1199

Κώστας Ζαφείρης

Το βάρος σε ένα παιχνίδι – Update

Γεια χαρά.

Σημαντική και ταυτόχρονα στριφνή η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague που έχουμε μπροστά μας.

Ένα παιχνίδι όλο κι όλο μπήκε στο ραντάρ από την πρώτη δόση (τους αγώνες Τρίτης και Τετάρτης) και από αυτό προέκυψαν όσα βλέπετε στο πινακάκι…

Ο Ολυμπιακός (9-8) δοκιμάζεται το βράδυ στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι (8-10), με τον Σφαιρόπουλο να λέει και να ξαναλέει στις δηλώσεις του ότι η «ομάδα του λαού» θα προλάβει το τρένο της οχτάδας.

Ο 53χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του είναι για πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και ούτε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τα πλέι οφ. Θα είναι πισωγύρισμα για την Μακάμπι και φυσικά για τον ίδιο. Ένα και σημαντικό πρόβλημα για τον Σφαιρόπουλο κι αυτό ακούει στο όνομα Οθέλο Χάντερ.

Ο Αμερικανός είναι ο πιο αξιόπιστος ψηλός των Ισραηλινών, όμως δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο μάτι και όπως δήλωσε την Δευτέρα ο προπονητής του, θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να πέσει στη μάχη.

Την ίδια ώρα, οι ερυθρόλευκοι (ο Σλούκας έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές βγάζοντας στο παρκέ την μεγάλη του ποιότητα – κομβικός και ο πολύτιμος Βεζένκοφ) πήγαν στο Τελ Αβίβ χωρίς τους τραυματίες Παπανικολάου, Χάρισον (με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει» την «ομάδα του λαού» στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ), ενώ ο Μάρτιν (ελαφρύ διάστρεμμα) ταξίδεψε με την αποστολή αλλά για να παίξει θα πρέπει να σφίξει τα δόντια.

Επίσης, έτοιμος είναι και ο τιμιότατος ΜακΚίσικ, όμως δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να… μπλέξει με την άμυνα της Μακάμπι.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρω ότι ο ένας από τους τρεις διαιτητές θα είναι από το… Ισραήλ και συγκεκριμένα ο Σεμές κι αυτό γιατί ο Λετονός Λάτισεβς που είχε οριστεί αρχικά από την διοργανώτρια δεν ήταν εφικτό να ταξιδέψει λόγω του αυστηρότατου lockdown που υπάρχει στο Ισραήλ για την πανδημία.

Πάντως, για να πω την αλήθεια η τοποθέτηση του ισραηλινού διαιτητή δεν επηρέασε το παιχνίδι μου. Εννοώ, ότι δεν άλλαξε κάτι στη σκέψη μου.

Αυτά για την ώρα και καλημέρα σε όλους.

—————————————————————————————————————-
Καλησπέρα σε όλους.

Το έγραψα και χθες, ζόρικη η «διαβολοβδομάδα» από καθαρά σημεία, οπότε πάμε με κάποια over – under παικτών.

Εξω ο Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό, ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη στην πλάτη του Γιώργου Παπαγιάννη. Από το ίδιο παιχνίδι (Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν) κράτησα το under στους πόντους του Γιαμπουσέλε, ο οποίος ναι μεν είναι πολύτιμος για τον Τι Τζέι Πάρκερ, όμως δεν είναι τόσο συνεπής στο μπροστά μέρος του παρκέ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης