1386

Κώστας Ζαφείρης

Την έχει κοιτάξει στα μάτια…

Γεια χαρά σε όλους… Μία ακόμα «πινελιά» από την ισραηλινή λίγκα μπήκε στο πινακάκι και αφορά το παιχνίδι της Χάποελ Ιερουσαλήμ κόντρα στην Μακάμπι.

Παρά τις… βίαιες αλλαγές που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο ρόστερ της ομάδας του Οντετ Κάτας λόγω του Covid – 19, η Χάποελ παραμένει ισχυρή και διεκδικήτρια του τίτλου. Αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (κεκλεισμένων των θυρών φυσικά) την «ομάδα του λαού» για την προτελευταία αγωνιστική του «γκρουπ των νικητών» θέλοντας να αποδείξει για άλλη μία φορά φέτος ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την αρμάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η αλήθεια είναι ότι και να νικήσει απόψε η Χάποελ του Τζέιμς Φελντέιν (είναι ο ηγέτης της) θα χρειαστεί ένα μίνι θαύμα στο φινάλε του ομίλου (δηλαδή εντός έδρας ήττα της Μακάμπι από την Ρισόν) για να μπει αυτή ως πρώτη στο τελικό στάδιο του πρωταθλήματος, στο οποίο θα κριθεί και το ποιος θα σηκώσει την κούπα.

Οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί φέτος άλλες πέντε φορές και η Χάποελ προηγείται με 3-2.

Εχει αποδείξει, δηλαδή, ότι μπορεί να βάλει κάτω την ισχυρή αντίπαλό της. Χωρίς φρέσκα αγωνιστικά προβλήματα οι γηπεδούχοι, ενισχυμένη με τον σέντερ Χάντερ (γύρισε από τραυματισμό) και ίσως τον – επίσης ψηλό – Εϊσι η Μακάμπι. Σταθερά εκτός ο σκόρερ Τάιλερ Ντόρσεϊ (σε καραντίνα).

Πέντε μονάδες από μένα στο +4,5 της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης