591

Tzini

Το θαύμα του Μαρόκου! (UPDATE)

Καλησπέρα σας! Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα χωριό στα βορειοανατολικά του Μαρόκου, στα σύνορα με την Αλγερία, που έχει ζήσει ανεπανάληπτες ποδοσφαιρικές στιγμές. Και ο λόγος φυσικά για την Berkane! Μια ομάδα που μόλις πριν 10 χρόνια ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του Μαρόκου και έκτοτε δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Το 2012 ανεβαίνουν και μετά από 6 χρόνια έρχεται ο πρώτος τίτλος της ομάδας κατακτώντας το 2018 το κύπελλο του Μαρόκου. Την επόμενη χρονιά βγαίνουν για πρώτη να παίξουν εκτός Μαρόκου για το CAF Confederation Cup και την επόμενη (2020) το κατακτούν! Το 2021 βγαίνουν για πρώτη στο Champions League δίχως κάποια διάκριση, όμως πριν λίγους μήνες, ξανακατακτούν το Confederation Cup! Στα τέλη του Ιουνίου κερδίζουν τη Wydad στον τελικό κυπέλλου του Μαρόκου και χθες την ξανακερδίζουν για το CAF Super Cup! Αν αναλογιστείτε τα μεγέθη των ομάδων καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, όπου αν συνέβαινε στην Ευρώπη ή στην Αμερική όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα μιλούσε για αυτό.

Η Αφρική όμως αντιμετωπίζεται πολύ διαφορετικά και το φαινόμενο Berkane δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που του αξίζει.

Πάμε στα δικά μας τώρα τα στοιχηματικά, όπου έχουμε τον πρώτο γύρο για τις CAF διοργανώσεις. Όπως το περίμενα, τιμές έχουμε για ορισμένα παιχνίδια που συμμετέχουν οι πιο γνωστές ομάδες. Πιστεύω ότι υπάρχουν λαθάκια σε αρκετά ματς οπότε πάμε να δούμε τι θα κρατήσουμε.

Πρώτο ματς που μου τράβηξε την προσοχή είναι το Casa Sport-Kabylie. Oι πρωταθλητές Σενεγάλης υποδέχονται τους δευτεραθλητές Αλγερίας και ο άσσος θα έπρεπε να είναι φαβορί. Η Kabylie έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες στο πρωτάθλημα δίχως ακόμα να σκοράρει πράγμα που πιστεύω ότι θα συμβεί και σήμερα. Τον άσσο τον βρίσκουμε στο 3,25 και αυτομάτως τον κρατάμε.

Η δεύτερη επιλογή έρχεται από το Τζιμπουτί! Η Arta Solar υποδέχεται την Al Merreikh από το Σουδάν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ερασιτεχνική ομάδα απέναντι σε μια ευκατάστατη για τα δεδομένα της Αφρικής με υψηλούς στόχους. Μάλιστα ο πρόεδρος της Al Merreikh ταξίδεψε μαζί με την ομάδα και ζήτησε να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς, πράγμα που θα γίνει αν δείξει την ελάχιστη σοβαρότητα στο ματς.

Η επόμενη επιλογή είναι από αυριανό ματς, αυτό μεταξύ της πρωταθλήτρια της Μπουρκίνα Φάσο και Γκάνας. Kadiogo-Kotoko το ματς με την ιδιαιτερότητα ότι θα παιχτεί στο Μπενίν και όχι στην έδρα της Kadiogo στο Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσα της Μπουρκίνα. Πράγμα που αυτομάτως κάνει τους πρωταθλητές Γκάνας φαβορί για τη νίκη. Το διπλό το έχουμε στο 3,25 και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε στο πρώτο τρίξι της χρονιάς με τον άσσο της Casa Sport, το διπλό της Kotoko και το διπλό με over 1,5 της Al Merreikh. Σαν μονό θα παιχτεί και ο άσσος με νο γκολ και under 3.5 της Casa Sport, στο 5,00.

Αυτά προς το παρόν, τα λέμε στο chat το απόγευμα!

UPDATE

Καλημέρα σας! Αρκετά φτωχό το πρόγραμμα στην Αφρική αυτό το ΣΚ, συγκριτικά με το προηγούμενο που είχαμε περισσότερα διαθέσιμα ματς για στοιχηματισμό.

Όσα ματς έχουν ανοίξει είναι αρκετά διαβασμένα με αποτέλεσμα να μην έχουν τις αξίες που είχαμε την προηγούμενη βδομάδα. Μας έκατσε και το πρώτο trixie της στήλης του Tzini, καημό το είχα να σας πω την αλήθεια! Και έκατσε μάλιστα με εμφατικό τρόπο (γκολ στη τελευταία φάση) χάρη σε όλους εσάς που ήσασταν στο chat εκείνο το απόγευμα όπου με τη θετική σας ενέργεια καταφέρατε να υπερνικήσετε τα βουντού των Αφρικανών και να πληρωθούμε το απόλυτο! Για σήμερα θα πάμε χαλαρά με μια δυάδα σε ματς που οι γηπεδούχοι είναι καλύτερη ομάδα αλλά πρέπει να κερδίσουν για να προκριθούν.

Η επιλογή και στα δύο αυτά παιχνίδια θα είναι το συνδυαστικό της Novi 1 & Νο Goal & Under 3.5. Στο πρώτο ματς η Monastir καλείται να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην APR που εκτός έδρας είναι πολύ αδύναμη. Θυμίζω ότι το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και σε περίπτωση που το συνολικό σκορ των δύο παιχνιδιών είναι ισόπαλο, τότε πάμε απευθείας στα πέναλτι.

Αυτό κάνει τις καλές ομάδες κυνηγούν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού Το άλλο παιχνίδι είναι αυτό μεταξύ της Kigali από τη Ρουάντα και της Djibouti Telecom. Στο 0-0 το σκορ του πρώτου αγώνα, ελπίζω να μην ξεφύγει πάνω από τα τρία γκολ η νίκη της Kigali.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini