. Και προχθές δεν ήταν και τόσο πειστική. Εν ολίγοις έχει φύγει από το “πικ” φόρμας. Θα αρχίσει να φρενάρει και φοβάμαι το σήμερα (σε συνδυασμό με γήπεδο ίσως…λίμνη, ενώ είναι και βραδυνό το ματς, σημαντικό κι αυτό).

Εξω η Μπάρνετ. Σκάλωσα άσχημα με τον διωγμό χθες του Ρόμπσον. Ο ασίσταντ (ουσιαστικά 1ος προπονητής) μάθαινε τα κατατόπια στον Ντάβιτς. Θεώρησαν στην ομαδούλα μετά τις δύο νίκες ότι ο ολλανδός τα…έμαθε καλά τα χωριουδάκια και έφαγαν τον Ρόμπσον; Και αν ναι, οι παίκτες πως το πήραν; Θα απέχω ελέω αυτής της είδησης. Ετσι, ΗΔΗ πήγα στα 10 από τα 19.

Και μάλιστα ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, ελέω κακών γηπέδων. Αποφεύγω εντελώς Κόνφερενς και 2η Αγγλίας. Οχι τυχαία. Αρα, εχω μιά δεκάδα σε Championship και 1η. Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Πάλας, Μπλάκπουλ, Ιπσουιτς, Πιτέρμπορο από την Championship και Κρου, Κόβεντρι, Γέοβιλ, Ντόνκαστερ, Γουόλσολ από την 1η. Αμέσως βλέπετε ότι τις…μισές τις είχα παίξει και προχθές.

Εχουν φόρμα. Μετά, αν δείτε και αντιπάλους, θα δείτε το ίδιο περίπου, ότι τις έχω ξανακοντράρει. Η αλληλουχία που λέγαμε. Δεν κινούμαι ξεκάρφωτα… Και θα κάνω παιχνίδι εδώ. Με αυτά τα δέκα. Θα τα μειώσω κι άλλο. Ποιά είναι τα πρώτα υποψήφια να φύγουν; 1)Η Μπλάκπουλ, γιατί σέβομαι και την εξαιρετική φέτος Μίντλεσμπρο. 2)ΗΚρου γιατί ένα ματς έκρινε τη ζυγαριά, το Ολνταμ-Ντόνκαστερ προχθές.

Αδικεί το 1-2 την Ολνταμ, αρα δεν είναι τόσο εύκολο να την κοντάρω σήμερα. 3)Η…Ντόνκαστερ. Γιά τον ίδιο λόγο. Δεν έπαιξε καλά προχθές, απλώς ήταν τυχερή.Και η Πρέστον δεν είναι Ολνταμ.4) Η Γέοβιλ. Ομάδα που άρπαξε τριάρα προχθές, είναι χλωμό να την παίξω, αν και η Πόρτσμουθ δεν βλέπεται, έχει παραδώσει πνεύμα. Εδώ αποφάσισα με βαριά καρδιά, γιατί είδα ότι το Φράτον Παρκ θα είναι μάλλον γιά…πόλο, παρά γιά μπάλα.

Που να μπλέκω… Και έτσι, κατέβηκα στην εξάδα. Κοιτάξτε βήμα-βήμα πως κινούμαι. Η ΔΙΑΛΟΓΗ (και ο τρόπος που γίνεται, κινούμενος αφαιρετικά) είναι το Α και το Ω. Η εξάδα αυτή είναι καλή. Θα τα κάνω πέντε. Θα σβήσω την Κρ.Πάλας. Ναι μεν ήρθε ο ΜακΛις στην Νότιγχαμ (ψωνίσαν από σβέρκο), αλλά ο καταλύτης της απόφασής μου είναι ότι δεν βλέπω καλά την Πάλας τελευταία.

Αλλιώς θα όρμαγα. Πάσο κι εδώ. Και μένω με πέντε…. Γουένσντεϊ, Ιπσουϊτς, Πιτέρμπορο, Κόβεντρι, Γουόλσολ. Κοινός παρανομαστής;;; ΟΛΕΣ σε φόρμα, όλες από μεγάλες νίκες. Και…όλες αουτσάιντερ. Αρα, ΑΠΟ ΧΕΡΙ, έχω παίξει σωστά. Ας φάνε …πέντε η καθεμιά. Ολο και κάποιος βλάκας θα βρεθεί να πει την χαζομάρα του. Απαξιώ. Εγώ ξερω ότι θα έχω παίξει σωστά, τελεία και παύλα.

Γιατί πάω και ανάποδα! Στις αντιπαλους! Χάτερσφιλντ οκτώ χωρίς νίκη. Γουλβς από φάπα ολκής, Μπρίστολ Σίτι με 2-2-7 εντός, ΜΚ Ντονς από ήττα σοκ και με σοβαρές απουσίες και Λέιτον από…απραξία και τελευταίο ματς μιά τριάρα εντός έδρας! Αρα, καλά είμαι. Κοντράρω ντεφορμέ, παίζω φορμαρισμένες, έχω καλή απόδοση, όλα τα άλλα περισσεύουν.

Θα ήταν και…τέλεια αν έμεναν οι αρχικές αποδόσεις. Κάτι 4.20 στην Κόβεντρι, κάτι 3.40 στην Γουένσντεϊ, κάτι 3.75 στην Γουόλσολ, κάτι 3.20 την Πιτέρμπορο, κάτι 3.60 στην Ιπσουίτς. Εκεί πλέον θα ήταν το ιδανικό. Να είχα αυτές τις αποδόσεις και να είχα και…λιακάδα. Θα όρμαγα…σαν ταύρος. Τώρα, με κακοκαιρία και βουτιά αποδόσεων, απλώς θα…παίξω καλά.

Κάνω μιά τελευταία παύση. Τσεκάρω τον καιρό, τσεκάρω τυχόν νέες αναβολές, οι γραμμές αυτές γράφονται 12.50…. Δεν έχω άλλες, σταυρώνω τα δάχτυλα να μείνουν τα ματς ως έχουν. Τσιγάρο, ώρα να κοιτάξω τζίρους και αποδόσεις. Είμαι οκ και στους τζίρους, δεν βλέπω τίποτα “περίεργο” (σ.σ περίεργο από χθες είναι μόνο το εξωφρενικό ποντάρισμα στην Κέμπριτζ).

Και καταλήγω στις αποδόσεις. Σε σχέση με αυτές που ανέφερα παραπάνω, τώρα έχω: Γουένσντεϊ στο 3.00, Πιτέρμπορο στο 2.80, Ιπσουιτς στο 3.30, Κόβεντρι στο 3.75 και Γουόλσολ στο 3.10. Κοιτάξτε την τεράστια ψαλίδα-πτώση. Αν εγώ πχ έπαιξα την Τετάρτη δυάδα Πιτέρμπορο-Γουόλσολ, πήγα 12 φορές τα λεφτά μου. Τώρα παίρνω 8,7 φορές τα λεφτά μου. Τρομακτική διαφορά (ειδικά σε βάθος χρόνου) που όποιος δεν την αντιλαμβάνεται και πει “έλα μωρέ, δώσε έσυ σημεία και δεν τρέχει κάστανο”, απλώς πρέπει να το γυρίσει στο τάβλι και να αφήσει το κουμάρι! Καταλήγω: ΟΛΟ το σημερινό κείμενο, προσπάθησα να είναι ένα ΜΑΘΗΜΑ.

Ανεξάρτητα αποτελέσματος. Να δείτε όλοι βήμα-βήμα πως κινούμαι εδώ και τρεις μέρες. Πρώτη διαλογή, ανάγνωση λαθών των μπουκ, early bets, δευτερη διαλογή, αποδόσεις, τζίροι, καιρός, αφαιρετικές κινήσεις, τελική ευθεία….. Πως θα παίξω εδώ στην στήλη, ανεξάρτητα από το τι εχω ήδη κάνει από νωρίς;; (και το έδωσα και σε εσάς, όποιος ήταν στο chat προχθές, τα είδε).

Θα κινηθώ με “σκαλοπάτια”. Ετσι το λένε αυτό. Στοίχημα-πυραμίδα! Μιά δυάδα που μου κάνει περισσότερο (Πιτέρμπορο-Γουόλσολ). Ενα trixie με αυτές συν την Ιπσουιτς σε trixie. Yankee με αυτές συν την Γουένσντεϊ και τέλος…. κάνω κι ένα (παρωχημένο 3-4-5 με όλες μέσα!! Ξέρω, σας…κούφανα λίγο. Αλλά τα δεδομένα είναι απλά! 1)ΔΕΝ παίζω κάθε μέρα.

Σημαντικότατο. Αλλιώς κινούμαι όταν έχω Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη πχ Champions League και καπάκι το Σάββατο πρωταθλήματα κι αλλιώς τώρα. 2)Μου αρέσουν και τα πέντε, βασικό αυτό. 3)Γιορτές είναι, το έγραψα και προχθές, το 3-4-5 είναι η…σημερινή μου “παλαβομάρα” και “ροπή γιά τζόγο και έκρηξη αδρεναλίνης”. 4)Εχω κέρδη. Βασικότατο κι αυτό.

Αν δεν είχα, θα ήμουν σαφώς μαζεμένος!!! Οποιος ΔΕΝ πληροί και τις τέσσερις παραπάνω προυποθέσεις (και αν δεν είναι και εξικειωμένος με το νησί), ας πάει πάσο. Ας παίξει…overάκια. Κανένα πρόβλημα. Εγώ πήρα μιά ισοπαλία, πήρα μιά νίκη, θα ξαναπαίξω την Τρίτη. Μιά χαρά είμαι, ας φάνε τάληρο και οι πέντε σήμερα. Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 26/12: 1368 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.868 μονάδες. Ποντάρισμα 29/12: Δυάδα: Πιτέρμπορο 2-Γουόλσολ 2 (8.7), με 103 μονάδες. Trixie με Πιτέρμπορο 2 (2.80)-Γουόλσολ 2 (3.10)-Ιπσουϊτς 2 (3.30), με 60 μονάδες σε κάθε δυάδα (180) και 20 στην τριάδα. Ολο μαζί 200 μονάδες. Yankee με Πιτέρμπορο 2 (2.80)-Γουόλσολ 2 (3.10)-Ιπσουϊτς 2 (3.

30)-Γουένσντεϊ 2 (3.00), με 40 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 240), με 20 σε κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 330 μονάδες. Σύστημα 3-4-5, με Πιτέρμπορο 2 (2.80)-Γουόλσολ 2 (3.10)-Ιπσουϊτς 2 (3.30)-Γουένσντεϊ 2 (3.00) – Κόβεντρι (3.75), με 17 μονάδες σε κάθε τριάδα (σύνολο 170), με 12 μονάδες σε κάθε τετράδα (σύνολο 60) και 5 στην πεντάδα. Ολο μαζί 235 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 868 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.000 μονάδες. Κοιτάξτε κάτι: Πέραν των αποδόσεων που έχουν σαφώς ρίσκο, σήμερα ΟΛΟ το παιχνίδι μου έχει ρίσκο. Μπορεί να τα χάσω και όλα.Είναι διαφορετικό από άλλες φορές. Με την “πυραμίδα” στοχεύεις ψηλά. Αν πάει καλά η μέρα, θα είναι εξαιρετικά τα κέρδη. Και ανάποδα. Αν δεν πάει καλά, δύσκολα να πάρω λεφτά πίσω.

Αλλά είπαμε. Γιά τέσσερις λόγους σήμερα θα παίξω έτσι… ΤΟ “μυστικό” ας το πούμε, σήμερα είναι ότι…με αυτό τον τρόπο, δεν παίζω πολλά. Θα μπορούσα να παίξω πάνω από 1000 μονάδες. Δεν το κάνω. Αυτά. Κλείσαμε. Προσπάθησα στο τελευταίο κείμενο του 2012 να δείξω σε όλους “τι και πως”. Οσο πιό αναλυτικά μπορούσα. Μακάρι να πληρωθούμε κιόλας, οι προϋποθέσεις είναι καλές.

Αν όχι, εδώ θα είμαστε και το…2013, την Τρίτη δηλαδή! Πολλές ευχές γιά το νέο έτος, να περάσετε καλά, με υγεία και καλά μυαλά. Μυαλά χρειάζεται τούτη η χώρα στις δύσκολες στιγμές της. Ραντεβού ξανά την Πρωτοχρονιά με νέο κέιμενο, και εφημερίδα (όχι όμως ράδιο, όπως δεν θα κάνω ράδιο και την επόμενη Παρασκεύη, θα αφήσω μόνο του τον Μάκη, να …ξεκούραστω λίγο κάπου εκτός Ελλάδος).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras