1503

Κώστας Ζαφείρης

Το κίνητρο της επιβίωσης

Γεια χαρά σε όλους… Εφτά στροφές έχουν μείνει για να φτάσουμε στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League και το «παιχνίδι» για τις ομάδες που θα πάρουν τον δρόμο για την Α2 έχει χοντρύνει για τα καλά. Μία από τις πιο καθαρές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είναι ο Ηφαιστος. Μία ακόμη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι έγινε το περασμένο Σάββατο όταν οι νησιώτες έριξαν στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ.

Και τι δεν είχε ακουστεί γι’ αυτό το ματς, με την απόδοση του διπλού να παίρνει την κάτω βόλτα. Τελικά, η ομάδα της Λήμνου πήρε το ροζ φύλλο κλείνοντας πολλά στόματα. Το μεσημέρι, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι παίκτες του δοκιμάζονται στο «Παλέ», το οποίο θα κοχλάζει.

Τα δεδομένα δεν αμφισβητούνται: ο Ηφαιστος είναι καλύτερη ομάδα, πιο δουλεμένη, με τον Μανωλόπουλο να κάνει καλή δουλειά τόσο εντός παρκέ όσο και στις επιλογές των Αμερικανών τις δύο τελευταίες σεζόν.

Όμως, ο Αρης σε λίγες ώρες θα παίξει για την ύπαρξή του. Σε περίπτωση ήττας, οι Θεσσαλονικείς θα πουν «αντίο», την ίδια ώρα η ομάδα της Λήμνου δύσκολα θα κουνηθεί από την 5η θέση. Κάποιες φορές το κίνητρο της επιβίωσης σκεπάζει τα πάντα. Αλλωστε, για τον Αρη μιλάμε.

Το δεύτερο παιχνίδι που μου έχει κολλήσει είναι το Μούρθια – Ανδόρα για την ισπανική ACB.

Οι γηπεδούχοι (ο Λαρεντζάκης και ο Σάκοτα παίζουν εκεί) πέτυχαν μεγάλο διπλό την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Ομπραντόιρο και ξέφυγαν δύο νίκες από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Ανδόρα του Ιμπον Ναβάρο (κάνει καλή δουλειά και πήρε από τώρα νέο συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια – στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο της Μούρθια) προέρχεται από ήττα μεσοβδόμαδα στην Τουρκία από την Τόφας για το Γιούροκαπ (τελείωσε το TOP-16, αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης), ενώ το περασμένο Σάββατο έχασε στο σπίτι της από την Γκραν Κανάρια του Κατσικάρη.

Η Ανδόρα αντέχει εντός 8άδας, όμως πλέον την καταδιώκουν η Μπασκόνια, η Μάλαγα, η Μπούργος και η Γκραν Κανάρια. Μακριά από το γήπεδό της δεν αισθάνεται και τόσο άνετα (ρεκόρ 3-7 στο πρωτάθλημα), όμως όσο έχω δει τις δύο ομάδες, η Ανδόρα μου φαίνεται πιο σοβαρή και ξεκάθαρα πιο δουλεμένη. Θα την ακολουθήσω σήμερα το βράδυ.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης