115

Κώστας Ζαφείρης

Το δικό της κόλπο

Γεια χαρά σε όλους.

Και ενώ διανύουμε το πρώτο κομμάτι του δεύτερου γύρου στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα (σήμερα μπαίνουμε στην 21η στροφή) ο Παναθηναϊκός αντέχει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, με τον Αταμάν να λέει και να… ξαναλέει ότι έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα που έχει υψηλούς στόχους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.


Με ρεκόρ 12-8 οι «πράσινοι» και 7-3 στο ΟΑΚΑ, μία νίκη λιγότερη έχει η Μονακό (11-9), ούσα, μάλλον, περισσότερο φοβική από το… προβλεπόμενο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, μακριά από το Πριγκηπάτο (5-6).
Είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα στον Παναθηναϊκό έχει στρώσει μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στη σεζόν, ο Αταμάν έχει κάνει ξεκάθαρο σε ποιους παίκτες ποντάρει και άπαντες δείχνουν να είναι συνειδητοποιημένοι.


Τρομερή εμφάνιση από τον Γκριγκόνις στη νίκη των «πράσινων» στο ματς με την Εφές, με 24 πόντους και 7/9 τρίποντα τελείωσε το ματς ο αναγεννημένος Λιθουανός.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Τούρκος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του Βιλντόσα και Παπαπέτρου, όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί να «ζήσει» χωρίς να έχει στο παρκέ τους δύο συγκεκριμένους παίκτες.


Την ίδια ώρα, η Μονακό βρήκε ξανά το χαμόγελό της την Τρίτη, αφού με τη νίκη επί της Μπασκόνια έβαλε στοπ σε ένα σερί ηττών που καραδοκούσε.
Σταθερά σε καλή κατάσταση ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος κάνει ίσως την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του στην Ευρωλίγκα, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να του δίνει την μπαγκέτα.
Ταυτόχρονα, ο Σέρβος κόουτς (έχει βάλει στο «ψυγείο» τον Ελι Οκόμπο) γνωρίζει πολύ καλά ότι χρειάζεται μία-δύο «καλές» νίκες για να μην κάνει (και) ο ίδιος κακές σκέψεις για το μέλλον του στον πάγκο των Γάλλων και προφανώς το πιο βαρύ χαρτί που έχει στη διάθεσή του είναι ο Αμερικανός γκαρντ.


Στα θετικά μαντάτα για τον Ομπράντοβιτς και η επιστροφή του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος, όμως, όπως έδειξε κόντρα στην Μπασκόνια θα χρειαστεί λίγο χρόνο μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης.
Υπενθυμίζω, πως στις 20 Δεκεμβρίου οι δυο τους είχαν παίξει το ματς του πρώτου γύρου στο Πριγκηπάτο, με τον Παναθηναϊκό να… κλέβει το ροζ φύλλο στην εκπνοή με το τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις (90-91).


Εκείνο το βράδυ, η Μονακό έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και ουσιαστικά «αυτοκτόνησε» χάνοντας μέσα από τα χέρια της κάτι που για 35 λεπτά φαινόταν ως δεδομένο.
Απόψε, λογικά, θα προσπαθήσει να κάνει το δικό της κόλπο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης