1542

Κώστας Ζαφείρης

Τελικός από το… πουθενά

Γεια χαρά σε όλους… Ζόρικα τα τελευταία εικοσιτετράωρα για πολλούς και διάφορους λόγους, βάρυνε το κλίμα ακόμη περισσότερο την Κυριακή με τον χαμό του Κόμπι, της κορούλας του και των άλλων εφτά συνανθρώπων μας. Την… κάνουν σιγά σιγά εκείνοι με τους οποίους μεγαλώσαμε, ξενυχτήσαμε, γελάσαμε, πανηγυρίσαμε, κλάψαμε, «στραβώσαμε», ανατριχιάσαμε.

Με λίγα λόγια φεύγουν αυτοί που μας προκάλεσαν έντονα συναισθήματα… Στενάχωρο…

Πάμε, όμως, στα δικά μας.

Απόψε, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο «κλουβί» της Ράστα Βέχτα για την 13η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Μία και σήμερα έμειναν, δηλαδή, για να πέσει η αυλαία και η Ενωση έτσι όπως τα έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες (προέρχεται από τρεις κολλητές ήττες) κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό.

Απλά, αναφέρω σ’ αυτό το σημείο ότι πριν 10 ημέρες η ομάδα του Παπαθεοδώρου ήταν στην πρώτη τριάδα των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μαζί με την Τενερίφη και την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Με ρεκόρ 7-5 και στην 4η θέση του 2ου ομίλου η ΑΕΚ, στο 6-6 η τιμιότατη Ράστα Βέχτα και στην 5η θέση, ενώ υπενθυμίζω ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, οι Γερμανοί είχαν αποδράσει με το ροζ φύλλο (75-79).

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, σε περίπτωση… στραβής σήμερα το βράδυ για την ΑΕΚ, το πράγμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL θα δυσκολέψει. Και μιλάμε για μία ομάδα που ο μίνιμουμ στόχος της είναι η συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ πληρώνει την απώλεια του Σαντ – Ρος που μετακόμισε στη Μόσχα, τον τραυματισμό του κίλερ της, Λάνγκφορντ, ενώ νοκ άουτ για το επόμενο δίμηνο έχει τεθεί και ο χρήσιμος πλέι μέικερ, Γκίκας.

Η άφιξη του πολύπειρου Νίκου Ζήση ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Ενωση, την ίδια ώρα που στην Ράστα Βέχτα αγωνιούν για την κατάσταση του καλού Αμερικανού γκαρντ, Ντέιβις, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.

Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι η ΑΕΚ προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ και η νίκη της αποτελεί την βάση του παιχνιδιού μου απόψε.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης