1659

Κώστας Ζαφείρης

Το αφεντικό έστειλε το μήνυμα

Γεια χαρά σε όλους… Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ (της FIBA…) έχει απόψε το μενού και τα παιχνίδια των δύο εκπροσώπων μας, του Προμηθέα και της ΑΕΚ «βρίσκουν» τη θέση τους στο πινακάκι μας.

Οι Πατρινοί μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι σε Basket League και Γιούροκαπ, όμως την προηγούμενη εβδομάδα «προσγειώθηκαν». Την εντός έδρας ήττα από την Μονακό για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, διαδέχθηκε η συντριβή στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Οσον αφορά το ματς με τους πράσινους είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιατράς και οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ουλμ στη Γερμανία. Αλλωστε, το αφεντικό του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος έχει στείλει σε όλους το μήνυμα για το αποψινό ματς. Βασικός στόχος του ισχυρού άνδρα των Πατρινών σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι της νέας σεζόν, είναι η πρόκριση της ομάδας του στο TOP-16 του Γιούροκαπ.

Αυτό τον «καίει» και ο Μάκης Γιατράς με τους παίκτες του, βέβαια, δεν θέλουν να του χαλάσουν το χατίρι…

Η Ουλμ με τον Γιάκα Λάκοβιτς (από το καλοκαίρι) στον πάγκο της και τον συμπατριώτη του Ζόραν Ντράγκιτς ηγέτη στο παρκέ (ο 30χρονος Σλοβένος γκαρντ προσπαθεί να κάνει restart στην καριέρα του μετά τους συνεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς) είναι επικίνδυνη ειδικά στην έδρα της, όμως δεν τρομάζει τον Προμηθέα, ο οποίος στα μάτια μου έχει πιο ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ.

Αυτό που βγαίνει από το στρατόπεδο των Πατρινών είναι ότι σήμερα αντιμετωπίζουν τον αγώνα με την Ουλμ ως «τελικό», θα τους ακολουθήσω.

Η ΑΕΚ την… άκουσε για τα καλά το απόγευμα του Σαββάτου από το «χαστούκι» που έφαγε στη Λήμνο (μιλάμε για αυτοκτονία της ομάδας του Παπαθεοδώρου…) και απόψε στο ΟΑΚΑ δεν την παίρνει για «αστειάκια» κόντρα στην Ορτέζ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέσα ο Γκίκας, έξω ο Γιάνκοβιτς (μικρό το κακό) και η Ενωση οφείλει να βγάλει αντίδραση κόντρα στους μέτριους Γάλλους που απλά ποντάρουν σε έναν δύο καλούς Αμερικανούς.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης