4165

Billaras

Της αμύνης τα παιδιά!

Καλημέρες!Εδώ είμαστε, η …ξενερωσιά καλά κρατεί, αλλά πρέπει ακόμα να περιμένουμε. Το τοπίο παραμένει θολό (τι θολό, σκέτη καταχνιά είναι), η αβεβαιότητα υπάρχει, όλοι ψάχνονται τι να κάνουν, που και πως και αν θα παίξουν…. Αν είχα κάποιο νέο, θα το έγραφα. Δεν έχω. Χθες στο ράδιο, το 60-70% των μηνυμάτων ήταν γιά το φλέγον θέμα, αντί να είναι γιά τα ματς που έρχονται.

Στο chat εδώ στο Betsellers, τα ίδια. Μύλος γενικά. Οπότε, ότι είχα γράψει, ισχύει: Ο καθένας πράττει κατά το δοκούν, συνολικά “παίζουμε άμυνα” και περιμένουμε…. Πάμε στο παιχνίδι αυτό καθαυτό. Ελάχιστα ασχολήθηκα μεσοβδόμαδα, Τετάρτη-Πέμπτη δεν έπαιξα τίποτα, ντούκου πέρασαν οι μέρες. Αν θα θυμάμαι κάτι; Ναι, τα…απίστευτα πονταρίσματα που πήρε η Μπάρτσα (!!!), η Γιουνάιτεντ (!!!) και το Χ της Σαχτάρ (!!).

Μύρια πάνω τους (που χάθηκαν βεβαίως). Είναι να απορεί κανείς… Anyway, πάμε στα φρέσκα. Και όλα καλά να πήγαιναν τα πράγματα σε σχέση με το στοίχημα στην Ελλάδα, η μέρα πάλι μέτρια θα ήταν. Κατ' αρχάς, έχουμε το πρώτο σοβαρό κύμα κακοκαιρίας στην Κεντρική Ευρώπη. Το νου σας. Σχεδόν παντού χιόνια, κρύο, αναβολές, κακοί αγωνιστικοί χώροι.

Κατά δεύτερον, το πρόγραμμα είναι…λάιτ. Ειδικά εκτός Αγγλίας!! Κάτι Φιορεντίνα, Στουτγάρδη, Λόκερεν, Βαλανσιέν που είχα αρχικά κοιτάξει, τις έσβησα όλες. Τι μου έχει απομείνει εκτός νησιού; Μιά Ελτσε και μιά Νις. Αυτές οι δύο. Και μάλιστα, το σπανιόλικο είναι ζόρικο ματς, πολύ ζόρικο. Ως “καθαρό” σημείο, μόνο τη Νις βλέπω. Γιά να μην το ψειρίζω λοιπόν, βάζω τη Νις στο σακούλι και…πορεύομαι.

Στο νησί, δεν αποκλείω κάμποσες ισοπαλίες. Θέλετε να κάνετε κανένα σύστημα με Χ;;; Αστον Βίλα, Ιπσουιτς, Τσάρλτον, Χάτερσφιλντ, Γουλβς, Μπρέντφορντ, Ρόδεραμ, είναι επτά πιθανότατες. Και μετά από….ξεσκαρτάρισμα μάλιστα. Οταν διαβάζετε να ξεκινάω τη στήλη με πιθανά Χ, παίρνετε και πρέφα πως είναι συνολικά η μέρα στα μάτια μου. Δεν ξέρω, ίσως παίξω κι εγώ χιναράκια τελικά, σε Βίλα-Χάτερσφιλντ-Μπρέντφορντ είναι νομίζω οι τρεις πιό πιθανές.

Δεν θα δείτε καμιά πρόταση με Χ, απλά ιδέες σας δίνω… Από εκεί και πέρα;;; Είχα εννιά σημεία, τα έκανα επτά. Εσβησα Σάουθεντ και Γιόρκ. Στο ένα έχουμε αλλαγή προπονητή στην αντίπαλο (Φλίτγουντ), στο άλλο έχουμε μικρή απόδοση. Οπότε, αφού κοίταξα κι αλλού (πχ πάλι γιά κόντρα είναι Τσέλσι και Αρσεναλ), έμεινα με μιά επτάδα!! Λιντς, ΚΠΡ, Γουίκομ, Κιντερμνίστερ, Τορκί, Εξετερ και Ντόνκαστερ.

Αυτές είναι. Δύο άσοι (Γουίκομ και Κιντερμνίστερ) και πέντε διπλά. Ολα μεγάλα, όλες αουτσάιντερ. Αν βάλω στο “κάδρο” και την Νις, πάω στα οκτώ σημεία, αυτά είναι σήμερα. Το ερώτημα είναι απλό: ΠΩΣ τις…ανακατεύω; Και ποιές αφήνω έξω;;;; Αν κάποιος παίζει ΟΠΑΠ, έχει δύο δρόμους. Ο ένας να μην…παίξει τίποτα. Πως να χωθείς σε αυτά με.

.τριάδες;;; Ο άλλος, να πάρει τα τρία που παίζονται δυάδες (Λιντς, ΚΠΡ, Νις) και να κάνει ένα trixie. Με τι αποδόσεις; Ε…χμ….ναι….αστείες είναι, αλλά…τι να σας πω; Τα λέω-γράφω 12 χρονάκια, τα ίδια να λέω πάλι;;; Οποιος δεν παίζει ΟΠΑΠ, έχει παραπάνω επιλογές (και …αποδόσεις). Θα αφήσω έξω κάποιες ακόμα. Λέω να αφήσω τις δύο γηπεδούχους.

Είναι σωστά φαβορί Γουίκομ και Κιντερμνίστερ, αλλά…ζορίζομαι να παίξω δύο ομάδες χαμηλών κατηγοριών σε δυάδα φαβορί, φοβάμαι και τον καιρό… Πήγα στις 5 (εγγλέζες)+1 (γαλλίδα). Τα ξανακοιτάω όπως κάνω συνήθως. Ετσι κι αλλιώς, χαλαρό θα είναι το παιχνίδι μου… Εδώ, επεμβαίνει ο…προσωπικός παράγοντας. Ξέρετε, έχω ένα “κόλλημα”.

Σπάζομαι όταν πρέπει να παίξω νωρίς. Να “ανοίξω” το παιχνίδι μου νωρίς. Χαζομάρα είναι, το ξέρω, αλλά..το έχω, τι να κάνω;;; Οπότε, θα αφήσω την Λιντς που παίζει στις 3. Εμειναν πέντε. Εντελώς βάση διαίσθησης, από τα πέντε που έμειναν αφήνω έξω και την Τορκί. Ξέρω ότι στην Μπράντφορντ έχουν το νου τους στο ματς-φωτιά με την Αρσεναλ, ξέρω ότι χθες έφαγαν μιά “φάπα” που τους απέκλεισαν στα χαρτιά από το Κύπελλο, ξέρω ότι η Τορκί είναι…τουλάχιστον ζημιάρα, αλλά ξέρω ότι η Μπράντφορντ είναι καλή ομάδα, έχει καλή έδρα, έχει βαριά φανέλα και μπορεί να βγάλει εγωισμό.

Οπότε, αυτή θα αφήσω. Και…καταλήγω. Τέσσερα ματσάκια. ΚΠΡ, Εξετερ, Ντόνκαστερ, Νις. Η γαλλίδα… σφήνα σε τρεις αγγλίδες. Και αυτό, ένα yankee, ένα 2-3-4, θα είναι και το μοναδικό μου παιχνίδι. Πάπαλα. Ούτε over/under, ούτε παρολί, ούτε μονά, φυσικά ούτε trading, τίποτα. Μιά τετράδα σε ζητούμενα. Φόρτωμα οι δυάδες, να μην χάσω αρχικά με το 50% ευστοχίας.

Η ΚΠΡ δύο ματς με Ρέντναπ “κουνιέται”, αν δεν κερδίσει κάνει αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στην Premier League (είναι στα 15 ματς χωρίς νίκη, όσες και η Σουίντον το 1993-94), η Γουίγκαν έχει σοβαρά προβλήματα στο κέντρο άμυνας, είναι και λίγο αφελής. Η Εξετερ ξέρει…άριστα την τακτική “κλέβω ματσάκια”και η Ροτσντέιλ και σε κακό φεγγάρι είναι και εντός συχνά γκελάρει.

Η Ντόνκαστερ έχει πέντε βασικούς πίσω (μεσοβδόμαδα είχε πέσει ίωση) και εκτός έδρας είναι σούπερ (7-2-1 παρακαλώ), ενώ στη Σουίντον που έχει κολλητές ήττες δεν ξέρω πως ο Ντι Κάνιο θα φτιάχνει (αν το φτιάχνει) το κλίμα κάθε φορά που αρχίζει να τα χώνει δημόσια στους παίκτες του. Τέλος, η Νις είναι καλά, παίζει μιά χαρά, η δουλειά του Πυέλ πλέον φαίνεται, είναι πέντε αήττητη (μέσα στην 5αδα έχει ισοπαλία στη Μασσαλία με 2-2 και νίκη επί της Παρί) και η Τρουά…μπάζει από παντού, σαν χαπάκια τα τρώει τα γκολ!!! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Κέρδη από 4/12: 324 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.384 μονάδες. Ποντάρισμα 8/12: Yankee (2-3-4 σύστημα με ζητούμενα): ΚΠΡ 2 (3.20)-Εξετερ 2 (2.75)-Ντόνκαστερ 2 (3.90)-Νις 2 (2.65). Από 60 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 360), από 20 σε κάθε τριάδα (σύνολο 80) και 14 στην τετράδα. Σύνολο 454 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 454 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.930 μονάδες. Η μικρότερη δυάδα δίνει 7.

28. Δηλαδή, με τις 60 μονάδες, αν έρθει το μίνιμουμ (50%, δύο στα τέσσερα και να είναι και τα μικρότερα σε απόδοση) παίρνω πίσω 437. Πάει να πεί…πατσίζω. Ή μαλλον χάνω, ένα πακέτο τσιγάρα! Με οποιαδήποτε άλλη δυάδα κερδίζω… δύο πακέτα τσιγάρα. Καλό κέρδος έρχεται με τρία από τα τέσσερα, αλλά η βάση μου πάντα θα είναι να μην χάσω. Τίποτα παραπάνω, καλά…κουράγια, τι άλλο να ευχηθώ; Σαφώς παίζω λιγότερα από ότι συνήθως, σαφώς “παίζω άμυνα” κι εγώ….

Ραντεβού πάλι αύριο, το μεσημεράκι (όπου αύριο έχει και καλύτερο μενού, έχω “καμάρια” τρία διπλά, Μίλαν-Γιουνάιτεντ-Τβέντε).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras