1940

Κώστας Ζαφείρης

Την αδικούν οι αποδόσεις

Γεια χαρά… Καλή χρονιά σε όλους με ΥΓΕΙΑ!

 

Τζάμπολ σήμερα στο TOP-16 του Γιούροκαπ (οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων, με τις δύο πρώτες να εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Βέβαια και οι 16 μονομάχοι θα κυνηγήσουν την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς αυτή δίνει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση).

Το παιχνίδι που μπήκε στο… ραντάρ μου από την 1η στροφή του TOP-16 είναι αυτό που θα διεξαχθεί στη φωλιά των «νυχτερίδων» ανάμεσα στην Βαλένθια και την Μάλαγα (ο Ερυθρός Αστέρας και η Λιμόζ οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου). Η αλήθεια είναι ότι οι «νυχτερίδες» του Χάουμε Πονσαρνάου βρίσκονται στο καλύτερό τους φεγγάρι από την έναρξη της σεζόν (μετρούν 8 κολλητές νίκες σε ACB και Γιούροκαπ), την ίδια ώρα που η Μάλαγα του Λουίς Κασιμίρο αν εξαιρέσουμε τη βαριά εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την Μπασκόνια πριν δέκα ημέρες (για την ACB), η απόδοσή της κινείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα τόσο στην σούπερ απαιτητική ισπανική λίγκα όσο και στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μου αρέσει πολύ η εικόνα που βγάζει στο παρκέ η ομάδα της Ανδαλουσίας και νομίζω ότι οι αποδόσεις την αδικούν. Παίζω το +10,5 της Μάλαγα για μεγαλύτερη ασφάλεια και «κολλάω» σ’ αυτό με τη… μία το άσο ημίχρονο – άσο τελικό στην αυριανή κόντρα της Εφές (ρεκόρ 9-6, στην 4η θέση με συγκάτοικο τον Ολυμπιακό) με την Μπάγερν (ρεκόρ 8-7, στην 6η θέση παρέα με την Μπαρτσελόνα) για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Δεν θέλω να σας κουράσω γράφοντας τα ίδια και τα ίδια όσον αφορά τους Τούρκους. Την φετινή σεζόν είναι «άλλη» ομάδα (κι ας έβαλαν 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο στην Βαρκελώνη). Ποιοτικό το ρόστερ τους, καλός προπονητής ο γίγαντας Αταμάν, θα ψάξουν μία πειστική εμφάνιση μετά τις τέσσερις ήττες τους στα πέντε τελευταία. Σέβομαι πολύ την δουλειά του Ντέγιαν Ράντονιτς στους Βαυαρούς, όμως εκτιμώ πως οι Γερμανοί θα φύγουν με σκυμμένο κεφάλι αύριο από το «Σινάν Ερντέμ Ντομ».

Παίζω την επικράτηση της Εφές από το ημίχρονο.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης