3879

Billaras

Το ζουμί στην διαχείριση!

E, δεν θα κάτσω και να σκάσω επειδή η Λέστερ ισοφαρίστηκε στο 90' με πέναλτι! Καλό μεσημέρι, ξεκίνησα με την μίνι-ατυχία την χθεσινή, αλλά θα…φύγω γρήγορα απο αυτήν. Εξάλλου το περσινό….ρεκόρ ατυχίας είναι απίθανο να ξανασυμβεί (θέλω να πιστεύω). Και πάνω από όλα, είναι δεδομένο στο μυαλό μου, το αποδέχθηκα και πέρυσι και πάντα, ότι αυτά συμβαίνουν, δανεικά είναι.

Την ίδια ώρα πχ που η Λέστερ έτρωγε γκολ με πέναλτι στο 90΄, το Ανόβερο κέρδιζε με πέναλτι στο 90' και “έγραφε” μιά δυάδα του Μάκη στο δικό του trixie. “Αύριο” θα είναι ανάποδα. Ετσι είναι η μπάλα, τι να κάνουμε, δεν γίνεται να μας αρέσουν τα γκολ στο 90' μόνο όταν είναι…υπέρ μας! Οπως και να'χει, μιά Σαουθάμπτον αρκούσε.

Χάθηκαν…δύο πακέτα τσιγάρα, αλλά..είχε βγει κούτα μεσοβδόμαδα. Αρα ισοζύγιον θετικόν και πάμε παρακάτω. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω σωστά (και κατ' επέκταση να παίζω σωστά). Δεν “είδα” σωστά την Νιουκάστλ, αυτό θα το ψάξω πολύ περισσότερο από την (κάθε) Λέστερ (που την “είδα” σωστά, όπως και την Αστον Βίλα ή την Σαουθάμπτον ή ακόμα και την Μάλαγα αν προτιμάτε).

Αυτά με το χθες, πάμε στα φρέσκα. Σήμερα είναι η αλήθεια σκάλωσα πολλή ώρα με 3-4 ματς από αυτά που απέρριψα. Πχ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μεγάλες αποδόσεις η άτιμη. Το ίδιο ματς πέρυσι το έπαιξα (και το πήρα στο 90' που…λέγαμε), στο 2.90. Τώρα γιατί το αφήνω; Γιατί θέλω να “ματσάρει” ο συνδυασμός φόρμα-απόδοση. Και δεν “ματσάρει” εδώ.

Συμφωνώ δηλαδή με τους μπουκ ότι η Γιουνάιτεντ δεν είναι η περσινή. Δεν με έχει πείσει. Ισως και να το πόνταρα το διπλό ακόμα κι έτσι, οριστικά το έσβησα όταν είδα ότι γυρίζει ο Κομπανί στη Σίτι. Οπως και να'χει, καταθέτω τον προβληματισμό μου. Ιδιος προβληματισμός και γιά μερικά ακόμα. Την Μπρέντα, την Κάρντιφ, την Χέρτα, την Λέιτον (αύριο αυτό), την Μονακό (κι εδώ τεράστια η απόδοση), ακόμα πιό μεγάλος στην Σεβίλλη.

Ως τώρα, “δαγκώνω” την Βαλένθια. Βλέπω τα χάλια της, βλέπω σταθερά τα λάθη των μπουκ πάνω της, την (και τους) κοντράρω και κερδίζω. Και είδα και την Σεβίλλη κολλητά. Και με την Μάλαγα (που την κόντραρα) και με την Μπάρτσα. Πίσω τα τρώει σαν..χαρούπια τα γκολ. Η απόδοση κι εδώ ναι, είναι προκλητική γιά την Σεβίλλη, με δεδομένο το χάλι της Βαλένθια.

Δυό ώρες γύρναγε στο μυαλό μου, “να κοντράρω ή να το αφήσω”. Κατέληξα να το αφήσω, γιατί με τα χρόνια έχω μάθει ότι όσο ψειρίζεις κάτι στο κουμάρι, δεν είναι γιά καλό. Απαξ και από την Τετάρτη που πρωτομελέτησα, δεν είπα μέσα μου “ώπα, εδώ είμαστε”, δεν το είπα καν την Πέμπτη αφού ξανάδα την Βαλένθια, όσα 24ωρα κι αν πέρασαν, δύσκολο να κατέληγα ανάποδα.

Αυτά με τους (πολλούς) προβληματισμούς. Ας δούμε και τι κράτησα! Κάτι “μικρούλια”, σαν την Βασιλεία (1.70), την Νις (1.72), το over της Θέλτα (1.80). Αυτά είναι γιά παρολί. Εδώ σημείωστε ότι μπορεί να έχουμε γκολάκια σε ματς που άφησα. Πχ στο Φράιμπουργκ-Χέρτα ή το Βαλένθια-Σεβίλλη. Σε…κάτι πιό μεγάλο, έχω Ρόμα. Ο Μάκης ανέβασε πριν λίγο στήλη και είπε τη λέξη “κλειδί”: Σοβαρότητα.

Τώρα αν ξαφνικά η Ρόμα “θυμηθεί” τον…παλιό άστατο χαρακτήρα της, το…κρίμα στο λαιμό του Μάκη, μιά βδομάδα θα τον κράζω (γέλια). Ο άσος είναι στο 2.05. Σε πιό μεγάλα; Ιπσουϊτς στο 4.00 (παρά το rotation, η Γουίγκαν δεν είναι τόσο απλό να διαχειριστεί μαζί Ευρώπη και…Championship), Λόκερεν στο 5.25 (ή στο 4.00 του DNB) γιατί αυτή η Σταντάρ που έχω δει -πρόσφατα την Πέμπτη- δεν πείθει κανέναν και ήταν θέμα συγκυριών τα αποτελέσματά της, Σάο Πάολο στο 2.

70 (Μουρισί Ραμάλιαο οέ-οέ-οέ, πάω να κάνω το 3 στα 3 με αυτόν στον πάγκο) και τέλος Μπιλμπάο αύριο στο 3.00 (ο Βαλβέρδε κόντρα στην ομάδα που κάποτε ανέδειξε, αλλά εμένα αυτό που εγώ κοιτάω είναι ότι η φετινή Μπιλμπάο αρχίζει και μου βγάζει την…προπέρσινη εξαιρετική ομάδα). Και τέλος, έχω Νάπολι στο 2.90. Ξέρω ότι κοντράρω παράδοση από το 1986, αλλά…έχω μιά έφεση να σπάω παραδόσεις.

Και μεγαλύτερες. Μόνο πέρυσι, σας θυμίζω το Γιούβε-Ιντερ και το Μάντσεστερ-Τότεναμ. Δεν κόλωσα-ψάρωσα με εκείνες τις παραδόσεις. Γιατί να το κάνω τώρα, όταν βλέπω με δύο λέξεις ότι οι δύο ομάδες δ-ε-ν έχουν καμιά σχέση; Μα καμιά! Πως η Μίλαν παίρνει ισοπαλία στο Τορίνο και κερδίζει την Σέλτικ, ρωτήστε τους…αντιπάλους της και την τύχη.

Εγώ ξέρω ότι η Μίλαν που είδα είναι προβληματική. Ως κακή. Θα φτιάξει σε ένα μήνα; Πιθανότατα. Εμένα με κόφτει το σήμερα. Και σήμερα η Νάπολι, είναι σκάλες ανώτερη. Αν το πιστέψει, θα το πάρει. Απλό. Αυτά είναι όλα. Εννιά επιλογές με δύο μικρά, ένα over, ένα μεσαίο και πέντε μεγάλα. Πως θα τα μπλέξω; Ιδού ο τελευταίος γρίφος της ημέρας! Νάπολι, Σάο Πάολο και Μπιλμπάο είναι από 2.

70 ως 3.00. Αρα, δεν είναι γιά μονά. Αρα, πάνε σε trixie. Ιπσουϊτς και Λόκερεν πάνε μόνα τους. Και τα μικρά πάνε μαζί σε παρολί. Και η…Ρόμα; Μου..περισσεύει! Θα “πετάξω” έξω την Νις και θα βάλω τη Ρόμα σε παρολί με Βασιλεία και over Θέλτα. Αν είναι γιά καλό, θα δείξει. Ο καθένας ας κάνει την δική του χημεία, μην λέμε συνέχεια τα ίδια. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.

000 μονάδες. Επιστροφές από 21/9: 360 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9310 μονάδες. Ποντάρισμα 22/9: Παρολί: Ρόμα 1-Βασιλεία 2-Θέλτα over (6,27) με 70 μονάδες. Trixie: Νάπολι 2 (2.90)-Σάο Πάολο 2 (2.70)-Μπιλμπάο 2 (3.00) με 55 μονάδες κάθε δυάδα και 15 η τριάδα, σύνολο 180 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ιπσουϊτς 2 (4.00) με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λόκερεν 2 (5.25) με 50 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 360 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 8.950 μονάδες. Bet of the day (κάβα 2.000 μονάδες): – Τι παρατηρείτε; Οσα πήρα χθες από την Σαουθάμπτον, ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ έπαιξα σήμερα. Σεντς παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό; Το έγραψα στις αρχές του κειμένου. Οτι ο…κόσμος να χαλάσει, θα έχω θετικό ισοζύγιο. Με πόσα “μπήκα” στις αρχές της εβδομάδας Με 9.000 πριν ποντάρω, με 8.700 μονάδες αφού πόνταρα την Τρίτη.

Με πόσα θα βγώ; Με 8.950. Θα έχω τζογάρει 762 μονάδες το διήμερο και συνολικά 1062 όλη την εβδομάδα θα είμαι…άβρεχτος, ακόμα κι αν σήμερα πιάσω κουλουράκια! Θα έρθει και κέρδος; Καλώς να ορίσει. Εδώ είναι και ΟΛΟ το ζουμί. Τα σημεία… come and go. Η διαχείριση όμως είναι αυτή που (πάντα) θα κάνει την διαφορά. Οσοι είστε νέοι στο site, ξεχάστε τα .

.κλασικά και βαρετά και κλισέ (και υπερφίαλα) “τους σκίσαμε”, τρομερή δυάδα απόδοσης…3.00 σήμερα”, “τεράστιο παρολί πλήρωσε τον κόσμο” και κουραφέξαλα που κυκλοφορούν ευρέως σε εκατοντάδες site. Εδώ πρώτα θα μάθετε να μην χάνετε. Μετά, στη σούμα του Μάη, θα δείτε και πως το “δεν χάνω” σημαίνει “κέρδισα”. Τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Υ.Γ: Σε λίγο στο φόρουμ ανεβάζω φωτογραφίες από την προχθεσινή σύναξη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras