2004

Billaras

Το απρόσμενο της μπάλας-UPDATE!

Τί είναι η μπάλα; Μπάλα είναι να έχεις φάει 4 από Ντόρτμουντ, 3 απο Ζυρίχη, με το ζόρι ισοπαλίες από Φράιμπουργκ και Ανόβερο, μοναδική σου νίκη εδώ και ένα μήνα να είναι μιά με…αγκομαχητό επί της ΑΕΚ Λάρνκας, ο προπονητής σου να ετοιμάζει την βαλίτσα του και να πηγαίνεις να παίζει κόντρα σε ομάδα που από το καλοκαίρι έχει μιά ήττα και θυμίζει καλές της εποχές.

Και…να της ρίχνεις έξι εκτός έδρας! Εξι! Βέρντερ-Λεβερκούζεν κύριοι, ο ορισμός του…παραλογισμού, άρα και του ποδοσφαίρου.

Τι είναι η ζωή; Να έχεις όλα τα λεφτά του κόσμου, να σε αγαπάνε όλοι, να έχεις πετύχει το θαύμα θαυμάτων με την ομάδα σου ως πρόεδρος και να συντρίβεται το ελικόπτερο σου….

Το απροσδόκητο λοιπόν.

Το αναπάντεχο και το απρόσμενο. Το σοκ. Το ποδόσφαιρο γι αυτό λατρεύεται. Γιατί είναι απρόσμενο. Σαν την ζωή. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει, τι θα σου ξημερώσει, πως θα στα φέρει. Πολλές μέρες (και πολλοί αγώνες) θα κυλήσουν φυσιολογικά. Κάποιες όμως θα είναι διαφορετικές. Και -μένοντας στο στοίχημα- αυτό το αποτέλεσμα Βέρντερ-Λεβερκούζεν 2-6 καλό θα είναι να το θυμάστε.

Δείχνει αυτό ακριβώς που έλεγα σε ένα φίλο προχθές στο chat . “Να κάνω εγγραφή; Θα κερδίσουμε; Τα αποτελέσματα δεν πάνε καλά αυτό τον καιρό”. Αυτά μου έλεγε.

Και του απαντούσα όπως περίπου γράφω παραπάνω. Οτι …δεν είμαι Πυθεία. Δεν μασάω δαφνόφυλλα. Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει, τι θα γίνει, τι λέει το μέλλον. Οπότε, δεν μπορώ να πουλήσω παραμύθια, δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις που δεν ξέρω αν θα τηρηθούν.

Ποτέ στα τόσα χρόνια το Betsellers δεν “πούλησε μούρη” ή εφφέ ή κέρδη. Αυτά τα “ελάτε εδώ να σκίσουμε τον μπουκ” και τα “σίγουρα κέρδη” που διαβάζω συχνά μου προκαλούν γέλια.

Γιατί όπως και στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο-άρα και στο στοίχημα- χρειάζεται και εύνοια, δεν εξαρτώνται όλα από εσένα αλλά και τον περίγυρό σου, το απρόβλεπτο πάντα θα είναι εδώ.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας; Να πορεύεται με αξίες, με καθαρό μυαλό, ήσυχη συνείδηση, να δουλεύει, να νοιώθει και (βασικό κι ας μην το μετράμε) να αισιοδοξεί. Αυτό λοιπόν υποσχέθηκα και στον φίλο που μίλαγα. Δουλειά, κατάθεση εμπειρίας, σωστό παιχνίδι, μάθηση. Οτι είχε πάντα δηλαδή αυτό το site. Και ότι (πρέπει να) έχει και η ζωή εκεί έξω.

Λίγο…φιλοσοφικά όλα αυτά σήμερα, αλλά τέτοια διάθεση είχα (γέλια). Γιά να γίνω πιό “κυνικός”, στοιχηματικά περνάω τις μέρες της “αναδουλειάς” όπως τις ονομάζω, καιρός πανιά/καιρός κουπιά. Τώρα είναι καιρός γιά κουπιά. Θα “φυσήξει” (όπως είχε φυσήξει αρχές του μήνα αν θυμάστε στο παλιό site) και θα είναι καιρός γιά πανιά.

Τώρα οι λεπτομέρειες είναι εναντίον μου. Αν δείτε τον πίνακα στο τέλος της σελίδας, είναι απλά λεπτομέρειες. Στα δεκαέξι πονταρίσματα, χρειαζόντουσαν… δύο κερδισμένα (ναί, μόνο δύο) γιά να ήταν πράσινος αντί κόκκινου! Παράδειγμα; Μιά Νοτς Κάουντι το Σάββατο (+20 καθαρές μονάδες στην δυάδα) και μιά Γιουνάιτεντ στο 2-2 με την Τσέλσι πριν μιά εβδομάδα (ακόμα 8,6 μονάδες καθαρές ως κέρδος αν δεν χάλαγε το διπλό στο 96′).

Οσο εύκολα πρασινίζει το πινακάκι, άλλο τόσο εύκολα σου λέει “δεν θέλει τώρα μεγάλε, θα είσαι στα κόκκινα”.

Οπότε, το…φιλοσοφώ, δέχομαι να βάζω δύο γκολ μίνιμουμ σε πολλά ματς (και αν κάποιος θεωρεί ότι τα δύο γκολ σε σημεια που κοστολογούνται 5αρια είναι λίγα απλώς δεν το κατέχει το άθλημα), αλλά…να μην κερδίζουν οι ομάδες “μου”.

Εγινε και την Κυριακή. Η Μπολόνια 2, ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο τέλος. Η Σαμπντόρια πάλι 2, έφαγε ανατροπή και τρία γκολ ενώ είχε την καλύτερη άμυνα ως τώρα! Οτι έγραφα στον πρόλογο. Μπάλα. Απλώς μπάλα!

Αυτά με όσα έγιναν. Νεότερα γιά το κλείσιμο του Betsellers δεν έχω ακόμα αλλά θα έχω σύντομα. Πιθανότατα αύριο να έχω.

Το νου σας σε ειδοποίησεις (twitter, κατεβάστε άπαντες όσοι θα κάνετε συνδρομή) και στο Editorial της αρχικής σελίδας . Μετράμε αντίστροφα, μετράμε μέρες, οπότε το μόνο που θα (ξανα)γράψω είναι ένα: Ζυγίστε καλά τι διαβάζετε και τι σας γραφει τόοοοσα χρόνια αυτό το site. Τι σας δίνει τωρα (πόσο εύκολο θα ήταν να την έχουμε κάνει “γυριστή” με παιχνίδι “άλλου τύπου διαλαλώντας πραμάτεια), τι σας έχει δώσει επτά και βάλε έτη και τι μπορεί να σας δώσει από εδώ και πέρα.

Σίγουρα(κια) δεν θα σας δώσει. Οπότε μην κάνετε τον κόπο και τα έξοδα να γραφτείτε συνδρομητές. Θα σας δώσει μάθηση, σωστό στοίχημα, παρέα, θα σας λέει όσα οι άλλοι δεν σας λένε είτε γιατί δεν τα ξέρουν/ειτε γιατί δεν θέλουν, καθημερινή βοήθεια, θα δίνει και inside πληροφορίες και…όταν θα σας δίνει χρήματα θα είναι χρήματα.

Κέρδη. Σοβαρά κέρδη. Οχι πασατέμπος. Αλλά αυτό δεν είναι στην κατηγορία “σίγουρα”. Ποτέ δεν θα είναι. Και εύχομαι να το έχουν εμπεδώσει όλοι.

Πάμε στα παιχνίδια: Πρώτον, το θεωρώ βέβαιο ότι αύριο θα κάνω update. Με κάτι ακόμα. Χάνσα θα είναι; Μίντλεσμπρο θα είναι; Σανταντέρ θα είναι; Ντέρμπι θα είναι; Ιδωμεν. Προς το παρόν, μένω στα σημερινά.

Και θα είναι μόνο δύο. Ο Μάκης ανέλυσε εξαιρετικά το Μπόρνεμουθ-Νόριτς, μην γράφω τα ίδια, η μόνο διαφορά μου είναι ότι εγώ θα πάω στο ρισκαδόρικο “σέκο” 6αρι του διπλού.

Το δεύτερο δεν σηκώνει τρομερής ανάλυσης, είναι το διπλό στο Σαρλερουά-Σεντ Τρούιντεν του Βελγίου. Προχθές βράδυ έτυχε να δω την Σ.Τρούιντεν σε ζόρικο τεστ με την Μπριζ, μου άρεσε πολύ, παίζει σόυπερ την κόντρα, δεν τα παρατάει, οπότε από προχθές είχα αποφασίσει.

Και το 3,75 με καλύπτει!

Εσβησα κάτι άλλα (πχ Στρασβούργο που βούλιαξε στο 2.70, ή Γκείτσχεντ σεβόμενος και την εξαιρετική αντίπαλό της), οπότε έμειναν τα δύο μονά και αύριο βλέπουμε! Θα έχω udpate σε ένα 24ωρο στην υπάρχουσα στήλη, απόψε -είναι must πλέον- θα τα πούμε και στο chat!

UPDATE: Ας…μην τα γράψω εγώ, ας τα πούνε οι πρωταγωνιστές: “A tough night for us, Norwich played very well.

We’d watched them a lot, they’re an improving team and on that evidence will take some stopping in the Championship. We’re pleased to get through, but it’s a performance we won’t want to remember” (Εντι Χάουι, προπονητής Μπόρνεμουθ).

Και από την άλλη μεριά; Ιδού: “First of all, the most important thing is to win. We have to accept the loss today. I’m unbelievably proud of the lads. We dominated the game and had by far the better chances. Just one team was playing in the second half.

We should have won this game after 90 minutes. I’m disappointed for the players. They really wanted to go through.” (Ντάνιελ Φάρκε, προπονητής Νόριτς).

Αγγλικά ξέρετε, οι δηλώσεις τα λένε όλα. Και ευτυχώς που όλοι μπορούν πλέον να βλέπουν ένα ματς εγγλέζικου Λιγκ Καπ γιατί θα με λέγανε και γραφικό μετά! Με 8-19 προσπάθειες, με 3-7 στο στόχο, με σούπερ εμφάνιση, με …δυο δοκάρια, χάσαμε ένα σημείο του 6,00 χθες.

Προσέξτε, του…6,00. Που έβλεπες το ματς και αναρωτιόσουν ποιά είναι η ομάδα της Premier League και ποιά της Championship!

Ας είναι. Οτι έγραψα χθες, ισχύει. Καιρός κουπιά. Δεν μπορώ να κλωτσήσω εγώ την μπάλα. Θα “στρίψει”, πάντα στρίβει.

Οσο γιά σήμερα; Με χαλάνε οι αποδόσεις σε Μίντλεσμπρο και Χάνσα Ροστόκ.

Πιστεύω θα κερδίσουν και οι δύο. Αλλά 3,50 η μιά και 3,40 η άλλη; Πάλας και Νυρεμβέργη δεν έχουν το εύκολο γκολ, εκτός έδρας χάνονται, Μπόρο και Χάνσα θα τις κοιτάξουν στα μάτια, αλλά μην ξεχνάμε η μιά έχει μια κατηγορία διαφορά απ την άλλη, η δε Χάνσα έχει..δύο κατηγορίες! Τα προσέχουν όσο δεν πάει τα ματσάκια οι μπουκ, δυστυχώς. Οπότε θα τα αφήσω και θα περιμένω το live.

Φαβοράκι σωστό ένα είχε, την Αλαβές, έπεσε κι αυτή πολύ (1,95 από 2,10), οπότε τι έμεινε; Η Ντέρμπι στο 12,00. Ή στο 9,00 του draw no bet αν προτιμάτε. Χθες είδατε την Νόριτς, σας βεβαιώ ότι και η Ντέρμπι είναι καλή ομάδα (και φορμαρισμένη). Και το 9,00 του dnb με καλύπτει. Οκ, απέναντί της δεν ειναι η Μπόρνεμουθ αλλά η Τσέλσι, ένα…θηρίο δηλαδή.

Και με κανονικές 11αδες να έπαιζαν, στο 8,00 θα το έδινα το διπλό, άρα είμαι μιά χαρά. Κερασάκι η επιστροφή Λάμπαρντ εκεί που μεγαλούργησε και λατρεύτηκε, ας δείξει ότι…αξίζει σύντομα να είναι στον πάγκο της λονδρέζας.

Θα περιμένω να δω και ειδήσεις αύριο γιά την Σαντάτερ, ενώ απόψε θα σκανάρω κι ακόμα ένα ματς, το Λειψία-Χοφενχάιμ.

Ο (πιτσιρικάς, μόλις 31) τεχνικός της Χόφε θα είναι στον πάγκο της Λειψίας από το καλοκαίρι, κάτι που έχει ήδη ανακοινωθεί. Οκ, γερμανοί είναι, μπορεί να μην λέει και τίποτα, μπορεί όμως και να…πει πολλά!

Οπότε, καταλήγω: Μόνο Ντέρμπι στο 9,00 του dnb παίζω pre game και περιμένω στο live τα υπόλοιπα.

Νέα στήλη Σάββατο αλλά -το έχω γράψει και χθες- να περιμένετε ανακοινώσεις γιά το κλείδωμα του Betsellers.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras