801

Skotostrious

Το απόλυτο αθλητικό υπερθέαμα…

Καλησπέρες σε όλες και όλους ! Λίγο διαφορετική η στήλη σήμερα καθώς αντί για τις αγαπημένες μας ιπποδρομίες θα ασχοληθούμε λόγω και της περίστασης με ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα κάθε αγωνιστικής χρονιάς και αναφέρομαι φυσικά στο Super bowl, τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος NFL (National Football League) ή αμερικάνικο ποδόσφαιρο όπως λέμε.

Είναι το τελευταίο παιχνίδι κάθε σεζόν και διεξάγεται ανελλιπώς από το 1966 και τούδε, όταν και οι 2 ανταγωνίστριες ενώσεις του αθλήματος στις ΗΠΑ, η NFL και AFL (American Football League) αποφάσισαν να βάζουν τις πρωταθλήτριες ομάδες των ενώσεων να αντιμετωπίζει η μια την άλλη σε έναν “υπερτελικό”. Το βαρύτιμο τρόπαιο φέρει την ονομασία “Vince Lombardi Trophy” προς τιμή του ομώνυμου κόουτς που ήταν ο νικητής των 2 πρώτων Super Bowls.

Το Super Bowl είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε θεαματικότητα παγκοσμίως και μόνο ο τελικός του Champions League έχει περισσότερες θεάσεις στο ετήσιο καλεντάρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις μεταδόσεις με τη μεγαλύτερη θέαση στις ΗΠΑ τις πρώτες 7 θέσεις κατέχουν τελικοί Super Bowl. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας που έχει για τους αμερικάνους είναι το γεγονός ότι τα διαφημιστικά που προβάλλονται στις διακοπές ή timeouts του παιχνιδιού είναι τα ακριβότερα λόγω της υψηλής θέασης και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες προγραμματίζουν τις σπουδαιότερες διαφημίσεις τους να προβληθούν στη διάρκεια αυτού του γεγονότος.

Ενδεικτικά για το φετινό παιχνίδι υπάρχει διαφήμιση που έχει πληρωθεί 7 εκατομμύρια δολλάρια για ένα κλιπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Πολύ ενδιαφέρον αν και όχι αμιγώς αθλητικό είναι το γεγονός πως την ημέρα που διεξάγεται το Super Bowl παρατηρείται η δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού στις ΗΠΑ πίσω μόνο από την Ημέρα Ευχαριστιών.

Για φέτος αναμένεται να υπάρξει κατανάλωση πάνω από 100 εκατομμύρια φτερούγες κοτόπουλο μόνο για τη διάρκεια που θα πραγματοποιείται ο αγώνας. Δύο από τις σημαντικότερες στιγμές στο Super Bowl είναι η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και το σώου του ημιχρόνου τα οποία είναι μέρος του όλου event και συνήθως περιλαμβάνουν μερικά από τα κορυφαία ονόματα της τέχνης και θεάματος.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως η Αμερικάνικη Επιτροπή Στοιχήματος υπολογίζει πως φέτος θα πονταριστούν πάνω από 7,6 δις δολλάρια στις διάφορες αγορές του αγώνα.

Το σημερινό παιχνίδι κλείνει μια ξεχωριστή σαιζόν στην οποία είδαμε να αποσύρεται ο ίσως κορυφαίος παίκτος όλων των εποχών για το άθλημα Thomas Edward Patrick Brady Jr ή Tom Βrady όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι.

Ο αγώνας βρίσκει αντιμέτωπους τους Los Angeles Rams και τους Cincinnati Bengals και θα διεξαχθεί στην έδρα των πρώτων, στο εντυπωσιακό SoFi Stadium (https://en.wikipedia.org/wiki/SoFi_Stadium). Οι Rams έχουν ήδη 4 παρουσίες σε Super Bowl με μια κατάκτηση το 1999 όταν και παίζανε στο St Louis σανς St Louis Rams ενώ οι Bengals έχουν 3 παρουσίες χωρίς να έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο καθώς πέσανε πάνω στην τρομερή ομάδα των San Francisco 49ers των Joe Montana και Jerry Rice.

Πριν την έναρξη του αγώνα η διάσημη (για τους αμερικάνους) τραγουδίστρια της κάντρι Μίκυ Γκάιτον (https://en.wikipedia.org/wiki/Mickey_Guyton) θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο και το σώου του ημιχρόνου θα είναι ένα υπερθέαμα στο οποίο πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Dr Dre ο Eminem και ο Snoop Dogg (https://www.youtube.com/watch?v=h3NhX6-5mO0).

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στα πλέι οφ με τους 2 quarterbacks* Mattheu Stafford και Joe Burrow να κλέβουν τις εντυπώσεις. Αλλοι παίκτες που ξεχώρισαν είναι ο αμυντικός των Rams Aaron Donald, μελλοντικός Hall of Famer και αθλητής που από πολλούς αναλυτές θεωρείται ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών, ο επιθετικός των Rams Cooper Kupp που είχε μια εξαιρετική χρονιά καθώς πέτυχε το Triple Crown της θέσης όντας ο κορυφαίος της σαιζόν σε υποδοχές, συνολική απόσταση υποδοχών (receiving yards) και touchdowns (το γκολ του αθλήματος) και ο Ja’Marr Chase από πλευράς Bengals που έσπασε το ρεκόρ για τις υποδοχές από ένα rookie.

Για το σημερινό παιχνίδι καθώς θεωρώ ότι αφενός είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και λογικά θα δούμε πολύ επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες (οι Rams είχαν 27 πόντους και οι Bengals 24 πόντους σκορ υπέρ ανά αγώνα) θα ποντάρω ένα combo bet ως εξής : Ja’ Marr Chase οβερ 78,5 receiving yards στο παιχνίδι και Joe Burrow οβερ 279.5 passing yards στον αγώνα και Aaron Donald ο παίκτης να καταγράψει ένα Sack και over 6.

5 touchdowns στον αγώνα και για τις 2 ομάδες όλα αυτά με απόδοση 9,00.

*Quarterback : θέση στο παιχνίδι επίθεσης που έχει το ρόλο οργανωτή των επιθέσεων και είναι αυτός που μοιράζει τις πάσες στους διάφορους επιθετικούς.

Συνοπτικά :

Δευτέρα 14/02 01:30 Super Bowl LVI Los Angeles Rams v Cincinati Bengals : Combo bet (9,00)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious