1985

Μάκης Μηνδρινός

Το ζουμί στις πολύ μικρές

Χαιρετώ! Σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε αυτό το Σ/Κ. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουμε για τη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη σύναξη του Betsellers, θα τα βάλουμε κάτω να δούμε τι και πως. Η πρώτη εικόνα, όμως, είναι πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αγωνιστική στις πολύ μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, ενώ αντίθετα, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 χρειάζονται προσοχή, δεν είναι τόσο καλό το πρόγραμμα ενώ έχουμε και κάμποσες αλλαγές προπονητών.

Στο μεσοβδόμαδο δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, ήσυχα ήταν, με την Σάουθπορτ να επιβεβαιώνει τους μπουκ που έριξαν αρκετά την απόδοσή της στο εκτός έδρας ματς με την Χέρεφορντ. Όπως είπαμε και την Τρίτη, αν οι μπουκ έκαναν λαθάκι και άφηναν ψηλά την Σάουθπορτ, θα την είχαμε κοντράρει πάλι την Χέρεφορντ. Όπως το κάναμε λίγες μέρες νωρίτερα, στο εντός έδρας με την Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ.

Για τις Εθνικές ομάδες δεν έχω να σχολιάσω τίποτα απολύτως, οπότε περνάμε κατευθείαν στα δικά μας. Θα δείτε πως όσο πηγαίνουμε προς τα χαμηλότερα τόσο το πρόγραμμα… καλυτερεύει!

Λιγκ 1

Δύο αποχωρήσεις προπονητών, τέλος ο Ασκι από την Σριούσμπερι, τέλος και ο Αρντλι από τη Γουίμπλεντον. Μάλλον αναμενόμενες, ειδικά στη Γουίμπλεντον έκανε μπαμ πως κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Μιλάμε για μια ομάδα που προέρχεται από 7 σερί ήττες στο πρωτάθλημα! Και ΟΚ, μπορεί να έκανε δύο νίκες σε Λιγκ Τρόφι και Κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα είναι αυτό που «καίει», εκεί θέλει να πάρει ξανά τα πάνω της.

Με υπηρεσιακό θα πάει στη Ντόνκαστερ, η οποία είναι στο χειρότερο φεγγάρι από την έναρξη της σεζόν. Εξι ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-2-4), τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ δέχθηκε γκολ και στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στη Λιγκ 1.

Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παίξουμε πάνω στην αλλαγή προπονητή και το 4,33 είναι μια απόδοση που συζητιέται.

* Στα υπόλοιπα, τσέκαρα και την Ακρινγκτον που έχει φτάσει στο 3,80, στο εντός έδρας ματς με την Μπάρνσλεϊ. Η Ακρινγκτον δεν είναι εύκολη ομάδα, μόνο μία ήττα έχει εντός έδρας (και κάμποσες ισοπαλίες βέβαια…), ενώ η Μπάρνσλεϊ εκτός έδρας έχει κάνει ορισμένες προβληματικές εμφανίσεις και έρχεται από δύο σερί ήττες μακριά από το σπίτι της.

Εχει και Χ πάντως.

Λιγκ 2

Θεωρώ ότι οι αποδόσεις ξεφεύγουν στο Ολνταμ – Κέμπριτζ, με τη φιλοξενούμενη να έρχεται από τρεις σερί νίκες (4 αήττητη) και να δείχνει ότι είναι καλά. Την ίδια στιγμή η Ολνταμ δέχθηκε γκολ στα 7 από τα 8 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της και στα 9 πιο πρόσφατα στο πρωτάθλημα νίκησε μόνο την Τσέλτεναμ.

Στο 4,20 αυτή τη στιγμή το διπλό.

* Πολύ ύπουλο το Μπέρι – Στίβενεϊτζ, το διπλό είναι στον… Θεό. Απλά, ΟΚ, η Μπέρι δεν κοντράρεται εύκολα εντός έδρας.

Νάσιοναλ Λιγκ

Στην Εμπσφλιτ θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ο Γκάρι Χιλ, ο οποίος ήδη κάθισε στον πάγκο στο 0-0 με την Τσέλτεναμ στο Κύπελλο. Η Εμπσφλιτ έμεινε για 5ο ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (2-3-0), ενώ στο πρωτάθλημα έχει τρία ματς χωρίς ήττα (1-2-0).

Αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπόρεχαμ, η οποία αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Σάουθπορτ (2-0 εκτός), ενώ είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Ολντερσοτ και Σόλιχαλ, αμφότερες εκτός έδρας.

Αρχικά ήταν μια σκέψη η Εμπσφλιτ, από την άλλη θα ήθελα μια καλύτερη απόδοση από το 3,15 για να κοντράρω την Μπόρεχαμ στο γήπεδό της (5-3-1 έχει εντός).

Συν ότι η Εμπσφλιτ παίζει μεσοβδόμαδα τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Τσέλτεναμ. Για την ακρίβεια, θα το ήθελα αρκετά παραπάνω από το 3,20-3,30.

* Το Ντάγκεναμ – Φάιλντ το θεωρώ ύπουλο. Ο άσος είναι στο 4,45 και η Ντάγκεναμ δείχνει να πατάει αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα, κάτι που προφανώς έχει εξήγηση (αλλαγή προπονητή). Από την άλλη, βέβαια, δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν η Φάιλντ είναι ο κατάλληλος αντίπαλος.

Για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος ότι η Φάιλντ δεν είναι ο κατάλληλος αντίπαλος. Μιλάμε για τη μία από τις μόλις δύο αήττητες εκτός έδρας ομάδες του πρωταθλήματος. Τα 7 από τα 9 πάντως έληξαν ισόπαλα (2-7-0), οπότε δεν μπορώ να πω ότι θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε καμιά ισοπαλία.

Νάσιοναλ Βορράς

Κακό σταύρωμα το Στόκπορτ – Μπρέικλι, με τις δύο ομάδες να τρέχουν καλά αήττητα σερί και γενικά να δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Κρίμα που παίζουν μεταξύ τους. Φαίνεται και από τις αποδόσεις πόσο ισορροπημένο είναι το ματς.

* Στο Μπόστον Γιουν. – Σάουθπορτ θα κάνουμε στάση, νομίζω έχουμε λαθάκι, καθώς το διπλό είναι στο 3,50 (ήταν και ψηλότερα χθες). Τη Σάουθπορτ την έχουμε αναφέρει αρκετά το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι μια ομάδα που αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει.

Εκεί που ήταν ουραγός πήρε μια ισοπαλία 2-2 με την Κάρζον (εντός) και αμέσως μετά δύο διαδοχικά διπλά και μάλιστα εμφατικά: 4-1 στην Κιντερμίνστερ και 3-0 μεσοβδόμαδα στη Χέρεφορντ. Βάλτε και το 2-0 επί της Μπόρεχαμ στο Κύπελλο, τρεις σερί νίκες πλέον η Σάουθπορτ. Και, τα είπαμε και τις προάλλες, 4 νίκες στα 5 τελευταία εκτός σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μπόστον έχει ένα θετικό: ότι είναι πιο ξεκούραστη, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα. Από ‘κει και πέρα, όμως, μιλάμε για ομάδα που στα 5 τελευταία παιχνίδια της νίκησε μόνο τη Χέρεφορντ (την οποία την κερδίζουν σχεδόν όλοι), έχοντας τρεις ήττες στο διάστημα αυτό. Συν ότι στα 6 τελευταία εντός έδρας κέρδισε μόνο τις προβληματικές Χέρεφορντ και Μπλάιθ Σπάρτανς.

Το διπλό, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν θα έπρεπε να δίνει πάνω από 3.20.

Νάσιοναλ Νότος

Ξεκινάω με δύο που κάνουν μπαμ οι αποδόσεις: Τόρκι – Κόνκορντ και Τσέλμσφορντ – Τρούρο. Στο 5.00 το διπλό στο πρώτο, στο 6.00 είναι η Τρούρο. Στο Τόρκι – Κόνκορντ μια ματιά στη βαθμολογία αρκεί: οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες εντός ζώνης πλέι οφ και με παρόμοια φόρμα.

Γιατί τόσο ψηλά η απόδοση; Προφανώς γιατί η Τόρκι έχει σαφώς μεγαλύτερο όνομα και γιατί η αλήθεια είναι πως η Κόνκορντ δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική εκτός όπως στο γήπεδό της.

Στο Τσέλμσφορντ – Τρούρο δεν πηγαίνει εύκολα το μάτι. Είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι η Τρούρο άλλαξε προπονητή και ότι η βελτίωσή της ήταν εμφανής.

Να, λοιπόν, τώρα που είναι τέσσερα ματς αήττητη (2-2-0) και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις. Εκμεταλλεύτηκε βέβαια και ότι τα τρία από τα τέσσερα αυτά ματς ήταν εντός έδρας. Η Τσέλμσφορντ είναι περίεργη ομάδα, είναι πιο αποτελεσματική εκτός έδρας και αυτό την κάνει πάντα… επίφοβη στα εντός. Καθαρά αγωνιστικά, για να τα λέμε όλα, είναι καλά το τελευταίο διάστημα.

* Στο Χάμπτον – Ντάρτφορντ ψάχνω ένα λόγο που η φιλοξενούμενη πληρώνει 3,10. Οι μπουκ προφανώς έχουν μείνει στην περσινή Χάμπτον, όμως η αλήθεια είναι ότι –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που τερμάτισε 4η. Ντεφορμέ στο πρωτάθλημα (0-1-4), αποκλεισμός και στο Κύπελλο, μόλις 2 νίκες εντός σε 7 παιχνίδια.

Η Ντάρτφορντ, από την άλλη, έχει 5 νίκες στα 6 τελευταία στο πρωτάθλημα και στα 8 τελευταία ηττήθηκε μόνο στο εκτός έδρας με την Τρούρο. Εντός ζώνης πλέι οφ, γενικά είναι καλά. Μόνο αρνητικό ότι είχε ματς την Τρίτη, ενώ η Χάμπτον είναι πιο ξεκούραστη (έχει να παίξει από τις 03/11).

* Ακόμα μία σοβαρή περίπτωση είναι η Γουόκινγκ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σλάου, με το διπλό να είναι στο 2,80.

Εκτός του ότι η Γουόκινγκ είναι δεδομένα καλύτερη ομάδα κάτι που φαίνεται και με… γυμνό μάτι, τσεκάροντας απλά μία βαθμολογία (η Γουόκινγκ είναι πρωτοπόρος στο Νότο μαζί με την Μπίλερικεϊ, ενώ η Σλάου είναι στη μέση του πίνακα), η γηπεδούχος έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό ματς για την ιστορία της, καθώς την Τρίτη υποδέχεται τη Σάτον, από την οποία πήρε 0-0 στο Κύπελλο το περασμένο Σάββατο.

Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα σαν την Σλάου, που είναι νεοφώτιστη στο Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ, να διεκδικεί την πρόκριση στον 2ο γύρο του Κυπέλλου.

Η Γουόκινγκ απέκλεισε την Τόρκι, την οποία κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας, ενώ μεσοβδόμαδα επικράτησε σε… επικό ματς της Γκλόουτσεστερ εκτός έδρας με 4-3, σε ένα ματς που ως το 89’ έχανε 3-2. Η Σλάου φημίζεται για την καλή αμυντική λειτουργία της, όμως η Γουόκινγκ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και μετράει 7 εκτός έδρας ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (4 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Είπαμε για Γουίμπλεντον (4,33), Ακρινγκτον (3,80), Κέμπριτζ (4,20), Σάουθπορτ (3,50), Ντάρτφορντ (3,10) και Γουόκινγκ (2,80). Καταλήγω σ’ αυτά που θέλω όπωσδποτε να παίξω: Γουίμπλεντον (3.00 το draw no bet), Σάουθπορτ και Γουόκινγκ. Και αν έβαζα ένα τέταρτο θα ήταν η Ντάρτφορντ.

Με τους Θεσσαλονικείς τα λέμε από κοντά, με τους υπόλοιπους σε νέα στήλη, πιθανότατα την Τρίτη.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος