660

Billaras

Τελικοί ως…κερασάκια!

Τώρα τι λένε; Καλό καλοκαίρι; Αμα έξω έχει 30+ βαθμούς, άμα ψάχνεσαι γιά θάλασσα, άμα κανονίζεις να δεις τον τελικό σε βεράντα με παρέα κι άμα έχεις κάνει εκπομπή με τον Μάκη Μηνδρινό όχι σε στούντιο αλλά σε πισίνες και μπαράκια (ελπίζω να την είδατε στο κανάλι της Kingbet στο youtube, αν όχι πρόλαβαίνετε ακόμα), τότε…καλοκαίριασε.

Τα πρωταθλήματα πάπαλα, τελειώνει τώρα και η Β’ Ισπανίας (άνοστο φινάλε, το έλεγξα), μένουν μερικά μπαράζ και τελικοί τώρα και από Τετάρτη…Ιούνιος.

Και μάλιστα Ιούνιος άνευ EURO ή Μουντιάλ. Κανονικά το EURO έπρεπε να γίνει πρόπερσι και όχι πέρυσι και τώρα, φέτος, να έχουμε Μουντιάλ. Τελικά το ένα έγινε πέρυσι λόγω κορωνοϊού και το άλλο θα γίνει τέλη Νοέμβρη στο Κατάρ γιατί αν το έκαναν τώρα θα ταβλιαζόντουσαν όλοι απ΄τη ζέστη!

Οπότε, από Τετάρτη θα κάνουμε απολογισμούς, θα κλεισει και τυπικά μιά εξαιρετική σαιζόν, θα ασχοληθούμε -χωρίς μπετ αλλά με ιδέες- και με τις Εθνικές που έρχονται μέσα του μήνα και μετά…διακοπές.

Εδώ-γνωστά αυτά τόσα χρόνια- δεν παίζουμε γιά να παίζουμε. Ούτε σας βάζουμε στο μύλο του μπουκ. Ούτε τα ξέρουμε όλα. Σοβαρό κουμάρι ακριβώς σε 60 μέρες ξανά. Τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου. Η σαιζόν είναι 10μηνη, όχι 12μηνη. Οποιος δεν σταματάει, κακό του κεφαλιού του. ΦΥΣΙΚΑ, θα είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Αν προκύψει κάτι, θα το δείτε.

Και επίσης, θα έχουμε παιχνίδι από Αφρική μεριά γιατί εκεί έχουμε και ειδικό και γνώστη και πολλά ματς. Να’ναι καλά το Tzini!

Αnyway, αυτά θα τα πούμε κι από Τρίτη. Προς το παρόν, πάμε στον τελικό (ή μάλλον στους τελικούς, μαζί με τις εγγλεζούλες).

Στο Λίβερπουλ-Ρεάλ τι να λέμε τώρα, τόσα τρόπαια μαζεμένα (6+13), μόνο αν παίζουν Μίλαν-Ρεάλ μαζεύονται περισσότερα.

Τα ειχαν “ξαναπει” σχετικά πρόσφατα, όταν η Ρεάλ κέρδισε, αλλά ας όψεται ο Κάριους που επνιγε τα γκολ τότε (και το ολίγον ύπουλο μαρκάρισμα του Ράμος στον Σαλάχ νωρίς). Τώρα δεν έχουμε ούτε Κάριους απο τη μιά, ούτε Ράμος απ΄την άλλη.

Δεν θέλω να σταθώ σε στατιστικά της κάθε ομάδας, τεράστια κλαμπ, τεράστιοι προπονητές στους πάγκους, ότι και να πούμε είναι λίγο.

Ισως να είναι σκοπιμότερο να δούμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια σε τελικούς Champions League.

Την τελευταία τριετία λοιπόν, κυριαρχεί το under και το no goal. Πέρυσι 1-0, πρόπερσι 1-0, παραπρόπερσι 2-0. Ο τελευταίος τελικός με over και g/g ήταν…Ρεάλ-Λίβερπουλ 3-1 στο 2017/18! Αυτό λέει πολλά. Και μάλιστα, από τότε και πιό πίσω, έχουμε σερί οκτώ τελικών με γκολ εκατέρωθεν.

Γιά να ξαναβρούμε under και no goal πρέπει να φτάσουμε στον…Μουρίνιο και την Ιντερ, 2-0 την Μπάγερν το 2010.

Εκτιμώ λοιπόν ότι το ζευγάρι τούτο εδώ θα “επαναφέρει” την τάξη, θα επιστρέψουν τα γκολ. Τρία χρόνια no goal και under είναι πολλά. Γιά το over/under δεν…υπογράφω, αλλά το g/g είναι πιθανότατο, έχουμε δύο ομάδες που παράγουν, δεν καταστρέφουν.

Να πάμε και στα πιό δύσκολα, σε σημείο; Νομίζω είναι πανθομολογούμενο ότι η Λίβερπουλ είναι καλύτερη ομάδα. Σε όλες τις γραμμές έχεις παιχταράδες. Και συνολικά έχει παίξει καλύτερα φέτος. Γιά ένα τσακ δεν έχει ήδη τρεμπλ και σήμερα να κυνηγάει το θαύμα του 4 στα 4. Και δικαίως είναι το φαβορί από τους μπουκμέικερς. Όμως, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος (ειδικά σε τελικό).

Πόσο φαβορί έπρεπε να είναι; Στο 2.00 που την έχουμε, οι μπουκ μας λένε “50% γιά νίκη”. Εχει τόσο; Και ανάποδα, το 3.50 της Ρεάλ μας λέει “28,5% γιά νίκη”. Τα θεωρείτε σωστά; Οταν βγήκε το ζευγάρι, η Ρεάλ αρχικά ήταν στο 4.00. Κι εκεί είχε λάθος. Τώρα στο 3.50 οριακά θα πω ότι είναι σωστά. Αντε εγώ να τα εδινα 2.20 άσο με 3.30 διπλό. Και εδώ που τα λέμε, η ισοπαλία έχει ψηλή απόδοση (3,75) και έχει να εμφανιστεί και χρόνια, απ το Ρεάλ-Ατλέτικο του 2016 (πάλι μέσα η Ρεάλ).

Δηλαδή, με την Ρεάλ σε τελικό, μπορεί να επιστρέψει και το g/g και η ισοπαλία! Βρε λέτε;

Με το άστρο που έχει η ισπανική ομάδα δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς να την κοντράρω. Την έχει πάρει η ρέντα (μην το πω αλλιώς) απ’ το χεράκι και την πάει. Θα την πάει all the way; Πρώτα Τσέλσι, μετά Σίτι, μετά Λίβερπουλ; Θα ξεπαστρέψει όλη την τριάδα της Premier Leaugue; Δεν το αποκλείω καθόλου, τη σέβομαι την κ…δία και η Ρεάλ την έχει μαζί της.

Με κάποιο τρόπο ψυχανεμίζομαι ότι θα τα καταφέρει.

Σκόρερς κλασικά Μπενζεμά/Σαλάχ και κλείσαμε. Να τα συνοψίσω; Ισοπαλία ή Ρεάλ. Στο Χ-2 δηλαδή, ή κατάκτηση Ρεάλ γιά να τα καλύψετε όλα. Πιθανότατο g/g και μάλλον 1-1 (μην πω και 2-2 το οποίο έχει να εμφανιστεί από το 1958 παρακαλώ, πάλι μέσα η Ρεάλ, τότε με τη Μίλαν, 3-2 στην παράταση) και σκόρερς οι γνωστοί “δολοφόνοι”.

Κάντε ότι συνδυασμό θέλετε με combo, να περάσει η βραδιά ωραία, δεν είναι γιά σοβαρό κουμάρι, έμπνευση και ρέντα θέλει (και οι μπουκ απόψε θα κονομήσουν ότι και να γίνει, τα μπετ έχουν μοιραστεί πολύ).

Εγώ θα παίξω ενα mixed grill με Μπενζεμά any time/κατάκτηση Ρεάλ/g-g που δίνει 5,50. Ακομα ένα…πολυ απλό με Μπενζεμά any time/Σαλάχ any time (επίσης δίνει 5,50), ένα ακόμα με τους δύο αυτούς αλλά με over 1,5 σουτ στο τέρμα από τον καθένα (αυτό δίνει 4,75), και τέλος, κάτι ψιλά σε σκορ 1-1 (7,00) και 2-2 (13,00).

Και έκλεισα. Αμα έρθει 1-1 ή 2-2 στα 90′ με σκόρερς αυτούς και το πάρει η Ρεάλ μετά, θα…έχω βγάλει καλό μεροκάματο. Το βέβαιο είναι ότι θα το απολαύσω (και φυσικά θα είμαι στο chat μαζί σας). Οι τελικοί πλέον είναι κερασάκια γιά τη σαιζόν.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, αλλά και αύριο, έχουμε…Γουέμπλεϊ. Σήμερα έχουμε τον τελικό της Λιγκ 2 μεταξύ Μάνσφιλντ-Πορτ Βέιλ και αύριο μεταξύ Χάτερσφιλντ-Νότιγχαμ γιά την άνοδο από την Championship στην Premier League.

Κοινώς, το πιό…ακριβό ματς του πλανήτη. Είναι πολλά τα λεφτά Αρή. Ή μήπως…Βαγγέλη;

Στοιχηματικά, οι μπουκ δεν κάνουν λάθος, ελαφρυ φαβορί η Μάνσφιλντ στο ένα ματς και μεγαλύτερο φαβορί η Νότιγχαμ στο άλλο. Θυμίζω, τεχνικός στη Μάνσφιλντ ο Νάιτζελ Κλαφ, γιός του μεγάλου Μπράιαν. Και ο Νάιτζελ έχει παίξει φυσικά και στη Νότιγχαμ πολλά χρόνια.

Αρα, ίσως…χαρεί διπλά το διήμερο και γιά την ομάδα που κοουτσάρει αλλά και την ομάδα που αγαπάει κι έχει παίξει, την ομάδα του…φημισμένου μπαμπά του. Θα έπαιζα δυάδα Μάνσφιλντ/Νότιγχαμ αν και είναι οριακά, με πιθανά τα under (στο 1-0 τα βλέπω και τα δύο). Τίμιες αποδόσεις, έχουν και πρώιμη και τα δύο. Αν θέλετε κάποιο ειδικό, θα έβαζα κάτι ψιλά στον Μπρέναν Τζόνσον, τον πιτσιρικά εξτρέμ της Νότιγχαμ που φέτος έβγαλε μάτια (και πολλών “μεγάλων”) με 16 γκολ (στο 3,50 το any time, στο 7,50 να σκοράρει πρώτος).

Τώρα κλείσαμε, απολαύστε τα μεγάλα ματς, θα είμαι chat και απόψε φυσικά αλλά ΚΑΙ αύριο την ώρα της Νότιγχαμ! Και νέα στήλη Τρίτη ή Τετάρτη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras