1496

Μάκης Μηνδρινός

Τις αδικούν οι αποδόσεις

Χαιρετώ! Τρεις άσοι και ένα διπλό ο απολογισμός των τεσσάρων πρώτων αγώνων της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν, όμως, εξαιρέσουμε το Αταλάντα – Βαλένθια 4-1 που οι Ιταλοί έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, στα άλλα τρία νομίζω ότι όλα παραμένουν ανοιχτά. Ακόμα και στο Τότεναμ – Λειψία, παρά το 0-1. Η Λειψία δεν έχει την εμπειρία, η Τότεναμ –ο Μουρίνιο- θα το παλέψει στη ρεβάνς.

Στο Γιουρόπα, ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι το πήγε αρκετά καλά το ματς με την Αρσεναλ. Δεν μπόρεσε να προηγηθεί στο πολύ δυνατό ξεκίνημα που είχε, στη συνέχεια είχαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και όσο πλησίαζε προς το τέλος περίμενες να γίνει αυτό που έγινε. Να ρισκάρει, δηλαδή, λίγο περισσότερο ο Μαρτίνς και να ανοιχτούν λίγο παραπάνω οι «ερυθρόλευκοι».

Σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικά όταν αντιμετωπίζει αγγλική ομάδα, αν δεν σκοράρεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φας μια κόντρα και να βρεθείς εκτεθειμένος. Αυτό έγινε την Πέμπτη το βράδυ.

Κατά τ’ άλλα, η Χετάφε απέδειξε πως δεν κάνει τυχαία τέτοια πορεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, επικρατώντας 2-0 του Αγιαξ, στο αποτέλεσμα που προκάλεσε το μεγαλύτερο «θόρυβο».

Και το ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία 0-3 είναι αξιοσημείωτο, όχι τόσο ως προς το αποτέλεσμα αλλά κυρίως ως προς την έκταση του σκορ. Ισως και το Αϊντραχτ – Σάλτσμπουργκ 4-1. Αυτά, μέσες-άκρες, με όσα έγιναν μεσοβδόμαδα.

Νέο κουπόνι μπροστά μας, φουλ αγωνιστική δράση στην Αγγλία, μάλλον όμως στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες εβδομάδες. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Τσέλσι – Τότεναμ: Δεν θα πω κάτι διαφορετικό για την Τσέλσι από αυτό που συζητήσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, πριν δηλαδή από την αναμέτρησή της με την Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project, από το καλοκαίρι που την ανέλαβε ο Λάμπαρντ. Λόγω και του μεταγραφικού ban, o Αγγλος προπονητής έδωσε πολλές ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες και ήδη πολλοί από αυτούς έχουν αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Όπως όμως κάθε ομάδα που βασίζεται σε αρκετούς νεαρούς παίκτες, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Με αποτέλεσμα η Τσέλσι ναι μεν να διεκδικεί την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμπνέει σιγουριά. Και για να το πάμε στο στοιχηματικό κομμάτι, η Τσέλσι δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να σηκώνει αποδόσεις 1.70 σε τέτοιου είδους ματς, όπως εκείνο με τη Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα, ή αυτό με την Τότεναμ το Σάββατο το μεσημέρι.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι δεν υπολογίζεται και ο Καντέ, άγνωστο αν θα παίξει και ο Εϊμπραχαμ.

Και έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: η Τότεναμ μπορεί; Θα ήμασταν «τυφλοί» αν δεν βλέπαμε ότι η ομάδα του Μουρίνιο δεν είναι στα καλύτερά της. Και πρέπει να πορευθεί από δω και πέρα χωρίς Κέιν αλλά και χωρίς Σον. Μεγάλο το πλήγμα. Το καλό είναι ότι δείχνει ενδιαφέροντας στοιχεία ο Ολλανδός Μπέργκουιν, ήταν καλός και στο 0-1 από τη Λειψία.

Αυτός θα τραβήξει το ζόρι στην επίθεση, μαζί με τον Μόουρα και τον Λο Σέλσο. Θεωρώ ότι σε τέτοια ματς ο Μουρίνιο είναι πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι σε παιχνίδια «τύπου Λειψία». Εκεί που δεν τον περιμένεις, εκεί που είναι αουτσάιντερ. Στη φάση που είναι λοιπόν και οι δύο ομάδες, θεωρώ ότι το 4,65 στο διπλό είναι υπερβολικό. Και ας έχει χάλια παράδοση η Τότεναμ στο Στάμφορντ Μπριτζ (ένα διπλό σε 30 χρόνια, το 2018) και ας έχει χάλια παράδοση ο Μουρίνιο στο γήπεδο της πρώην ομάδας του (ένα διπλό σε 6 επισκέψεις).

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι: Είναι πολύ περίεργη η περίοδος για τη Μάντσεστερ Σίτι και είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είδους αντίδραση θα βγάλει η ομάδα. Εκτός από το γεγονός ότι έχει τα θέματα της αγωνιστικά, έσκασε και η ιστορία με το ευρωπαϊκό ban και μπέρδεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο Γκουαρντιόλα βγαίνει και λέει ότι θα παραμείνει στη Σίτι ακόμα κι αν πέσει στη Λιγκ 1, τη στιγμή όμως που οι φήμες περί πρότασης της Γιουβέντους οργιάζουν. Πολλά τα ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα. Μέσα σε όλα αυτά, η Σίτι θα πρέπει να διαχειριστεί τα εναπομείναντα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ γνωρίζοντας ότι πρωτάθλημα δεν προλαβαίνει να πάρει, αλλά ακόμα περισσότερο να επιχειρήσει να κάνει την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός είναι ο καημός της όλα αυτά τα χρόνια, αυτός είναι και ο καημός του Πεπ. Και η Σίτι την Τετάρτη παίζει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν, όπως εξελίσσονται τα πράγματα.

Η Λέστερ δεν βγάζει τη φρεσκάδα που βλέπαμε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Λογικό είναι να κάνει και εκείνη την κοιλιά της.

Από την άλλη, βέβαια, ήταν δύσκολα ματς τα δύο τελευταία της, με Τσέλσι εντός (2-2) και με Γουλβς εκτός (0-0). Και το ματς με τη Σίτι είναι ιδιαίτερο: πάντα σ’ αυτά τα ματς γυαλίζει το μάτι τους, τους περιμένω και αύριο πολύ ψυχωμένους. Είναι μια σκέψη η Λέστερ στο 4,35.

* Πολύ ύπουλα επίσης τα Σαουθάμπτον – Αστον Βίλα (υπερβολές τα 5,00+) και Μάντσεστερ Γιουν.

– Γουότφορντ (6,00+). Ακόμα και το Αρσεναλ – Εβερτον, αλλά εδώ η απόδοση είναι πολύ ψυλλιασμένη.

* Πιθανό over και σε απόδοση πολύ υψηλότερη από αυτή που περίμενα, το Μπέρνλι – Μπόρνμουθ. Δεν ξέρω πως προέκυψε το 2,20!

Τσάμπιονσιπ

Η αγωνιστική δεν είναι καλή. Ή, μάλλον, δεν βρίσκω τίποτα ενδιαφέρον στοιχηματικά. Το αποψινό Ντέρμπι – Φούλαμ πιθανόν θα είναι ένα ωραίο ματς, τη Γουέστ Μπρομ δεν θέλω να την κοντράρω εκτός έδρας έστω κι αν η Μπρίστολ Σίτι είναι καλή ομάδα, ίσως οι αποδόσεις αδικούν λίγο την Κάρντιφ (στο Στόουκ) και… that’s all.

Λίγο πιο σοβαρά είδα τη Χάντερσφιλντ στο Σουόνσι. Στη λογική ότι οι Ουαλοί είναι σταθερά σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, πέντε χωρίς νίκη, εντελώς αναξιόπιστοι. Όχι ότι η Χάντερσφιλντ είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας, γι’ αυτό άλλωστε και δεν το βλέπω πιο σοβαρά. Τη θεωρώ, όμως, αρκετά ζημιάρα ομάδα, κάτι που φάνηκε και στο Ντέρμπι την προηγούμενη αγωνιστική (με καλή απόδοση πήρε το βαθμό – 1-1).

Αν διάλεγα ένα σημείο από την κατηγορία μάλλον εδώ θα πήγαινα, ειδικά αν το διπλό ακουμπούσε στο 4,00 (είναι στο 3,75).

Λιγκ 1

Και εδώ λίγα πράγματα. Μικρές σκέψεις για Γουίμπλεντον, η οποία υποδέχεται τη Μπλάκπουλ. Αμφότερες όχι στην ιδανικότερη κατάσταση, με τη γηπεδούχο όμως να είναι πολύ ανταγωνιστική εντός έδρας και την Μπλάκπουλ να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, έχοντας μόλις δύο διπλά φέτος.

Στο 3,20 ο άσος, νομίζω ότι σε ένα κακό πρόγραμμα, είναι ό,τι καλύτερο έχει αυτή η κατηγορία.

Λιγκ 2

Νιούπορτ – Μπράντφορντ: Περίπου δύο μήνες πριν από το φινάλε της σεζόν, δεν είναι ακριβώς ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία, όμως σιγά σιγά θα κοιτάζουμε και τη βαθμολογία. Στη Λιγκ 2 λοιπόν, η Νιούπορτ είναι αυτή τη στιγμή στο +10 από τη γραμμή υποβιβασμού και στο -12 από τα πλέι οφ.

ΟΚ, αντικειμενικά, δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Από την άλλη δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει πλέι οφ. Όχι επειδή βαθμολογικά δεν προλαβαίνει (εξάλλου έχει ματς λιγότερα), αλλά κυρίως επειδή αγωνιστική δεν μοιάζει ικανή να κάνει το κάτι παραπάνω.

Οι Ουαλοί είναι σε μια δύσκολη αγωνιστική περίοδο. Μέσα στον Φεβρουάριο έχει παίξει ήδη 6 ματς και σταθερά Σάββατο-Τρίτη (ή Τετάρτη).

Από αυτά τα 6 νίκησε μόνο τη Λέστερ U21 στο Τρόφι (1-0) και αυτό ήταν το μόνο (από τα 6 ) που βρήκε δίχτυα! Μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη, έχασε στα πέναλτι και από τη Σάλφορντ μένοντας εκτός τελικού Λιγκ Τρόφι και πλέον, με μόλις ένα γκολ στα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια, καλείται να συνέλθει. Πόσο εύκολο είναι θα φανεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή η Μπράντφορντ είναι στο -1 από τα πλέι οφ και μπροστά της σκάει μια καλή ευκαιρία να πετύχει μία –σπάνια, είναι η αλήθεια, για τα δεδομένα της- εκτός έδρας νίκη (τρία διπλά έχει όλα κι όλα).

Προέρχεται από ήττα με ανατροπή στο Κέμπριτζ, με δύο γκολ στο τέλος, ενώ στα 6 τελευταία έχει μόνο μία νίκη. Είναι εδώ και τρία ματς με τον ΜακΚολ στον πάγκο, έχοντας απολογισμό 1-1-1, αλλά χωρίς ιδιαίτερα πειστικές εμφανίσεις. Στο 3,70 νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο, αναλογιζόμενοι φυσικά και τα δεδομένα που αφορούν τη Νιούπορτ.

* Πολύ ύπουλο το Σουίντον – Γκρίμσμπι. ΟΚ, δεν κοντράρεται εύκολα η Σουίντον, ειδικά εντός έδρας, όμως ο Χόλογουεϊ έχει μεταμορφώσει τη Γκρίμσμπι και νομίζω ότι θα το παλέψει. Μικρές σκέψεις και για Εξετερ, η οποία έχει τρεις σερί νίκες και πηγαίνει στη δύσκολη έδρα της Νορθάμπτον. Δύσκολη έδρα μεν από τρεις σερί ήττες δε οι γηπεδούχοι.

Νάσιοναλ

Τόρκι – Χάλιφαξ: Η Χάλιφαξ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας, έφτασε πλέον τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και τα 7 ματς αήττητη στο πρωτάθλημα, κάνοντας σημαντικά βήματα για την είσοδο στα πλέι οφ. Η Τόρκι, από την άλλη, έχει αρχίσει να μπλέκει  σε σενάρια παραμονής, είναι μόλις στο +5 από τη γραμμή.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα κινδυνεύσει σοβαρά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, έχει ακόμα ζουμί η σεζόν. Από τον Νοέμβρη και μετά η Τόρκι έχει μία νίκη όλη κι όλη εντός έδρας, 4-1 τη Γουόκινγκ, σε ένα ματς που η αντίπαλος έπαιζε με 10 από το 53’. Στα υπόλοιπα, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Στα τρία από τα 4 πιο πρόσφατα δεν σκόραρε καν.

Υπό αυτές τις συνθήκες το 2,90 του διπλού κρίνεται ικανοποιητικό. Το περίμενα είτε εντελώς ισορροπημένο, είτε ελαφρύ φαβορί τη φιλοξενούμενη.

Βορράς/Νότος

Με προβλημάτισε μόνο ένα… φαντασματάκι! Στο Νότο υπάρχει ένα Χάβαντ – Σεντ Αλμπανς, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους και γι’ αυτό η απόδοση είναι στο… 7,50.

Η Χάβαντ είναι αυτή που πάει για άνοδο, η Σεντ Αλμπανς είναι εντός ζώνης υποβιβασμού. Μπαίνω στη διαδικασία γιατί από τη μία βλέπω τη Χάβαντ να έχει κολλήσει λίγο τελευταία (τέσσερις ισοπαλίες στα 5 τελευταία) και γενικά να είναι μέτρια εντός έδρας (μόλις 6 νίκες σε 14 ματς), από την άλλη κάτι κινείται στη Σεντ Αλμπανς. Η οποία, μάλιστα, στο τελευταίο εκτός έριξε τρία γκολ στη Μπαθ (3-0), η οποία είναι 3η στη βαθμολογία!

Στη σούμα.

Από Πρέμιερ Λιγκ μιλήσαμε για Τότεναμ (4,65), Λέστερ (4,35) και Μπέρνλι – Μπόρνμουθ over (2,20). Από Τσάμπιονσιπ τίποτα, από Λιγκ 1 Γουίμπλεντον (3,20), από Λιγκ 2 Μπράντφορντ (3,70), από Νάσιοναλ Χάλιφαξ (2,90) και ένα φαντασματάκι από το Νότο, τη Σεντ Αλμπανς (7,50). Μπράντφορντ και Τότεναμ θα παίξω. Μπορείς κάποιος να πάει με περισσότερο ρίσκο σε ένα τρίξι, βάζοντας και την Χάλιφαξ.

Είναι τα τρία που μου κάνουν πιο πολύ. Θα τα πούμε αναλυτικά και στην εκπομπή, στις 17:00.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος