1965

Κώστας Ζαφείρης

Το αφεντικό της Ανατολής

Γεια χαρά… Ηρεμα κύλησαν οι τελευταίες ημέρες κι αυτό λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πήραν ρεπό, όπως επίσης το Γιούροκαπ και το BCL. Οι μόνοι που δεν παίρνουν ανάσα είναι οι 16 μονομάχοι της Ευρωλίγκας, αλλά για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα τα πούμε από αύριο.

Το ξέρω πως τα ειδικά στοιχήματα στο ΝΒΑ δεν είναι για μεγάλες μαγκιές, όμως σήμερα με τρώει το χέρι μου. Βέβαια, δεν θα πάω σε κάτι τόσο… εξτρίμ, αλλά στην επικράτηση των Ράπτορς από το ημίχρονο στο εντός έδρας παιχνίδι τους με τους 76ερς.

Το Τορόντο (ρεκόρ 20-5, 10-3 εντός έδρας) προέρχεται από την εντός έδρας ήττα του από τους ποιοτικούς και φιλόδοξους, Νάγκετς και κόντρα στην Φιλαδέλφεια των τεσσάρων διαδοχικών νικών (ρεκόρ 17-8, 4-7 εκτός έδρας) η ομάδα του Νικ Νερς θέλει να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό στην Ανατολή.

Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν φρέσκα αγωνιστικά προβλήματα και το σημαντικό γι’ αυτές είναι ότι τα μεγάλα τους «όπλα» θα πατήσουν παρκέ. ΄

Θεωρώ δεδομένο ότι οι Καναδοί θα μπουν από το τζάμπολ με το μαχαίρι στα δόντια και γενικότερα ότι θα βγάλουν αντίδραση μετά το χαστούκι από το Ντένβερ. Σίγουρα, καλή και γεμάτη ομάδα η Φιλαδέλφεια, όμως μακριά από το σπίτι της είναι κάπως soft.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης