680

Skotostrious

Το βασιλικό πάρτυ…- UPDATE !

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσουν οι φίλοι των ιπποδρομιών σε όλο τον κόσμο καθώς αύριο 14/06 ξεκινάει το μεγαλύτερο και διασημότερο φεστιβάλ και φυσικά αναφερόμαστε στο Royal Ascot, μια πενταήμερη γιορτή με υπερθέαμα εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, με την παράδοση των καπέλων να ξεχωρίζει και φυσικά τις απαραίτητες πινελιές που δίνει η παρουσία της βασιλικής οικογένειας με μια εντυπωσιακή παρέλαση στην έναρξη κάθε αγωνιστικής ημέρας, αν και φέτος η παρουσία της βασίλισσας θα είναι αρκετά περιορισμένη καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 30 κούρσες, 10 εκ των οποίων ειναι Group 1 (το ανώτερο επίπεδο δυναμικότητας στις ιπποδρομίες) και στα άλογα που θα διακριθούν θα μοιραστεί ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια €. Περίπου 60,000 θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την κάθε ημερίδα και ένα προσωπικό περίπου 7,000 ανθρώπων θα εργαστεί για να εξυπηρετήσει τους καλεσμένους της γιορτής.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ιδανικές ενόψει των πολύ δυνατών ιπποδρομιών και τα άλογα θα αγωνιστούν σε γρήγορο στίβο κάτι που αναμένεται να ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Φέτος θα έχουμε εκπροσώπους από διάφορες χώρες με την αμερικάνικη αποστολή να ξεχωρίζει με 9 συμμετέχοντες. Ο ζωντανός στοιχηματισμός δίνει τη δική του πινελιά στην γιορτή με τα περίπτερα των bookmakers να δημιουργούν μια πολύ όμορφη χρωματιστή ατμόσφαιρα στον υπαίθριο χώρο στο πλάι της ευθείας τερματισμού.

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 5 ιπποδρομίες, 3 εκ των οποίων Group 1 οι οποίες και περιλαμβάνονται στο ετήσιο καλεντάρι British Champions Series. Στοιχηματικά και στις 3 αυτές κούρσες θα προτιμήσω να απέχω καθώς υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί που θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα χάσουν άλλα οι αποδόσεις είναι αρκετά υποψιασμένες έως και “διαλυμένες” (ενδεικτικά o Baaeed στην εναρκτήρια κούρσα προσφέρεται σε αποδόσεις από 1,16 έως και 1,20).

Η μοναδική μας επιλογή για την πρώτη μέρα είναι ο περσινός νικητής RESHOUN (each-way) που αγωνίζεται στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, ένα από τα ιστορικά handicap της σεζόν, τα Ascot Stakes στην απόσταση των 2 miles 4 furlongs ( περίπου 4 χιλιόμετρα), απόσταση που κάνει πολύ ελκυστική την κούρσα και σε άλογα που αγωνίζονται σε κούρσες με εμπόδια καθώς είναι μαθημένα να τρέχουν σε μεγάλες αποστάσεις.

Κέρδισε την περσινή έκδοση της κούρσας με εντυπωσιακό φίνις και με την μικρότερη δυνατή απόσταση από τον δεύτερο και επιστρέφει αύριο για να αγωνιστεί με ακριβώς ίδιο rating στα handicap με το αντίστοιχο περσινό. Στην κούρσα προετοιμασίας του για την προσπάθεια του να επαναλάβει το κατόρθωμα του είχε μια πολύ ενθαρρυντική πέμπτη θέση σε σαφώς μικρότερη απόσταση και η επιστροφή του στην αγαπημένη του απόσταση καθώς και η παρουσία προστατευτικού στο πρόσωπο του αναμένεται να ενισχύσει τις πιθανότητες του για να είναι πάλι στις πρώτες θέσεις.

Στα συν η παρουσία του νικητή του φετινού Derby Richard Kingscote που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει να στηριχτεί και αύριο.

UPDATE !

Λόγω ενός έκτακτου γεγονότος δεν υπάρχει νέα στήλη σήμερα άλλα ένα update στην ήδη υπάρχουσα με την μοναδική σημερινή επιλογή. Πιο συγκεκριμένα θα πάμε στην έκτη κούρσα του προγράμματος, μια Listed ιπποδρομία μόνο για διετείς και θα στηρίξουμε τον πολλά υποσχόμενο BOLT ACTION (each-way) στην πρώτη του απόπειρα να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Ερχεται από μια εξαιρετική εμφάνιση στην αγωνιστική του πρεμιέρα, καθώς κέρδισε με μεγάλη διαφορά την πρώτη κούρσα του πριν 15 ημέρες στο Leicester. Προτιμήθηκε να αγωνιστεί εδώ παρά στην Group 2 κούρσα Norfolk Stakes κάτι που δείχνει ότι μάλλον ήταν στοχευμένος για τη συγκεκριμένη ιπποδρομία. Με την εξαίρεση του Little Big Bear ο ανταγωνισμός δεν φαίνεται ιδιαίτερα δυνατός και σε διψήφια απόδοση αξίζει να τον στηρίξουμε.

Συνοπτικά :

Τετάρτη 15/06 19:35 Royal Ascot Windsor Castle Stakes : BOLT ACTION (12,00 ενισχυμένο each-way)

Η ώρα είναι Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious