247

Skotostrious

Το κύκνειο άσμα…

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση στον αγγλικό ιππόδρομο καθώς έχουμε την τρίτη ημέρα του Ebor Festival στο York, γνωστή και ως Nunthorpe Day από τη σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας και ένα από τα σημαντικότερα σπριντ της σεζόν, τα Group 1 Nunthorpe Stakes μια ιπποδρομία με ιστορία 110 ετών και ένας από τους ελάχιστους αγώνες στους οποίους επιτρέπεται να συμμετέχουν διετείς ίπποι σε ανοιχτή κατηγορία ηλικίας.

Μετά από αυτό τον μικρό πρόλογο ας δούμε τι επιλογές έχουμε από την σημερινή κάρτα.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια ιπποδρομία της ημέρας, ένα Heritage Handicap για τριετείς και άνω ίππους οι οποίοι θα αγωνιστούν στην απόσταση του 1 mile 4 furlongs (2,400 μέτρα). Οπως συμβαίνει στην πλειονότητα των ιστορικών handicaps προσελκύει την αφρόκρεμα των αλόγων της κατηγορίας ανάμεσα στις οποίες ο WOOTON’SUN δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Επιβραβεύθηκε για την αξιοσημείωτη σταθερότητα που έχει δείξει μέχρι στιγμής στην καμπάνια του ως τετραετής, με τη φόρμα του να είναι 1 νίκη 4 πλασαρίσματα σε 5 κούρσες. Ειδικότερα οι 2 τελευταίοι αγώνες του σε αντίστοιχης δυναμικής handicap σε Haydock και Ascot επιβεβαίωσαν ότι είναι δυνατός παίκτης της κατηγορίας καθώς είχε πολύ καλές εμφανίσεις και στη νίκη του άλλα και στον επόμενο αγώνα όταν παρά την ποινή των 5 lbs αγωνίστηκε εξαιρετικά και έχασε τη νίκη στο φώτο φίνις.

Θα φέρει επιπλέον ποινή 5 lbs σήμερα άλλα φαίνεται να είναι στην κορύφωση της φόρμας του και θα τον στηρίξουμε σε μια ιπποδρομία που θα σημάνει και το τέλος της σπουδαίας καριέρας του τζόκεϋ που θα τον οδηγήσει σήμερα, τον δις πρωταθλητή Paul Hanagan (φώτο κειμένου).

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με δύο από τη σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας στην οποία αναφερθήκαμε στην αρχή και η πρώτη είναι ένας διετής ίππος, ο BIG EVS.

Εξαιρετικός μέχρι στιγμής στις κούρσες του σκόραρε στο Royal Ascot στην ιπποδρομία της κατηγορίας του (Windsor Castle) και έδειξε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στην επόμενη έξοδο του στο Glorious Goodwood σε Group 3 κούρσα (Molecomb Stakes). Εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις του το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι θα αγωνιστεί με το ελάχιστο βάρος που επιτρέπεται στις Group 1 κούρσες λόγω της ηλικίας του και αν έχει την αναμενόμενη βελτίωση θα είναι στους πρωταγωνιστές.

Στην ίδια κούρσα αγωνίζεται και ο AESOP’S FABLE (each-way), εκπρόσωπος του Aidan O’Brien. Εδειξε να έχει πολύ καλό μέλλον στην κατηγορία καθώς κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες του (ανάμεσα στους οποίους και μια Group 2 κούρσα). Στη συνέχεια έχασε λίγο το βηματισμό του άλλα δείχνει να ξαναβρίσκει τα πατήματα του στις δύο τελευταίες κούρσες του (Listed και οι δύο) στις οποίες πλασαρίστηκε και δε θα είναι έκπληξη να επανέλθει στην κορύφωση της φόρμας του καθώς βρίσκεται στα ιδανικά χέρια για να τον έχουν έτοιμο για το κορυφαίο επίπεδο.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 25/08 15:50 York Sky Bet Handicap : WOOTON’SUN (6,50).

Παρασκευή 25/08 17:35 York Coolmore Wooton Bassett Nurthorpe Stakes : BIG EVS (7,50).

Παρασκευή 25/08 17:35 York Coolmore Wooton Bassett Nurthorpe Stakes : AESOP’S FABLE (21,00 6 θέσεις each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ.

Το αμοιβαίο πληρώνει μόνο 3 θέσεις πλασέ. (κωδ : 019, αρ : 2 // κωδ : 025, αρ : 7 και 16).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious