2141

Billaras

Τερπνόν μετά ωφελίμου!

Τώρα εγώ τι να γράψω; Ο απολογισμός θα γίνει την αλλη εβδομάδα, δεν ακουμπάω κάτι άλλο πλην τελικού, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει νέα στήλη. Πάμε γιά Τρίτη με πρώτο μέρος απολογισμού. Ο Μάκης λοιπόν, τα ειπε…περίπου όλα. Ο τελικός έχει “ότι θέλετε”. Ο αδερφός μου ο Βασίλης εκ Λαρίσης, τα…είπε επίσης όλα στο (απολαυστικό) blog of the week, προφανώς από την σκοπιά της Λίβερπουλ (θα ήθελα να έχω κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από την σκοπιά ενός οπαδού της Ρεάλ).

Εμείς οι ουδέτεροι τι ζητάμε; Το…τερπνόν μετά του ωφελίμου! Να δούμε ωραία μπάλα και να πληρωθούμε, δύο σε ένα (γέλια). Αν δω τον τελικό ψυχρά, θα το διαβάσετε και παρακάτω, αγωνιστικά θα πω “Ρεάλ”. Υπερτερεί παρασάγγας σε εμπειρία αλλά και σε εναλλακτικές. Και αυτά μετράνε. Αλλά ως ένα σημείο, γιατί…σε 90' όλα γίνονται, κανόνας απαράβατος.

Στοιχηματικά όμως, δεν μπορώ να πω “Ρεάλ”. Διαβασμένες αποδόσεις, στο…χιλιοστό. Ομοίως και τα over/under, τα g/g. Ε, ή θα πήγαινα σε fun bet σκόρερ, ή θα πήγαινα σε σκοράκια. Να μην τα ψειρίζω. Βραδάκι Παρασκευής, όσοι πήρατε Kingbet ξέρετε ήδη τι θα παίξω, οπότε ας μην ξαναγράφω τα ίδια απλά αλλαζοντας παραγράφους. Θα κάνω copy paste ένος μέρους απ' ότι έβαλα (γραμμένα από χθες δηλαδή) στην εφημερίδα.

Αυτά παίζω: “Ξεκινάω από τα βασικά. Μιλάμε γιά δύο ομάδες που δίνουν έμφαση στο γκολ και παράλληλα έχουν αμυντικά ζητήματα. Το είδαμε άπειρες φορές. Βάζουν-τρώνε γκολ. Τρομερές επιθέσεις-μέτριες άμυνες. Το κρατάμε αυτό λοιπόν. Ως 1-2-Χ, δεν υπάρχει κάπου αξία. Οι μπουκ το έχουν διαβάσει πολύ σωστά το ματς. Είναι φαβορί η Ρεάλ, έχει 3 στα 3 την τελευταία 4ετία.

Σε 4 τελικούς, πήγε στους 3 και τους πήρε. Η Λίβερπουλ και έχασε τον τελευταίο της (2-1 από τη Μίλαν το 2007 στην Αθήνα), και έχασε και αυτóν του Europa League to 2016, ενώ αν συγκρίνουμε και προπονητές, ο Ζιντάν…δεν έχει χάσει τελικό και ο Κλοπ έχει πάρει έναν, πολύ μακρινό, νομίζω με την Μάιντζ. Σωστά λοιπόν η Ρεάλ είναι φαβορί. Και γιά να εμβαθύνω, η τεράστια διαφορά της είναι οι εναλλακτικές από τον πάγκο.

Ο Κλοπ κοιτάει πάγκο και τι να βάλει αν χάνει ας πούμε; Ο Ζιντάν κοιτάει πάγκο και συνήθως εκεί έχει Μπενζεμά και Μπέιλ! Αν με ρωτάτε λοιπόν, εκεί θα κριθεί. Θα το πάρει η Ρεάλ (αν και θα ήθελα Λίβερπουλ να σπάσει η μονοτονία) επειδή έχει μεγαλύτερο οπλοστάσιο. Και εμπειρία. Διάβασα ένα άρθρο, τα μετάλλια μεταξύ παικτών Ρεάλ-Λίβερπουλ είναι…40-0! Οι μεν έχουν το know how, έχουν ψωμοτύρι τους τελικούς, οι δε πλήρη άγνοια σε αυτό.

Κλείνουμε με σημείο, δεν παίζω κάτι, δεν υπάρχει αξία. Κλείνω και με over/under. Τα είπαμε, σκοράρουν αφειδώς, τρώνε όμως κιόλας, αλλά τα over είναι της πλάκας, ακόμα και over 3.5 δίνει μόλις 2.10. Αν κάποιος μου πει “Ρεάλ και over 3.5” (που δίνει σε combo 4.5) θα συμφωνήσω αγωνιστικα, αλλά όχι στοιχηματικά γιατί δεν έχει αξία. Οταν έχουμε 2.20 (ο άσος) Χ 2.

10 (το over 3.5) μας κάνει 4.62 και όχι 4.5. Κλείνω και με g/g. Ακου…1.45! Από το 2004 (Πόρτο-Μονακό 3-0) ως και φέτος, μόνο ένας τελικός δεν ήταν g/g. Αυτός του Μουρίνιο, Ιντερ-Μπάγερν 2-0 το 2010. Οι άλλοι 12 ήταν όλοι g/g αλλά η απόδοση είναι απαγορευτική. Το ξαναγράφω: Προφανώς και δίνω τύχη σε Ρεάλ/over/g.g αλλά δεν φτουράνε. Και στοίχημα παίζουμε με τις αποδόσεις, όχι κουτουρού.

Να πάμε σε σκόρερ; Ψίχουλα. Πολύ υποψιασμένοι κι εδώ οι μπουκ. Μου…πέρασε απο το μυαλό το “τελευταίο γκολ του αγώνα ο Ράμος” που..το'χει ξανακάνει, ξελασπώνει συχνά τη Ρεάλ και δίνει 15.00. Αλλά οκ, είναι τζόκερ. Και οι συνήθεις ύποπτοι πληρώνουν λίγα… Τι (απ)έμεινε; Τα σκορ. Εδώ θα σταθώ… Με δεδομένο ότι περιμένουμε γκολ, κοιταώ ιστορικά στοιχεία.

Γύρισα 30 χρόνια πίσω. Από τη σαιζόν 1987-1988. Τριάντα τελικοί. Εχουν έρθει όλα μα όλα τα πιθανά σκορ! Εκτός από δύο. Το 2-2 και το 3-2! Εχει έρθει ακόμα και 3-3 και μη ρωτάτε ποιός το έφερε, η ..Λίβερπουλ φυσικά στην Πόλη. Γιά να πάω πιό πίσω, 2-2 ηρθε ένα και μοναδικό το 1957-1958 και..το έφερε η Ρεάλ (με τη Μίλαν, τότε 3-2 στην παράταση) και 3-2 ήρθε ένα και μοναδικό το 1960-1961 (Μπενφίκα-Μπάρτσα).

Σαν…πολλά δεν μαζεύτηκαν; Κανένα 3-2 και 2-2 εδώ και 30 χρόνια, ένα 2-2 και ένα 3-2 από το 1956, ήμασταν αγέννητοι οι περισσότεροι! Και -σατανικά ίσως- το μοναδικό 3-3 ήταν από τη Λίβερπουλ, το μοναδικό 2-2 από τη Ρεάλ! Θέλετε να πάμε στο φέτος; Η Ρεάλ έφερε και 3-2 και 2-2 (με Ντόρτμουντ και Μπάγερν), η Λίβερπουλ έφερε και 2-2 και 3-3 (με Σεβίλλη). Καταλήγω: Σκοράκια.

Ψηλά σκοράκια. Να βρέξει γκολ, να δούμε θέαμα και να πληρωθούμε (σε καλές αποδόσεις) κιόλας. Παίζω το 2-2 καθώς και 3-2 και 2-3! Αν παίξω και το 3-3 θα ξεφύγω και θα χάσω την αξία. Το 2-2 δίνει περίπου 10.00, θα βάλω παραπάνω εδώ ενώ το 3-2 Ρεάλ δίνει περίπου 19.00 και το 2-3 Λίβερπουλ δίνει 21.00 και θα βάλω λιγότερα έτσι ώστε να παίρνω τα ίδια με ότι και να βγει.

Ας είναι 2-2 στο 89' και μετά….όποιος θέλει, αν θέλει, ας το βάλει”. Αυτά έγραψα και δεν τ'αλλάζω. Ο Μάκης έβαλε λεφτά στο 2-2, εγώ το πάω και λίγο παραπέρα, βασιζόμενος και στην “καθυστέρηση”. Αν γίνει νωρίς (εννοώ πριν το 75') 3-2 ή 2-3 ίσως καλυφθώ με next goal (μην έρθει κανένα 3-3 και πάθω….μίνι-εγκεφαλικό). Χαλαρά φυσικά, είναι το τελευταίο μπετ της σαιζόν (ξέχασα να αναφέρω, δεν ακουμπάω και κάτι από τους τελικούς των εγγλέζικων πλέι οφ, αλλά θα τους δω με αγωνία).

Καλά να περάσετε όλοι το τριήμερο, νέα στήλη την Τρίτη! Υπολοιπο Μαίου: -14 μονάδες. Ποντάρισμα 26/5: ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-2 ΣΚΟΡ (10.00) με 2 μονάδες. ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 3-2 ΣΚΟΡ (19.00) με 1 μονάδα. ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-3 ΣΚΟΡ (21.00) με 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -18 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras