983

Billaras

Τελικός με…μάθημα διαχείρισης!

Oι παρακάτω γραμμές κανονικά θα γραφόντουσαν την Τρίτη. Σε ένα κείμενο απολογισμού. Θα υπάρξει φυσικά τέτοιο, ως ανασκόπηση του EURO, αλλά αυτές οι γραμμές πρέπει-έτσι τα έφερε η διοργάνωση- να γραφτούν τώρα.

Τι λένε αυτές οι γραμμές; Λένε βασικά “γιατί δεν πρέπει να παίξω τίποτα στον τελικό”. Αυτό λένε. Εξηγούν το γιατί.

Εγραφα πριν το ξεκίνημα του EURO κάποια βασικά, πως θα προχωρούσα στη διοργάνωση.

Βάρος στο live, στο pre game παιχνίδι και πολύ-πολύ προσεκτικά και μαζεμένα στα μακροχρόνια. Και ανέλυα τους λόγους.

Εγιναν λοιπόν 50 απο τα 51 παιχνίδια. Χωρίς να υπάρχουν τεράστιες αποδόσεις στο παιχνίδι μου αφού δεν “εβλεπα” και…δεν ήρθαν κιόλας, μπόμπες. Εσκασαν μόλις τρεις, όλες οι άλλες εκπλήξεις ήταν της ισοπαλίας. Εγώ ρίσκαρα μονάχα σε μιά μπόμπα, στο Ισπανία-Κροατία που το πήρα ως push, με draw no bet.

Πήρα το μπετ πίσω κοινώς. Και συνήθως πορευόμουν με δυάδες ή combos.

Τι έγραψε λοιπόν το…ταμπλό;

Επαιξα 86 μονάδες pre game. Combos, μονά, ειδικά, τα πάντα όλα ήταν σε 86 μονάδες. Πόσα πήρα πίσω; 103,77. Κέρδος. Κέρδος 17,77 μονάδες, είχα και ένα push, το ανέφερα ήδη. Τελευταία νική η προχθεσινή με την ωραία δυάδα των ημιτελικών. Κέρδος λοιπόν, παρά τις ατυχίες σε 2-3 πολύ καλά πονταρίσματα.

Πάμε στο live. Επαιξα 11 μονάδες. Κέρδισα…μιά φορά, αλλά…τι μία; Μιά και καλή! Και όλοι ξέρετε ότι αν είχα παίξει έστω μισή μονάδα και στη δυάδα, θα βλέπατε πρασινη και την συνολική κάβα του live. Μικρή σημασία εχει όμως. Το κάνατε οι περισσότεροι, αυτό μετράει. Αναφέρομαι φυσικά σε εκείνη τη βραδιά των…δύο 2-2 (γέλια)! Μαζεμένα, “χτυπήθηκαν” στο ημίχρονο, έφεραν 17 μονάδες.

Η δυάδα έστω και με μισή μονάδα θα έφερνε ακόμα 60! Οπως και να έχει, αυτό που κρατάω είναι: Μπετ 11, κέρδος 17, στην τσέπη 6 κέρδος καθαρό.

Αρα, ΟΛΟ το EURO πήγε καλά. Οκ, δεν έγινε το μπαμ του 2016 (και εξήγησα και το γιατί, αφού…δεν ήρθαν μεγάλα σημεία), αλλά πήγε καλά. Εφερε σε pre game και σε live (σε μένα) 24 μονάδες καθαρού κέρδους. Χωρίς να παίξουμε διάφορα…χαζά (γέλαγα με όσα έβλεπα αριστερά και δεξιά), χωρις να σας βάλουμε στον μύλο του μπουκ, χωρίς “ακρότητες” και υπεραναλύσεις.

Ομορφα και απλά.

Και πάμε στα μακροχρόνια…. Εσκουζα να είστε μαζεμένοι. Οπως ήμουν κι εγώ. Επαιξα 38 μονάδες αρχικά και ακόμα 2 πριν λίγο καιρό, στον Στέρλινγκ. Σύνολο 40 μονάδες.

Οσα χάθηκαν, έχουν ήδη αφαιρεθεί, η κάβα έχει ενημερωθεί. Και έχω πάρει πίσω…2,5 μονάδες, απ΄τον Σεφέροβιτς (που ήρθε με 3 γκολ μαζί με τον Σακίρι 1ος σκόρερ Ελβετίας).

Γι αυτό και δεν βλέπετε την κάβα να έχει 245,5 μονάδες. Γιατί έχουν αφαιρεθεί τα χαμένα μακροχρόνια. Θυμίζω, μπήκα στο EURO με +209 μονάδες.

Και πάμε στο παρασύνθημα: “Τρέχουν” ακόμα 14,5 μονάδες μακροχρόνιων. Είναι 9,5 μονάδες γιά την κατάκτηση απο Ιταλία στο 4,2 (ήταν σε διπλή ευκαιρία μαζί με την Γαλλία). Είναι οι 2 του Στέρλινγκ οι πρόσφατες, είναι οι 2 στον Ιμόμπιλε και είναι και δύο μπετ των 0,5 μονάδων σε δίδυμα Ιταλία/Κέιν και Ιταλία/Ιμόμπιλε, απόδοσης 101 το καθένα.

Θεωρώ ότι οι 2 του Ιμόμπιλε και οι 0,5 του Ιταλία/Ιμόμπιλε έχουν καεί, εκτός αν…γίνει θαυμα με χατ τρικ. Πολύ δύσκολο είναι και του Στέρλινγκ, θέλει 2 γκολ γιά να πιάσει τους Ρονάλντο και Σικ, να πληρωθώ το 1/3 του μπετ άπαξ και θα είναι 3 οι 1οι σκόρερς με 5 γκολ.

Μένουν όμως δύο ΣΟΒΑΡΑ μπετ. Ιταλία κατάκτηση που μου φέρνει 39,9 μονάδες, άρα 30,4 καθαρές και το δίδυμο Ιταλία/Κέιν απόδοσης 101.

Ενα γκολ αν βάλει ο Κέιν που τώρα έχει τέσσερα και φυσικά το πάρει η Ιταλία, θα είναι ακόμα 33,6Χ0,5=16,8 μονάδες. Θα είναι διά 3, άπαξ και θα έχουμε τρεις 1ους σκόρερς. Και αυτό δεν είναι απίθανο.

Με λίγα λόγια: Εχω σοβαρές τύχες να πάρω είτε 30,4, είτε 46,7 μονάδες καθαρού κέρδους. Ειτε με τροπαιούχο Ιταλία, είτε με Ιταλία+Κέιν. Οκ, ακραίο και να πάρω ακόμα περισσότερες, αν βάλει 2 ο Κέιν και το πάρει η Ιταλία (πχ 2-2 με Κέιν η Αγγλία και παράταση ή πέναλτι να το σηκώσει η Ιταλία).

Και ανάποδα: Αν χάσει η Ιταλία, αν το πάρει η Αγγλία, σκέτο Κέιν δεν έχω, έχω “σκέτο” Στέρλινγκ. Οπότε πολύ πιθανό να χαθούν και οι 14,5 μονάδες που “τρέχουν”. Και τι θα σημαίνει αυτό;

Θα σημαίνει ΙΣΟΠΑΛΙΑ. Θα έχω μπει με 209, θα έχω κερδίσει σε pre game και live, θα έχω χάσει σε μακροχρόνια και θα κλείσω τη σαιζόν με 205.8! Καμιά διαφορά! Σαν να μην έπαιξα!

Ας πάω λοιπόν στο κακό σενάριο.

Οτι τα χάνω. Το θεωρείτε κακό αποτέσμα; Οοοοοολο το EURO, όπως και οοοοολο αυτό το κείμενο, είναι ΜΑΘΗΜΑ διαχείρισης. EURO έρχονται και φεύγουν, όπως και οι σαιζόν. Το μάθημα μένει. Και σας κάνει καλύτερους. Γιατί φώναζα “οχι” σε μεγάλα μακροχρόνια; Τώρα το βλέπετε. Αν δεν είχα παίξει τίποτα, κανένα, τώρα θα είχα ακόμα 25,5 μονάδες κέρδους, όσες ήδη έχω “σβήσει” απ΄τα χαμένα μακροχρόνια.

Και θα έπαιζα…άπλας στον τελικό ότι ήθελα.

Τώρα πλέον, γιατί να το κάνω; Γιατι να ποντάρω κάτι; Οι πιθανότητες είναι δύο. Ειτε θα κερδίσω, είτε θα φέρω ισοπαλία. Σε καμιά περίπτωση δεν θα χάσω. Εχω bets να “τρέχουν”, θέλω Ιταλία, θέλω και Ιταλία/Κέιν, γιατί να ποντάρω κάτι άλλο;

Προτίμησα να μιλήσω, να γράψω μάλλον, αμιγώς στοιχηματικά γιατί εδώ είναι το ζουμάκι.

Να σας γράψω γιά τον τελικό; Ή γιά όσα έγιναν στους ημιτελικούς; Ας το κάνω με ένα copy, όσα έγραψα στην Kingbet:

“Να το ξεκαθαρίσω: Η Αγγλία δίκαια είναι στον τελικό. Απλά είναι εκεί με άδικο τρόπο. Το “δίκαια στον τελικό” περιλαμβάνει έξι ματς, περιλαμβάνει σύγκριση με τις αντιπάλους της, περιλαμβάνει όλο το πακέτο. Ακόμα και το ματς με την Δανία.

Οπου συνολικά ναι, ήταν κι εκεί καλύτερη σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στους πάγκους (ο Δανός έκανε γκάφα με την τριπλή αλλαγή στο 67′ και την αλλαγή συστήματος, έκτοτε η Δανία δεν ξεμύτισε/απείλησε).

Ομως, γιά να πάμε στο παρασύνθημα, ο τρόπος ήταν άδικος. Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Ούτε υποψία. Μπορεί αυτό να μην δινόταν φάουλ καν στο μπάσκετ! Ο Στέρλινγκ κάνει βουτιά (και είναι…γνωστός ύποπτος, στην Premier League τον ξέρουν).

Και ο Μάκελι σαν να περιμένει την ευκαιρία να το δώσει. Γνωστός “πεναλτακιας” διαιτητής, το περίμενα ότι θα δώσει πέναλτι, το έλεγα με τους φίλους του Betsellers στο chat. Και μάλιστα, ενώ όλοι (εκτός των…Αγγλων) συμφωνούν ότι δεν υπάρχει πέναλτι-είδα δηλώσεις και Βενγκέρ και Μουρίνιο, ακόμα και του…Κλάτενμπεργκ-υπάρχει και άλλη “αβλεψία” απ΄τον Ολλανδό διαιτητή.

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος: “When an extra ball, other object or animal enters the field of play during the match, the referee must: stop play (and restart with a dropped ball) only if it interferes with play unless the ball is going into the goal and the interference does not prevent a defending player playing the ball, the goal is awarded if the ball enters the goal (even if contact was made with the ball) unless the interference was by the attacking team. Allow play to continue if it does not interfere with play and have it removed at the earliest possible opportunity”.

Στη φάση, την ώρα που ο Στέρλινγκ μπαίνει από δεξιά, υπάρχει δεύτερη μπάλα ακριβώς δίπλα του, εντός αγωνιστικού χώρου. Ούτε η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, ούτε ήταν στην άλλη περιοχή. Η φάση λοιπόν έπρεπε να σταματήσει εκείνη τη στιγμή, στο ξεκίνημά της. Λάθος στο λάθος απ΄τον Μάκελι λοιπόν…

Ομως, ας κλείσουμε με τον δεύτερο ημιτελικό όπως ανοίξαμε.

Μαϊμού το πέναλτι, δίκαιη η πρόκριση της Αγγλίας. Και φυσικά, πολλά μπράβο, βαθιά υπόκλιση, στην Δανία. Σκεφτείτε μιά ομάδα που στο 1ο ματς χάνει τον Ερικσεν, είναι σε σοκ και την βάζουν να παίξει, κάνει 2η ήττα, αλλά έχει το σθένος να αντεπιτεθεί, να προκριθεί, να παίξει καλή μπάλα, να αναδείξει παίκτες, να μας δώσει ωραία μπάλα. Ο Σμάιχελ προχθές έμοιαζε ανίκητος, μόνο από αυτογκόλ και από επαναφορά σε πέναλτι νικήθηκε! Και μαζί του οι άλλοι συνοδοιπόροι, με κορυφαίο τον πιτσιρικά της Σαμπντόρια, τον Ντάμσγκαρντ.

Ατόφιο ταλέντο που θα πάει ψηλά!

Οσο γιά το Ιταλία-Ισπανία; Θεωρώ πως ο Μαντσίνι το φοβήθηκε λίγο παραπάνω, γύρισε την ομάδα πιό πίσω απ’ όσο την έχουμε συνηθίσει, αλλά all and all, φυσικά και η Ιταλία δικαιώς είναι στον τελικό. Δικαιότατα. Και με ωραίο ποδόσφαιρο. Και μπορεί ο Μαντσίνι να μην ήταν σε καλή μέρα, αλλά την…χοντρή πατάτα την έκανε ο Λουίς Ενρίκε.

Οταν ένας παίκτης χάνει πέναλτι ξανά και ξανά, δεν τον βάζεις στη ρουλέτα. Ο Μπαπέ ήταν αδιανόητα αγχωμένος στο EURO, τον έβαλε στο τελευταίο πέναλτι ο Ντεσάν, έξω η Γαλλία. Τώρα ο Ενρίκε έβαλε τον Μοράτα. Μα είναι δυνατόν; Σαν να υπογράφεις τον θάνατό σου. Το χάνει, αντίο ζωή.

Φτάσαμε μ’αυτά και μ’αυτά στο φινάλε. Στο μεγάλο φινάλε.

Διάβαζα χθες μιά ανάλυση, πέρασαν 302 αγώνες (σε επίπεδο FIFA και UEFA) γιά να φτάσουν ως το φινάλε τα λιοντάρια. Με την Ιταλία έχει κακή παράδοση, 1-2-4 λέει το ταμπλό, ξεκάθαρα οι Ιταλοί έχουν το πάνω χέρι.

Απ’το ένδοξο 2004 και μετά, όλοι οι τελικοί είναι no goal. Η Ελλαδα 1-0, η Ισπανία 1-0 το 2008, η Ισπανία 4-0 το 2012 και η Πορτογαλία 1-0 στην παράταση (με 0-0 φυσικά στα 90′) το 2016.

Και το 2000 (1-1) και το 1996 (1-1) και το 1992 (2-0) βλέπουμε μικρά σκορ. Τα 1-0 και τα 1-1 έχουν την τιμητική τους, εκτός από το 2012. Και αν δεν το προσέξατε, επίσης από το 2004, η γηπεδούχος το..χάνει. Πορτογαλία από εμάς τότε, Γαλλία από Πορτογαλία το 2016!

Τι θα έπαιζα αν δεν περίμενα κανένα μακροχρόνιο; Δεν αποκλείω ο έτερος Ολλανδός διαιτητής (Κάιπερς) να βοηθήσει “λίγο” κι αυτός την Αγγλία, στο Γουέμπλεϊ είμαστε εξάλλου (εγινε γνωστό ότι θα ειναι και ο ίδιος Ολλανδός VARίστας που “δεν είδε” τίποτα στη φάση του Στέρλινγκ).

Οι μπουκμέικερς τα έχουν μοιρασμένα, οριακό, μικρό φαβορί η Αγγλία και πολύ χαμηλά το Χ (στο 3.00). Συμφωνώ μαζί τους. Οι Αγγλοι δεν έχουν τεσταριστεί πολύ, με την Γερμανία λίγο και προχθές λίγο. Ο Σο ας πούμε, δεν θα κάνει 30 ανεβάσματα όπως έκανε σε όλα τα ματς. Οι Ιταλοί δεν είναι κορόιδα, το αντίθετο, είναι αυτό που λέμε “κωλοπετσωμένοι”.

Και δεν αποκλείω, επειδή τους έχω ζήσει του Αγγλους, να αγχωθούν πολύ. Είδατε προχθές τον Πίκφορντ; Ετρεμε! Ειδικά αν κάνει 1-0 η Ιταλία (πολύ καθοριστικό το 1ο γκολ στο ματς).

Θα έπαιζα λοιπόν ισοπαλία, σκορ 1-1 και να κριθεί στα πέναλτι. Αυτά τα τρία θα ήταν τα μπετ μου”.

ΑΥΤΑ έγραψα στην Kingbet και ισχύουν φυσικά και τώρα.

Θέλετε να παίξετε; Κάντε το. Εγώ δεν θα το κάνω pre game. Θα παρακαλάω γιά νίκη Ιταλίας ή έστω ισοπαλία και να το πάρει μετά. Και να βάλει ένα ο Κέιν. Ας είναι 2-1, ας είναι 1-1 (πάντα με γκολ από Κέιν, αλλιώς και με “μισό ιταλικό μηδέν” μιά χαρά είμαι).

Τι ΜΠΟΡΩ να κάνω; Θα το δείτε στο chat την Κυριακή! Μπορώ να κάνω μιά κάλυψη των μακροχρόνιων, αλλά μονάχα στο live.

Pre game δεν μπορώ, δεν αξίζει κάτι. Ομως, αν μου κάνει το 1-0 η Ιταλία, τότε αλλάζει. Μπορώ να κάνω ένα bet κάλυψης σε “κατάκτηση Αγγλίας” που πλέον θα πληρώνει καλά. Αυτό έχω κατά νου. Οποτε…το νου σας κι εσείς (αν έχετε φυσικά τα ίδια μακροχρόνια με μένα).

Τίποτα άλλο, ραντεβού στο chat δίνουμε, λέω να το ξενυχτίσω την Κυριακή, να δω και Βραζιλία-Αργεντινή τον τελικό του Copa America (ήδη έδωσε bet ο Thassios), νέα στήλη την Τρίτη με (περισσότερο) αγωνιστικό κείμενο, σαν ανασκόπηση, συνέχεια στοιχηματικού απολογισμού αλλά και…ΝΙΚΗΤΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ! Θα κάτσω Δευτερα βράδυ να δω ποιοί μαντέψατε σωστά! Ισως το κάνω σε “ανοιχτό” κείμενο, σε Editorial.

Forza Azzuri!!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras