1897

Κώστας Ζαφείρης

Την έχει κάνει σοβαρή

 

Γεια χαρά… Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν θυμίζει σε πολλά την ομάδα των δύο προηγούμενων ετών και η εικόνα της δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρουσίασαν στο παρκέ οι Μπαρτζώκας και Αλόνσο. Ο πολύπειρος Πέσιτς έχει μετατρέψει τους «μπλαουγκράνα» σε ένα σοβαρό σύνολο, το οποίο ο αντίπαλος το σέβεται. Με λίγα λόγια ο 69χρονος Σέρβος τεχνικός προσπαθεί να μπει στα παπούτσια του Πασκουάλ και να οδηγήσει την ομάδα της Βαρκελώνης σε ήρεμα νερά και… κατ’ επέκταση – επιτέλους – στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Με ρεκόρ 12-9 η Μπάρτσα βρίσκεται στο κατόπι της Εφές (4η, ρεκόρ 13-8), ενώ στο «σπίτι» της έχει μειώσει – φέτος – τα «δώρα» (6-3, έχει χάσει από Φενέρ, Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ). Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμούμε το γεγονός ότι η ομάδα του Πέσιτς απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της ισπανικής λίγκας. Κάτι «λέει» κι αυτό.

Απόψε, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Ζαλγκίρις (13η, ρεκόρ 8-13, εκτός έδρας 4-6), η οποία χωρίς υπερβολή παίζει τα ρέστα της. Μία νίκη στα εφτά τελευταία για τους Λιθουανούς που αν φύγουν και σήμερα με άδεια χέρια, τότε δύσκολα θα μείνουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου στο κόλπο της οχτάδας. Όμως, με όση συμπάθεια κι αν βλέπω τη δουλειά που κάνει από πέρυσι στην Ζαλγκίρις ο Σάρας (μάλιστα φέτος έχοντας μεγαλύτερο μπάτζετ στη διάθεσή του), δεν πάει το χέρι μου στο διπλό.

Ο Πέσιτς περιμένει με άγριες διαθέσεις τον Γιασικεβίτσιους (το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Σέρβος είχε απαντήσει με τρομερή δήλωση στα σενάρια περί άφιξης του Σάρας στην Βαρκελώνη: «αν έρθει, θα είναι για να είναι τρίτος βοηθός μου»). Οι σχέσεις των δύο ανδρών εδώ και χρόνια παραμένουν σε κάκιστο σημείο και η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής των ισπανών είχε πανηγυρίσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο το διπλό του πρώτου γύρου στο Κάουνας (η Μπάρτσα είχε επικρατήσει 88-85).

Χωρίς απουσίες οι δύο ομάδες (αποθεραπεύτηκαν οι Καβαλιάουσκας, Βέστερμαν στην Ζαλγκίρις), πάνοπλοι και οι Ισπανοί.

Εδρα, ποιότητα, βάθος πάγκου, ψυχολογία και αγωνιστική κατάσταση με σπρώχνουν στη νίκη των «μπλαουγκράνα».

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης